Author Topic: Natalne karte članov foruma - osmi del  (Read 130394 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
Re: Natalne karte članov foruma - osmi del
« Reply #270 on: May 20, 2019, 08:26:56 PM »
Jaz to zdajle prvič buljim in upam, da je nekaj na tem, ker mi je slika všeč.  :D

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #271 on: August 04, 2019, 11:03:15 PM »
V zvezi z zadnjim sinhrončkom...
Pripenjam hčerino karto z današnjimi tranziti.
Kar sama opazim, je progresivni Merkur, ki je sicer vladar njenega MC-ja, v konj. z natalnima  :So :kon :Sa v 9. hiši (tujina), T :J pa ju trigonira iz 1. hiše.
Opazim tudi, da T  :U dela veliki trigon z natalnim MC :kon :Ma in natalno  :Lu.

« Last Edit: August 04, 2019, 11:07:23 PM by Pika »

Offline Vesta

• Mojster
« Reply #272 on: August 05, 2019, 09:47:34 AM »
Bravo, pa tudi SV blizu natalne Venere, ki je vladarica 6., ne gre spregledati. 6. hiša je služba, pa tudi trdo delo, nekaj, kar gradiš postopoma - talent nedvomno spada v ta koš! Verjamem, da bo sčasoma požela še kaj, ko bo prog. Venera dokončno priplavala na Levje (se ve, da je to slava, uspeh), Sonce in Saturn (!), tam nekje konec leta 21 in v začetku 22., če sem izračunala prav :), pa Jupiter na natalni Pluton. Zna biti kar BUM!

Vsekakor pa mislim, da si že sama poudarila glavne krivce. :) Pa tudi, ko ji bo v sredini decembra Jupiter priplaval na Lunico in hkrati v roku enega meseca lepo trigoniral še Mars v konjunkciji z MC, se nadejamo kakšnega lepega presenečenja.

Sicer pa, odlična uvertura v rojstnodnevne dni, če bo šlo tako naprej, bo se damica napokala torte, da ji bo gledala skozi ušesa :) In to z razlogom, saj je prava carica!

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #273 on: August 05, 2019, 10:26:02 AM »
Hvala ti, Vesta!  :-* :-*
Včeraj sem mislila, da me bo fršlok, ko sem prebrala obvestilo.
Ja, stvari se odvijajo s precejšnjo naglico.

Pozabila sem omeniti veličastnega Leva, ja.  :)
Sem pa opazila še T :Sa, ki skupaj z levjima  :So :Sa in v sekstilu z :U tvori Božji prst. Ima tudi to pomen?

V novembru in decembru se bo tudi dogajalo in če bo šlo po sreči, tudi v marcu.  :)

V tem mesecu pa še v Italiji seminar z neko čisto hudo ameriško profesorico.

Veliko energije zahteva vse skupaj, seveda pa prinaša tudi ogromno veselja in zadovoljstva.  :)

Offline Vesta

• Mojster
« Reply #274 on: August 05, 2019, 11:18:02 AM »

Sem pa opazila še T :Sa, ki skupaj z levjima  :So :Sa in v sekstilu z :U tvori Božji prst. Ima tudi to pomen?

V novembru in decembru se bo tudi dogajalo in če bo šlo po sreči, tudi v marcu.  :)

Veliko energije zahteva vse skupaj, seveda pa prinaša tudi ogromno veselja in zadovoljstva.  :)

Gotovo ima. Božji prst je energija, izziv, ki se manifestira skozi trud. Sicer ni prijeten, ker vedno zahteva žrtvovanje na enem področju zavoljo drugega in v karti tako mlade osebe nakazuje tudi velik pritisk (jaz sem imela 2009 same jodove prste v solarcu, pa je bilo peklensko) - ampak bo vredno. Sicer pa lahko prinese tako blagoslov kot kazen, tako da ga ne bi sama po sebi asociirala s takim dogodkom. Super, da kaže pozitivne strani :)

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #275 on: August 05, 2019, 02:48:30 PM »

Gotovo ima. Božji prst je energija, izziv, ki se manifestira skozi trud. Sicer ni prijeten, ker vedno zahteva žrtvovanje na enem področju zavoljo drugega in v karti tako mlade osebe nakazuje tudi velik pritisk (jaz sem imela 2009 same jodove prste v solarcu, pa je bilo peklensko) - ampak bo vredno. Sicer pa lahko prinese tako blagoslov kot kazen, tako da ga ne bi sama po sebi asociirala s takim dogodkom. Super, da kaže pozitivne strani :)

Hvala ti. :-*
Se mi zdi, da sem še najbolj "pod pritiskom" jaz. :laugh:
Za hčer je vse skupaj bolj zabava kot neka huda obremenitev, najbrž mora to odgovornost in samodisciplino še razviti. Jaz jo sproti prizemljujem po najboljših močeh, ona se pa sproti čisto lepo po najstniško hihita. :D
Vse skupaj postaja precej velik projekt, cel kup logistike, načrtovanj, prilagajanj. Ja, vem, da je vredno. In ni mi žal za noben atom energije, ki ga vložim v vse skupaj. Uživam v tem. :)

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #276 on: August 05, 2019, 05:24:22 PM »
Najprej cestitkeeee carici Lari!!!!!!!
In na hitro z dopusta dodam se t plutona (vladar karte) iz 2.hise (lastna vrednost, zasluzki, denar, nagrade...) oponira n venero ;)
Vemo, da je pluton tudi velikaaaa notranja moc, ki lahko za sabo potegne mnozice. Solih v kombinaciji z jupitrom ;)
Najbogatejsi in najuspesnejsi ljudje imajo velikokrat natalno to konjunkcijo..
Ljudje s tem natalnim aspektom naredijo velik preboj oz odskok od svojih korenin.
Pozdravcke iz Grcije v Slovenijo.
Ps
Pika pa na zdravje za uspeh Lare ;)
Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #277 on: August 06, 2019, 11:28:07 AM »
Najprej cestitkeeee carici Lari!!!!!!!
In na hitro z dopusta dodam se t plutona (vladar karte) iz 2.hise (lastna vrednost, zasluzki, denar, nagrade...) oponira n venero ;)
Vemo, da je pluton tudi velikaaaa notranja moc, ki lahko za sabo potegne mnozice. Solih v kombinaciji z jupitrom ;)
Najbogatejsi in najuspesnejsi ljudje imajo velikokrat natalno to konjunkcijo..
Ljudje s tem natalnim aspektom naredijo velik preboj oz odskok od svojih korenin.
Pozdravcke iz Grcije v Slovenijo.
Ps
Pika pa na zdravje za uspeh Lare ;)

Hvala, draga! :-*
Če ne bi bila indijanc/japonc, bi se ga od veselja napila.

Ja, v novembru ji Jupiter tranzitira natalnega Plutona. Takrat se bo spet pošiljalo neko prijavo v tujino.
Pluton bo imel tudi lepo povezavo z vozloma. Jupiter bo trigoniral progresivno Sonce v 9. T Uran bo aplikativno trigoniral Luno v 2. In še kaj bi se našlo. :)

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #278 on: August 15, 2019, 04:19:48 PM »
Malo se igram...
Ne vem, kam pripeti in pripenjam semle.
Gre za čas in kraj hčerinega srečanja s tujo profesorico, torej dogodek.
Se lahko iz tega razbere, kakšno bo to srečanje, kakšen bo prvi vtis, ki ga bosta naredili ena na drugo prvo uro? Bo povezava pozitivna, produktivna?
Na prvi pogled mi izgleda kar ok, če vzamem, da je hči 1. hiša, profesorica pa 7 (gledam prav?).
Bi analizirala, da se malo učim, ampak mi je nerodno.  :laugh: :embarrassed:

Offline Vesta

• Mojster
« Reply #279 on: August 15, 2019, 06:30:15 PM »
Pika, samo začetni namig, če boš špekulirala: hči ni 1. hiša, ker vprašanja ni postavila ona, ampak ti, njena hiša in signifikator je 5. hiša (tvoj otrok), potem bi pa gledala 7. hišo od 5. (vključno), torej 11. To lepo odseva tudi v horarni, ki bi se lahko postavila v to sekcijo, vsaj jaz bi jo tudi tako analizirala. Poleg tega pa 9. hiša od 5., torej 1., ki označuje razvoj profesionalnega odnosa na relaciji učitelj-učenec.

Zaenkrat bi rada samo rekla, da bo od gospe gotovo veliko odnesla, to kaže konjunkcija Sonca in Venere v 11. v Levu. Zna biti zelo ponosna, dostojanstvena, na trenutke nekoliko groba, ker Lev ni ravno znan po tem, da je venomer obziren, vendar bo delo vzela resno in to pričakuje tudi od udeležencev, česar ne bo skrivala. V globini je topla in pozorna, naj morebitni - ne hladen, vendar se mi zdi, da bi znalo biti malo distance - ne ubije volje in zagona za delo.

Tega Urančka bo kar malo strah in bo bolj sramežljiv ob prvem srečanju, čeprav dobro ve, da si je vse kar pošteno priboril - njegov sodispozitor je Venera - kvadrat Merkur v Levu prinaša tudi grebatorstvo in precejšnje konkurenčne boje  ;) Tukaj je v ospredju skupina, kar zna biti kar nekoliko novo, ker je vajena izstopati. Če ne bo buma, to ne pomeni nikakršne negacije, le dodatno motivacijo, da se potrudi še bolj. Kiron v 7. priča, da je kar važno, kako bo tekla ta dinamika v dotičnem obdobju, na njeno domnevanje sebe, vendar ne bo točno to, kar morda pričakujete.
« Last Edit: August 15, 2019, 06:41:29 PM by Vesta »

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #280 on: August 15, 2019, 06:32:32 PM »
Pika, samo začetni namig, če boš špekulirala: hči ni 1. hiša, ker vprašanja ni postavila ona, ampak ti, njena hiša in signifikator je 5. hiša (tvoj otrok), potem bi pa gledala 7. hišo od 5. (vključno), torej 11. To lepo odseva tudi v horarni. Poleg tega pa 9. hiša od 5., torej 1., ki označuje razvoj profesionalnega odnosa na relaciji učitelj-učenec.

Se oglasim, ko bo prilika.  ;)

Uf, še dobro, da nisem analizirala, ker bi bila to cela bruka. :laugh:
Hvala ti, Vesta. Bom pogledala po tvojih navodilih in bom vesela, če boš lahko pokomentirala. :-*

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #281 on: August 15, 2019, 06:58:30 PM »
Pika, samo začetni namig, če boš špekulirala: hči ni 1. hiša, ker vprašanja ni postavila ona, ampak ti, njena hiša in signifikator je 5. hiša (tvoj otrok), potem bi pa gledala 7. hišo od 5. (vključno), torej 11. To lepo odseva tudi v horarni, ki bi se lahko postavila v to sekcijo, vsaj jaz bi jo tudi tako analizirala. Poleg tega pa 9. hiša od 5., torej 1., ki označuje razvoj profesionalnega odnosa na relaciji učitelj-učenec.

Zaenkrat bi rada samo rekla, da bo od gospe gotovo veliko odnesla, to kaže konjunkcija Sonca in Venere v 11. v Levu. Zna biti zelo ponosna, dostojanstvena, na trenutke nekoliko groba, ker Lev ni ravno znan po tem, da je venomer obziren, vendar bo delo vzela resno in to pričakuje tudi od udeležencev, česar ne bo skrivala. V globini je topla in pozorna, naj morebitni - ne hladen, vendar se mi zdi, da bi znalo biti malo distance - ne ubije volje in zagona za delo.

Tega Urančka bo kar malo strah in bo bolj sramežljiv ob prvem srečanju, čeprav dobro ve, da si je vse kar pošteno priboril - njegov sodispozitor je Venera - kvadrat Merkur v Levu prinaša tudi grebatorstvo in precejšnje konkurenčne boje  ;) Tukaj je v ospredju skupina, kar zna biti kar nekoliko novo, ker je vajena izstopati. Če ne bo buma, to ne pomeni nikakršne negacije, le dodatno motivacijo, da se potrudi še bolj. Kiron v 7. priča, da je kar važno, kako bo tekla ta dinamika v dotičnem obdobju, na njeno domnevanje sebe, vendar ne bo točno to, kar morda pričakujete.

Vesta, hvala ti.
Zelo na mestu.
Na muhavost profesorice so nas opozorili in s hčerko smo o tem tudi govorili. Da zna biti tako prijazna kot ostra in nepopustljiva.
Možno je, da bo hči malce sramežljiva (čeprav po naravi to ni) oz. da jo bo malce strah, ker gre za čisto novo izkušnjo, poleg tega bo najmlajša, ostali so že na srednjih šolah ali akademijah. Gre za učenje pred publiko, česar tudi ni vajena. Učne ure spremljajo tudi drugi, torej so prisotni kot gledalci in se učijo še na ta način, ure se včasih tudi snemajo.

Gospa je na splošno precej manj mehka s starejšimi, kadar pa dobi "mladiča", z njim ravna v vati. Take smo dobili informacije.
Je izrazito umetniški karakter, zato je kandidat lahko deležen vsakršnih razpoloženj. Na splošno je pa močnega temperamenta, kar pokaže tudi na odru.

Offline Vesta

• Mojster
« Reply #282 on: August 15, 2019, 07:53:07 PM »
Pika, samo začetni namig, če boš špekulirala: hči ni 1. hiša, ker vprašanja ni postavila ona, ampak ti, njena hiša in signifikator je 5. hiša (tvoj otrok), potem bi pa gledala 7. hišo od 5. (vključno), torej 11. To lepo odseva tudi v horarni. Poleg tega pa 9. hiša od 5., torej 1., ki označuje razvoj profesionalnega odnosa na relaciji učitelj-učenec.

Hvala ti, Vesta. Bom pogledala po tvojih navodilih in bom vesela, če boš lahko pokomentirala. :-*

Pika, z veseljem tudi pokomentiram tvoj poskus analize  ;)

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #283 on: August 18, 2019, 10:37:31 AM »

Ojla, smo prej odpotovali, zaenkrat samo info, da je bila prva ura TOP! 8) 8)
Obojestranska naklonjenost, intenzivna ura, odlična komunikacija... Tudi veliko smeha.
Ženska je res carica. Nastop je bil cel teater. :D
Nepozabno. :)

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #284 on: August 19, 2019, 03:12:54 PM »

Ojla, smo prej odpotovali, zaenkrat samo info, da je bila prva ura TOP! 8) 8)
Obojestranska naklonjenost, intenzivna ura, odlična komunikacija... Tudi veliko smeha.
Ženska je res carica. Nastop je bil cel teater. :D
Nepozabno. :)

Če bodo uspeli urediti formalnosti (naredili bi izjemo), začne hči jeseni z višjim šolanjem v tujini. :blank: