Zadnjič sem naredila tole in je bilo res supeeeeeeer

2 puranja zrezka (naj bosta tanka)
1 srednja bučka
nariban sir, tako ki se fino stopi
2 dl sladke smetane
1 dl mleka
gorčica
moka
sol
poper
paprika v prahu
česen
dva topljena sirčka
žlica masla
Zrezka potolčemo, ju po eni strani namažemo z gorčico, čez položimo rezinice bučk. Potresemo z naribanim sirom, zvijemo v zvitek in spnemo z zobotrebcem Dobro zavite, da se vam vmes ne pretrga. Zvitka po vrhu popramo in solimo ter pomokamo.
V kozici segrejemo maslo lahko tudi olje, kot vam paše, ko je dovolj vroče, spečemo zvitka. Najprej ju pazljivo obračamo, da z vseh strani lepo zarumenita in malce zahrustata, nato znižamo moč štedilnika in počasi cmarimo še približno 8 do 10 minut. Ko sta dobro pečena, ju odstranimo iz kozice in postavimo na toplo.
Na maščobo, na kateri sta se cmarila zvitka, popražimo malo česna, vsujemo nasekljane bučke, zalijemo z malo vode, popramo, dodamo papriko in pokrijemo. Dušimo na nizkem ognju, dokler bučke ne začnejo razpadati. Takrat bučke zmeljemo, zalijemo s smetano in mlekom, dodamo sirčka in mešamo, da se vse sestavine lepo zmešajo.
Zvitka razrežemo na dva prsta debele kolobarje, odstranimo zobotrebce in vrnemo v kozico z omako, da se še malo pogrejejo.
Moj dragi je kar zavijal z očmi, tako je bilo dobro

. Res pa je, da je potrebno paziti, da sta zrezka res tanka...Midva sva zdrven jedla samo solato, ker je bilo veliko omake. Lako pa zdraven pripravite riž ali pa pire krompir, po želji.
Pa dober tek
