Bi še jaz prosila...
Kot sem nekaj že pisala v rubriko olajšaj si, bi zdaj vprašala:
1.naj svojemu bivšemu napišem prijazno sporočilo, da kupujemo stanovanje za sina z upanjem, da bo tudi on, kot njegov oče, uspel kaj prispevati poleg
2.naj mu napišem odločno in jasno, da naj ne vpleta moje lastnine, ko ga sin prosi za pomoč in mu povem, da naj že enkrat neha igrati vlogo žrtve
3.naj pustim vse skupaj pri miru
Hvala 
Gospod precej deluje na podlagi čustev. Lahko bi prispeval, ne bi bil na taki škodi, če gledam splošno. Z odzivom, kakršnega je pokazal, hoče uveljavljat dejstvo, da ima vajeti v rokah in lahko počne stvari po svoje. Neke vrste manipulacija.

1. S pismom bi lahko poskusila. Ni pa rečeno, da bi takoj pristal. Morala boš znat pritisnit na pravo tipko, precej bo pa - žal - odvino tudi od tega, pri kakšnem razpoloženju bo, ko bo prejel pismo ...
2. Najraje bi naredila takole. Vsaj trenutno se še počutiš tako. Da bi mu jasno in glasno povedala, kaj je njegova vloga in kaj so njegove pristojnosti. Ampak v končni fazi je pa to spet ena bitka v vojni, ki razmere dodatno zaostruje.
3. Če stvari pustiš pri miru, se bodo za nekaj časa ustavile, ampak problematika bo pa ostala še vedno aktualna. Po domače, če ne narediš nič, ne boš naredila nič, kar je logično in jasno. Žrlo te bo. Občutki nepravičnosti, podlosti, opeharjenosti ...
Če še vprašam za nasvet ... Hja, bolj skop je tarot z nasvetom ... Samo toliko namigne, da se ne takoj zaletet, malo je za počakat, da se zadeva malo poleže in pozabi, potem spet v akcijo. Treba bo pa uporabit skrajno nečustven pristop, sploh, če boš posredovala ti.