Tako dobro repo sem naredila,kislo,da mi že tri dni iz ušes gleda.
1 kg pa eno pest kisle repe (tako je dala prodajalka na plazu)

V eno večjo posodo sem dala olivno olje,sladkor in ko se je vse tole spenilo,malo mokce,da je nastal neke vrste einpren,ravno toliko,da da malo žmahta.
V to sem stresla,splaknjeno,vendar surovo repco.Dobro mešala in
jo pekla,do,skoraj rumenega.Nisem je zalivala pač pa zelo pazila,da
se ne prime.
Potem sem čisto počasi pričela dodajati vročo vodo in začimbe:
kumina,
koprc,
lovorov list,
muškatni oreh -riban in bolj za okus,
poper(mlet)
česen v prahu,
luštrek(lahk tudi brez njega)
in fižol iz konzerve.
seveda tudi vegeto al karkoli uporabljate.
Potem sem tole cmarila kar nekaj časa.Da je bila repa hitreje kuhana sem
posodo najprej pokrila z alufolio,na robovih zavila navznoter in preko
nje dala pokrovko.Kuhala se ni ne predolgo,ne premalo časa in ostala
al dente

Čisto na koncu,sem ekstra,na olivnem olju malo popekla,na koščke rezano,belo,čebulo in jo pridala vsemu,že kuhanemu.Nekak boljši
okus nastane kot če jo kuhaš kar vmes.
In še, čisto nazadnje, vse skup zgostila z gustinom.
Jaooo ...kako je bila okusna.
Poleg pa pire krompir.Z maslom ,se ve

Probajte!