Author Topic: Natalne karte članov foruma - osmi del  (Read 154237 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
Re: Natalne karte članov foruma - osmi del
« Reply #195 on: May 21, 2018, 06:37:05 PM »
Ne vem, ali se je tukaj kdaj obravnavala kakšna podobna tema.
Bi kaj v tej natalni karti lahko nakazovalo osebnostno / duševno motnjo?
Hvala!  :-*

« Last Edit: May 21, 2018, 06:43:47 PM by Pika »

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #196 on: May 21, 2018, 07:23:07 PM »
Iz karte se ne da razbrati duševnih motenj. Lahko vidiš, če ima kdo predispozicije ne moreš pa vedeti a je ali ni.
Na razne duševne motnje nakazuje dvanajsta hiša, neptun, sama gledam tudi močnega plutona, urana (med genijem in norcem je majhna razlika).
Karmična astrologija, Natalna astrologija, Horarna astrologija, Medicinska astrologija, Naturopatija.

Moja astro karta
https://www.flickr.com/photos/201233298@N04/53922692074/in/dateposted-public/

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #197 on: May 21, 2018, 07:47:37 PM »
Bi rekla, da se z gotovostjo ne da trditi, ker nikoli ne ves, na kaksni stopnji zavesti je ta oseba.
Vsak planet je lahko razvit zelo pozitivno ali tudi v drugo smer, negativno.
Niti stresni aspekti tega ne morejo zagotovo potrditi.
V kolikor imas v natalu mocne transpersonalne planete in jim ne das ziveti, te njihove vsebine lahko preplavijo.
Tudi sibek saturn lahko kaze na sibko strukturo ega.
In poleg 12. hise, tudi 8. hisa, ki nas vlece v globine...
Lahko pa so tudi tranziti urana, plutona ali neptuna na osebne planete sprozilci raznih odstopanj, saj nas potegnejo lahko v nezavedno in ce ne znas potem vec lociti kaj je v zavesti in v nezavednem, lahko vsebine iz nezavednega preplavijo tvojo zavest.

Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #198 on: May 22, 2018, 08:38:50 AM »
Hvala obema.  :-*

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #199 on: August 19, 2018, 03:23:17 PM »
Ste že kdaj videli kaj podobnega?

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #200 on: August 19, 2018, 06:35:20 PM »
Na kaj konkretno pri tej karti mislis, ce smo ze kdaj videli kaj podobnega?
Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #201 on: August 19, 2018, 07:28:28 PM »
Jaz itak s svojo astro slepoto komentiram, ne mi zamerit.  :D
Mene je npr. presenetil "videz" te karte, kjer je vsega skupaj nekaj plavih črt, kar mene na prvi pogled asociira na nekoga, ki brezskrbno binglja v viseči mreži in mu življenje ne predstavlja nobenega izziva. In potem pomislim, kaj bodo tej osebi naredili stresni aspekti pri tranzitih.
Prilepila sem kot zanimivost, ker na (moj - poudarjam) prvi pogled tako lahke karte še nisem videla.
Glede na to, koliko poznam ozadja v življenju te osebe, bi pričakovala, da bo vse zbombardirano z atomsko bombo.

Offline Vesta

• Mojster
« Reply #202 on: August 19, 2018, 11:04:18 PM »

Imeti tolikšen stelij tudi ni vedno fajn. Prevelika količina dveh elementov, v tem primeru Ribe in Vodnarja, večina ostalih je praktično brcnjena ven. To pomeni, da bo imela oseba veliko težavo s tem, kako energije drugih znakov vključiti v svoje življenje. Iz te karte z lahkoto vidim osebo, ki je zelo podvržena trenjem, svojim in tujim čustvenim stanjem, in kateri pogosto manjka fokusa in energije, s katero bi nadzorovala svoje življenje (pa veš, da sem si s tema dvema elementoma precej sorodna), zelo hitro se tudi počuti kot žrtev.

Konjunkcije so kot bencin - verižno prilijejo olja na ogenj, zato se ob najmanjši nesreči prižgejo in poči. Ker pozabljamo, da imajo dobre in slabe plati, ker so tako zelo enoznačne, tako zelo sinhrone, kar se tiče odziva, da oseba ne zna stopiti izven okvirja v objektivo in nekaj drugače narediti. Vsako trpljenje bo megalomansko, usodno, vsak blagoslov dal občutek, da je na konju - pri stelijcih se ta obdobja zelo menjajo, sredine praktično ni - . Pa tudi planeti se zelo drugače razumejo med sabo v kombinacijah.

« Last Edit: August 19, 2018, 11:15:30 PM by Vesta »

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #203 on: August 20, 2018, 08:50:21 AM »
Meni je v oči padlo to, koliko ima pravzaprav zelo natančnih aspektov:
natančna opozicija med plutonom in marsom
natančna konjunkcija med luno in venero
natančna konjunkcija med merkurjem in kironom

Natančni aspekti se v karti vedno zelo močno odražajo. Sama najprej pogledam kateri aspekt je najnatančnejši,ta mi že veliko pove.

Sicer pa imam z moćnimi steliji veliko opravka tudi sama:
Moj dragi ima stelij v ovnu-skoraj tako kot ta v tej karti (kiron, venera, saturn, s.vozel, merkur, sonce).
Noben planet v zraku in samo neptun v vodi, v škorpijonu.
Skratka ogenj in zemlja.
Ko njegov ogenj zaštarta in še zemlja vztraja, si verjetno lahko predstavljate kako to gre.
Sama imam stelij v raku (mars,sonce,venera), ko gre za mojo družino, predvsem za moje otroke, se borim kot prava levinja...
Vnučka pa ima stelij v ribah (neptun, sonce, venera, merkur, kiron)-to bomo še videli kako bo :)

Za stelije se mi zdi, da so to osebe z zelo močnimi karakterji, saj vsi planeti tako rekoč govorijo isto zgodbo, so združeni, energija je zgoščena, točno vedo kaj hočejo...
Drugi jih težko prepričajo, so zelo ciljno naravnani...
Glede odsotnosti določenega znaka, določene energije, je zanimivo to, da je dostikrat ravno ta energija pri osebi zelo močna, in se jo živi preko tistega planeta, ki odraža ta znak.
Npr, če imamo manjko zraka, pogledamo merkur in venero, če je odsotnost, ognja, pogledamo mars, če je odsotnost vode, pogledamo luno, če je odsotnost zemlje, pogledamo venero, saturn, merkur...
Eden izmed teh planetov je navadno v karti zelo močno izražen, oz oseba kompenzira manjko posameznega znaka preko tega planeta.
Vsaj tako sem jaz ugotovila pri analizi kart.

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #204 on: August 20, 2018, 09:21:20 AM »
Vesta, Sanjalka, hvala vama za komentarje, sem bila res radovedna.
Stelij in natančne aspekte sem seveda tudi sama takoj opazila, sem pa vesela razlage.
Gre pa za deklico, hčerko moje prijateljice, ki jo imam zelo rada. Je pa sama precej neuravnovešena oz. neprizemljena, zaradi konfuznega otroštva se je naučila funkcionirati na zelo nenavaden način, hitro in intenzivno menjavanje partnerjev, hitro menjavanje načrtov, nepredvidljivost, hitro poseganje po rešitvah, planiti na priložnost brez razmisleka, skratka, skrajno neobičajen tip osebnosti.
Hčerko sem sicer videla le enkrat, ko sem bila več dni na obisku (tujina). Težko opišem občutek. Zelo lepa punčka, za v okvir. Na drugi strani pa, kot da ne bi bilo izraza na obrazu. Obraz brez mimike. Kot bi gledal gledališko masko. Občutek oddaljenosti. Je tukaj in je ni.
Res nenavadna deklica. Opazuješ jo in iščeš tisto nekaj in sam ne veš, kaj, ker tistega ni. Nečesa enostavno NI.

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #205 on: August 20, 2018, 10:23:29 AM »
Stelij in natančne aspekte sem seveda tudi sama takoj opazila, sem pa vesela razlage.
Gre pa za deklico, hčerko moje prijateljice, ki jo imam zelo rada. Je pa sama precej neuravnovešena oz. neprizemljena, zaradi konfuznega otroštva se je naučila funkcionirati na zelo nenavaden način, hitro in intenzivno menjavanje partnerjev, hitro menjavanje načrtov, nepredvidljivost, hitro poseganje po rešitvah, planiti na priložnost brez razmisleka, skratka, skrajno neobičajen tip osebnosti.[/i][/u]Hčerko sem sicer videla le enkrat, ko sem bila več dni na obisku (tujina). Težko opišem občutek. Zelo lepa punčka, za v okvir. Na drugi strani pa, kot da ne bi bilo izraza na obrazu. Obraz brez mimike. Kot bi gledal gledališko masko. Občutek oddaljenosti. Je tukaj in je ni.
Res nenavadna deklica. Opazuješ jo in iščeš tisto nekaj in sam ne veš, kaj, ker tistega ni. Nečesa enostavno NI.

Tole nisem dobro razumela-si to pisala o prijateljici? Ker tale punčka verjetno še ne menjava partnerjev.

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #206 on: August 20, 2018, 10:29:12 AM »
Gre pa za deklico, hčerko moje prijateljice, ki jo imam zelo rada. Je pa sama precej neuravnovešena oz. neprizemljena, zaradi konfuznega otroštva se je naučila funkcionirati na zelo nenavaden način, hitro in intenzivno menjavanje partnerjev, hitro menjavanje načrtov, nepredvidljivost, hitro poseganje po rešitvah, planiti na priložnost brez razmisleka, skratka, skrajno neobičajen tip osebnosti.[/i][/u]Hčerko sem sicer videla le enkrat, ko sem bila več dni na obisku (tujina). Težko opišem občutek. Zelo lepa punčka, za v okvir. Na drugi strani pa, kot da ne bi bilo izraza na obrazu. Obraz brez mimike. Kot bi gledal gledališko masko. Občutek oddaljenosti. Je tukaj in je ni.

Tole nisem dobro razumela-si to pisala o prijateljici? Ker tale punčka verjetno še ne menjava partnerjev.

Ja, govorila sem o prijateljici, ki jo imam zelo rada in je neuravnovešena.
Hčerko sem pa videla enkrat, ko sem bila nekaj dni na obisku.
Karta je dekličina.
« Last Edit: August 20, 2018, 10:30:52 AM by Pika »

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #207 on: August 20, 2018, 10:31:57 AM »
Sicer pa prvi vtis, videz, masko določa ascendent.
Tukaj  je asc v tehtnici, vladarica je venera v konjunkciji z luno v vodnarju in potem seveda ves ta stelij v vodnarju.
Zelo močan zrak, kar navadno daje vtis odmaknjenosti, oseba je nekje v luftu, vsaj tak videz daje na prvi vtis. Ker sta kot vladarja tega asc vpeta oba "ženska" planeta, je to za žensko osebo še toliko bolj poudarjeno. Potem ima pa še sonce v konj z uranom, kar tudi daje ta uranski pridih, ki vemo, da deluje zelo nezemeljsko, posebno, ekscentrično...
In uran (vladar tega stelija) in neptun (vladar sonca ter urana) sta v recepciji, kar je spet zelo močno...
Bi tako na hitro rekla, da je pravi mali vesoljček ;)
Verjamem, da bo znala tole dobro živeti šele takrat, ko bo udejanila svojega retrogradnega saturna v devici v 11. hiši...Kar pa seveda ni prav enostavno ;)
Tam po 30-letu nekje...

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #208 on: August 21, 2018, 09:52:37 AM »
Hvala za komentar, Sanjalka.
Ja, kot da ne bi bila s tega planeta. Vesoljček.
Zanimivo, da npr. poznam še eno osebo, ki ima vse planete v zraku in na nek način deluje, kot bi bila nekje "v luftu", v nekem svojem svetu, v katerem včasih sploh ne registrira okolice, ampak ima tako izrazito obrazno in telesno mimiko, da bi jo najrajši postavil na oder.
Tukaj pa seka ven neka nenavadna brezizraznost. Kjer pa vidiš, da registrira okolico in jo nekje v nekem oddaljenem svetu procesira.
Z lahkoto si predstavljam, da je "antena", poslana na Zemljo zato, da pošilja informacije v vesolje.

Offline 3lumpi866

• Mojster
  • Vest je tašča, katere obisk nima konca
« Reply #209 on: November 03, 2018, 06:39:18 PM »
Brskala sem po spletu in slučajno pristala na tej povezavi:

https://www.astrotheme.com/transits_ephemerides_chart.php?_qf_s1_display=true

Iz radovednosti sem si dala izrisati še enkrat natalno karto. Presenetilo me je, da na novo izrisana karta ni bila enaka tej, ki jo imam priloženo tukaj. Opazila sem odstopanja v položaju planetov itd. Se pa sama ne spoznam in be znam brati karte, le zdi se mi nenavadno, kako je to možno.