Author Topic: Natalne karte članov foruma - osmi del  (Read 130655 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Vesta

• Mojster
Re: Natalne karte članov foruma - osmi del
« Reply #285 on: August 19, 2019, 04:19:22 PM »
Pika, izjemna novica je to!!! ČESTITAM  :-* :-* :-*

No, saj ima sedaj prog. Merkurja na Soncu in Saturnu v 9., nič čudnega, da migrira(te), Lev ničesar ne počne kar tako zmerno  ;) Merkur je tudi vladar njene 10. hiše, dela pa tudi skoraj eksaktno inkonjunkcijo s Plutonom v 2. hiši, torej, emigriranje za izgradnjo poklica, finančnega stanja. Zanimivo je tudi, da ji bo Uran še kar nekaj časa plezal po 6. hiši, katere vladarica Venera z njim dela trigon tudi natalno skupaj s tem Merkurjem v 8. hiši, in oponira Pluton v 2. hiši. To je izjemna konfiguracija, ki bo trajala do decembra 2020 in podpira vsekakršno kovanje - denarja, talenta in podobnih investicij, ki so prav tako velik del osme hiše. Pri tem ji pomaga tudi Pluton v sekstilu z natalnim ASC do l. 2020, pa seveda tudi Pluton na natalnem Jupitru, tudi do decembra.

Na sploh jo do konca tega leta čakajo sami lepi tranziti: Uran v trigonu z natalno Luno v 2. hiši, pa sekstil Jupitra z natalnim decembra, ki je oz. bo hkrati tudi v konjunkciji s to Luno ... kar požane naj, kar si zasluži, tudi vesolje ji tako pravi  ;) Seveda gredo zasluge tudi mami  :-*

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #286 on: August 20, 2019, 08:18:44 AM »
Najlepša hvala, Vesta! :-*
Tole je res izjemen razvoj dogodkov, tega nihče ni pričakoval.
Z gospo smo včeraj zvečer sedeli na pijači in debatirali.
Kar kurja polt nas je oblivala, kakšna persona je to. Toliko znanja in izkušenj. In toliko človeške topline.
Za hčerko sem res vesela, da jo bodo poučevali taki ljudje. Sama je itak čisto navdušena.
Kar me je pa še dodatno presenetilo, je njeno znanje angleščine, ki se ga v tej meri nisem zavedala, čeprav jo precej budno spremljam.
Govori popolnoma tekoče in suvereno, s čistim naglasom, pojma nimam, od kod, v šoli je toliko niso naučili.

Se veselimo. Vem pa tudi, da ne bo enostavno.

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #287 on: August 20, 2019, 08:23:19 AM »
Še to.
V tej fazi ne bo šlo za selitev, vozili se bomo v sosednjo državo, nekajkrat mesečno. Profesorica je namreč potujoča, želi pa hčerko čez nekaj let poslati čez lužo.

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #288 on: August 20, 2019, 11:42:02 AM »
Še to.
V tej fazi ne bo šlo za selitev, vozili se bomo v sosednjo državo, nekajkrat mesečno. Profesorica je namreč potujoča, želi pa hčerko čez nekaj let poslati čez lužo.

Čestitke Pika, to pa je novica, za katero  lahko samo rečeš vauuuuu, bravooooo  :o :o 8)  8) :-* :-*
Ima pa tvoja hči kot vem tudi luno v kozorogu, tako da definitivno ji trdo delo, vztrajnost, status, kariera pomeni tudi neke vrste čustveno varnost ;)
Oseba npr z luno v raku bi težko šla tako daleč od doma in vse podredila karieri, no z luno v kozorogu bo to lažje ;)
Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.

Offline Vesta

• Mojster
« Reply #289 on: August 20, 2019, 11:52:35 AM »
Še to.

Čestitke Pika, to pa je novica, za katero  lahko samo rečeš vauuuuu, bravooooo  :o :o 8)  8) :-* :-*
Ima pa tvoja hči kot vem tudi luno v kozorogu, tako da definitivno ji trdo delo, vztrajnost, status, kariera pomeni tudi neke vrste čustveno varnost ;)
Oseba npr z luno v raku bi težko šla tako daleč od doma in vse podredila karieri, no z luno v kozorogu bo to lažje ;)

Sanjalka, tukaj se pa moram oglasiti. No, čeprav ima dama tudi Merkur in Venero v Raku, pa v 8. hiši, tako da ne bo čisto imuna in pričakujem, da jo bo marsikdaj zaneslo (tudi na skrivaj,, ji bo pa Luna v Kozorogu dala zmožnost, da vse preceni z razumno prizmo in reče "to je za prihodnost in prihodnost bo vredna."). Pri sebi pogosto opažam, da potrebujem, težim h konstantnem nadgrajevanju, zame ni dovolj, da mi enkrat dajo potrdilo, da nekaj znam in da sem dobra, ampak od sebe pričakujem ekscelenco ves čas in brez pardona. To je kar malo prekletstvo, pa vseeno fajn :) Mi pa dosežki res ogromno pomenijo, prav polnijo me in če jih dolgo ni, postanem živčna in zafrustrirana.

Za pozicijo vrhunskega glasbenika je to vsekakor odlična Luna. Pa tadva Saturn-Sonce v Levu v 9.  ;)

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #290 on: August 20, 2019, 12:03:37 PM »
Še to.

Sanjalka, tukaj se pa moram oglasiti. No, čeprav ima dama tudi Merkur in Venero v Raku, pa v 8. hiši, tako da ne bo čisto imuna in pričakujem, da jo bo marsikdaj zaneslo (tudi na skrivaj,, ji bo pa Luna v Kozorogu dala zmožnost, da vse preceni z razumno prizmo in reče "to je za prihodnost in prihodnost bo vredna."). Pri sebi pogosto opažam, da potrebujem, težim h konstantnem nadgrajevanju, zame ni dovolj, da mi enkrat dajo potrdilo, da nekaj znam in da sem dobra, ampak od sebe pričakujem ekscelenco ves čas in brez pardona. To je kar malo prekletstvo, pa vseeno fajn :) Mi pa dosežki res ogromno pomenijo, prav polnijo me in če jih dolgo ni, postanem živčna in zafrustrirana.

Za pozicijo vrhunskega glasbenika je to vsekakor odlična Luna. Pa tadva Saturn-Sonce v Levu v 9.  ;)

Vesta, saj res, ti imaš tudi luno v kozorogu :) Torej informacije iz prve roke ;)
Moj mož jo ima tudi in ja absolutno mu čustveno varnost zagotavlja njegova profesionalna pot, šele zdaj, ko ni več rosno mlad, in si je svoj karierni status že ustvaril, lahko svoja čustva nameni tudi svojim bližnjim ;D
Tudi moja prijateljica z luno v kozorogu in venero v raku, je prednost dala karieri, doma pa je imela oz ima moža, ki je skrbel za družino in vsa ta gospodinjska opravila in vzgojo otrok...
Bi morala poiskati karto mlade dame, ne vem na pamet, kako je ta njena luna v kozorogu aspektirana. Je pa sicer vladarica tega merkurja in venere v raku, tako da obstaja možnost, da bo imela notranji konflikt med rakovo venero (družina) ter kozorogovo luno (kariera)...ampak vsi imamo kakšne notranje konflikte in frustracije....
Navadno luno živimo zelo instinktivno, šele kasneje pride na vrsto venera...spet odvisno katera od teh je v karti močneje zastopana ;)
Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.

Offline Vesta

• Mojster
« Reply #291 on: August 20, 2019, 12:53:14 PM »
Še to.

Vesta, saj res, ti imaš tudi luno v kozorogu :) Torej informacije iz prve roke ;)
Moj mož jo ima tudi in ja absolutno mu čustveno varnost zagotavlja njegova profesionalna pot, šele zdaj, ko ni več rosno mlad, in si je svoj karierni status že ustvaril, lahko svoja čustva nameni tudi svojim bližnjim ;D
Tudi moja prijateljica z luno v kozorogu in venero v raku, je prednost dala karieri, doma pa je imela oz ima moža, ki je skrbel za družino in vsa ta gospodinjska opravila in vzgojo otrok...
Bi morala poiskati karto mlade dame, ne vem na pamet, kako je ta njena luna v kozorogu aspektirana. Je pa sicer vladarica tega merkurja in venere v raku, tako da obstaja možnost, da bo imela notranji konflikt med rakovo venero (družina) ter kozorogovo luno (kariera)...ampak vsi imamo kakšne notranje konflikte in frustracije....
Navadno luno živimo zelo instinktivno, šele kasneje pride na vrsto venera...spet odvisno katera od teh je v karti močneje zastopana ;)

Ja, pa ne samo Luno, tudi Venero (ki je še enkrat zaklenjena od svojega dispozitorja, Saturna in ima zdajle na sebi tako Plutona kot Saturna) ... saj je potem na eni strani en kup Rib, pa Uran v Vodnarju na ASC, tako da se malo zbalansira.  ;D Do nedavnega sploh nisem hotela nič slišati o tem, da bi dala kakšno drugo prioriteto svojemu življenju, kot karieri in izobrazbi, nakar sem po naključju po formalnih okoliščinah zapadla med otroke in so me takoj posvojili  ;D ;D zdaj sem pa zmedena. Partnerja pa še vedno ne bi, sem prevelik individualist in opažam, da čim koga spoznam, prej iščem - kot pa plus in se hitro zbojim, da bi me kdo priklenil nase.

Venero pa doživljam bistveno težje, kot Luno. Ta je kljub vsemu zelo fajn aspektirana.  ;)

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #292 on: August 24, 2019, 11:45:02 AM »
Vesta, Sanjalka, obema iskrena hvala za vse komentarje.
Nisem mogla tipkati v računalnik, ker mi ni delal internet, v telefon pa ni ravno udobno.

Imam Luno v  :rak in sem bivanje v tujini prenehala planirati po tem, ko sem rodila, pa še glede tega je vmes bil en konkreten preblisk za selitev v Nemčijo.
Verjetno je tukaj v igri Venera v 9. hiši, ki se na nek način najboljše izrazi v tujini; po vsakem povratku iz tujine (živela sem cca dve leti v Italiji in eno leto na Danskem) sem se pri nas borila z občutki utesnjenosti in me je takoj vleklo nazaj ven.
Sicer sem zelo navezana na dom, starše, zaradi česar sem imela pri prvi izkušnji selitve v tujino kar velik problem (pa nisem bila več najmlajša, 24 let), vendar se pa kasneje v Sloveniji nisem več videla. No zdaj sem vseeno tukaj, s tujino pa redno povezana.
Tudi meni karierna pot in poklicni napredek predstavlja večji del čustvene varnosti, verjetno igra tukaj močno vlogo tudi moj  :Sa, ki je sicer ekzaktno na MC, vendar s kopiti morda zato še brca v 9. hišo. Pa tudi  :Ma, ki je vladar mojega  :So, je v 9. hiši, ampak z glavo rine naprej na MC.

No hči je ravno dopolnila 13 let in da bi jo čez eno leto poslala samo v Ameriko, mi ne pride na misel, tudi si ne želi iti oz. samo pod pogojem, da gremo vsi, z mačkom vred.
Na moje veliko presenečenje sem včeraj, ko sem študirala to šolo, ugotovila, da imajo tudi "moj oddelek", morda bi se dalo kaj skombinirati.
Finančni zalogaj - užas. Računam na sponzorja.

Drugače je bil pa ta teden izkušnja, ki ji ni para. Vsi smo ogromno odnesli, tudi jaz zase, kot mama takemu otroku in še kaj.
Situacija pa ni enostavna. Zavedam se, da so pred hčerko zahtevne preizkušnje, ki bodo potegnile za sabo tudi odrekanja in velike pritiske.
Vse podobno sem dala skozi, zato vem, kako to gre, sem bila pa že na faksu.

Po eni strani se zavedamo, da je hčerki padla sekira v med, po drugi strani sestavljam puzzle in predihavam...

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #293 on: August 24, 2019, 05:48:04 PM »
Hvala ti, Vesta!  :-* :-*
Včeraj sem mislila, da me bo fršlok, ko sem prebrala obvestilo.
Ja, stvari se odvijajo s precejšnjo naglico.

Pozabila sem omeniti veličastnega Leva, ja.  :)
Sem pa opazila še T :Sa, ki skupaj z levjima  :So :Sa in v sekstilu z :U tvori Božji prst. Ima tudi to pomen?

V novembru in decembru se bo tudi dogajalo in če bo šlo po sreči, tudi v marcu.  :)

V tem mesecu pa še v Italiji seminar z neko čisto hudo ameriško profesorico.

Veliko energije zahteva vse skupaj, seveda pa prinaša tudi ogromno veselja in zadovoljstva.  :)

Gotovo ima. Božji prst je energija, izziv, ki se manifestira skozi trud. Sicer ni prijeten, ker vedno zahteva žrtvovanje na enem področju zavoljo drugega in v karti tako mlade osebe nakazuje tudi velik pritisk (jaz sem imela 2009 same jodove prste v solarcu, pa je bilo peklensko) - ampak bo vredno. Sicer pa lahko prinese tako blagoslov kot kazen, tako da ga ne bi sama po sebi asociirala s takim dogodkom. Super, da kaže pozitivne strani :)

Tale yod se bo ponovno in ekzaktno dogajal v oktobru, ko se bo pričelo šolanje.
Takrat, ko sem pisala zgornji post, tega še nisem vedela. To je zdaj "padlo z neba".
Pritiski bodo. :blank: Verjamem pa, da bo vredno.

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #294 on: September 02, 2019, 02:46:18 PM »
kaj se vse zgodi, ko človeka ni in uživa dopust... čestitke Pika, tebi in hčerki  :-*
Karmična astrologija, Natalna astrologija, Horarna astrologija, Medicinska astrologija, Naturopatija.

Moja astro karta
https://www.flickr.com/photos/201233298@N04/53922692074/in/dateposted-public/

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #295 on: September 02, 2019, 02:58:26 PM »
kaj se vse zgodi, ko človeka ni in uživa dopust... čestitke Pika, tebi in hčerki  :-*

Jane, hvala ti! :-*

In super, da si nazaj in da forumiraš. :D

Offline Lisa

• Uporabnik
  • **
« Reply #296 on: September 08, 2019, 11:57:47 AM »
Nekaj me zanima, če mi da kdo kakšen namig, napiši kakšno mnenje o moji luni in veneri. Sta mi zanimivi in sicer zaradi sledečih zadev, ki sem jih šele zdaj odkrila oz videla. Mislim na stopinje.
Luna v škorpijonu, vladar pluton v 8.hiši na kritični stopinji.
Venera v ovnu, vladar mars v 1.hiši tudi na kritični stopinji.
Te kritične stopinje me begajo. In to pri obeh. In oba vladarja v svojih hišah. Pa ravno najbolj zajebana planeta. Moška do konca. Brez milosti....  ;D  HMMMM ? Jaz pa taka nežna duša.
« Last Edit: September 08, 2019, 11:59:46 AM by Lisa »
http://shrani.si/f/t/10K/42s2GvZ0/lisaaa.gif

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #297 on: September 11, 2019, 09:30:26 AM »
Nekaj se naprezam z branjem kart (s pokazatelji indikatorjev) in bom tukaj vprašala...
Gre za osebo z izrazito čustveno nezrelostjo (že malodane zaostalostjo) in gledam, ali je pokazatelj tukaj naslednji:
AC  :rak:Lu:Sk na 0 st. (poskušam sicer skuhati ciganski golaž, trenutno lupim krompir in sem sramežljiva kuharica).
Za potrebe učenja prosim za kakšen komentar. Bom poskusila tudi sama, s pomočjo, če se komu ljubi.
Hvala!  :-*

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #298 on: September 11, 2019, 10:55:57 AM »
Pika, zakaj sklepaš, da bi bila luna v škorpijonu pokazatelj čustvene nezrelosti?
Kako se kaže ta čustvena nezrelost, če lahko kaj več napišeš?

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #299 on: September 11, 2019, 11:22:32 AM »
Pika, zakaj sklepaš, da bi bila luna v škorpijonu pokazatelj čustvene nezrelosti?
Kako se kaže ta čustvena nezrelost, če lahko kaj več napišeš?

Nisem sklepala po Luni v škorpijonu, temveč po stopinji, na kateri se nahaja. In gre za vladarja ascendenta in pomemben osebni planet.
Ker gre za škorpijona, ki je vodno znamenje in predstavlja močne emocije... se mogoče te zaradi "začetne" pozicije Lune v tem znamenju izražajo precej otročje.
Oseba je hudo manipulativna, svet se vrti okoli nje in če ne doseže svojega, začne z izsiljevanji.
Je za vsako figo užaljena in hudo zamerljiva. Je opravljiva in duhomorna. Za vse so krivi drugi, v življenju so se ji dogajale samo krivice (primer...še vedno se trmasto oklepa izkušnje iz osnovne šole, ko je "po krivici dobila slabo oceno" v enem izmed nižjih razredov in od tega je še pri svojih 70-ih letih vsa mulasta).
Ni sposobna v nobenem pogledu napredovati, hudo je zavistna in vedno poskuša druge potegniti dol.
Obnaša se kot petletni otrok.
Stagnacija je njena izbira, kronična nesrečnost pa njena namišljena "moč", s katero ji je očitno v nekaterih svetovih do neke mere uspevalo dobivati pozornost.
Glavna je bila, kadar je bila hud mučenik, s tem je potrjevala svojo vrednost.

Bom dodala.
Gre za mojo "taščo".
Približno 10 let je mojo hčer ščuvala proti meni in tudi manipulirala z njo (v stilu "uboga jaz"... in hčeri obešala odgovornosti, kot npr. "...kajne, da ne boš dovolila mamici, da te odpelje..."...kadar je zavohala, da med nama s partnerjem škripa), kar mi je hči sama omenila, priznal je tudi "mož".
S tem je v zadnjih letih prenehala, je nekako dojela (?), da ne bo dosegla ničesar.
« Last Edit: September 11, 2019, 11:36:28 AM by Pika »