Author Topic: moški/ženska  (Read 121719 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline lordwolf

• Uporabnik
  • **
    • homepage
moški/ženska
« on: February 27, 2008, 12:08:41 AM »
No, pa da malo pametujem tudi jaz. Že dolgo vas nisem moril in je skrajni čas, da zaženete možgane.

Danes bi vam rad povedal, kaj sem ugotovil glede odnosa MOŠKI / ŽENSKA!

Kje smo se "zajebali" ne vem in iskreno povedano ni važno. Kar sem ugotovil glede odnosov je to, da če ste ženske nezadovoljne z vašimi moškimi, ste si same krive za to. Medtem ko moški, če ste nezadovoljni z vašimi ženskami, ste si sami krivi za to.
Boste rekli, da sem se zatipkal. NE. Prav ste razumeli. Sami smo si krivi. Ja, ja... že čujem vaše negodovanje. pa vam razložim, kako to deluje.

TEORIJA ZABLODE ULOG MED SPOLOMA
By LordWolf.

Če ste slučajno gledali filem 300 (filem za moške, beri: nasilje, in filem za ženske, beri: super mačoti) je noter načeta bistvena tema. Kako se sploh gledamo med spoloma. Namreč moški in ženske smo to, kar en drugemu dodelimo. Torej, če vašega moža, gledate kot nesposobnega bika, ki vse kar zna delat je pazit, da se ne poleže prah na kavč in da se ne ugasne televizija, potem je tak zaradi vas! Vsekakor, tudi moški, če vidite vašo ženo kot k_____ (sem gentleman in ne bom napisal tako grdih reči za dame!) ki samo kriči in pizdi na vas je to zaradi vas.

Zdaj vas že vidim, kako imate vsi pripravljene komentarje za porušit mojo izjavo. No, pa vam zagrenim življenje.
Torej, ste se kdaj vprašali, kak naj bi bil idealen moški/ženska? A sploh veste, kaj bi rad/a? Dvomim.
Vsi delujemo po naučenih principih. Vzgoja staršev. Ponavljajoči se vzorci nešteto nesrečnih generacij. Torej, od malega so nas pumpali »moški so to in ono« in »ženske so take  in drugačne« In vsi sledimo tem naukom in smo nesrečni, kot smo gledali tudi svoje starše (tu so lahko tudi primerki, ki so srečni in zanje to ne velja, ne bo držalo pa za tiste, ki se pretvarjajo, da je vse uredu) In zdaj nam je jasno, da je bila vedno ženska tretirana, kot nekaj manjvrednega. ZAKAJ? Ker jo je moški hotel nadvladati. ZAKAJ? Ker je ženska močnejša od moškega. KAKO? Kdo določa, kaj je pravi moški? A ostali moški? Al mnenje ženske? Torej imamo dve oblike »pravega moškega«. Tisti, ki se je sam oklical za takega in tisti, ki so dame potrdile. Zakaj sem omenjal filem 300. Ker tam so moški moški. Sicer vemo, da v preteklosti ni bilo ravno tako, ampak pustimo to stat in poglejmo filem, kot prispodobo. Torej, moški se bojujejo in so oh in sploh. Ampak svoje ženske častijo in spoštujejo. Ko se žena kralja Leonidasa postavi po robu ambasadorju, ki pride grozit Sparti, le ta zabolša Leonidasu, kako dovoli ženski da govori? Pa mu ona odgovori, da so špartanske ženske tiste, ki rojevajo prave spartance! In tu se začne analiza! Oboji poznajo svoje vloge. Torej moški je bojevnik in ženska je mati. Stvar je v tem, da eno od teh dveh stvari se omalovažuje. In tu je napaka. Zdaj bom šel na konec, da se potem vrnemo nazaj.
Idealno bi bilo, da je moški močna glava družine. In ženska, da je njegovo nežno nasprotje. En drugega izpopolnjujeta. En brez drugega ne obstajata (tu je jasno, zakaj je homosexualnost popolna bedarija…) Jin In Jang. Samo to je celota. Moški je aktiven in ženska pasivna. Zdaj sem mnogim stopil na žulj in tu je že druga točka, kjer se vam poraja želja po pisanju komentarjev na moje razmišljanje. Ali obstaja na tem svetu ena sama Dama, ki si nebi želela moškega, ki jo spoštuje za to kar je in jo sprejema brezpogojno, da jo ceni in brani? Tak moški, ki sprejema odločitve,, je siguren vase in (ponovno poudarjam) spoštuje mnenje žene in se ona počuti varna v njegovem objemu? Tak moški, ki je do nje vedno obziren, tudi po dolgih letih, ko gresta v posteljo, jo gleda kot kraljico, ji pusti, da se izraža tudi v spolnosti? Skratka, da ne nakladam, da ji da njeno svobodo?
Dvomim, da si ne želite takega moškega.
Pa vi dedci, si ne želite ene ženske, močne, samozavestne, ki rada skrbi za vaše počutje doma? Ki je nežna, ženstvena, šarmantna in se lepo in diskretno obnaša? Tudi če spije in se veseli z vami je vedno samo vaša? A si ne želite spoštovati in ljubiti take ženske? Take, ki ji je v veselje ko vam pripravi nekaj, kar vam je všeč in zaradi česa se počutite ob njej doma? Ki ko gre v posteljo z vami se prelevi v strastno žensko? Ki enostavno in sproščeno uživa v spolnosti. In si je izbrala, tako kot ste si vi samo njo, tudi ona samo vas? Ki ji je sex sprostitev in zabava, ter vse to rada počne samo z vami? Se nebi potrudili vsakič na novo za tako žensko? Jo nebi spoštovali?

Ok, pa se vrnimo nazaj. A sem opisal nekaj nemogočega? A je ta moški nekaj groznega? A mora nevem kaj narediti, da bi lahko postal tak? Kaj pa ženska? A je taka ženska nekaj vesoljskega? Kaj je morala delat kake stvari, ki so človeško nemogoče?
V obeh primerih je odgovor NE!
To ste lahko VI! Da. Čisto navadni patetični opicam podobni homunkulusi, ki se jim zdi pogruntavščina digitalne ure nekaj neverjetnega.
Zakaj ni tako? Sej sem vam povedal čisto na začetku! Ker se bojite eni drugih.
Moški je dedec, ker mu to moč dodeli ženska. In če moški to moč zlorabi s tem, da ne spoštuje svoje dame, je KONEC!
In ker je »teorija zarote« ravno v tem, da morate bit vsi nesrečni, so moške morali naučiti nespoštovanja ženske. Ki je kot sem omenil PASIVNA! In NEBI SMELA posegat in težit moškemu. Vem kaj mislite, »ja, če spustim obrambo, me bo moški samo zlorabljal« Dejansko je to program, ki že dolgo tisočletij teče in dela ljudi nezadovoljne in s tem lažje za MANIPULIRAT! Torej kaj bi morali? Moški bi morali začeti spoštovati ženske. Neglede na to, kake so. Morali bi najdet svojo notranjo moč ( to kar sedaj delam na sebi) in potem, ko bodo ženske začutile, da so moški trdni v svoji notranjosti in bodo vedele, da jim lahko zaupajo, da jih ne bodo iskoriščali, se bodo odprle, kot cvet.
Torej, takrat bodo ženske dodelile status MOŠKI moškemu. In postal bo še bolj močen, kot je bil sam s seboj. Tak močnejši moški, bo pa še večja varnost in zatočišče za žensko. Kar bo tudi njo osrečilo in sprostilo (tudi v spolnosti) in ji bo tako moški dal status ŽENSKE!
In komaj nv tej fazi bomo lahko srečni!!!!!!

Podeljevanje teh »statusov«, kot sem jih poimenoval, naredi strast. Žal pri navadnih smrtnikih to traja eno leto, največ dve. Ko se zaljubimo imamo edinstveno priliko, da se izboljšamo in »program« ponavadi pokvari vse. Ampak kaj se zgodi? Svojemu ali svoji novi partnerki podelimo nek poseben status »ti si vse naj naj«. In v bistvu vidimo v tej osebi vse pozitivne lastnosti in njeno svetlo plat. Ok, vsi imamo svoje napake, ampak to je prilika, ko bi lahko slabe odpravili! Tako moški, kot ženske! Samo spoštovanje in sprejemanje rabi. Zato dosti moških išče bivše partnerke ali ljubice, ker si želijo potrditve. Tistega občutka, da so dobri, da so bili moški. Torej v zaljubljenosti imamo možnost popravit vse svoje napake.
Moški je moški, kadar ga ženska gleda kot takega. In ženska je ponosna in samozavestna, kadar jo njen partner spoštuje, je sam močen in je ob njem varna.
Torej sreča je v nas samih, da najdemo eno osebo, ki nas spoštuje in mi njo.

Zdaj, kje ste vi v vsem tem veste sami. Koliko ste se sposobni predat in bit samostojni. Koliko zaupate in koliko ste odvisni od drugih. Če morajo drugi krojit vašo usodo, boste vselej nesrečni, ker samo VI SAMI lahko osrečite sami sebe. In če najdete eno osebo, ki vas pusti bit to kar ste in vi ste veseli, da imate ob sebi osebo, ki jo pustite da je taka kot je, potem ste našli sebe in svojega idealnega partnerja.

Ampak da se vrnem na filem 300. Čeprav so bili spartanci kruti, so svoje žene spoštovali in častili in one njih ravno tako. To sprejemanje vlog je osnova. To, kako svojega partnerja gledamo in kako ga hočemo videt, pa ne da se slepimo! Sprejemanje in spoštovanje.

Rugelj je samo to hotel povedat: MOŠKI MORA BIT MOŠKI IN ŽENSKA MORA BIT ŽENSKA!

Poanta je samo v tem, kakšen naj bi bil moški in kakšna ženska! Iščite vaše formule! Ker v tem trenutku, ne eni ne drugi ne štimajo. To, da eni na druge lajajo in hočejo prevladat, ne bo rešilo težav.
Poglobitev vase in poslušanje svoje notranje resnice. To mi je rekla Nena. Globoko v sebi imamo božjo iskrico zakopano. Odkopljite jo in zvedeli boste resnico. In vedeli boste, kaj morate storiti. Verjemite mi, ogromno je takih ljudi, ki si to želijo. Iščite se med seboj, ne priklicujte same »prasce« in »k___«  v vaše življenje! če pridejo, jih pač odslovite in nehali bodo, če se jih ne boste več bali!

Dovolj nakladanja...

W.

spremeni sebe in boš druga oseba. Očisti svoje smeti in boš to kar si.

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
  • Ne čistim več vodnega kamna. Lotevam se brisanja.
    • Nenavadno
Re: moški/ženska
« Reply #1 on: February 27, 2008, 02:13:23 AM »
Bo treba tole tvoje še enkrat prebrati in malo zmaje vstaviti v kakšno žensko pozicijo.

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline bik7

• Veteran
  • ljubi in bodš ljubljen
« Reply #2 on: February 27, 2008, 07:09:55 AM »
Delikatna tema. Ni kaj pripomnit na žalost pa je tako kot je. Sicer pa vsak ma svojo filozofijo in po svoje si razlaga. hihihihihi Čestitam ni slabo napisano.
Theta Practitioner™

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #3 on: February 27, 2008, 08:33:56 AM »
No, moški ste se zjasnili prvi .... a zdaj smo pa me na vrsti  ;D ;)
www.Astro-Star.net
ASTROLOŠKE ANALIZE, VEDEŽEVANJE, TEČAJI VEDEŽEVANJA IN ASTROLOGIJE

http://shrani.si/f/g/Y6/4RTQBfUR/tea.gif

Offline nensi

• Sple. Simbol
  • There's no such place as far away.
« Reply #4 on: February 27, 2008, 08:43:17 AM »
Tema je več kot aktualna, napisano še kako drži, nianse bo pač vsak videl po svoje, jih interpretiral s svojega zornega kota in predvsem svojih izkušenj, ampak z moje strani le - se strinjam z napisanim.

In bolj ko "zmaje vstavljamo v žensko pozicijo" kot je napisal Andres, bolj se vam bodo, dragi moški ti zmaji tudi dogajali, ker tako energijo kot jo želite od žensk, tako boste tudi dobili, krive bodo pa na koncu itak ženske, vsaj v vaših očeh, izjemam se opravičujem že vnaprej.

Pa nič hudega, nekateri rabijo tudi to, na srečo je lekcije možno ponavljati do nezavesti, stvar svobodne izbire pač.

Lep dan predvsem moškim, ženskam pa itak že po defaultu  ;D

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
  • Ne čistim več vodnega kamna. Lotevam se brisanja.
    • Nenavadno
« Reply #5 on: February 27, 2008, 12:07:17 PM »
In bolj ko "zmaje vstavljamo v žensko pozicijo" kot je napisal Andres, bolj se vam bodo, dragi moški ti zmaji tudi dogajali, ker tako energijo kot jo želite od žensk, tako boste tudi dobili, krive bodo pa na koncu itak ženske, vsaj v vaših očeh, izjemam se opravičujem že vnaprej.

Ne gre zanikati, da to niso moški, ki kličejo k premirju. Predvsem so to ženske, ki to počnejo celo javno. Še ena teza več za globalni razmislek.

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline Nena

• Grupa Biokibernetika
  • Sple. Simbol
« Reply #6 on: February 27, 2008, 02:54:50 PM »
Lord...tole pa sploh ne rabi komentarja... :)
Sicer ni kratko...je pa jedrnato ;)
Klasične masaže
Theta Practitioner™
"whether you think you can or you can't, either way you're right"
http://nena1309.blogspot.com/

astro karta

DZK 115

Offline Iza

• Uporabnik
  • **
    • KALI
« Reply #7 on: February 27, 2008, 06:37:24 PM »
Lord...tole pa sploh ne rabi komentarja... :)
Sicer ni kratko...je pa jedrnato ;)

Vzela z jezika, hihi  ;)
Se strinjam...

Lep dan!

Iza
Live, love, laugh and be happy or at least have some fun!
http://www.kali.si/index.php?option=com_content&view=article&id=53&Itemid=58
ThetaHealing™ Instructor

Offline lordwolf

• Uporabnik
  • **
    • homepage
« Reply #8 on: February 27, 2008, 07:20:14 PM »
Komentar je vedno lahko, če ne drugo, je lahko kaj za dodat.

Stvar je v tem, da to ni bilo napisano z namenom da se določi bilokakega krivca, ampak da se začne delat znova, neglede na to, kdo je to zakuhal. To v tem trenutku sploh ni važno. Oboji smo tako globoko zabredli, da je iskanje grešnih kozlov ali kozel samo podaljševanje agonije.

Torej zavihajmo si rokave in veselo na delo!
spremeni sebe in boš druga oseba. Očisti svoje smeti in boš to kar si.

Offline Nena

• Grupa Biokibernetika
  • Sple. Simbol
« Reply #9 on: February 28, 2008, 08:58:33 AM »
Že delamo, že delamo...

Vsak pri sebi najbolj ve kaj in koliko ima za podelat na tem področju. Ma splošno gledano imamo vsi veliko...Sicer pa kakor komu paše...nekaterim odgovarja zamenjana vloga...Jaz osebno sem se je že zeloooooooo naveličala ;)
« Last Edit: February 28, 2008, 04:55:25 PM by Nena »
Klasične masaže
Theta Practitioner™
"whether you think you can or you can't, either way you're right"
http://nena1309.blogspot.com/

astro karta

DZK 115

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #10 on: February 28, 2008, 08:58:49 AM »
Komentar je vedno lahko, če ne drugo, je lahko kaj za dodat.

Stvar je v tem, da to ni bilo napisano z namenom da se določi bilokakega krivca, ampak da se začne delat znova, neglede na to, kdo je to zakuhal. To v tem trenutku sploh ni važno. Oboji smo tako globoko zabredli, da je iskanje grešnih kozlov ali kozel samo podaljševanje agonije.

Torej zavihajmo si rokave in veselo na delo!

že hitim
www.Astro-Star.net

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #11 on: March 10, 2008, 08:04:15 AM »
Včeraj sva si  ogledala predstavo 5 žensk.com

Pravzaprav sem bila navdušena kako smo se smejali svojim neumnostim.  Ogromno smeha je bila na začetku predstave, malo manj pa na koncu ..... ;D ::)

Malo manj sem bila navdušena nad dejstvom da se najbrž večine niti ne bo globinsko predstavljeno dotaknilo, kajti predstava je že 3 leta popolnoma razprodana po Sloveniji, jaz imam pa še vedno polne roke dela na mojih telefonih

::)
www.Astro-Star.net

Offline taja6

• Splet. Simbol
  • »Zapri oči. Zaljubi se. Ostani tam.« ~ Rumi
« Reply #12 on: March 10, 2008, 08:21:01 AM »
Jaz sem si ogledala lansko leto moški.com in sem se izvrstno zabavala na naš račun ;) resnično se je vsak/-a lahko našel/la v karikirani predstavi...do solz sem se nasmejala.

Prav zanimivo je bilo opazovati ljudi okrog sebe, kako so reagirali...nekateri pari so se pričeli kar gledati ali pa opominjati...v smislu - ti si tak/-a...a vidiš...,  nekateri so bili smrtno resni ( očitno se ne znajo zabavati tudi na svoj račun  :D ), večina pa se je dodobra nasmejala. Kaj pa je vsak/-a potegnil/-a zase ven iz te predstave, pa je že vprašanje.

Upam, da mi bo uspelo videti tudi ženske.com.

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #13 on: March 10, 2008, 08:42:54 AM »
 :D Saj 5 moških.com je pa na sporedu še v tem mesecu. Moram rezervirat karte ....  :)
www.Astro-Star.net

Offline apemaya

• Veteran
« Reply #14 on: March 10, 2008, 08:53:16 AM »
Včeraj sva si  ogledala predstavo 5 žensk.com

Pravzaprav sem bila navdušena kako smo se smejali svojim neumnostim.  Ogromno smeha je bila na začetku predstave, malo manj pa na koncu ..... ;D ::)

Tudi meni je bilo na zacetku za umret smesno, na koncu sta mi bili pa zadnji dve ze skoraj odvec. Mogoce imam jaz bolj rada situacijske komedije, ta pa je staticna in samo pripovedujejo.

Vsakic ko grem v trgovino in lovim svoj nakup, ko blaganicarka tekmuje proti meni, se sama sebi smejim ;D Potem pa se moj dragi navija zame: Dejmo, dejmo, te je prehitela ;D

Baje da je 5moskih.com bolj smesnih od 5zensk.com. Tudi jaz si jih moram se ogledat, ampak so vedno razprodani. >:(