Vesta, Sanjalka, obema iskrena hvala za vse komentarje.
Nisem mogla tipkati v računalnik, ker mi ni delal internet, v telefon pa ni ravno udobno.
Imam Luno v

in sem bivanje v tujini prenehala planirati po tem, ko sem rodila, pa še glede tega je vmes bil en konkreten preblisk za selitev v Nemčijo.
Verjetno je tukaj v igri Venera v 9. hiši, ki se na nek način najboljše izrazi v tujini; po vsakem povratku iz tujine (živela sem cca dve leti v Italiji in eno leto na Danskem) sem se pri nas borila z občutki utesnjenosti in me je takoj vleklo nazaj ven.
Sicer sem zelo navezana na dom, starše, zaradi česar sem imela pri prvi izkušnji selitve v tujino kar velik problem (pa nisem bila več najmlajša, 24 let), vendar se pa kasneje v Sloveniji nisem več videla. No zdaj sem vseeno tukaj, s tujino pa redno povezana.
Tudi meni karierna pot in poklicni napredek predstavlja večji del čustvene varnosti, verjetno igra tukaj močno vlogo tudi moj

, ki je sicer ekzaktno na MC, vendar s kopiti morda zato še brca v 9. hišo. Pa tudi

, ki je vladar mojega :So, je v 9. hiši, ampak z glavo rine naprej na MC.
No hči je ravno dopolnila 13 let in da bi jo čez eno leto poslala samo v Ameriko, mi ne pride na misel, tudi si ne želi iti oz. samo pod pogojem, da gremo vsi, z mačkom vred.
Na moje veliko presenečenje sem včeraj, ko sem študirala to šolo, ugotovila, da imajo tudi "moj oddelek", morda bi se dalo kaj skombinirati.
Finančni zalogaj - užas. Računam na sponzorja.
Drugače je bil pa ta teden izkušnja, ki ji ni para. Vsi smo ogromno odnesli, tudi jaz zase, kot mama takemu otroku in še kaj.
Situacija pa ni enostavna. Zavedam se, da so pred hčerko zahtevne preizkušnje, ki bodo potegnile za sabo tudi odrekanja in velike pritiske.
Vse podobno sem dala skozi, zato vem, kako to gre, sem bila pa že na faksu.
Po eni strani se zavedamo, da je hčerki padla sekira v med, po drugi strani sestavljam puzzle in predihavam...