Author Topic: Naravni lepotni pripomocki  (Read 146638 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Gaia

• Splet. Simbol
  • Bodi sprememba, ki jo želiš videti v svetu.
    • www.theta.si
Re: Naravni lepotni pripomocki
« Reply #105 on: February 25, 2011, 06:20:22 PM »
Zanimivo tole s sodo bikarbono ;)
Res je da pobeli zobe (preizkušeno ;)) a pred kratkim sem zvedela, da tudi precej poškoduje zobno sklenino ???
Tko da previdnost pri uporabi verjetno ne bo odveč :P

Za lase bo pa treba sprobat...pa kaj pol če se ne speni, glavno da so lasje po umivanju čisti ;D

Glede na to, da sem si v študentskih letih nekaj mesecev lase umivala samo z vodo in sem imela čudovite, svilnate lase, verjamem, da stvar deluje in ni potrebe, da se peni.
Praktik Reconnective Healinga® in Reconnectiona®
Mojstrica ThetaHealinga® s Certifikatom Znanosti
Angelska terapevtka®, Medij
www.theta.si
DZK 519
http://www.shrani.si/f/1S/bz/4g4xuymc/karta-gaia.gif
http://www.shrani.si/f/1g/TD/3qcGvQgv/karta-vlado.gif

Offline Neska

• Veteran
  • It is always time to change...
    • aurora
« Reply #106 on: March 02, 2011, 07:39:47 PM »
Huh...sem sprobala tole umivanje las s sodo bikarbono :o

Moram rečt, na žalost, da so bili rezultati katastrofalni :(... naredila vse po navodilih, zmešala sodo, da je bila voda kristalno čista, ker pa vedno uporabljam balzam, sem tudi tega nadomestila z litrom vode z žličko kisa, pa dve kapljici eteričnega olja sem dala not...pač če eko, naj je vse eko, ane :)
Me ni motilo niti to, da se ne peni, niti to, da ne diši, ampak lasje pa kakstrofa :o
Suhi, brez življenja, razčesat se nisem mogla ??? ??? ???

Ene dve uri sem še zdržala s tem "sračjim gnezdom" ;D, pol sem si pa šla spet lase umit (tokrat z šamponom in balzamom) :P

Mogoče ma katera drugačne izkušnje...jaz ne poskusim več ;)
ThetaHealing Practitioner™
Masaže

http://shrani.si/f/3g/3u/2vZ38ih7/astro2at01snezana7288415.gif
DZK 555

Offline sasa

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #107 on: March 21, 2011, 07:56:49 AM »
Evo, poročam tudi jaz rezultate sode bikarbone za lase. Moji lasje so totalno štrenasti, brez življenja, lasišče je mrtvo, pa sem vse naredila tako, kot je bilo rečeno. Edino, če sem premalo sode zamešala v vodo  ???

Zaenkrat ostajam pri šamponu.
9ZK 674

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #108 on: March 21, 2011, 07:58:25 AM »
verjetno je to bolj za tiste, ki imajo masne lase, da jih presuši  ???
Karmična astrologija, Natalna astrologija, Horarna astrologija, Medicinska astrologija, Naturopatija.

Moja astro karta
https://www.flickr.com/photos/201233298@N04/53922692074/in/dateposted-public/

Offline sasa

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #109 on: March 21, 2011, 08:01:57 AM »
Jane, sama imam mastno lasišče dokaj hitro, tako da ne vem, kje je vzrok. Jaz vem, da tega ne preizkušam več, lasje so totalno brez življenja.
9ZK 674

Offline Gaia

• Splet. Simbol
    • www.theta.si
« Reply #110 on: March 22, 2011, 09:42:17 PM »
Jaz ne bom niti preizkušala. Če se ve ne morete razčesati, kako se bom šele jaz z mojo čupo? :o
www.theta.si
DZK 519

Offline sasa

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #111 on: March 23, 2011, 07:55:46 AM »
Pa razčesala sem sicer kolikor toliko lahko, samo lasje so bili pa res obupni. Groza, res.
9ZK 674

Offline Ardwinna_

• Trenutno v uvajanju
  • *
« Reply #112 on: March 25, 2011, 11:49:03 AM »
jaz ko sem prvič sprobala sem dala mogoče preveč sode bikarbone in so bli lasje dokaj trdi in neukrotljivi...zdaj ko sem dala manj je boljše....mogoče zato ker imam čisto ravne lase nisi malo skodranih nimam teh problemov in je zame to vredu...razčesala sem jih pa tud lahka čist normalno....mogoče čist odvisno od las nekaterim je vredu drugim spet ne...

Offline Maja

• Lipicanec
  • Freedom is my security.
« Reply #113 on: March 25, 2011, 11:53:57 AM »
Po mojem je tole pranje las s sodo podobno kot, če bi jih umili s pecilnim praškom.  ;D
9ZK 656

Offline Rena

• Sple. Simbol
  • Harmonija, izpolnjenost, ljubezen - hvala vesolje
« Reply #114 on: March 25, 2011, 12:08:52 PM »
No, tole je lepotni pripomoček bolj za perilo  ;), dobila na mail:

RECEPT ZA DOMAČI PRALNI PRAŠEK
 Torej, gre za tekoče pralno sredstvo za perilo, njegova priprava vzame 5 min in cca. 30 centov na liter.
Gre pa takole: 1 Marseillsko milo (kupi se ga v DM-u npr.) ali drugo naravnorastlinsko milo na zelo male koščke naribaš na ribežnu. Posebej si pripraviš 3 L vroče vode (jo seveda greješ na štedilniku :)), v njo pa potem začneš počasi umešavati milo, da se raztopi. Dodaš 1 veliko žlico sode bikarbone (za 50 centov za pol kile se jo kupi v Eurospinu) in pomešaš. Vode (oz. zdaj že pralnega sredstva) ni potrebno zavreti - samo, da se milo stopi. Potem še toplo, preden se začne strjevati, vliješ v posodo, v kateri naj ostane še nekaj prostora (idealno je vsaj še za 1liter), posoda pa naj bo nujno plastična, saj se zaradi še nepojasnjenega razloga (verjetno kakšna reakcija) tole sredstvo strdi v kamen, če ga daš v steklo ali kakšno drugo posodo. Posodo daš na hladno, da se začne tekočina ohlajati, vsake toliko pa jo malo premešaš (zato pride prav večja posoda), da se ne strdi preveč. Če se to slučajno zgodi, se čisto lepo utekočini, če premešaš s kuhalnico. Ko se ohladi, dodaj 20-30 kapljic poljubnega eteričnega olja. Če želite še malo mehkejše perilo, dodajte še kakšno žlico kisa. Perilo se odlično opere (saj veste, kako se hvalijo, da ima Ava koščke mila v prašku), diši pa po starih časih, v glavnem prijetno. Pa še prijazen do narave si in prihraniš: mi smo v 6 mes prišparali verjetno med 120 in 150 EUR! Ne moreš verjeti, koliko denarja dajemo za kemijo...

Sem pa razmišljala, da bi si lase umili ne samo s sodo, ampak z dodatkom še kakšnega mila... Treba koga vprašat, ki izdeluje naravne izdelke ... Prašek bom pa definitivno "skuhala".

Offline sasa

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #115 on: May 05, 2011, 08:15:49 AM »
Pa gremo še malo pripomočkov lepotnih z medom:

Proti prhljaju:
Čeprav je zelo trdovraten, obstaja nekaj učinkovitih načinov za odstranjevanje prhljaja. Za enega od njih potrebujemo:
-   1 žlico medu
-   3 žlice jabolčnega kisa
-   2 kapljici eteričnega olja sivke
Nad paro raztopite med, dodajte še kis in sivkino olje ter dobro premešajte. Nato mešanico nanesite na suhe lase, čez glavo si poveznite plastično čepico in pustite delovati eno uro. Potem lase temeljito izperite in pri tem uporabite blag otroški šampon.

Med v vodi:
Najbolj preprost recept pravi, da žlico medu raztopite v malo mlačne vode. Pripravek nanesite na očiščen obraz in pustite delovati deset minut. Nato obraz očistite in nanj nanesite vlažilno kremo.

Za suho kožo:
Suha koža lahko srbi, daje občutek zategovanja in sčasoma postaja vse bolj ohlapna. Zato si pripravite naslednjo medeno masko: vzemite dve žlici medu in rumenjak ter ju dobro premešajte. Nato masko nanesite na obraz in pustite delovati 20 minut. Potem dobro izperite in koža bo nahranjena.

Proti gubam:
Med je zelo učinkovit tudi v boju proti gubam. Potrebujete:
-   žlico medu
-   žlico puste skute
-   žlico olivnega olja
Dobro premešajte in maso nanesite na očiščen obraz ter uživajte ob misli, da se bodo vaše gubice dodobra zgladile v roku 20 minut.

Vlaženje:
Ko je koža žejna, ji lahko priskrbite vodo v obliki maske, ki nudi samozaščito in hitro nadoknadi izgubljeno vlago.
Potrebujemo:
-   med
-   glicerin
-   pšenično moko
Premešajte med z malo glicerina, nato počasi dodajajte še moko. Tako pripravljeno masko nanesite na obraz in pustite 15 minut, da se dodobra vpije. Nato si obraz umijte.

Proti mastni koži:
Med je učinkovit tudi proti mastni koži. Potrebujete:
-   1 žlico lipovega medu
-   1 dl navadnega jogurta
-   1 žlico limonovega soka
Zmes nanesite na kožo, pri tem pa se izogibajte predela okrog oči. Počakajte dvajset minut in dobro izperite. Takšno masko si lahko pripravite tudi dvakrat na teden in rezultati bodo kmalu vidni.

Normalna koža potrebuje sijaj:
Če si pripravite »hrano« za kožo, s katero nimate večjih težav, boste zagotovili, da bo svetleča, sveža in gladka. Potrebujete:
-   1 žlico medu
-   4 naribanega jabolka
Masko nanesite na obraz, počakajte dvajset minut in izperite. Sijaj je zagotovljen!

Nohti

Proti cepljenju:

Veliko ljudi ima težave z nohti in njihovo cepljenje je ena najpogostejših. Pomaga seveda medena maska, ki jo privoščite svojim nohtom čim pogosteje. Potrebujete:
-   žlico medu
-   ˝ žlice limoninega soka
Zvečer pred spanjem vsak noht zmasirajte s to mešanico in pustite, da deluje dvajset minut. Po desetih dneh boste videli, da se je splačalo vztrajati.

Telo

Naj tečeta med in mleko
Naslednja kopel bo omehčala vašo kožo in jo naredila mehko. Preden potopite utrujeno telo v kad tople vode, pripravite:
-   4 žlice medu
-   4 žlice mleka v prahu
V eno skodelico vrele vode zamešajte med, da se bo stopil, v drugi pa prav tako v vroči vodi zmešajte mleko v prahu. Ko se oboje malo ohladi, pomešajte vsebino obeh skodelic in jo vlijte v kad z vodo. Preostane vam samo še, da uživate.

Vir: siol.net
9ZK 674

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #116 on: November 14, 2011, 08:07:46 PM »
Se moram pohvalit, da sem bila v Motovunu na delavnici izdelave domače kozmetike.
Izdelala sem si balzam za ustnice, kopalno olje in masko za obraz
www.Astro-Star.net
ASTROLOŠKE ANALIZE, VEDEŽEVANJE, TEČAJI VEDEŽEVANJA IN ASTROLOGIJE

http://shrani.si/f/g/Y6/4RTQBfUR/tea.gif

Offline sasa

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #117 on: November 14, 2011, 09:05:09 PM »
Ooo, a res? To je pa enkratno!

Sama se še nisem lotila tega projekta. Sem pa odkrila eno fajn kozmetično linijo, kvalitetno in brez dodanih eteričnih olj, popolnoma vegansko.

Poročam o rezultatih  ;)
9ZK 674

Offline Gaia

• Splet. Simbol
    • www.theta.si
« Reply #118 on: November 14, 2011, 10:09:04 PM »
Se moram pohvalit, da sem bila v Motovunu na delavnici izdelave domače kozmetike.
Izdelala sem si balzam za ustnice, kopalno olje in masko za obraz

Hehe, tudi jaz, sva bili sošolki. Balzam je božanski, drugega še nisem preizkusila, se pa močno veselim. :D
www.theta.si
DZK 519

Offline Gaia

• Splet. Simbol
    • www.theta.si
« Reply #119 on: November 14, 2011, 10:10:33 PM »
Ooo, a res? To je pa enkratno!

Sama se še nisem lotila tega projekta. Sem pa odkrila eno fajn kozmetično linijo, kvalitetno in brez dodanih eteričnih olj, popolnoma vegansko.

Poročam o rezultatih  ;)

Takole, ko imaš nekoga, ki te vodi je res preprosto. V decembru načrtujemo delavnice pri meni in se nam boš lahko pridružila. ;)
www.theta.si
DZK 519