Sanjala pokojnega očeta. Ponavadi se te sanje pojavljajo ob prelomnicah, pomembnejših dogodkih itd.
Držal me je za roko in tekla sva po ovinkasti poti navzdol. Naj omenim, da imam zelo hud strah pred zdrsom navzdol, zato je to najbrž pomemben simbol.
Strah me je bilo, ampak sem se ga prijela in tekla zraven - saj v bistvu nisem imela izbire, ker me je tako držal ... Bil je nasmejan, močan, v sanjah ogromen, čeprav v resnici fizično ni bil visoke postave. Medtem tekom sem se popraskala po golenici tako močno, da je kri lila do gležnja. V nekem ogledalu sem "ocenjevala škodo" na svoji nogi in po eni strani sem bila ponosna na prasko, kot da je moja vojna rana. Bolelo me ni.
Sem prebrala v Uslužbenci hotela S.S. (o a ste videli, SS smo

), pa ne prvič zadnje dni, da te muči nekakšna tesnoba? Niti slučajno ne veš, čemu bi to pripisala, ali pač? Ker praviš, da se sanje o pokojnem očetu pojavljajo ob prelomnicah in pomembnejših dogodkih. Le kaj tam nekje na dnu povzroča v tebi nemir?
Ne glede na to, iz kakšne slutnje, spremembe se pojavlja ta občutek, vidim, da čutiš v sebi notranjo moč, da se s tem soočiš in premagaš ovire. Kljub strahu pred zdrsom čutiš, da si (boš) pravzaprav prisiljena steči navzdol, moč črpaš v svojih koreninah, tradiciji, družini (oče).
Noge so simbol moči, premikanja, tudi v družabno poslovnem smislu, saj se vsaka reč začne s prvim korakom. Ahil je bil ranljiv samo v nogi - peti. Zadeva te lahko rani, a rana bo le praska, čeprav te je strah prvega koraka. A zakaj si rano ogledovala v ogledalu? Se s čim še ne zmoreš direktno soočit? Morda ogledalo simbolizira nek prehod? Kam bi morala, kaj si želiš, a še ne upaš? Kri, če jo vidimo, je simbol življenja, topline, življenjskih sokov, moči, ljubezni, lahko tudi znak izčrpavanja. A zakaj si se praskala med hojo? Kaj bi rada ustavila ali upočasnila? Ali obratno, tudi če želiš kaj ustaviti, je pot navzdol kot kepa, ki jo vržeš po pobočju. Ne moreš je ustavit, čeprav bi jo želela...
Malo zmedeno sem napletla, ampak jaz se lahko pač sučem okoli luknje, ti pa lahko vanjo pogledaš