Author Topic: Olajšaj se malo  (Read 351216 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Anonymous

• Guest
Re: Olajšaj se malo
« Reply #930 on: March 24, 2009, 03:24:54 PM »
ljudje, fulk, to so procesi, procesi vaši,ki vas peljejo k tistemu dejanju",ki vam je bližnji vašim os.željam, naučite se čakat, med čakanjem pa ustvarjajte zdrave misli in dejanja ang:

Joj, ne maram čakanja ... Vedno, ko čakam, imam občutek, da pasivno pustim, da gre vse mimo mene. Ali je dejansko potrebno v kakšni situaciji počakati, ker bi akcija lahko škodovala?

Anonymous

• Guest
« Reply #931 on: March 24, 2009, 08:08:06 PM »
Skrbi me. Ta recesija.
Zadolženost.
Sama pri sebi se počutim grozno, ko vidim, da ljudje nimajo niti za kruh.
Tudi jaz nisem imela. Pa danes? Po domače povedano, sem se "znašla".
Nikoli nisem dobila štipendije, ker smo vedno presegali cenzus za 100 ali 200 tolarjev.
Životarjenje skozi srednjo šolo. Kasneje životarjenje skozi faks, zdaj ne najdem primerne zaposlitve.
Nisem lena. Znam delati. Gledam ljudi, ki prejemajo socialno pomoč in obenem delajo na črno. Kaj menite o tem? Kako se počutite, ko to vidite? Jih obsojate?
V sebi imam mešane občutke, ker sem ena izmed njih. Hudo mi je za ljudi, ki nimajo za drobtinice, a obenem se tolažim, da ne čakam na državo. Saj delam. Pomagam, kolikor lahko, kjerkoli najdem. Res je na črno in res obenem prejmem denarno pomoč, ki mi ogromno pomeni. Samo s pomočjo ne bi preživela, a redne zaposlitve ni. Sem zato grda, izkoriščevalska?

Anonymous

• Guest
« Reply #932 on: March 24, 2009, 11:56:05 PM »
mene pa moti to ponavljanje in poudarjanje recesije po vseh cajtngih dan na dan, in kar vsi po vrst not padamo v to psihozo, še tam kjer ni treba
je pa recesija vrednot globoka, o tem pa vrli naši "vodje" raje ne bi, še niso špegla spucal, pa bi bil že cajt

Anonymous

• Guest
« Reply #933 on: March 25, 2009, 12:24:43 AM »
Recesija?  Jaz jo niti ne občutim, saj pretekla leta sem imel težje obdobje.  Vse ti je hudo našponano predvsem s strani medijev, to pa bržkone zato, ker so mnogi izgubili visoke plače katerih so bili vajeni in pa tudi  skupina ljudi je izgubila položaj. Torej recesija se vrti okrog med drugim položaja za katerega množica ve, da ga ne bo več imela.  Konkretno v firmi kjer sem delal dolga leta so vodstveno in pisarniško garnituro povišali za 100% odkar je bil uveden internet. Ves ta višek, oziroma del le tega, bo moral nekam iti.
Je pa tako na cesti ostala množica nesposobnih in tistih, ki firma od njih ni imela nobene koristi. Torej? Recesija je lahko tudi dobrodošla in zdaj bo pač vsak bolj brskal kaj lahko sam naredi, ne pa da mu delodajalec ponudi za neopravljeno delo. Na žalost so med nezaposlenimi  tudi zelo  sposobni ljudje, ki verjetno nimajo konkretne veze ali kaj podobnega, da bi jih nov delodajalec pričakal z nalogami, ki so jim kos.

Andres

Offline Azra

• Spl. simbol
  • "The devil made me do it ..."
« Reply #934 on: March 25, 2009, 12:30:32 AM »
Menim, da je t.i. recesija rahlo umetno "narejena" iz strani medijev, politikov.
Ljudje pa, no vsaj jaz ne opazim. Nakupovalni centri so polni. Lokali, restavracije prav nic ne zaostajajo...
http://img687.imageshack.us/img687/1953/mojakarta.gif
V pravljici junak ubije zmaja in se poroci s princeso. V realnosti ne ubije nikogar in se poroci z zmajem.

Anonymous

• Guest
« Reply #935 on: March 25, 2009, 12:35:41 AM »
Opažam, da v moji okolici lokali niso tako polni kot nekoč, toda pozna se tudi proti kadilski zakon. V trgovini tudi ni več toliko naloženih vozičkov, kot narod opažam bolj spretno kupuje, torej bolj gleda na ceno kot prej.
Je pa vse umetno, seveda. Denar je bil posojan na podpis v obliki papirja in ne zlata. Torej enako se lahko tudi odpiše in nihče nebi utrpel.  Toda odpisati se kreditov ne da, saj  potem zaostanejo ravno tisti, ki imajo v rokah finančno strukturo celega sveta

Andres

Anonymous

• Guest
« Reply #936 on: March 25, 2009, 02:26:39 PM »
Opažam, da v moji okolici lokali niso tako polni kot nekoč, toda pozna se tudi proti kadilski zakon. V trgovini tudi ni več toliko naloženih vozičkov, kot narod opažam bolj spretno kupuje, torej bolj gleda na ceno kot prej.
Je pa vse umetno, seveda. Denar je bil posojan na podpis v obliki papirja in ne zlata. Torej enako se lahko tudi odpiše in nihče nebi utrpel.  Toda odpisati se kreditov ne da, saj  potem zaostanejo ravno tisti, ki imajo v rokah finančno strukturo celega sveta

Andres

Na žalost je Islandija, iz idile padla na 1/5 nominalne vrednosti. Se pravi izgube so strašne. Prve demonstracije! nemiri.. itd. Vse to je nekaj novega. Res škoda za narod, ki ni nič kriv ali pa je.

Anonymous

• Guest
« Reply #937 on: March 25, 2009, 02:32:35 PM »

Andres

Na žalost je Islandija, iz idile padla na 1/5 nominalne vrednosti. Se pravi izgube so strašne. Prve demonstracije! nemiri.. itd. Vse to je nekaj novega. Res škoda za narod, ki ni nič kriv ali pa je.

1/5 nominalne vrednosti za nekatere pač.  Ker je v igri mednarodna špekulacija nisem edini, ki trdi, da bo stanje uravnovešeno najprej na Islandiji šele nato v drugih državah.  Preprosto obstojajo neki zakoni in pa tudi rezerve idej so vključno z vrtanjem za nafto v severno morje.  Zanimivo, da v tem času nekateri Slovenci ustanavljajo podjetja na Islandiji. Brez veze zagotovo ne.

Andres

Anonymous

• Guest
« Reply #938 on: March 25, 2009, 06:39:37 PM »
Končno je padla življenjska odločitev. Niti upanja ni več. Končano je za vedno.
Sedaj grem lepo na čaj.
 :)

Anonymous

• Guest
« Reply #939 on: March 25, 2009, 07:28:54 PM »
Upanje je vedno. Razen, če vržeš puško v koruzo ...

Offline Azra

• Spl. simbol
  • "The devil made me do it ..."
« Reply #940 on: March 26, 2009, 08:25:21 PM »
ZA ZAMISLIT NARODE MOJ
 :o

http://img687.imageshack.us/img687/1953/mojakarta.gif
V pravljici junak ubije zmaja in se poroci s princeso. V realnosti ne ubije nikogar in se poroci z zmajem.

Offline nensi

• Sple. Simbol
  • There's no such place as far away.
« Reply #941 on: March 29, 2009, 10:48:31 PM »
Končno je padla življenjska odločitev. Niti upanja ni več. Končano je za vedno.
Sedaj grem lepo na čaj.
 :)

Mogoče je ljubezen tudi to, da se naučimo spustiti, da spoznamo, kdaj se je treba posloviti. ...
.... Odkrivanje novih svetov ne prinaša le sreče in modrosti, temveč tudi žalost in strah. Kako bi mogli ceniti srečo, ne da bi vedeli, kaj je žalost? Kako bi mogli doseči modrost, ne da bi se spopadli s svojimi strahovi? Velik izziv življenja je premagati meje znotraj sebe, jih odriniti tja, kamor še v sanjah ne bi pomislili, da je mogoče. ...

(Delfin, Sergio Bambaren)

Srečno.

Anonymous

• Guest
« Reply #942 on: March 30, 2009, 02:18:58 PM »
Danes je en tak čuden dan, no naj bo tudi tu je nekaj lepega.
Včeraj sem dopolnila, kar lepo št. let, nič za to.
Želela sem si njegove objeme, poljube, vse kar je njegovega, a zaman, ni ga in tudi ne bo ga, nikoli ob meni, a čustva še vedno gorijo. Danes malo manj, včeraj je bilo več tega, do solz so me spomini obdali, kaj pa vem.
res je bilo lepo, a sedaj bi rabila nov začetek, ne vem če bi na starem nadaljevala, nič več samo pisana beseda, telefon. Če ni v živo ne, tega ne, se ne da, ni možnosti, zakaj je tako moralo biti, on pravi, takoj ji bilo videno, a nisva si hotela priznati, zakaj, ker je bilo obema lepo, enktatno in neponovljivo- tako imenujem najino ljubezen.
A se je usoda poigrala s nama, kar ti ni namenjeno ni tvoje, če je od druge, še toliko slabje.
Kaj pa vem, moralo je že tako biti.
Vseeno bi rada vedela kaj še čuti, kaj razmišlja, a mu je še kaj do mene, tudi če je prebolel kakor je izjavil.
Mogoče pa pozabim, ne vem, po eni strai si želim, po drugi pa hrepenim po njemu. Ne vem, pustimo času čas!

Anonymous

• Guest
« Reply #943 on: March 30, 2009, 04:42:38 PM »
Po moje si ti na prelomnici, ali se celo bližaš prelomnici, ko boš začela živeti polno ljubezni življenje. To ti seveda želim, kot ti želim tudi vsega lepo za tvoj  rojstni dan.

Anonymous

• Guest
« Reply #944 on: March 30, 2009, 10:38:33 PM »
hvala za lepe želje, za prelomnico pa ne vem, to se mi vleče že leto, mogoče pa ga le pozabim, tudi če me 1000 stvari na dan spominja na njega, a je usoda poskrbela da nisva in niti ne moreva živeti tega, on z drugo, jaz z drugim, prepozno sva se spoznala, da bi zaživela najine sanje.Mogoče pa se v drugo srečava, tam med zvezdami ?