HRUŠKE V VINU !
-------------------------
Če imate slučajno večjo količino,je tu en način,kako jih ponuditi malo drugače.
1/2 l terana (ne uporabljajte slabih vin,samo res dobra rdeča )
25 dag skadkorja
cimet , klinčke , limonina lupina (brez bele kože)
To vse zavremo in s tem izhlapi tudi alkohol.
Medtem olupimo hruške in odstranimo pečke in če jih imamo več,jih dajemo v hladno vodo z LIMONINIM sokom,
da ostanejo bele.
Nato jih damo pokuhat v vino in po 2-3 minutah poberem in odložimo na krožnik ,da se čim hitreje ohladijo.
POZOR - če so ene na drugi-na kupu- se bodo preden se ohladijo čisto razpustile.
Vino tudi po želji ohladite ali pa še toplo prelijte po hruškah.
UPORABNO;
kot kompot-specialiteta,
dodaste k pudingu,proseni kaši,ajdovi kaši,
mlečnemu zdrobu,rižu ,sadnim solatam ,kupam in še kaj po svoje,
mnjam,mnjam