Author Topic: Kuharski recepti in nasveti  (Read 207578 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Tea

  • Moderator
  • Lipicanec
  • *****
  • Posts: 22833
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
Re: Kuharski recepti in nasveti
« Reply #135 on: November 14, 2006, 11:49:35 AM »
Jane, Primorska je zakon  ;D
www.Astro-Star.net
ASTROLOŠKE ANALIZE, VEDEŽEVANJE, TEČAJI VEDEŽEVANJA IN ASTROLOGIJE

http://shrani.si/f/g/Y6/4RTQBfUR/tea.gif

Offline Anima

  • Uporabnik
  • **
  • Posts: 952
  • nevarnost je povezana s količino energije
Re: Kuharski recepti in nasveti
« Reply #136 on: November 14, 2006, 05:31:19 PM »
Tele makarone oz. burek pa sprobam takoj.  ;D

me pa zloooo veseli .Boš poročala?

Tole je pa tud zlooo dobro,predvsem pa zdravo:
Vegi prehrana,seveda.

AJDOVA KAŠA Z GOBAMI

30 dkg ajdove kaše
10 dkg gob-ic ;D(lahk sveže,lahk suhe)
2 žlici paradajz mezge
sol
(olje ali margarina,)i

Gobe operemo,prelijemo z vrelo vodo in pustimo nekaj časa stati.Ohlajene sesekljamo.
Ajdo operemo,zalijemo z vrelo vodo,solimo in kuhamo.Ko je kuhana,odvisno
od ajde same,jo stresemo v pekač in pečemo na zmerni temperaturi,da se rahlo
zapeče in se zrnje oddvoji.
Presujemo v posodo,dodamo paradižnikovo mezgo,odcejene,kuhane,v primeru,da so šampinjoni ali ostrigarji, ni potrebno nobenega kuhanja,dovolj,da so poparjene ali tudi to ne,saj lahko jeme surove,ne da bi nas peljali na urgenco, ;D
in potem vse skupaj še malo kuhamo.Toliko,da se prepoji.
Komod pa dodajamo in odstranjujemo,po občutku.Glavno,da je skuhano na brzino in energetsko, polna hrana.

Samostojna jed je tole,saj je nasitno.

Dober tek!

Offline Anima

  • Uporabnik
  • **
  • Posts: 952
  • nevarnost je povezana s količino energije
Re: Kuharski recepti in nasveti
« Reply #137 on: November 14, 2006, 05:42:46 PM »
Meni tudi prav pride za naslajanje. Imam namreč dieto zaradi želodca in odpade vse mastno, soljeno, surovo, sladko... :'( tako da imam danes abstinenčno krizo in po celem hotelu iščem kaj sladkega pa mi ne dajo  :'(

Eto,en hiter recept,verjetno ti ne more škodovati.

'ČOKOLADNA'KASATA Z BANANAMI

2 jogurt lončka ovsenih kosmičev
1/2 jugortovega lončka sončničnih semen

Zmeljemo v kavinem mlinčku in dodamo vroče mleko,da nasane kašasta
zmes.Sladkamo z medom po okusu,lahko tudi z zmletimi rozinami.
Vzamemo majhen škatlast(lahk drugačen) pekač,ga obložimo z alu folio ali peki papirjem.Vanj menjaje nalagamo plast kosmičev in plast banan,ki smo jih
vzdolžno razpolovili.Vse skupaj damo v hladilnik,da se strdi.Zvrnemo na pladenj.
Naredimo posebno polivko iz:
1 skodelice vode
1 žlico medu
1 žlico gustina -pač nekaj s čemer gostimo
1 vrečko vanilin sladkorja???
1/2 skodelice moke...lahk rožičeve,makove...po želji

Vse tole pomešamo ,damo v hladilnik,da se zgosti
ter premažemo čez kasato.

Tko,da ne boš čisto brez vsakega priboljška  ;D
Zgleda komplicirano,je pa zelo enostavno in hitro.

i

Offline cvetka

  • Sp.simbol
  • *****
  • Posts: 3184
Re: Kuharski recepti in nasveti
« Reply #138 on: November 14, 2006, 05:44:58 PM »
Anima, jaz žafraniko uporabljam kot začimbo pri rižu.
lp

Offline Anima

  • Uporabnik
  • **
  • Posts: 952
  • nevarnost je povezana s količino energije
Re: Kuharski recepti in nasveti
« Reply #139 on: November 14, 2006, 05:50:50 PM »

Jaz jo dajem,hkrati z drobnjakom,na skuto kadar kuham makarone.
Prima okus.Vidla tole v eni oštariji in uporabla:)

Moram se čimpreje lotiti recepta bučkove omake z makom.
Zopet okusila v neki oštariji(slava škorpijonom ;D ) in moram
reči,da je odličnega okusa.Mak samo potresemo po omaki iz bučk.

Kot rečeno:je za probat.

Tebi pa hvala.Vsak, takle nasvet ,je dobrodošel.

Pred kratkim sem brala kako,zelo,zdrav je curry za naše možgančke
in zato Indijci ne poznajo demence in ostalih bolezni,na katere,
smo se,pri nas,kar navadili in se nam zde,ko malce ostarimo,nekaj
popolnoma normalnega.Pa ni.Čimveč curryja pa bo.


 

Offline Tea

  • Moderator
  • Lipicanec
  • *****
  • Posts: 22833
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
Re: Kuharski recepti in nasveti
« Reply #140 on: November 14, 2006, 06:23:58 PM »
Anima, super tole. Zdaj pa imam, ko se ne morem odločit kaj bi prej  ;D
www.Astro-Star.net
ASTROLOŠKE ANALIZE, VEDEŽEVANJE, TEČAJI VEDEŽEVANJA IN ASTROLOGIJE

http://shrani.si/f/g/Y6/4RTQBfUR/tea.gif

Offline Regina

  • Spletn. Simbol
  • *********
  • Posts: 7926
  • Ustavi se tam, kjer sije sonce
    • Šepet sanj
Re: Kuharski recepti in nasveti
« Reply #141 on: November 14, 2006, 06:47:41 PM »
Jezus, kakšni prima recepti. Še 77 dni, pa bomo tudi pri nas jedli.  ;D
Za profesionalno analizo sanj in dešifriranje sporočila, ki je namenjeno samo vam! 
www.sepet-sanj.com
ThetaHealing Practitioner™

Offline Anima

  • Uporabnik
  • **
  • Posts: 952
  • nevarnost je povezana s količino energije
Re: Kuharski recepti in nasveti
« Reply #142 on: November 14, 2006, 07:30:32 PM »
. Še 77 dni, pa bomo tudi pri nas jedli.  ;D


mi ni nič jasno  ;D

Pred kratkim sem bila v neki vege restavraciji in v juhi je bil,namesto rezancev itd..
pač kar smo navajeni dati v župco,popraženo,tolko da zarumeni,nič več,
sezamovo seme.Mljask!

Tole bi tud ti lahk ,Regina.Ogromno kalcija je v sezamu.Pazi,da ti
kosti ostanejo postrojenen na broju  ;D


Ufff kakšno kokoško pa delaš?Še 77 dni  ??? ??? ???
Kaj pa v času praznikov?Grešiš,al ne? :'(


Offline Anima

  • Uporabnik
  • **
  • Posts: 952
  • nevarnost je povezana s količino energije
Re: Kuharski recepti in nasveti
« Reply #143 on: November 14, 2006, 07:35:02 PM »
Anima, super tole. Zdaj pa imam, ko se ne morem odločit kaj bi prej  ;D

oboje je prima  ;D

Čisto komod pa skuhaš široke rezance,jih popražiš na olivnem olju,dodaš
drobnjak in žafraniko,malo potenstaš, dodaš skuto...et voila.
Lahko pa,če imaš še toliko časa,vse skupaj vtakneš v pečico,malo popečeš,ko je še vroče posipaš s parmezanom  in.... dober tek. :D

Zlo hitro in nasitno.
Pri nas je vedno poleg ,solata s fižolom, v zrnu.








Offline Regina

  • Spletn. Simbol
  • *********
  • Posts: 7926
  • Ustavi se tam, kjer sije sonce
    • Šepet sanj
Re: Kuharski recepti in nasveti
« Reply #144 on: November 14, 2006, 09:30:56 PM »
. Še 77 dni, pa bomo tudi pri nas jedli.  ;D


mi ni nič jasno  ;D

Pred kratkim sem bila v neki vege restavraciji in v juhi je bil,namesto rezancev itd..
pač kar smo navajeni dati v župco,popraženo,tolko da zarumeni,nič več,
sezamovo seme.Mljask!

Tole bi tud ti lahk ,Regina.Ogromno kalcija je v sezamu.Pazi,da ti
kosti ostanejo postrojenen na broju  ;D


Ufff kakšno kokoško pa delaš?Še 77 dni  ??? ??? ???
Kaj pa v času praznikov?Grešiš,al ne? :'(



Nobenih grehov, Anima. Ni šans, tudi čez praznike ne.
Sicer se pa dobro mljaska, le kombinacija mora bit prava. Tudi takšne vege juhice pridejo v poštev, potem pa preštejem kosti. ;D
Za profesionalno analizo sanj in dešifriranje sporočila, ki je namenjeno samo vam! 
www.sepet-sanj.com
ThetaHealing Practitioner™

Offline Anima

  • Uporabnik
  • **
  • Posts: 952
  • nevarnost je povezana s količino energije
Re: Kuharski recepti in nasveti
« Reply #145 on: November 15, 2006, 03:20:14 PM »

Vem ja,vege župce znajo biti dobre.Miso juhca z popečenim sezamom.Mljask.

Saj se sama,če dobro razmislim,s tako' kuro' soočam že najmanj 15 let  ;D






Offline laomin

  • Uporabnik
  • **
  • Posts: 443
Re: Kuharski recepti in nasveti
« Reply #146 on: November 15, 2006, 05:27:46 PM »


http://24ur.com/naslovnica/ekskluziv/kuhajmo/20060830_3079503.php


  Malo v živo,kot ideja.Variacije zaželjene.

Offline sonck

  • Uporabnik
  • **
  • Posts: 268
Re: Kuharski recepti in nasveti
« Reply #147 on: November 16, 2006, 03:08:03 PM »
Evo, jaz bom danes naredila bučkine polpete  :) Jaz naredim to za 2 osebi, vi povečajte količine jajc, droptin in moke, če vas je več  :)

2 jajca
2 žlice drobtin
1,5 žlice moke
sesekljan peteršilj
sol
poper
1 -2 naribani in ožeti bučki
olje

Jajca stepemo in dodamo drobtine, moko, peteršilj, sol in poper ter nazadnje še bučke. Bučke dodamo nazadnje zato, da testo ne zvodeni. Nato z žlico zajemamo testo in ga polagamo na vroče olje. Potem polpet obrnemo in zapečemo še z druge strani. K pečenim polpetom se poda kisla smetana.
Jaz dodam va maso tudi nariban sir, malo chilija, lahko curry, kar vam pade na pamet in mislite, da bo pasalo.
Zdraven naredim zeleno solato s fižolom in česnom  :)

Offline sonck

  • Uporabnik
  • **
  • Posts: 268
Re: Kuharski recepti in nasveti
« Reply #148 on: November 16, 2006, 03:16:56 PM »
Zadnjič sem naredila tole in je bilo res supeeeeeeer  :D

2 puranja zrezka (naj bosta tanka)
1 srednja bučka
nariban sir, tako ki se fino stopi
2 dl sladke smetane
1 dl mleka
gorčica
moka
sol
poper
paprika v prahu
česen
dva topljena sirčka
žlica masla

Zrezka potolčemo, ju po eni strani namažemo z gorčico, čez položimo rezinice bučk. Potresemo z naribanim sirom, zvijemo v zvitek in spnemo z zobotrebcem Dobro zavite, da se vam vmes ne pretrga. Zvitka po vrhu popramo in solimo ter pomokamo.
V kozici segrejemo maslo lahko tudi olje, kot vam paše,  ko je dovolj vroče, spečemo zvitka. Najprej ju pazljivo obračamo, da z vseh strani lepo zarumenita in malce zahrustata, nato znižamo moč štedilnika in počasi cmarimo še približno 8 do 10 minut. Ko sta dobro pečena, ju odstranimo iz kozice in postavimo na toplo.

Na maščobo, na kateri sta se cmarila zvitka, popražimo malo česna, vsujemo nasekljane bučke, zalijemo z malo vode, popramo, dodamo papriko in pokrijemo. Dušimo na nizkem ognju, dokler bučke ne začnejo razpadati. Takrat bučke zmeljemo, zalijemo s smetano in mlekom, dodamo sirčka in mešamo, da se vse sestavine lepo zmešajo.

Zvitka razrežemo na dva prsta debele kolobarje, odstranimo zobotrebce in vrnemo v kozico z omako, da se še malo pogrejejo.

Moj dragi je kar zavijal z očmi, tako je bilo dobro  ;D. Res pa je, da je potrebno paziti, da sta zrezka res tanka...Midva sva zdrven jedla samo solato, ker je bilo veliko omake. Lako pa zdraven pripravite riž ali pa pire krompir, po želji.

Pa dober tek  :)

Offline laomin

  • Uporabnik
  • **
  • Posts: 443
Re: Kuharski recepti in nasveti
« Reply #149 on: November 16, 2006, 05:11:06 PM »
 

Odlično,hvala.



 Še bučke za vegije.


                  BUČKE Z FETO

 Bučke naribaj na rezance ali nareži,malo posoli in nato narahlo ožemi.

 Potem  jih še  poporaj,zanimivo je dodati še malo večbarvnih poprov,malo feta sira,koper(če se da svež)in balzamični kis,olivno olje-enkratno pa je olje grozdnih pečk.  Zraven paše kakšen polnozrnat kruh.

Dober tek.