Hvala za odgovor Klarus. Itak verjamem, da vsaj tisti, ki ste bolj redno tu veste, da mene ne gre najbolj resno jemati, ko je astro v vprašanju.
Andres
Tvoj Neptun Andres:
Jah, Neptun v 4 hiši v osnovi pomeni, da se človek težko ukorenini nekje, torej ni tiste trdne osnove, pač pa je v obliki, ki je trenutno možna /poglej kako voda dela svoje oblike - po svojih možnostih
/
Druga stvar je bližina vode, Neptun pa seveda označuje prav otočje oz. otočja, ki so za naše pojme nekoliko eksotična. Kar seveda Islandija kot otok za nas v sloveniji je.
Ima aspekt na sonce, poleg tega pa tudi vladra 4 hiše potuje v drugo ... kar pomeni, da si šel v svet za kruhom /torej zaradi ekonomske zadeve/, na povabilo tvojega očeta - Neptun kvadrat Sonce, ali si dobil iznenada povabilo - Neptun sekstil Uran, Pluton Venera ......
Da pa tam kaj dosti več kot za življenje ne boš zaslužil .....
1. kaže vladar tvoje 2 hiše, ki je Merkur - torej zaslužki ki so dnevne narave oz. za sprotno preživetje /merkur je malo denarja ali razdrobljen denar: malo tu, malo tam ...../, potrebuje pa Merkur gibanje, pa več stvari hkrati počet ... itd... Merkur je tudi R ... kar pomeni da prihaja iz 29°jasnovidne stopinje
pa še lepe aspekte ima
Torej Merkurjeva tema ti prinaša ...........
Druga hiša s planeti pa je nekoliko disonantneje postavljena, kajti tiste opozicije na Saturna te svarijo, da skupnih vlaganj s kakšnim partnerjem ne bi bila najboljša. Isto tako te svarijo pred borzo in drugimi špekulacijam.....
Luna, ki kot naravni vladar 4 hiše kaže na tvoj dom .... je v Kozorogu in kaže, da si najbrž dobil dom preko družinske tradicije.
Luna je v opoziciji na Jupitra, pa tudi kvadrat Kiron ...... torej tvori T kvadrat - kar pomeni, da tam zdraviš neke svoje bolečine ......
Poleg tega pa v lepem trigonu na Merkurja ..... kar bi lahko dajalo delo doma ... z merkurjevsko temo ...., ki bo nenavadna drugačna, nekoliko skrivnostna, predčasna itd.........
no in še in še
Tea.
Kot v temi o 11. hiši ti bom tudi tule potrdil, oziroma za tvojo osebno statistiko lahko še kaj več dopišem. Pač iz enakega razloga kot sem navedel tam. Morda se še kakšen s podobno postavitvijo najde.
Pluton v drugi hiši, ki označuje vodo in predvsem otoke, mi je bil verjetno res pisan na kožo že dolgo tega. Za odhod sem se odločil kar na hitro, morda v treh, največ štirih mesecih, razlog pa je bil seveda ekonomski, saj takrat, leta 1988, kot vemo, je bila v Jugoslaviji že visokoa inflacija.
Glede težkega ukoreninjanja si nisva enakega mnenja, je pa res, da sem že od začetka povezan s svojimi starši, sestro, širšo družino, znanci in prijatelji, ter celo sošolci. Navadno gasterbajterji pozabijo na preteklost, saj živijo v novi okolici ki jim ponudi vse novo, pa naj bo to sistem, ali prijatelji, toda jaz sem vse to obdržal še iz Slovenije.
Merkur v drugi hiši me brez dvoma res šopa, sicer pa sem o tem napisal ravno prejle v temi o 11. hiši. Ni nekega bogastva, vendar ne morem jamrati. Seveda pa imam visoke stroške, oboje lastne in seveda tu sta dva otroka, za katera sem dolžan skrbeti. No, če prihaja denar iz 29. jasnovidne stopinje ne vem, saj vendarle se takega niti kaj posebno ne čutim. Da pa ima lep aspekt, je le ena od tolažbo moje karte.
Navajaš tudi, da bi utegnil v tujini, ki je povezana z drugo hišo na Islandiji neke bolečino. Recimo, da je deloma prav, so pa to bolečine, ki niso nenavadne, kot mnogo ostalega pri meni, gre pač za naravni pojav, ki se dogaja vsakomur. Morda sem jaz le toliko bolj občutljiv na tovrstne zadeve. Lahko pa se ob priliki o tem tudi pogovoriva Tea.
Delo od doma bi bilo idealno, ni pa še. Seveda pa si prizadevam, da bi tako tudi bilo. A vendarle samo za drobiž nisem pripravljen delati, zato se lotevam, unikatnih stvari, ki jih delajo, ali le redki na svetu, ali ene stvari le jaz.
Za dom, Luno v 4. hišši, ki je v kozorogu predvidevaš, da sem ga dobil preko družinske tradicije. Hmm. Kaj pa naj bi to pomenilo družinska tradicija? Oče je pred leti to stanovanje najemal in lastnik hiše mu je kot prvemu ponudil v odkup. Ker sam tega ni hotel, je rekel meni in tako sva ga skupaj, po nekaj letih, ko je šel on v pokoj, pa sem jaz prevzel kredite. Pravzaprav si imeal prav, če se to pojmuje kot družinska tradicija.
Hvala za tvoj trud Tea
Andres