Author Topic: Razlaga sanj za redne člane foruma 14. del  (Read 217185 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline sasa

• Moderator
  • Lipicanec
Re: Razlaga sanj za redne člane foruma 14. del
« Reply #360 on: March 27, 2018, 11:16:36 AM »
V bistvu so bile sanje o tem, kako sem šla do zdravnice na ultrazvok, pa mi je ob tem povedala, da mi mora nujno odstraniti vse sprednje zobe in jih zamenjati z umetnimi. No, ona jih je samo izpulila, po nove bi morala pa k svojemu zobozdravniku. Izpulila mi jih je po desni zgornji strani. Začuda me ob tem ni nič bolelo. Skrbelo me je edino, kaj to pomeni za  umetne zobe. Pa je rekla, da jih lahko takoj mi nove namestijo. Potem sem odšla in nekako mi je zdravnica pozabila rečt, da moram naslednji dan nazaj na ultrazvok. Sem sicer šla sama, sem bila pa hudo pozna. Ob tem sem se soočala s tem, da sem komaj lahko speljala s parkirišča. Vsi so bili zaparkirani, jaz p azačuda ne. Močno je snežilo, ceste so bile obupne, vseeno pa sem pravočasno potem prišla do ultrazvoka, kjer me je pričakala moja osebna zdravnica in me pregledala. Edino ne spomnim se, ali je potem rekla, da moram še vseeno na operacijo ali ne. Sem se potem zbudila.

Najbolj se mi je vtisnilo v spomin, kako sem ostala brez zob. Potem sem šla brat, kaj pomeni sanjati zobe, pa sem videla, da to pomeni močno transformacijo.
9ZK 674

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #361 on: March 27, 2018, 11:30:51 AM »
Me je ob tem prešinilo na to, da ti nekaj umetnega vsadijo, lahko bi šlo tudi za "umetno oploditev"??
Bi bilo možno, da sanje nosijo kakšen pomen v tem pogledu?
Sicer pa se to izruvanje in umetno vsajanje dogaja v ustih...
Kar lahko govori tudi o načinu kako nekaj, kako nekaj prežvečiš? Sedaj ni več zob desno zgoraj.
Desni del predstavlja našo žensko plat, dušo, umetnost...levi pa tisti bolj racionalni del, moški , logični...
Kako boš sedaj lahko prežvečila ta desni del sebe?
Sicer pa nekaj mora ven, nekaj kar ne služi več..Nisi napisala zakaj so ti ji pravzaprav morali izpuliti, kaj je bilo narobe z njimi?
In imela si en kup ovir na poti, a le prideš pravočasno.
Kaj te ovira oz ustavlja na tvoji poti? In sneženje? Na tej poti proti nečemu novemu se srečuješ tudi s hladnostjo čustev (svojih lastnih ali pa od koga drugega, ki mogoče nima prave empatije za tvoje občutke?) in predvsem s kar precej ovirami.
Sanje imajo pozitiven izid, prideš do cilja, ovire so premagane...Ne pokažejo pa ali dobiš nove zobe ali ne?
Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.

Offline sasa

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #362 on: March 27, 2018, 11:55:21 AM »
Me je ob tem prešinilo na to, da ti nekaj umetnega vsadijo, lahko bi šlo tudi za "umetno oploditev"??
Kar lahko govori tudi o načinu kako nekaj, kako nekaj prežvečiš? Sedaj ni več zob desno zgoraj.
Desni del predstavlja našo žensko plat, dušo, umetnost...levi pa tisti bolj racionalni del, moški , logični...
Sicer pa nekaj mora ven, nekaj kar ne služi več..Nisi napisala zakaj so ti ji pravzaprav morali izpuliti, kaj je bilo narobe z njimi?
Kaj te ovira oz ustavlja na tvoji poti? In sneženje? Na tej poti proti nečemu novemu se srečuješ tudi s hladnostjo čustev (svojih lastnih ali pa od koga drugega, ki mogoče nima prave empatije za tvoje občutke?) in predvsem s kar precej ovirami.
Sanje imajo pozitiven izid, prideš do cilja, ovire so premagane...Ne pokažejo pa ali dobiš nove zobe ali ne?

Seveda je lahko povezano z umetno oploditvijo. Sem konec koncev v sanjah le bila pri ginekologu.  ;) No, pri ginekologinji.  :laugh:

Meni je bilo v bistvu najbolj presenetljivo to, da ko je omenila, da mi mora odstraniti zobe, da mi je bilo najprej strašljivo, ampak ko jih je pulila, me ni absolutno nič bolelo in sem čisto ok vse skupaj preživela. Izpuliti mi jih je morala zato, da bi bila operacija, ki bi jo imela na maternici uspešna. Sem klicala zobarja, pa ga takrat nisem dobila.

Sneg kot hladokrvnost čustev ... Zanimivo. Jaz sicer skušam ohranjat mirne živce, zato je morda hladnost tukaj povezana. Pa tudi, ko sem parkirala avto, sem ga zanalaš parkirala tako, da ne bi imela težav, ker ostali so bili precej pod stresom in zaparkirani, jaz pa ne, ker sem že prej načrtno ga tako parkirala, da je bilo potem ok.

Na žalost se ne spomnim, ali sem potem imela zobe ali ne.
9ZK 674

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #363 on: March 27, 2018, 12:11:32 PM »

Seveda je lahko povezano z umetno oploditvijo. Sem konec koncev v sanjah le bila pri ginekologu.  ;) No, pri ginekologinji.  :laugh:

Meni je bilo v bistvu najbolj presenetljivo to, da ko je omenila, da mi mora odstraniti zobe, da mi je bilo najprej strašljivo, ampak ko jih je pulila, me ni absolutno nič bolelo in sem čisto ok vse skupaj preživela. Izpuliti mi jih je morala zato, da bi bila operacija, ki bi jo imela na maternici uspešna. Sem klicala zobarja, pa ga takrat nisem dobila.

Sneg kot hladokrvnost čustev ... Zanimivo. Jaz sicer skušam ohranjat mirne živce, zato je morda hladnost tukaj povezana. Pa tudi, ko sem parkirala avto, sem ga zanalaš parkirala tako, da ne bi imela težav, ker ostali so bili precej pod stresom in zaparkirani, jaz pa ne, ker sem že prej načrtno ga tako parkirala, da je bilo potem ok.

Na žalost se ne spomnim, ali sem potem imela zobe ali ne.

Aha,no potem sem imela pravi uvid. Bil je prav preblisk, kar sicer pri analizi sanj ne delam.
Se pravi, je zobozdravnica morala odstraniti zobe desno zgoraj, zati da bi bila operacija na maternici uspešna. Mogoče pa moraš dati nekaj ven iz sebe, da bi lahko uspela oploditev.
Mogoče novih zob potem niti ne potrebuješ? Ne vem, ampak sanje niso pokazale končnega izida ali zobe dobiš ali ne. Kar lahko nakazuje tudi na to, da je dovolj že to, da daš te zobe desno zgoraj ven.
Kot sem že napisala je desna stran povezana s to žensko platjo osebnosti.
Kaj sama misliš, da bi morala dati ven iz sebe? Nekaj kar je ukoreninjeno v tebi (kateri ukoreninjeni vzorec, verjetno po ženski strani je treba izruvati, da ti ne bo več delal škode?)
Saj očitno ti škodi oz ti je v napoto pri operaciji maternice, tako je vsaj precenila strokovna oseba-ginekologinja.
Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.

Offline sasa

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #364 on: March 27, 2018, 12:49:43 PM »
Hm ... Ne vem, iskreno povedano. Moram še malo razmisliti. Sem pa vedela, da so zobje res pomembno sporočilo, zato sem si tako zapomnila ta del ...
9ZK 674

Offline Majc

• Trenutno v uvajanju
  • *
« Reply #365 on: March 31, 2018, 07:27:23 AM »
Dobro jutro....čisto sveže sanje.

Sanjala sem, da sem bila v domačem lokalu, za šankom in do šanka se je prišlo po travniko navzdol. Ne vem zakaj, večji kup denarja je bil posortiran največ po 10, 20 (zapomnila po edeči in modri barvi) je bil zložen na tleh, na meji šanka s travnikom. Po tem travniku sta prišla dva fanta in se mi zdi, da nista imela namena krasti, ampak samo tisto, dajva si jih privoščiti. Ko sem ju s tem namenom zagledala, sem se vrgla proti denarju, ampak vseeno jima je uspelo vzeti manjšo količino. Nato sta se podala v beg in jaz za njima. Ko sta prišla okrog ene hiše, sem se spomnila, da lahko pokličem na pomoč, zato sem zavpila "kradla sta". Ljudje so postali pozorni, v tistem trenutku pa sta denar odvrgla. Večino ga je padlo na tla, nekaj ga en eden od njiju kot zanalašč vrgel tako, da ga je veter raznesel. Nekaj sem ga čutila na obrazu, ampak sem si rekla, da ne lovi teh po zraku, ampak pojdi po kup, ki je na tleh v enem kosu. Ko sem pobirala denar, se je slika zamenjala in sem pobirala neke čokoladice na palčkah. Ko sem pogledala nazaj iz smeri prihoda, sem videla dva kolega, ki sta priletela bolj v sproščenem duhu pomagat in sta ujela ta dva fanta. In potem sem se prebudila. Zanimivo mi je to, da sem bila jezna, da nam je to nekdo naredil, ker denarja, ki se ga doma zasluži s tem sploh ne jemljem za svojega, in sem bila zelo jezna, da sta šla ta dva fanta to naredit iz "dajva to speljat, da vidiva kaj bodo naredili". Moji občutki so bili bolj, pa zakaj sta šla to sploh naredit. Na koncu je bil pa občutek, ok nekaj denarja smo izgubili, ampak večino dobili nazaj. Denarja namreč nisem imela za svojega. Naj omenim, denar mi pomeni samo sredstvo da preživim. Nimam se za človeka, ki je odvisen od denarja in se obremenjuje z zaslužki. Vsakemu privoščim lep zaslužek, nisem pa pristaš "grabljenja". Prvič sem sanjala takšne sanje o denarju nasploh. Dobila sem občutek, da je bila vse igra, jaz pa sem bila jezna, razočarana na ta dva fanta, zakaj sta sploh šla to delat in jezna na natakarico, da je tja postavila denar, čeprav ne vem, kdo ga je dal tja. Osebno v realnosti poznam natakarico, ampak nimam nobenega globljega odnosa z njo. Pač, ona je zaposlena tam.
Torej, malo analize. Bankovci naj bi predstavljali dušno energijo. Sem tudi v takšnem obdobju, da veliko razmišljam o sebi, kaj želim, zakaj privlačim določene ljudi v življenje, kaj se moram naučiti ob vseh teh osebah, da se mi ne bodo ponavljali vzorci. Nekak se mi stvari poklopijo. Nekaj me pa bega, zakaj sem sploh sanjala o takšnih občutkih ob vsem tem? Zakaj sem imela občutek, da je vse to igra? Kolega sta prišla na pomoč, torej nisem sama v tem?? Zakaj sem denar vidla v barvah in ne po številkah? V realnosti pa so močni občutki ob dvojnih številkah 22, 77, 88, 99 itd...
Uf, razpisala, vse nekak zmedeno, ampak tudi v glavi je tako. Ne vem, kaj si naj mislim o vsem tem. Kaj je še tisto, kar se moram vprašati?

Offline Maja

• Moderator
  • Lipicanec
  • Freedom is my security.
« Reply #366 on: April 05, 2018, 11:05:26 AM »
Danes sem imela zelo žive sanje.
Imela sem poškodovan zob, bila je štirica spodaj desno. Bila je počena, ampak še vedno na svojem mestu, nakar je izpadla iz luknje. Pogledala sem jo, bila je votla, v njej je bil viden živec, ki je bil še vedno zdrav in močan. Držala sem jo skupaj in z njo v roki odhitela do svoje zobozdravnice, da bi mi jo vsadila nazaj, čeprav sem bila pesimistična, da se bo to res dalo, ker je bila v dveh delih. Pogled na luknjo v ustih je bil zastrašujoč. Imela sem velike probleme priti do zobozdravnice, a sem jo le dosegla. Povedala mi je, da bo težko, a da lahko poskusimo z nekim postopkom, z neko lučko naj bi zob obsevali in bi se mogoče vrasel nazaj. Pripravljena sem bila poskusiti karkoli, četudi so bile možnosti za uspeh majhne.
Potem sem se zbudila.
9ZK 656

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #367 on: April 05, 2018, 11:33:56 AM »
Danes sem imela zelo žive sanje.
Imela sem poškodovan zob, bila je štirica spodaj desno. Bila je počena, ampak še vedno na svojem mestu, nakar je izpadla iz luknje. Pogledala sem jo, bila je votla, v njej je bil viden živec, ki je bil še vedno zdrav in močan. Držala sem jo skupaj in z njo v roki odhitela do svoje zobozdravnice, da bi mi jo vsadila nazaj, čeprav sem bila pesimistična, da se bo to res dalo, ker je bila v dveh delih. Pogled na luknjo v ustih je bil zastrašujoč. Imela sem velike probleme priti do zobozdravnice, a sem jo le dosegla. Povedala mi je, da bo težko, a da lahko poskusimo z nekim postopkom, z neko lučko naj bi zob obsevali in bi se mogoče vrasel nazaj. Pripravljena sem bila poskusiti karkoli, četudi so bile možnosti za uspeh majhne.
Potem sem se zbudila.

Kaj bi na vsak način rada vstavila nazaj v zevajočo, strašljivo luknjo?
Čeprav je zob počen in v dveh delih-kaj je počilo in je sedaj v dveh delih? Živec pa je še živ? Se pravi je nekaj še zelo živo, čeprav je izpadlo in na tem mestu sedaj ta strašljiva luknja-manjko...
Podzavest sporoča, da obstaja možnost, da se tudi polomljen zob še nazaj vraste, potrebna bi bila pomoč zobozdravnice, se pravi pomoč nekega strokovnjaka, nekoga, ki je usposobljen za to področje...in to bi naredili z lučko, se pravi s svetlobo je možno vse pozdraviti...potrebno bi bilo obsevanje z lučko, svetlobo...
Kam je potrebno usmeriti svetlobo, da se zob v to luknjo nazaj vraste? Da se nekaj kar je počilo in razpadlo na dva dela, popravi in vstavi, vgradi nazaj...
Izid je sicer precej vprašljiv, bila si pesimistična, a vseeno pripravljena poskusiti vse...

Offline Maja

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #368 on: April 05, 2018, 01:01:29 PM »
Hvala, sanjalka.
Ane, kako močno sporočilne sanje ...

V dveh delih, kako pa drugače. A tako ne gre. Oba dela sta živa, močna, še vedno v igri, del neke celote, a imata malo možnosti, da živita skupaj, pa če sta še tako oživljana preko še vedno vitalnega živca. Hranim oba, držim vse skupaj, pri sebi. Puščam odprte možnosti za vsakršen izid.
Ljudje smo pripravljeni res vse prepustiti šele takrat, ko je situacija res brezupna, ko smo na koncu z močmi, ko je vse tako v razsulu, da sami ne moremo storiti ničesar več, ampak čakamo na čudežno rešitev nekje od zgoraj/zunaj.

Bojim se, da bo za vedno ostala v meni neka praznina, ne glede na vse. Ki jo ne bo moralo nadomestiti nič. Karkoli bom imela, vedno bo tam zevala velika luknja. Pa je ta lahko tam zaradi enega ali drugega razloga, odločitve ...

Kako je življenje smešno. Ne, ljudje smo smešni s svojimi občutki. Lahko imamo vse, a občutimo praznino, ker srce ni izpolnjeno.
Tu se spomnim na Malega princa in njegovo vrtnico. Najlepša je, ker je njegova. Ne gre za tako, ampak za tisto.

Včasih imamo na voljo izbire - lahko imamo eno, drugo - če preveč kolebamo, ničesar - ne moremo pa na noben način imeti vsega.
9ZK 656

Offline Maja

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #369 on: April 20, 2018, 10:30:39 AM »
Pisala sem že o sanjah o dvigalu, ki se mi pojavljajo vsake toliko časa, v določenih obdobjih, ko me najverjetneje pestijo neka čustvena stanja.
Vedno gre za velika dvigala, ki potujejo gor in dol s tako hitrostjo, da se je ob poti navzdol težko obdržati na tleh, ko pa se dvigajo, je občutek velikega pritiska na telo. Prekašajo gravitacijo. Je pa ob steni vedno drog, ki se ga lahko primem, da ostanem na mestu in vedno ga poiščem, da sem pripravljena, ko se začne dogajati. Stavbe, kjer je dvigalo, imajo vedno 8 nadstropij. Najvišje nadstropje je običajno lepo. Kot neka stavba iz stekla s teraso, ki ponuja lep razgled.
V tokratnih sanjah sem vstopila v dvigalo. V meni je bilo zavedanje, da se ga bojim, ker potuje tako hitro, da me bodisi dviguje od tal bodisi me stiska. V dvigalu je bil nek moški, nekaj let starejši od mene je moral biti, in neka ženska, za katero sem vedela, da je njegova mati. Ravno sta želela izstopiti v pritličju, ko sem vstopala. Prosila sem, če lahko ostaneta z mano, ali vsaj eden (bolj sem se zanašala nanj), ker me je dvigala grozno strah in poti sama ne bom zmogla. Ona je izstopila, on se je strinjal, da ostane z mano. Gledala sem tipke, iskala sem številko 8, a se je tako slabo videlo in sem gledala zelo od blizu - je to na tipki številka 8 ali je 9, nekako se je prelivalo, izmenjavali sta se ... Pritisnila sem in dvigalo je je začelo dvigati s tako hitrostjo, da me je stiskalo, pritisk na telo je bil ogromen. S tistim moškim sva izstopila na vrhu, ni bila zgradba, kot sem jo opisovala prej, ampak sva izstopila "na tleh". Ni bila stavba, temveč neko mesto. Takoj od dvigala se je navzdol spuščal klanec, na dnu je bil nek trg, obdan z zgradbami (kot Slovenski trg v Kranju, nasproti je bila gimnazija). Ker je bil klanec peščen in imam velik strah pred zdrsom, se nisem hotela spustiti po njem, čeprav mi je moški iz dvigala zagotavljal, da je varno.
Vrnila sem se v dvigalo, tokrat je bilo na voljo že 10 etaž (prvič v sanjah, da je jih je bilo več kot 8). Spet sem potovala in izstopila na najvišjem nadstropju steklene stavbe s teraso in lepim razgledom ...
Tam nikoli ne počnem nič konkretnega, pogledam in grem nazaj, tako je bilo tudi tokrat ... 
9ZK 656

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #370 on: May 09, 2018, 10:34:03 AM »
Zanimivo,da imajo sanje vedno 8 nadstropij. Astrološko bi to lahko povezali z 8. hišo, s plutonom, s škorpijonom, kar je pri tebi itak močno.
Na kaj pa tebe asociira osmica?
In v zgornjem nadstropju terasa,steklena, z lepim razgledom. In zanimivo, da tam nikoli nič ne počneš, samo pogledaš in greš nazaj. Lahko mogoče malo bolj opišeš občutke ob tem razgledu, ob tem ko prispeš na vrh in stopiš iz dvigala.

In samo potovanje z dvigalom, ki je vedno dokaj težavno, saj prav fizično pritiska na telo. Strah te je tega hitrega potovanja.
Imaš občutek,da so premiki v življenju prehitri? Ali prehitro zdrsneš navzdol v žvljenju, ali se prehitro povzpneš naprej v življenju.
Ampak oboje je strašljivo, oboje se dogaja prehitro. V bistvu so ti premiki prav nevarni, saj se počutiš ogroženo, pravzaprav se bojiš za obstoj same sebe, da te ne bo bodisi odneslo od tal, ko potuješ navzdol ali pa čutiš hud pristisk na telo, ko potuješ navzgor. Tukaj se nakazuje strah prav pred samim fizičnim obstojem.
A vedno je tam drog, za katerega se lahko oprimeš. Se pravi kljub tej grozni gravitaciji, se vedno lahko nečesa oprimeš. Vedno se najde rešitev. Le te življenjske turbulence potovanja v življenju gor in dol so zastrašujoče.
Se tudi v resnici tako počutiš, ko se ti življenje tako zelo hitro, prehitro premika?
In potem potovanje z dvigalom, kjer ne vidiš dobro ali je število 8 ali 9? Izmenjujeta se. Se pravi gre že za novo nadstropje v žvljenju, ki predstavlja devetico.
Astrološko je to 9. hiša, jupiter, strelec. Kaj pa sicer tebi pomeni število 9? Kaj novega se je pojavilo v tvojem življenju kar bi nakazovalo na simboliko števila 9. Sicer se še nejasno vidi, a je prisotno. In ko izstopiš iz dvigala, iz te devetice, se pojaviš na tleh, nisi več v "luftu", si prizemljena, a pot vodi navzdol, je peščena, strma, nevarna..Je bil kakšen občutek v življenju, ko si pristala na prizemljenem, da potem pot vodi le še strmo navzdol v življenju? Ampak moški te vzpodbuja, spodaj je mesto, se pravi je življenje, so zgradbe, nekaj kar te spominja na Kranj. Na kaj te v resnici spominja ta Slovenski trg v Kranju? Kam bi prišla, če bi šla po tej strmi poti navzdol?
In nato greš nazaj v dvigalo in spet potuješ navzgor. Tokrat je že 10. nastropij. Astrološko bi šlo za 10. hišo, saturna, kozoroga. Kaj pa sicer tebi pomeni število 10?
Je šel ta moški spet s tabo v dvigalo, ko si potovalo v to 10. nadstropje ali si potovala sama?
Kdo bi bil ta moški v tvojem resničnem življenju. V sanjah igra sina, v sanjah se pojavi tudi njegova mati, bolj si se zanašala nanj, kot na to mater.
Se sicer bolj zanašaš na svojega animusa, na svojo moško energijo kot na materinsko, zaščitniško, nežnejšo plat sebe?
V sanjah potuje s tabo ta moški. Mati pa je ostala izven tega dvigala, oz je izstopila v pritličju...Kot bi pri teh življenjskih notranjih, silovtih premikih, potovanjih živela s svojo močnejšo, moško, jang platjo osebnosti...Materinska, ženska energija pa je izstopila v pritličju, tam kjer se vse prične pravzaprav. Ne spremlja te na tej poti....
« Last Edit: May 09, 2018, 10:38:43 AM by sanjalka »

Offline Maja

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #371 on: May 09, 2018, 01:01:05 PM »
Osmica me asociira tudi na neskončnost. Simbol ležeče osmice ...
Občutki ob razgledu so prijetni. Tam se počutim varno. Vse okrog mene je lepo, urejeno, ravno tako okolica pod mano. Običajno gre za čas, ko se dan preveša v večer.

Drži. Življenjske spremembe so hitre, naporne, a jih zmorem. Sama sem dovolj močna, da se z njimi spopadem, čeprav mi je izredno težko. Premlevam, trpim in razčiščujem v sebi, navzven se sploh ne opazi. Ravno tako normalno delam, skrbim zase, se smejim, pohecam ... Zunanji opazovalec, ki ne ve, kaj se z mano dogaja, ne bi opazil ničesar.

9 mi predstavlja zaključevanje nekega cikla, a ne v smislu umiranja, bolj napredka.
10 mi simbolizira nov cikel, dovršitev, celoto.
Ecco, nov nivo v življenju. Po eni strani ga obravnavam kot napredek, po drugi strani se bojim, da morda ne bi prinesel le razpada vsega, napačnih odločitev, obžalovanja. Vezanost na preteklost je še močna. Veselim se preobrazbe, po drugi strani se oklepam starega misleč, da je vse najboljše že za mano.
Da ravnam bolj z moško kot z žensko energijo, je jasno. Vedno sem se morala boriti zase, biti močna, trpežna, samostojna. Tega ne kritiziram in se ne smilim sama sebi, temveč jemljem za plus. Marsikdo bi že zdavnaj klonil. V obdobju takih sprememb, v kakršnem se nahajam trenutno, ni prostora za pretirano čustvenost. Čutim, čustev ne odbijam stran, ampak kljub njim ravnam tako, kot je treba. V to me prepričuje moj velik občutek za odgovornost. Želim si preživeti, biti v prihodnosti zadovoljna, mirna, sprijaznjena in danes to gradim.
9ZK 656

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #372 on: May 09, 2018, 02:41:44 PM »
Lepo si opisala pomen svojih sanj.
Vrh, kjer je tako lep razgled, bi rekla, da predstavlja tudi tvoje mentalno stanje, ko smo v umu, tam je vse lepo, ko zvrha gledamo na realnost, ki je spodaj.
sem imela tudi občutek, da si bila v sanji zadovoljna, da je šel ta mlajši moški s tabo, da si mu bolj zaupala kot njegovi materi. Kar nakazuje na to, da bolj zaupaš moški energiji kot ženski, materinski. Kot si napisala si močna, odločna, stabilna. Mati (materinska energija, čustva, nihanje-luna bi rekli astrološko) je trenutno ostala zunaj tvojih notranjih življenjskih popotovanj (vožnja z dvogalom).
Nov nivo v življenju se ti je pokazal, novo nadstropje v sanjah.
Moški te priganja, da bi šla dol v mesto, v Kranj-to bi rekla, da je ta tvoja preteklost, a ti ne upaš, zdi se ti prenevarno prestrmo..
Meni osmica predstavlja preporod, transformacjo, tudi večnost, večna rojevanja, samsara...
Devetica mi predstavlja,svobodo, vero,duhovnost, višje znanje in zavedanje.
Desetica predstavlja kariero, mamo, družbeni status.

Offline Maja

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #373 on: May 18, 2018, 08:48:27 AM »
Danes sem sanjala, da me je partner peljal nekam, ker mi je želel nekaj pokazati. Vozila sva se nekam v nek odročen kraj. Ceste do tja so bile ozke, na čase strme, malo asfaltirane, potem spet makadamske. Vozila sva se skozi neka manjša obcestna naselja, vasi.
Prišla sva na kraj, vedela sem, da mi mora pokazati nekaj, kar sestavlja lepa narava in je zanimivo arhitekturno.
Šlo je za neko zelo ogromno propadlo zgodovinsko, zelo staro zgradbo, lahko bi bila graščina ali nekaj podobnega. Do tja je bilo treba splezati po skalah, a ni šlo za naravno skalovje, temveč so bile skale naložene druga na drugo. Nekatere so bile naravne oblike, druge kot neki deli kipov. Spomnim se oblike človeške dlani, ena je bila v obliki obraza - vse so bile zelo velike, cca. kubični meter vsaka. Blizu je bila neka votlina, tudi skalnata, v njej pa je iz stropa nekaj viselo. Dojela sem, da to to korenine drevesa, ki naj bi rastlo nad površjem te jame. Čeprav smo plezali, smo bili v podzemlju? Korenine so prosto visele, bile so prepletene, nihale so v vetru, bile so roza in zelene barve. Skale, po katerih smo plezali, so šepetale, če si obnje prislonil uho. Spomnila sem se, da sem nekje slišala, naj bi te skale pripovedovale modrosti, odgovorile pa tudi na kakšno vprašanje, a je bilo zraven opozorilo, da se tega ne sme izkoriščati in spraševati preveč in prevečkrat. Izžarevale so posebno energijo, strahospoštovanje, zavedanje, da gre za nekaj globokega, višjega od nas. Vprašala sem glede neke svoje dileme in dobila odgovor.
Pridružilo se je še nekaj ljudi, ki so očitno tudi obiskali ta kraj.
Objekt na vrhu je bil ogromen. Stropi visoki okrog 10 m, razsežnosti objekta neverjetne. Bile so le gole stene, nekatere podrte, po tleh je bilo blatno, okrog so ležali deli podrte zgradbe. O nekdanji veličastnosti zgradbe so pričale zlate ograje, ki jih je bilo še videti ponekod in stenske ter stropne luči, ki so še ostale. Bile so zlate, steklene ... Ena stran je bila povsem porušena in od tam se je odpiral pogled na morje. Na njem so plavale ruševine, bilo je nemirno. Videti je bilo tramove, ostanke ladij, med njimi je bila celo letalonosilka. Ko smo zrli tja, se je morje razburkalo in hotelo na nas nametati tiste ruševine. Tekli smo, za malo sem se izognila smrti pod letalonosilko.
To smo vzeli kot opozorilo in se začeli umikati iz zgradbe. Zunaj se je temnilo, strah me je bilo, kako bom našla pot nazaj dol po skalah, nisem se hotela poškodovati. Spusta se sicer ne spomnim, pomagali smo si z nekimi vrvmi, umazala sem si roke ... Na dnu smo prišli do neke bogate zgradbe, ki je bila pa sodobna in še kako živa. Šlo je za nek ogromen hotel. Opremljen je bil zelo okusno, z bogatim lesenim pohištvom, mahagonijeve barve, dekoriran z zlatom. Prostori so bili ogromni. Tu so bile mize, za katerimi so jedli ljudje, televizorji, trgovinice, kavarnice ... Spet prostor velike razsežnosti. Ljudje so bili videti bogati, lepo oblečeni, različnih narodnosti. Malo me je bilo kar sram, ker mi nismo bili tako elegantni, ko smo se vrnili od tam.
Nato smo šli na neko kosilo. Zraven je bil tudi moj pokojni oče. Jedi so bile bogate in izbrane. Poleg mene je sedela moja mentorica, ki sem jo imela pri prvi diplomski nalogi in povedala mi je, da ona in še nekaj sodelavcev vodijo ta hotel. Imel naj bi preko 300 sob, za ceno sem jo želela vprašati, a nisem imela prilike. Naj se sploh ne bi prodajali, ker tako ali tako niso bili dosegljivi običajnemu človeku, ampak naj bi šla beseda od ust do ust in gostov je bilo vedno dovolj.
Tudi tu je bila zraven voda - izgledala je prostrana, kot morje, a smo govorili med sabo, da je izredno zanimivo, ker izgleda kot morje, a to ni. Voda je bila svetlo modra, bistra, na eni strani je bil jez iz svetlih skal, ob katerih so se penili valovi. Vse je bilo v nekem zalivu, skrito ...
Potem sem se zbudila.
9ZK 656

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #374 on: May 18, 2018, 10:38:18 AM »
Zanimive sanje, polne simbolike.
Se odgovora, ki so ti ga skale sporočile, spomniš?
Sanje govorijo o nezavednem in zavednem, o podzavesti ter o zavesti.
Škorpijonska tematika-podzemlje, votlina...skale-težko vzpenjanje, saturnova tema...kako zelo težko prideš navzgor, a tam vse porušeno...in potem spuščanje nazaj v globino (saturn gre retrogradno ;)) ter zdaj spodaj najdeš lepoto, bogastvo, svojo mentorico, očeta, dobro hrano...
Ja, verjetno se je sedaj, ko gre saturn retro, potrebno vrniti nazaj v svoje globine, v svoje nezavedno, in tako prideš ponovno v stik s svojim očetom (tvoj animus, tvoje korenine, tvoj izvor...)
mogoče lahko kaj več napišeš kaj je tebi pomenila ta mentorica, kako si jo v resnici doživljala...
skratka konec zgodbe je pozitiven, le vrniti se bo treba še malo v svoje globine...pot je zopet težka, skalnata, celo roke si umažeš, a se očitno obrestuje...