No vidiš, kako super si si to razložila. Večkrat imam ob tvojih sanjah občutek, da se bojiš svojih sposobnosti in notranje moči. Matra te, ne vem, če bom znala opisat svoje občutke, da je en velik del tebe, zavezan, predan materinskosti, družinski ljubezni. In to čutiš na prvem mestu. Potem si pa tu ti, s svojimi lastnostmi, prvinska ti, za kar se bojiš, če bi se prebilo na plan, da potem družina in vezi (generacija pred tabo ter za tabo) ne bi bile več na prvem mestu. Kaj si jim dolžna? Moraš bit za njih prej tu kot zase? Kaj občutiš, če si odgovoriš na prvo roko, brez da vključiš racio, ego, ki bi opredeljeval, kaj je prav, prav tako veš, po reglcih, po privzgojenem... Ti, če ta trenutek zavpiješ, kaj želiš? Kdo si ti, kaj hočeš, bi to družina sprejela... In še drugi vidik, ne samo da SI TI TU ZA NJIH, tudi, DA SO ONI ZATE TU. Ekola, nekje v tej smeri čutim...
Ja, res je, en del mene je zapisan materinstvu in ta del je povezan z veliko odgovornostjo, mogoce celo pretirano odgovornostjo in en del mene sem druga jaz, prvinska z obilo notranje moci....to sedaj vem, vendar je notranja moc lahko tudi nevarna, tudi meni sami, ce je ne znam pravilno uporabljati, lahko je tudi destruktivna in potem nastopi nemoc...moc in nemoc sta dve plati istega kovanca in se navadno izmenjujeta.... Vendar ne ena, ne druga plat ne sme biti unicevalna, najti ravnovesje med njima je umetnost..,
Prav tako je bilo meni umetnost najti ravnovesje med biti mama in biti zenska, med biti odgovorna in biti prvinska,divja...
Rada imam obe plati, rada sem mama, uzivam v materinstvu in zelo rada sem zenska, uzivam v svoji zenskosti in vseh uzitkih, ki mi jih ta zenskost prinasa...
Srecna in zadovoljnja sem, ko sta oba dela moje osebnosti izpolnjena...
Materinskost mi je bila polozena v "zibko", dovoliti si biti zenska in v tem polno uzivati ter sebe postaviti na 1.mesto in tega ne skrivati pred drugimi, ter ob tem ne imeti obcutka krivde, ja to je bilo moje ucenje in vsakic, ko se to zgodi, sem srecna, presrecna...
Trenutno imam opozicijo med t plutonom in n venero-testiranje moje venere koliko je suverena, kaj se rabi obdrzati od starih vzorcev in kaj lahko spusti, cesa ne rabim vec...vse kar je preziveto in ne sluzi vec moji veneri, bo pluton porusil, preobrazil...
v tem obdobju se spremina moj odnos z otroci, sedaj se je odselila tudi hcerka, s katero sva sicer zelo povezani...svoji mami sem odlocno postavila meje, prvic nisem imela slabe vesti zaradi tega, tako se je tudi odnos z mojo mamo spremenil...zelim si ta odnos, samo ne vec na starih temeljih in pluton jih rusi in zelim si, da se rodi nov odnos med mano in mojo mamo....
Skratka po plutonskem tranzitu se rodi nova, drugacna venera, se bolj avtenticna, se bolj prvinska... In v sanjah je ta medved in tista plenilska macka pluton...
Sem v procesu preobrazbe moje venere
Hvala Rencica, da mi pomagas osvetliti moje sanje, sem ti iz srca hvalezna