Author Topic: Kuharski recepti in nasveti  (Read 207476 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Anima

  • Uporabnik
  • **
  • Posts: 952
  • nevarnost je povezana s količino energije
Re: Kuharski recepti in nasveti
« Reply #150 on: November 16, 2006, 05:49:37 PM »

Poper je pa pri bučkah ZAKON  ;D
Popolnoma spremeni okus.

Hvala za vse recepte.

Offline Tea

  • Moderator
  • Lipicanec
  • *****
  • Posts: 22833
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
Re: Kuharski recepti in nasveti
« Reply #151 on: November 16, 2006, 06:08:38 PM »
Joj, joj, joj kljub Saturnovem kvadratu na Luno kar narazen lezem .... tako dobre reči tukaj pišete  ;D
www.Astro-Star.net
ASTROLOŠKE ANALIZE, VEDEŽEVANJE, TEČAJI VEDEŽEVANJA IN ASTROLOGIJE

http://shrani.si/f/g/Y6/4RTQBfUR/tea.gif

Offline Anima

  • Uporabnik
  • **
  • Posts: 952
  • nevarnost je povezana s količino energije
Re: Kuharski recepti in nasveti
« Reply #152 on: November 16, 2006, 07:25:45 PM »
Joj, joj, joj kljub Saturnovem kvadratu na Luno kar narazen lezem .... tako dobre reči tukaj pišete  ;D

Tudi jaz,tudi jaz. Kadratu navkljub  >:(

Offline Jane

  • Moderator
  • Lipicanec
  • *****
  • Posts: 15014
Re: Kuharski recepti in nasveti
« Reply #153 on: November 17, 2006, 06:38:41 AM »
 

Odlično,hvala.



 Še bučke za vegije.


                  BUČKE Z FETO

 Bučke naribaj na rezance ali nareži,malo posoli in nato narahlo ožemi.

 Potem  jih še  poporaj,zanimivo je dodati še malo večbarvnih poprov,malo feta sira,koper(če se da svež)in balzamični kis,olivno olje-enkratno pa je olje grozdnih pečk.  Zraven paše kakšen polnozrnat kruh.

Dober tek.

A to se jejo sveže ali jih daš peči??
Karmična astrologija, Natalna astrologija, Horarna astrologija, Medicinska astrologija, Naturopatija.

Moja astro karta
https://www.flickr.com/photos/201233298@N04/53922692074/in/dateposted-public/

Offline laomin

  • Uporabnik
  • **
  • Posts: 443
Re: Kuharski recepti in nasveti
« Reply #154 on: November 17, 2006, 08:32:16 AM »










   Sveže.




   Pečene tudi,samo, da tam sestavine damo kot preliv,da z mešanjem ne naredimo bučke nerazpoznavne.  Pa k pećenim še malo česna.


  Pa mljask,kot bi rekla Anima.

Offline laomin

  • Uporabnik
  • **
  • Posts: 443
Re: Kuharski recepti in nasveti
« Reply #155 on: November 17, 2006, 04:12:56 PM »
   



  Za izbirčne,za eksperimentatorje ,za kar tako      -     samo malo angleščine,so pa tudi dobre oči dosti.

   Tukaj

     http://cuisine.magnify.net/

Offline laomin

  • Uporabnik
  • **
  • Posts: 443
Re: Kuharski recepti in nasveti
« Reply #156 on: November 18, 2006, 11:04:24 AM »
   

Nekaj idej okrog  lososa.


Da vam ne bo izpadlo kot ena žagovina,svežega pecite z dodatkom vode in pokrijte,

da bo v pari. V gostinstvu se uporabljajo "convectomati",kjer je tudi para. Nalbolj važno

pri lososu pa je ,da temperatura ne preseže 85 stopinj C. Tako vam bo ostal lepo rožnat.

Če ga pripravljate na žaru,vam svetujem,da ga samo opečete,potem pa v folijo namaščeno z olivnim oljem in poškropite z vinom ali vodo ,ter šamalo vrnete na žar. Vaja pa dela mojstra.

Iz prekajenega lososapa lahko naredite prav dober -losos tatarski- namaz.


Če postrežete prekajenega ,vam bo najbolj hvaležen za hrenovo in čebulno prilogo.


Mogoče je že kaj drugače,a smo bili poučeni,da losos ljubi koper,ne ljubi pa limone.


Najbolj zdrav naj bi bil divji losos,pa šene vem kje se ga dobi.

Na vse to pale še  dober tek.

Offline laomin

  • Uporabnik
  • **
  • Posts: 443
Re: Kuharski recepti in nasveti
« Reply #157 on: November 23, 2006, 04:04:11 PM »
   
 
Še malo bolj strkovne izbire in zdrave.








       http://med.over.net/zdrava_prehrana/



 Pa dosti za  hitro  pripravo, in zraven pod srečanja še bolj podrobni opisi.

Zdaj  pa malo dopusta.

Offline Anima

  • Uporabnik
  • **
  • Posts: 952
  • nevarnost je povezana s količino energije
Re: Kuharski recepti in nasveti
« Reply #158 on: November 23, 2006, 05:42:35 PM »
Tako dobro repo sem naredila,kislo,da mi že tri dni iz ušes gleda.

1 kg pa eno pest kisle repe (tako je dala prodajalka na plazu)  ;D

V eno večjo posodo sem dala olivno olje,sladkor in ko se je vse tole spenilo,malo mokce,da je nastal neke vrste einpren,ravno toliko,da da malo žmahta.

V to sem stresla,splaknjeno,vendar surovo repco.Dobro mešala in
jo pekla,do,skoraj rumenega.Nisem je zalivala pač pa zelo pazila,da
se ne prime.

Potem sem čisto počasi pričela dodajati vročo vodo in začimbe:
kumina,
koprc,
lovorov list,
muškatni oreh -riban in bolj za okus,
poper(mlet)
česen v prahu,
luštrek(lahk tudi brez njega)
in fižol iz konzerve.

seveda tudi vegeto al karkoli uporabljate.

Potem sem tole cmarila kar nekaj časa.Da je bila repa hitreje kuhana sem
posodo najprej pokrila z alufolio,na robovih zavila navznoter in preko
nje dala pokrovko.Kuhala se ni ne predolgo,ne premalo časa in ostala
al dente ;D

Čisto na koncu,sem ekstra,na olivnem olju malo popekla,na koščke rezano,belo,čebulo in jo pridala vsemu,že kuhanemu.Nekak boljši
okus nastane kot če jo kuhaš kar vmes.

In še, čisto nazadnje, vse skup zgostila z gustinom.

Jaooo ...kako je bila okusna.

Poleg pa pire krompir.Z maslom ,se ve  ;D

Probajte!

Offline Pennywise

  • Trenutno v uvajanju
  • *
  • Posts: 5
Re: Kuharski recepti in nasveti
« Reply #159 on: November 27, 2006, 07:38:57 PM »
Eden za bolj sladkosnede- čokoladni muffini:
Sestavine:
120 g jogurta
125 g margarine
125g sladkorja
240 g mleka
160 g čokoladnih koščkov
2 jajci
1 žlička vanilije

Vse skupaj zmešaš, potem pa dodaš v posebni posodi zmešane naslednje sestavine:
3 žličke pecilnega praška
380 g moke
1 žlička sode bikarbone
3 žličke kakava ( grenki)

Vse dobro premešaš in pečeš na 180 stopinjah 20 - 25 minut. Jaz jih vedno špikam, da vidim, če je skozi pečeno.

Offline Anima

  • Uporabnik
  • **
  • Posts: 952
  • nevarnost je povezana s količino energije
Re: Kuharski recepti in nasveti
« Reply #160 on: November 28, 2006, 04:21:10 PM »

Recept mi je všeč ker ne vsebuje smetane in masla.

Hala!

Offline Tea

  • Moderator
  • Lipicanec
  • *****
  • Posts: 22833
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
Re: Kuharski recepti in nasveti
« Reply #161 on: November 28, 2006, 05:40:13 PM »
Anima no - jaz moram hujšat  ::)
www.Astro-Star.net
ASTROLOŠKE ANALIZE, VEDEŽEVANJE, TEČAJI VEDEŽEVANJA IN ASTROLOGIJE

http://shrani.si/f/g/Y6/4RTQBfUR/tea.gif

Offline Pennywise

  • Trenutno v uvajanju
  • *
  • Posts: 5
Re: Kuharski recepti in nasveti
« Reply #162 on: November 28, 2006, 07:41:51 PM »
Manjkalorični...

Rožičevo pecivo

(lahko se speče tudi kot muffins, samo čas pečenja malo skrajšaj)

150 g rožičeve moke
100 g polnozrnate moke
30 g sladila v posipu
2,5 dcl mleka
2 majhni naribani jabolki
6 beljakov
2 rumenjaka
pol pecilnega praška

V posodo damo obe moki, sladilo, pecilni prašek, rumenjaka, mleko in naribani jabolki ter premešamo. Iz beljakov naredimo sneg in ga z žlico previdno primešamo mešanici.

Pekač (ne prevelik) obložimo s papirjem za peko, pečemo 20 minut na 200 st. C.

Offline Anima

  • Uporabnik
  • **
  • Posts: 952
  • nevarnost je povezana s količino energije
Re: Kuharski recepti in nasveti
« Reply #163 on: November 28, 2006, 08:03:24 PM »
Anima no - jaz moram hujšat  ::)

tudi jaz ::) >:(

pa tako rada dobro jem ,s tole Luno v Biku ;D

Offline Tea

  • Moderator
  • Lipicanec
  • *****
  • Posts: 22833
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
Re: Kuharski recepti in nasveti
« Reply #164 on: November 28, 2006, 09:19:13 PM »
Ne govori  ::)
www.Astro-Star.net
ASTROLOŠKE ANALIZE, VEDEŽEVANJE, TEČAJI VEDEŽEVANJA IN ASTROLOGIJE

http://shrani.si/f/g/Y6/4RTQBfUR/tea.gif