Author Topic: Natalne karte članov foruma--drugi del  (Read 121256 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
Re: Natalne karte članov foruma--drugi del
« Reply #75 on: February 18, 2008, 12:23:47 PM »
Vuf  :)
A 8 H vlada borzam (špekulacijam)?
Tea, kaj pa Pluton, ki je v drugi hiši? Pa Venera?
Pa še nakaj me zanima: Andresov Merkur že nakaj časa ni več retrograden. Kako potem to gledaš: če je ob rojstvu R, potem to vpliva celo življenje ali samo toliko let, ko se pa orbne, pa pač po novem?
TNX

Lep dan!

Iza

Rojstna karta velja za celo življenje.  To je osnova, ki jo nadgrajujemo, vendar še vedno ostane najpomembnejša.
www.Astro-Star.net
ASTROLOŠKE ANALIZE, VEDEŽEVANJE, TEČAJI VEDEŽEVANJA IN ASTROLOGIJE

http://shrani.si/f/g/Y6/4RTQBfUR/tea.gif

Offline tar_mar

• Novinec
  • *
« Reply #76 on: February 18, 2008, 07:44:54 PM »
Rojstna karta velja za celo življenje. 

Tea, kaj predlagaš, kje bi začela z vpogledom v mojo karto. Bi jo počasi razdelala skozi določeno dobo.

S spoštovanjem

Tar_Mar

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
  • Ne čistim več vodnega kamna. Lotevam se brisanja.
    • Nenavadno
« Reply #77 on: February 19, 2008, 11:19:14 PM »
Hvala za odgovor Klarus. Itak verjamem, da vsaj tisti, ki ste bolj redno tu veste, da mene ne gre najbolj resno jemati, ko je astro v vprašanju.

Andres

Tvoj Neptun Andres:

Jah, Neptun v 4 hiši v osnovi pomeni, da se človek težko ukorenini nekje, torej ni tiste trdne osnove, pač pa je v obliki, ki je trenutno možna /poglej kako voda dela svoje oblike - po svojih možnostih  ;)/

Druga stvar je bližina vode, Neptun pa seveda označuje prav otočje oz. otočja, ki so za naše pojme nekoliko eksotična. Kar seveda Islandija kot otok za nas v sloveniji je.

Ima aspekt na sonce, poleg tega pa tudi vladra 4 hiše potuje v drugo ... kar pomeni, da si šel v svet za kruhom /torej zaradi ekonomske zadeve/, na povabilo tvojega očeta - Neptun kvadrat Sonce, ali si dobil iznenada povabilo - Neptun sekstil Uran, Pluton Venera ......

Da pa tam kaj dosti več kot za življenje ne boš zaslužil .....
1. kaže vladar tvoje 2 hiše, ki je Merkur - torej zaslužki ki so dnevne narave oz. za sprotno preživetje /merkur je malo denarja ali razdrobljen denar: malo tu, malo tam ...../, potrebuje pa Merkur gibanje, pa več stvari hkrati počet ... itd... Merkur je tudi R ... kar pomeni da prihaja iz 29°jasnovidne stopinje  ;D ;) pa še lepe aspekte ima

Torej Merkurjeva tema ti prinaša ...........

Druga hiša s planeti pa je nekoliko disonantneje postavljena, kajti tiste opozicije na Saturna te svarijo, da skupnih vlaganj s kakšnim partnerjem ne bi bila najboljša. Isto tako te svarijo pred borzo in drugimi špekulacijam.....

Luna, ki kot naravni vladar 4 hiše kaže na tvoj dom .... je v Kozorogu in kaže, da si najbrž dobil dom preko družinske tradicije.
Luna je v opoziciji na Jupitra, pa tudi kvadrat Kiron ...... torej tvori T kvadrat - kar pomeni, da tam zdraviš neke svoje bolečine ......
Poleg tega pa v lepem trigonu na Merkurja ..... kar bi lahko dajalo delo doma ... z merkurjevsko temo ...., ki bo nenavadna drugačna, nekoliko skrivnostna, predčasna itd.........

no in še in še

Tea.

Kot v temi o 11. hiši ti bom tudi tule potrdil, oziroma za tvojo osebno statistiko lahko še kaj več dopišem.  Pač iz enakega razloga kot sem navedel tam. Morda se še kakšen s podobno postavitvijo najde.

Pluton v drugi hiši, ki označuje vodo in predvsem otoke, mi je bil verjetno res pisan na kožo že dolgo tega.  Za odhod sem se odločil kar na hitro, morda v treh, največ štirih mesecih, razlog pa je bil seveda ekonomski, saj takrat, leta 1988, kot vemo, je bila v Jugoslaviji že visokoa inflacija.

Glede težkega ukoreninjanja si nisva enakega mnenja, je pa res, da sem že od začetka povezan s svojimi starši, sestro, širšo družino, znanci in prijatelji, ter celo sošolci.  Navadno gasterbajterji pozabijo na preteklost, saj živijo v novi okolici ki jim ponudi vse novo, pa naj bo to sistem, ali prijatelji, toda jaz sem vse to obdržal še iz Slovenije. 

Merkur v drugi hiši me brez dvoma res šopa, sicer pa sem o tem napisal ravno prejle v temi o 11. hiši. Ni nekega bogastva, vendar ne morem jamrati. Seveda pa imam visoke stroške, oboje lastne in seveda tu sta dva otroka, za katera sem dolžan skrbeti.  No, če prihaja denar iz 29. jasnovidne stopinje ne vem, saj vendarle se takega niti kaj posebno ne čutim. Da pa ima lep aspekt, je le ena od tolažbo moje karte. :)

Navajaš tudi, da bi utegnil v tujini, ki je povezana z drugo hišo na Islandiji neke bolečino. Recimo, da je deloma prav, so pa to bolečine, ki niso nenavadne, kot mnogo ostalega pri meni, gre pač za naravni pojav, ki se dogaja vsakomur. Morda sem jaz le toliko bolj občutljiv na tovrstne zadeve. Lahko pa se ob priliki o tem tudi pogovoriva Tea.

Delo od doma bi bilo idealno, ni pa še. Seveda pa si  prizadevam, da bi tako tudi bilo. A vendarle samo za drobiž nisem pripravljen delati, zato se lotevam, unikatnih stvari, ki jih delajo, ali le redki na svetu, ali ene stvari le jaz.

Za dom, Luno v 4. hišši, ki je v kozorogu predvidevaš, da sem ga dobil preko družinske tradicije. Hmm. Kaj pa naj bi to pomenilo družinska tradicija?  Oče je pred leti to stanovanje najemal in lastnik hiše mu je kot prvemu ponudil v odkup. Ker sam tega ni hotel, je rekel meni in tako sva ga skupaj, po nekaj letih, ko je šel on v pokoj, pa sem jaz prevzel kredite. Pravzaprav si imeal prav, če se to pojmuje kot družinska tradicija.

Hvala za tvoj trud Tea

Andres

Moja astro karta

9ZK število 858

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #78 on: February 20, 2008, 05:46:55 AM »
Andres

Dejstvo je, da Neptun v 4 hiši ne more biti zakoreninjen. Je pa seveda to tudi planet idealiziranja. Ponavadi je tako, da zaradi tega, ker nekaj nočemo prav videti .... ne pozabi, da nosi Neptun rožnata očala, prav tisto stvar postavimo v neko idealno stanje in prav tisto, česar nimamo fizično, lahko idealiziramo.
Dostikrat pri Neptunu tega ne moremo ozavestiti, kajti prinaša meglo, difuzijo, paro, soparo, nekaj vodnega pač, kar je težko spraviti v neko obliko.  Neptun je bog - torej ....molimo in častimo nekaj kar niti ne vidimo. Mi smo si o njem ustvarili predstavo .... če se razumeva.

Obstaja ena knjiga Neptun ..... malo pobrskaj po spletu, če želiš priti do odgovora kje so tvoje korenine.  ;) :)
www.Astro-Star.net

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #79 on: February 20, 2008, 05:48:09 AM »
Rojstna karta velja za celo življenje. 

Tea, kaj predlagaš, kje bi začela z vpogledom v mojo karto. Bi jo počasi razdelala skozi določeno dobo.

S spoštovanjem

Tar_Mar

Dragi kolega ... kje pa si želiš začeti. In koliko tega smemo napisati, kot veš nas tukaj pri analiziranju rado zanese tudi na bolj osebna področja. Astrologi pač radi brskamo .... :D
www.Astro-Star.net

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
    • Nenavadno
« Reply #80 on: February 20, 2008, 04:05:12 PM »
Andres

Dejstvo je, da Neptun v 4 hiši ne more biti zakoreninjen. Je pa seveda to tudi planet idealiziranja. Ponavadi je tako, da zaradi tega, ker nekaj nočemo prav videti .... ne pozabi, da nosi Neptun rožnata očala, prav tisto stvar postavimo v neko idealno stanje in prav tisto, česar nimamo fizično, lahko idealiziramo.
Dostikrat pri Neptunu tega ne moremo ozavestiti, kajti prinaša meglo, difuzijo, paro, soparo, nekaj vodnega pač, kar je težko spraviti v neko obliko.  Neptun je bog - torej ....molimo in častimo nekaj kar niti ne vidimo. Mi smo si o njem ustvarili predstavo .... če se razumeva.

Obstaja ena knjiga Neptun ..... malo pobrskaj po spletu, če želiš priti do odgovora kje so tvoje korenine.  ;) :)

Hja. Rožnata očala kot si se izrazila. To je verjetno tudi razlog, zakaj sem po značaju tako velik optimist in si vse nemogoče predstavljam za mogoče.  Bom res moral malo po Neptunu pobrskati. Hvala za predlog Tea.

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
    • Nenavadno
« Reply #81 on: February 24, 2008, 06:25:29 PM »
Vuf  :)
A 8 H vlada borzam (špekulacijam)?
Tea, kaj pa Pluton, ki je v drugi hiši? Pa Venera?
Pa še nakaj me zanima: Andresov Merkur že nakaj časa ni več retrograden. Kako potem to gledaš: če je ob rojstvu R, potem to vpliva celo življenje ali samo toliko let, ko se pa orbne, pa pač po novem?
TNX

Lep dan!

Iza

Rojstna karta velja za celo življenje.  To je osnova, ki jo nadgrajujemo, vendar še vedno ostane najpomembnejša.

Tudi jaz sem nekje bral, da se retrogardni planeti sčasoma predelajo.  Verjetno z življenskimi lekcijami ipd.

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Patrik

• Guest
« Reply #82 on: February 24, 2008, 06:27:57 PM »

Retrogradni planeti se vedno ozražajo počasneje, nekako skozi izkušnje, "borbe" z energijami in podobno. Pri počasnih planetih se pa ti vpliv malce zavlečejo!? :) ;D No, hvala bogu je pri Andresu Merkur retrograden. ;)

Offline tar_mar

• Novinec
  • *
« Reply #83 on: February 24, 2008, 07:15:30 PM »
Kako to da je pri meni na eni strani vse na dugi pa vse prazno?

:)

Tar_Mar
« Last Edit: February 24, 2008, 08:29:46 PM by tar_mar »

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #84 on: February 24, 2008, 07:19:01 PM »
Martin, ponavadi imamo v podpisu link na svojo karto. Če tega ne žiliš, mislim, da te imam v spominu, vendar nisem na svojem računalniku, tako da ti zdaj ne morem odgovorit. Jutri zjutraj.

Če pa se boš z nami zabaval v teh temah, potem bi bilo fajn, da tudi punce kakšno napišejo, to pa bodo le, če bodo videle tudi one tvoje planetke.

Lepo bodi
www.Astro-Star.net

Offline tar_mar

• Novinec
  • *
« Reply #85 on: February 24, 2008, 07:21:15 PM »
Martin, ponavadi imamo v podpisu link na svojo karto. Če tega ne žiliš, mislim, da te imam v spominu, vendar nisem na svojem računalniku, tako da ti zdaj ne morem odgovorit. Jutri zjutraj.

Če pa se boš z nami zabaval v teh temah, potem bi bilo fajn, da tudi punce kakšno napišejo, to pa bodo le, če bodo videle tudi one tvoje planetke.

Lepo bodi

Ja dejmo, dovbolim, kako naredim ta link?
Samo dame, ne me preveč sicirat prosim

Tar_Mar

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #86 on: February 24, 2008, 07:23:16 PM »
Mislim, da daš na en zastonj - nevemkakosetemu reče .. shrani.si ... mislim pa da smo o tem že pisali  ... in jo dodaš v podpis.

Andres bo dal navodila, če napišeš pri tehničnih zadevah foruma.

Meni pa oprosti, sem popolnoma aračunalniški tip  ;D
www.Astro-Star.net

Patrik

• Guest
« Reply #87 on: February 24, 2008, 07:33:50 PM »

Tar_mar, zaupaj mi podatke pa ti jaz naredim celotno sliko. Potem pa ti pošljem samo link, ki ga potem vstaviš v Signature - podpis ;) :) :)

Offline tar_mar

• Novinec
  • *
« Reply #88 on: February 24, 2008, 08:31:15 PM »

Tar_mar, zaupaj mi podatke pa ti jaz naredim celotno sliko. Potem pa ti pošljem samo link, ki ga potem vstaviš v Signature - podpis ;) :) :)

Hvala "Yack"

Zelo velika kontra ob priliki sledi.

Tar_Mar

Patrik

• Guest
« Reply #89 on: February 24, 2008, 08:32:58 PM »

Hvala "Yack"

Zelo velika kontra ob priliki sledi.

Tar_Mar

Malenkost! ;) Z velikim veseljem sem ti pomagal! :) Za našega velikega tarotista pa res vse naredimo! :) ;D Ni kaj za hvaliti! :)

Lep pozdrav! :)