Author Topic: Razlaga sanj za redne člane foruma IV  (Read 199117 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Azra

• Spl. simbol
  • "The devil made me do it ..."
Re: Razlaga sanj za redne člane foruma IV
« Reply #255 on: February 04, 2008, 05:49:37 PM »
Pozdravcek  :-*
sem jaz nenacrtovano tudi uletela na dopust, ampak sedaj sem nazaj.  ;D
Kr ene zanimive sanje sem v tem casu imela ...

Hojla! A ti bi ga pa kar čagala?  ;D
Katere se ti zdijo zanimive? Meni vse skupaj deluje zelo "mlahavo", brez nekih strasti. :'(

Ja, Regina - mlahava postajam. Meni so bile najbolj vsec tiste z vinom.  ;D
Drugace pa ... mislim, da sem kaksno leto nazaj ze pisala. Vsake toliko sanjam o nacizmu? Nore sanje! Ce ze nisem pisala, bom. Se nocem ponavljati.
http://img687.imageshack.us/img687/1953/mojakarta.gif
V pravljici junak ubije zmaja in se poroci s princeso. V realnosti ne ubije nikogar in se poroci z zmajem.

Offline Regina

• Spletn. Simbol
  • Ustavi se tam, kjer sije sonce
    • Šepet sanj
« Reply #256 on: February 04, 2008, 07:55:23 PM »
Quote from: Regina link=topic=424.msg30978#msg30978 date=12019842

[/quote

Seveda sem se imela lepo, Nataša in hvala za dobrodošlico. Taki krajši dopusti so že skoraj nujni, ampak tudi jaz sem vesela, da sem spet z vami. ;)

Na splošno gledano skušajo sanje z rojevanjem osvetliti misel, da je vsaki konec istočasno tudi začetek nečesa drugega in novega. Sploh ko izhajajo iz kakšne potrebe po neki veliki življenjski spremembi, gre za nekakšne pozitivne, optimistično naravnane opomnike, kako prebrodit prehodna obdobja, se pripravit na porajajoče novo življenje in se osredotočit na prihodnost. Sicer pa poročaj. Verjetno boš kar precej presenečena, kako gladko in brez večjih težav boš pristala v spremembah, ki bodo se bodo bolj kot prenovljenih moči, novih zanimanj in ustvarjanja, dotaknile tvoje osebnosti. ;)

O, Regina, hvala. :)

Tole se pa zelo povezuje z mojim razmišljanjem. Vezano tako na sedanjost, kot tudi na prihodnost.

Hvala, Regina in srečno!  :-*

Tudi tebi srečno. Pa poročaj. ;)
Za profesionalno analizo sanj in dešifriranje sporočila, ki je namenjeno samo vam! 
www.sepet-sanj.com
ThetaHealing Practitioner™

Offline Regina

• Spletn. Simbol
    • Šepet sanj
« Reply #257 on: February 04, 2008, 08:04:48 PM »
Pozdravcek  :-*
sem jaz nenacrtovano tudi uletela na dopust, ampak sedaj sem nazaj.  ;D
Kr ene zanimive sanje sem v tem casu imela ...

Hojla! A ti bi ga pa kar čagala?  ;D
Katere se ti zdijo zanimive? Meni vse skupaj deluje zelo "mlahavo", brez nekih strasti. :'(

Ja, Regina - mlahava postajam. Meni so bile najbolj vsec tiste z vinom.  ;D
Drugace pa ... mislim, da sem kaksno leto nazaj ze pisala. Vsake toliko sanjam o nacizmu? Nore sanje! Ce ze nisem pisala, bom. Se nocem ponavljati.

Hmmmm, za belo vino je v sanjah značilno, da pripada "okrevajočim bolnikom", kar bi simbolično pomenilo šibkost. Rdeče vrača moči, je pa znamenje negotovosti. Nalivala si eno, mislila pa, da nalivaš drugega. Hehe, pa si res mlahava.  ;D
Za profesionalno analizo sanj in dešifriranje sporočila, ki je namenjeno samo vam! 
www.sepet-sanj.com

Offline Azra

• Spl. simbol
« Reply #258 on: February 04, 2008, 08:11:30 PM »
Ce povzamem...mislila sem, da sem negotova, v resnici pa sem bila sibka. Jao jao  :D
V pravljici junak ubije zmaja in se poroci s princeso. V realnosti ne ubije nikogar in se poroci z zmajem.

Offline Regina

• Spletn. Simbol
    • Šepet sanj
« Reply #259 on: February 04, 2008, 08:21:14 PM »
Ce povzamem...mislila sem, da sem negotova, v resnici pa sem bila sibka. Jao jao  :D

;D
www.sepet-sanj.com

Offline apemaya

• Veteran
« Reply #260 on: February 04, 2008, 08:23:53 PM »
Kaj se je spremenilo?

Predvidevam, da nič. Verjetno so sanje povezane s situacijo, ki ti je nekoliko zrahljala živce, pa si podzavestno iskala način, kako bi se izognila neprijetni zagati. Če se pogosto znajdeš pod streho VD tasta in tašče, lahko gre tudi za konflikt volje, razvoj dogodkov pa je povezan s smerjo gibanja. Ko nekdo prihaja, so novice povezane s preteklostjo, ko odhaja, pa s prihodnostjo.

Hvala, Regina, za razlage. Me je malo kuhala vrocina, pa ti sele sedaj pisem.

Ja, macka je enkrat v sanjah res jedla gobe, ki sem jih nabrala. Bom morala poiskat, kdaj sem to sanjala. Sicer pa mislim, da se se vedno vrtim v istem krogu. Itak! 8)

Moram priznat pa, da mi obiski pri VD tastu in tasci, zaradi njunega odnosa cisto nic ne pasejo in se jim dostikrat izogibam. Kaksnih pozitivnih novic za prihodnost se pa ne bi branila.

Hvala!

Offline Regina

• Spletn. Simbol
    • Šepet sanj
« Reply #261 on: February 04, 2008, 11:57:45 PM »
Hmmm, ne bi rekla, da bodo novice res pozitivne.  :-\
www.sepet-sanj.com

Offline Azra

• Spl. simbol
« Reply #262 on: February 05, 2008, 01:51:49 AM »
Regina, zanima me, ce ima kak simbolni pomen, da sanjam o nacizmu.
Pred leti sem imela sanje, ki so se konstantno poanvljale - npr nekajkrat tedensko dlje casa.
Sanjala sem, kot da gledam crnobel posnetek - Olimpijske igre med 2 svet vojno in Hitlerja kako to gleda. V ozadju tisto glasbo ... potem se znajdem za mizo, da pisem podatke, vpisovala sem visino in tezo - podatki so se ponavljali, bilo mi je cudno, zato pogledam navzgor in vidim kup Hitlerjev. Vsi enaki. Prvi v vrsti me prosi, naj nikomur ne izdam, da se skrivajo in bezijo z avtobusom (v sanjah mi celo pove leto - koliko let bezijo). Jaz jim obljubim, da nikomur ne bom povedala. Hitler mi je zelo hvalezen, zahvaljuje se mi in me treplja po rami.

Sedaj pa sem ponovno sanjala to obdobje. Iz okna gledam mesto, vse je v barvah kot na starih fotografijah - rjavkasto ali pa crno - belo. Vidim vojake kako korakajo enakomerno.

Vcasih sem sama vojak, ampak kot moski in nisem si podobna, samo vem, da sem to jaz.

V drugem delu sanjam Hitlerja na gori. Samo stoji in gleda navzdol, z eno nogo se upira na skalo, deluje zelo mocno.

Sanje so pogosto, periodicno se mi ponavljajo. Vcasih bi lahko sestavila dokumentarec.  ;)
Nisem obozevalka nacizma, pa tudi zgodovinsko ne spremljam tega obdobja, da bi rekla, da ga zato podozivljam.
Malo me strasi, zakaj sanjam ravno Hitlerja. V sanjah sem kot njegova obcudovalka in mi je prijetno, ko gledam tiste rusevina in piskajoci glas firerja.  ;D
Bomo videli kaj bo danes.
Hvala
 :-*

Offline Iza

• Uporabnik
  • **
    • KALI
« Reply #263 on: February 05, 2008, 08:14:33 AM »
Jaz sem bla tud na počitnicah. Na avanturističnih. Na srečo v sanjah.  :D

Zakaj pa na srečo, Iza? Ti ne bi pasalo dat malo možgane na pašo?   ;D

Pri avanturističnih možgani ne gredo na pašo, samo drug del vklopiš  ;)
Sem bila pa med vikendom tudi na morju (v sanjah spet  ;D) - uuuu, to je pa pasalo  :D

Lep dan!

Iza
Live, love, laugh and be happy or at least have some fun!
http://www.kali.si/index.php?option=com_content&view=article&id=53&Itemid=58
ThetaHealing™ Instructor

Offline bik7

• Veteran
  • ljubi in bodš ljubljen
« Reply #264 on: February 05, 2008, 08:57:25 AM »
Juhu danes pa je deloval lovilec sanj. Se spomnm ki sn sanju. Pišuka čist futuristično. Vesoljsku ladju taku veliku da še verjet ne moreš pole pa o nekaki vojašnici polno ljudi pa še svoje omarce nism mogu najt. hihihihih Juhu dej reginca ki to pomeni.
Theta Practitioner™

Offline klarus

• Mojster
« Reply #265 on: February 05, 2008, 09:12:29 AM »
včeri sem bla pol tak sesuta..utrujena..še ko sem zaspala sem sanjala o tem, da sem utrujena..in potem padem v morje..tako črno...in na moje začudenje niti ribjega repa nisem dobla....ni se mi dalo...pol pa pride moja orka...si me naloži na hrbet..prav čutla sem, kak ležim na njej in me je potem odpeljala nekam globoko v morje  :)

ponavadi orko zelo redko sanjam...samo takrat, ko sem izčrpana, tečna ::)
prav pasale so te sanje :-* :)
There is
One Mind,
One Truth,
One Source in the Universe,
and I AM ONE with ALL there is."

moja karta

9ZK 822

Offline apemaya

• Veteran
« Reply #266 on: February 05, 2008, 09:41:43 AM »
Hmmm, ne bi rekla, da bodo novice res pozitivne.  :-\

Regina, ti si mi enkrat rekla, da jaz cutim, da bo to leto leto sprememb. In to mi vsi govorijo. In jaz se vsak dan tega bolj zavedam, sploh z zadnjo izkusnjo, ki sem jo dozivela. Obcutek imam, da bom jaz sprozila vse te spremembe, ne pa nekdo drug oz. neka situacija.

Tako da lahko samo recem: zacelo se je...

Hvala, Regina!

Offline Regina

• Spletn. Simbol
    • Šepet sanj
« Reply #267 on: February 05, 2008, 10:53:24 AM »
Regina, zanima me, ce ima kak simbolni pomen, da sanjam o nacizmu.

S ponavljajočimi sanjami se ne da na kratko opraviti. Sploh kadar se ponavljajo s precej različnimi časovnimi presledki med ponovitvami, je težko prepoznati  nočno spremljavo specifičnih dnevnih stresnih dejavnikov, ker tudi v budnem življenju nihajo v intenzivnosti.
Ker pa se v sanjah ponavlja ena in ista stvar, gre po vsej verjetnosti za metaforično upodobitev neke osebe ali stanja, ki te občasno "grize". Možgani namreč registrirajo tudi tiste signale iz podzavesti, ki jih sicer ne bi zaznali, dokler se ne nakopičijo v visoko oviro na poti do osebnostnega razvoja. Veliko energije bi porabili, da bi takšno travmo potem predelali in ji našli vzrok, v sanjah pa gre to precej lažje in bolj preprosto.

Kot si že sama omenila, obdobja nacizma nisi doživela, tematika pa se je dotaknila na nezavednem nivoju. Skrbi, ki jih budna ne znaš pregnati, ali tesnoba, ki odseva strahove iz mlajših let, velikokrat sprožijo sanje v preobleki in če se sprožilci redno aktivirajo, se ponavljajo tudi sanje. Kako in zakaj prav s to simboliko, je težko reči, ampak prav v takih metaforah lahko najdemo ključni dokaz, kaj vse smo sposobni z besedami početi.
Da bi se naučila napetosti v dnevnem življenju nekako razložiti, bi morala najprej »prevesti« ključne misli, asociacije, simbole nacizma in nasprotja.
Recimo:  vzpon – padec, zmaga - poraz, vojna - uničenje, itd., vojak - red, disciplina, prilagajanje, poslušnost, itd. in vse ostalo tako lepo po vrsti.
Zanimivo je tudi to tvoje zapisovanje višine in teže, kot tudi olimpijske igre. V ospredju je človeško telo in diskriminacija, itd.

Šele, ko bi vse skupaj razčlenila, bi lahko ugotovila, za kakšne notranje konflikte gre. Sanje morda označujejo spopad med zavestnimi in nezavednimi željami ali med razumom in čustvi. Simboli so v tem primeru samo prispodoba teh konfliktov, ki jih doživljaš v budnem stanju. Morda gre za strah, da bi te potegnilo v nekaj, čemur se tvoja volja upira, opozarja na težave z drugimi ljudmi, ko ne želiš ozavestiti pomena nekega spora, prepira, nejasnosti v nekem odnosu, s pomočjo sanj pa se lažje prebiješ skozi konflikte.

Skratka to je le niz enih primerov, dela pa več dovolj, če se hočeš poglobit vanje.  ;)
www.sepet-sanj.com

Offline Regina

• Spletn. Simbol
    • Šepet sanj
« Reply #268 on: February 05, 2008, 10:56:07 AM »
Jaz sem bla tud na počitnicah. Na avanturističnih. Na srečo v sanjah.  :D

Zakaj pa na srečo, Iza? Ti ne bi pasalo dat malo možgane na pašo?   ;D

Pri avanturističnih možgani ne gredo na pašo, samo drug del vklopiš  ;)
Sem bila pa med vikendom tudi na morju (v sanjah spet  ;D) - uuuu, to je pa pasalo  :D

Lep dan!

Iza

Ti samo uživaj, Iza. Tako ali drugače.  ;D
www.sepet-sanj.com

Offline Regina

• Spletn. Simbol
    • Šepet sanj
« Reply #269 on: February 05, 2008, 10:59:20 AM »
Juhu dej reginca ki to pomeni.
Da tisto najbolj "vzvišeno" verjetno najdeš samo v najbolj skritih globinah svoje osebnosti. ;)
www.sepet-sanj.com