Author Topic: Kuharski recepti in nasveti  (Read 207230 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Azra

• Spl. simbol
  • "The devil made me do it ..."
Re: Kuharski recepti in nasveti
« Reply #375 on: March 16, 2008, 09:15:15 PM »
In kam to pol mazes ali dodajas?
Sem jedla cemazevo juho in je njami.
http://img687.imageshack.us/img687/1953/mojakarta.gif
V pravljici junak ubije zmaja in se poroci s princeso. V realnosti ne ubije nikogar in se poroci z zmajem.

Offline coffee

• Novinec
  • *
« Reply #376 on: March 16, 2008, 09:25:06 PM »
In kam to pol mazes ali dodajas?
Sem jedla cemazevo juho in je njami.
Danes sem ga spet šla nabirat in sem ga nardila z liter olja.  :D
..najraje ga imam namazanega na črn kruh. Lahko pa ga dodaš tudi ostalim jedem - po želji.
če ne poznaš, na eko tržnici v mb ga prodaja en možakar, kjer ga je mogoče tudi pokusiti. Sicer pa, če se ne motim, ga prodajajo v Tušu - najdeš ga na prodajnih policah pri bio hrani ali pa v trgovini Ajda - zagotovo. Le da je dražji...
recept, ki sem ga navedla pa je identičen kupljenemu.
LP

« Last Edit: March 16, 2008, 09:31:53 PM by coffee »

Offline Azra

• Spl. simbol
« Reply #377 on: March 16, 2008, 09:43:01 PM »
O, hvala kofi. Bom poizkusila. In raje sama nardila, kupljeno je ze bolj umetno z aditivi...
V pravljici junak ubije zmaja in se poroci s princeso. V realnosti ne ubije nikogar in se poroci z zmajem.

Offline Iza

• Uporabnik
  • **
    • KALI
« Reply #378 on: March 17, 2008, 10:34:06 AM »
Tega, v kozarčkih dobiš skoraj v vseh trgovinah. Je brez aditivov - info iz prve roke  ;).
Je pa tako, da svežega lahko jemo kar namesto solate (mogoče malo fižola vmes, pa je), vloženi pa peče kot sam vrag.
Coffee, ne vem kako ti ga uspe jesti na kruh namazanega - mene bi odneslo do Plutona  ;D
Čemaž je izvrsten čistilec krvi. Ima tudi visoko vsebnost železa, ki jo je telo sposobno predelati,....

Lep dan!

Iza
Live, love, laugh and be happy or at least have some fun!
http://www.kali.si/index.php?option=com_content&view=article&id=53&Itemid=58
ThetaHealing™ Instructor

Offline coffee

• Novinec
  • *
« Reply #379 on: March 17, 2008, 01:37:17 PM »
Tega, v kozarčkih dobiš skoraj v vseh trgovinah. Je brez aditivov - info iz prve roke  ;).
Je pa tako, da svežega lahko jemo kar namesto solate (mogoče malo fižola vmes, pa je), vloženi pa peče kot sam vrag.
Coffee, ne vem kako ti ga uspe jesti na kruh namazanega - mene bi odneslo do Plutona  ;D
...
Iza
ne, joj, ne!!  :D
res je Iza, ima zelo oster in močan okus.. toda pozabila sem povedati, da se ga ne uživa takoj, ko se ga pripravi.. pustimo ga nekaj dni zaprtega v kozarcu in potem ni več hud.  ;)
grem dopisat tole k receptu..  :D
hvala, za opozorilo!!
kar zadeva kupljenega čemaža, kupujem (ko mi svojega zmanjka) od eko proizajalca Lipej.
In ja, je brez dodanih aditivov.

Lp

« Last Edit: March 17, 2008, 01:45:44 PM by coffee »

Offline Iza

• Uporabnik
  • **
    • KALI
« Reply #380 on: March 17, 2008, 04:41:48 PM »
...
Iza
ne, joj, ne!!  :D
res je Iza, ima zelo oster in močan okus.. toda pozabila sem povedati, da se ga ne uživa takoj, ko se ga pripravi.. pustimo ga nekaj dni zaprtega v kozarcu in potem ni več hud.  ;)
grem dopisat tole k receptu..  :D
hvala, za opozorilo!!
kar zadeva kupljenega čemaža, kupujem (ko mi svojega zmanjka) od eko proizajalca Lipej.
In ja, je brez dodanih aditivov.

Lp

Coffee, moj je tudi po dveh letih v špajzi tako hud, da ga samo po pikicah iz kozarca na solato dajem - no, trenutno dajem svežega...
Me prav zanima kje sem brcnila v prazno. Ali ga ti zmiksaš z multipraktikom ali ga narežeš na roke? ( ;D :D ;))
Res pa je, da ga kupila še nikoli nisem, ker sem Gorenjka in ne bom plačevala za nekaj česar je v gozdu v izobilju  ;D ;) (pravzaprav je zadeva v trgovini prilično draga  :-\)

Lep dan!

Iza
ThetaHealing™ Instructor

Offline coffee

• Novinec
  • *
« Reply #381 on: March 17, 2008, 07:04:16 PM »
Coffee, moj je tudi po dveh letih v špajzi tako hud, da ga samo po pikicah iz kozarca na solato dajem - no, trenutno dajem svežega...
Me prav zanima kje sem brcnila v prazno. Ali ga ti zmiksaš z multipraktikom ali ga narežeš na roke? ( ;D :D ;))
Res pa je, da ga kupila še nikoli nisem, ker sem Gorenjka in ne bom plačevala za nekaj česar je v gozdu v izobilju  ;D ;) (pravzaprav je zadeva v trgovini prilično draga  :-\)
ha ha ha.. sem se nasmejala, ko tole prebrala..  :D
s paličnim mešalnikom ga zmiksam - istočasno skupaj z oljem in soljo. Tako, kot sem opisala..
Ker sem neučakano bitje, sem ga po dveh dneh že veselo mazala na kruh. Ne vem, okusi so razllični.. meni se prav nič ne zdi hud.
Imam prijateljico, ki se je tako navdušila nad čemažem, da si nadeva na kos krekerja celo veliko žlico.. da ji ob straneh dol canka.. mislim... jaz tega tudi ne bi zmogla...  :D

sama ga na solate ne dajem, ker mi namazan na kruh, daleč najbolj tekne.
zanimivo pa je, da ne morem jesti samih čemaževih listov. to pa je tudi meni prehudo..   :-\

Če boš hodila kaj proti štajerskemu koncu, si toplo vabljena na omenjeno specialiteto.  ;D  ;)
Lp

Offline Iza

• Uporabnik
  • **
    • KALI
« Reply #382 on: March 17, 2008, 09:05:15 PM »
ha ha ha.. sem se nasmejala, ko tole prebrala..  :D
s paličnim mešalnikom ga zmiksam - istočasno skupaj z oljem in soljo. Tako, kot sem opisala..
Ker sem neučakano bitje, sem ga po dveh dneh že veselo mazala na kruh. Ne vem, okusi so razllični.. meni se prav nič ne zdi hud.
Imam prijateljico, ki se je tako navdušila nad čemažem, da si nadeva na kos krekerja celo veliko žlico.. da ji ob straneh dol canka.. mislim... jaz tega tudi ne bi zmogla...  :D

sama ga na solate ne dajem, ker mi namazan na kruh, daleč najbolj tekne.
zanimivo pa je, da ne morem jesti samih čemaževih listov. to pa je tudi meni prehudo..   :-\

Če boš hodila kaj proti štajerskemu koncu, si toplo vabljena na omenjeno specialiteto.  ;D  ;)
Lp

Hvala. Si ne bom dala 2x reči, ker me resnično zanima kje sem ga ukebala. Ker sveže liste pa jaz jem brez problemov - ko se spomladi pojavijo, prvič kar v gozdu, potem pa sv olati (mešam pol pol z regratom ali pa samo divji česen, olje, kis in sol...)
Zanimivo.... tole ....  ;)

Lep dan!

Iza
ThetaHealing™ Instructor

Offline Azra

• Spl. simbol
« Reply #383 on: March 17, 2008, 10:06:48 PM »
A tako mocno je tole?  :o No, so mi vsec pekoce jedi, bo potrebno poizkusiti  :)
Kako dolgo pa drzi v kozarcih? Kaj je noter kot konzervans?

Offline coffee

• Novinec
  • *
« Reply #384 on: March 17, 2008, 11:17:32 PM »
A tako mocno je tole?  :o No, so mi vsec pekoce jedi, bo potrebno poizkusiti  :)
Kako dolgo pa drzi v kozarcih? Kaj je noter kot konzervans?

:D pri meni dost dolgo ne zdrži, ker pospravimo napolnjne kozarce v roku pol leta.. odvisno.. včasih pride obdobje, ko ga pretirano jem, potem pa je obdobje, ko se ga tudi po dva ali tri mesece ne dotaknem.
Da bi se pokvaril, ni šans. Dodana sol vpliva na nepokvarljivost pripravka, saj je le-ta dokaj slan. V tem primeru je konzervans sol.

pa še tole: pokvari se le v primeru, če so čemaževi listi mokri. Zato jih je potrebno pred rezanjem obrisati.
lp
« Last Edit: March 17, 2008, 11:29:50 PM by coffee »

Offline Regina

• Spletn. Simbol
  • Ustavi se tam, kjer sije sonce
    • Šepet sanj
« Reply #385 on: March 18, 2008, 09:59:34 AM »
Pa kaj je v tem čemažu tako dobrega? Šment, to moram poskusit, če že delate tako reklamo.  ;D
V petek je EKO tržnica.  ::) 
Za profesionalno analizo sanj in dešifriranje sporočila, ki je namenjeno samo vam! 
www.sepet-sanj.com
ThetaHealing Practitioner™

Offline bilka

• Mojster
« Reply #386 on: March 18, 2008, 01:02:30 PM »
čemaž je divji česen. tako da če imaš rada česen, ti bo tudi čemaž dober...

Offline Regina

• Spletn. Simbol
    • Šepet sanj
« Reply #387 on: March 18, 2008, 03:21:21 PM »
Hvala, bilka. Takoj ko si rekla, mi je bilo jasno. Iz narave ga poznam, pa nisem vedela, da je to to, jedla ga pa še sploh nisem.
Seveda imam česen rada. Bo za poskusit.  ;)
Za profesionalno analizo sanj in dešifriranje sporočila, ki je namenjeno samo vam! 
www.sepet-sanj.com

Offline coffee

• Novinec
  • *
« Reply #388 on: March 18, 2008, 11:20:51 PM »
..zanimivo, jaz česna v večji količini ne prenesem, ker mi je prehud. Uporabljam ga le, kot začimbo - dodatek pri kuhanju.
Res pa je, da smrdiš v obeh primerih.  :-\
ko se 'bašem' z njim, bi se bilo najbolje zapreti v karanteno.. LOL  :D :D
« Last Edit: March 18, 2008, 11:22:23 PM by coffee »

Offline Regina

• Spletn. Simbol
    • Šepet sanj
« Reply #389 on: March 19, 2008, 12:22:47 AM »
Ufff, si me spomnila na enega v službi. Česnar smo ga klicali.  :D
www.sepet-sanj.com