Author Topic: Natalne karte članov foruma - osmi del  (Read 130394 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Vesta

• Mojster
Re: Natalne karte članov foruma - osmi del
« Reply #255 on: November 30, 2018, 06:10:00 PM »
Tudi moje ugibanje pade na umetnika, ampak tudi takega, precej telesnega. Kak slikar, kipar. Hkrati pa zaradi vloge Saturna in Merkurja v 3. hiši pomislim na profesuro, akademiko.

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #256 on: November 30, 2018, 07:05:09 PM »
Tudi moje ugibanje pade na umetnika, ampak tudi takega, precej telesnega. Kak slikar, kipar. Hkrati pa zaradi vloge Saturna in Merkurja v 3. hiši pomislim na profesuro, akademiko.

Slikar in grafik.  :)

Offline sasa

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #257 on: April 10, 2019, 11:52:25 AM »
Mene pa nekaj zanima ... Kako vemo, da je nekdo "nadarjen"? Torej, da ima potencial? Da ga lahko usmerimo v nekaj? Vprašanje se nanaša predvsem na to, ali recimo otroka vpišemo v glasbeno šolo? Ker včasih je težko vedeti ... Otrok tudi ne zna povedati vedno.
9ZK 674

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #258 on: April 10, 2019, 02:07:35 PM »
Mene pa nekaj zanima ... Kako vemo, da je nekdo "nadarjen"? Torej, da ima potencial? Da ga lahko usmerimo v nekaj? Vprašanje se nanaša predvsem na to, ali recimo otroka vpišemo v glasbeno šolo? Ker včasih je težko vedeti ... Otrok tudi ne zna povedati vedno.

Kvintili in Bikvintili določajo nadarjenost.
Dopušča se maksimalno do 2 stopinji, sicer pa 0 do 1 stopinja.
Transpersonalni planeti imajo tudi domeno nadarjenosti, saj so izven domene osebnega zavednega, torej preko teh planetov doteka k nam višja sila.
Predvsem pri neptunu-umetnost, pri uranu-naravoslovna znanost, pri plutonu-psihološke sposobnosti.
In pa 5.hiša ter sonce.
Tako na hitro.
Kaj konkretno pa te zanima?
Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.

Offline sasa

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #259 on: April 10, 2019, 03:47:48 PM »
Pri nečakinji opažam, da ima določena zanimanja, predvsem kar se tiče glasbe ... Je sicer le Neptunka (19.3.), ampak ne bi rada sestri predlagala nečesa, kar ni v skladu z nečakinjo in njeno karto, ker lahko potem samo še poslabšam vse skupaj. Nečakinja je tako ali tako stara komaj 2 leti, ampak vseeno.

Ima v peti hiši nečakinja Jupitra, 5. hiša se začne na 0 stopinje tehtnice, vladar 5. je R Venera v Ovnu v 11. hiši v trigonu na Luno, v konjunkciji z Merkurjem, bi-kvintilu s Severnim vozlom, v pol sekstilu na Marsa ...
9ZK 674

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #260 on: April 10, 2019, 04:16:09 PM »
Pri nečakinji opažam, da ima določena zanimanja, predvsem kar se tiče glasbe ... Je sicer le Neptunka (19.3.), ampak ne bi rada sestri predlagala nečesa, kar ni v skladu z nečakinjo in njeno karto, ker lahko potem samo še poslabšam vse skupaj. Nečakinja je tako ali tako stara komaj 2 leti, ampak vseeno.

Ima v peti hiši nečakinja Jupitra, 5. hiša se začne na 0 stopinje tehtnice, vladar 5. je R Venera v Ovnu v 11. hiši v trigonu na Luno, v konjunkciji z Merkurjem, bi-kvintilu s Severnim vozlom, v pol sekstilu na Marsa ...

a lahko posreduješ karto, mi bo lažje
Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.

Offline sasa

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #261 on: April 10, 2019, 04:52:58 PM »
9ZK 674

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #262 on: April 12, 2019, 11:34:41 AM »
Najnatenačnejši je bkvintil med venero in s. vozlom-to je torej njen talent, in s. vozel jo bo silil k temu, da to razvije do popolnosti.
Sonce v ribah že itak kaže na potencial umetnice, tudi vrh 5. hiše je v tehtnici (vladarica venera v bkvintilu s s. vozlom), vladar karte merkur spet v konjunkciji s to venero.
Je pa ta venera retrogradna in v ovnu. Kot veš so retrogradni planeti karmični, nekaj te tematike je bilo prisotne verjetno že v družnski dinamiki...
In potem še sonce v konjunkciji s kironom, kar tudi kaže na talent, saj veš, da je bil kiron sicer zavržen otrok, a sta ga potem v varstvo vzela Apolon in Artemida.
Mitologija Kirona:
Kiron je bil kentaver, pol človek, pol konj. Kentavri so bili sicer divji in surovi, Kiron pa je bil prava luč med njimi. Poln modrosti.
Zavrženi Kiron je po nesrečnem začetku svojega življenja kmalu ugledal sonce. In to prav dobesedno. V rejo sta ga vzela Apolon, bog Sonca in Artemida, ki sta lepo skrbela zanj in ga učila “svoje modrosti”.
Postal je zelo spoštovan, poznan kot moder učitelj. Postal je celo svetovalec Zevsa. Kasneje je zaslovel tudi kot zdravitelj.

Težko iz tega sedaj dejansko napišem zakaj točno je talentirana, lahko pa rečem, da talent ima, saj ima bikvntil v karti med venero in s. vozlom in sonce v aspektu s kironom, ter vladarica 5. hiše je spet venera. Skratka vse to kaže na dekličin talent, do katerega bo prišla verjetno na kironski način, tako kot večina umetnikov sicer.

Sicer se sama iz etičnih razlogov držim pravila, da ne dajem napovedi, skušam samo pomagati ozavestiti zapise v karti-to pa gre predvsem s pogovorom z dotično osebo, kar pa je tvoja nečakinja še premala ;)

Offline sasa

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #263 on: April 12, 2019, 11:37:51 AM »
Hvala, sanjalka, za tako razlago. Ja, se strinjam s teboj, samo želela sem preveriti še malo bolj natačno, če prav čutim ... Bolj se gre za to, da jaz res čutim, da ima nečakinja zanimanje in talent za glasbo, ker jo dobesedno vidim, kako odreagira, ko jaz recimo kaj zapojem. Zato sem želela preveriti, če vsaj približno čutim nekaj prav.
Bom sestri svetovala, da jo lahko usmeri v nekaj umetniškega, tokom življenja bo pa tako ali tako sama ugotovila, kaj ji paše. Silila je definitivno ne bom v nič.  ;)
9ZK 674

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #264 on: April 12, 2019, 12:15:36 PM »
Mogoče sem tukaj bolj začutila,da si ti lahko svoji nečakinji ta Apolon in Artemida in ji predaš to znanje, ki ga imaš.
Pri aspektu sonce kiron  se vedno pojavi nekdo drug, ki temu otroka da to višje znanje, modrost,
kar mu starša (oče, ker gre v primeru nečakinje za sonce s kronom) nista znala ali zmogla dati.
Apolon je znan kot bog glasbe, prerokovanja, poezije in zdravilstva. In vse to znanje je predal naprej Kironu.
Hočem reči, da ji boš verjetno lažje ti predala naprej to znanje glasbe in modrost, kjer bo nečakinja potem lahko postala prava "mojstrica", kot pa njena starša.

Offline sasa

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #265 on: April 12, 2019, 01:33:54 PM »
Ja, to pa vsekakor.  :laugh: Res sem začutila, da nekako to ji je podarjeno in da bi bilo fino, če jaz to malce poudarim pri njeni mami, moji sestri.  :) Ampak kot sem rekla, silila ne bom, bom pustila, da se samo odvija.
9ZK 674

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #266 on: May 03, 2019, 01:56:43 PM »

Kvintili in Bikvintili določajo nadarjenost.

Bikvintili? Resno? Imam enega med uranom in merkurjem :D Torej zmožnost dela v kaosu hahaha. Oziroma narediti kaos v sekundi iz svoje hiše haha.
Karmična astrologija, Natalna astrologija, Horarna astrologija, Medicinska astrologija, Naturopatija.

Moja astro karta
https://www.flickr.com/photos/201233298@N04/53922692074/in/dateposted-public/

Offline sasa

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #267 on: May 03, 2019, 02:04:36 PM »
Hahaha, Jane.  :laugh:
9ZK 674

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #268 on: May 20, 2019, 06:10:31 PM »
Ne vem, kam vprašat, ker ni rubrike "kompozit". Ali je pa jaz ne najdem.
Zanima me, ali je smiselno, kadar gre za dogodek, pri katerem je znan čas in kraj, gledati kompozitno karto. Se pravi kompozit med karto osebe in dogodka, v katerem bo udeležena.
Nam kompozitna karta lahko da kakšen podatek, napotek...?
Hvala!  :)

Offline Maja

• Lipicanec
  • Freedom is my security.
« Reply #269 on: May 20, 2019, 06:44:03 PM »
Sem že delala to, ko sem poskušala ugotavljati, kaj mi naj bi prinesel določen dogodek. Sem našla kar nekaj povezav in menim, da zamisel sploh ni slaba.
9ZK 656