Author Topic: Razlaga sanj za redne člane foruma 14. del  (Read 217104 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
Re: Razlaga sanj za redne člane foruma 14. del
« Reply #465 on: June 10, 2019, 11:30:37 AM »
Danes sem imela grozne sanje.
Sem sanjala, da sem nekomu dala naročiti, da ubijejo mojega psa, da ga uspavajo oz ustrelijo (se ne spomnim točno).
In ko so to že naredili, sem šele dojela, kaj sem jim naročila, grozni občutki, kako sem lahko to naredila, občutki krivde, čeprav sama nisem ubila psa, sem pa to dala naročiti. Nato sem psa prijela v naročje in ga pričela tolažiti, pela sem mu pesmice, kot malemu dojenčku, upala sem, da se ne bo zgodilo najhujše, da bo ostal pri življenju, a kar naenkrat je izgubil zavest in mi umrl v naročju. Ko sem ga pogledala sem videla obraz otroka (dojenčka) in ne psa. Od groze sem se zbudila. :'( :'(
Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.

Offline Rena

• Sple. Simbol
  • Harmonija, izpolnjenost, ljubezen - hvala vesolje
« Reply #466 on: June 10, 2019, 01:52:52 PM »
Tole je pa le nekajsekundni izsek iz današnjih sanj, pa mi je ostal v spominu kot zelo mučna zadeva.
V sanjah se mi je odvijal popolnoma navaden dan. Kar naenkrat sva se znašla za prazno mizo mož in jaz, eden nasproti drugega. Nisva rekla nobene besede, mož je kar naenkrat začel spreminjati barvo v obraz, najprej v močno rdečo, nato v modro. Vedela sem, da se dogaja nekaj hudega, tako sem se ustrašila zanj, da sem v hipu zgubila zavest. V sanjah sem čutila, kako plavam v vrtincu v vsemirje, bilo mi je nelagodno, in od tega sem se zbudila.
Če je kakšen namig, lepo prosim, mislim, da so mi sanje nekaj hotele povedat. :-*

Od teh sanj je že kar nekaj časa. Miza je prostor, ki nas povezuje, z družino, prijatelji. Ob mizi, s hrano, pijačo se družimo in je tako nek vezni prostor. Vajina miza je bila prazna, tudi govorila nista. Se ti zdi, da se v zadnjem času kdo od vaju bistveno spreminja, se ti zdi, da vaju to lahko oddalji en od drugega? Mogoče je mož bil celo tvoje ogledalo, kot so večinoma naši partnerji. Domnevam, da delaš korake naprej v duhovnem razvoju. Rdeča je barva energije, krvi - življenjske sile, modra barva grlene čakre (pogovor med vama, ki ga ni bilo...), skupaj se barvi združita v vijolično barvo (čelna čakra in tretje oko....). Ti si plavala navzgor, kot duhovni napredek. Neugodno ti je pa bilo, ker si še v sanjah vedela, da si vezana na zemljo in moža, za katerega te je skrbelo. Mi pa liči to potovanje v vsemirje enostavno na astralno projekcijo, ki jo ob sanjah itak doživljamo. Če povzamem - odnos med vama, vajini pogovori, vajin stik. Pa občutek vezanosti na nekoga, ki z nami ne stopa vkorak.... V tem smislu razmišljaj...  :-*

Offline Rena

• Sple. Simbol
« Reply #467 on: June 10, 2019, 02:00:34 PM »
Danes sem imela grozne sanje.
Sem sanjala, da sem nekomu dala naročiti, da ubijejo mojega psa, da ga uspavajo oz ustrelijo (se ne spomnim točno).
In ko so to že naredili, sem šele dojela, kaj sem jim naročila, grozni občutki, kako sem lahko to naredila, občutki krivde, čeprav sama nisem ubila psa, sem pa to dala naročiti. Nato sem psa prijela v naročje in ga pričela tolažiti, pela sem mu pesmice, kot malemu dojenčku, upala sem, da se ne bo zgodilo najhujše, da bo ostal pri življenju, a kar naenkrat je izgubil zavest in mi umrl v naročju. Ko sem ga pogledala sem videla obraz otroka (dojenčka) in ne psa. Od groze sem se zbudila. :'( :'(

Pes - zvestoba. Pes - podobno kot volk bitje narave, naravnih nagonov in kot tak ni "socializiran". Kateri del tebe si dala ustreliti? Zvesto bitje ali bitje, ki sledi nagonom in se bori za preživetje, kolikor je treba v danih pogojih? V ozadju občutek krivde, če nisi zvesta in slediš klicu svojih klicev iz globine? Če se braniš, če pri tem zanemariš druge? Otrok - če nočeš česa novega ali v smislu cankarijanske matere, ki se odreka vsemu zase in je na voljo otrokom?

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #468 on: June 10, 2019, 03:09:34 PM »
Rena hvala za tvojo interpretacijo.
Občutek krivde je bil, ker sem naročila, da psa ubijejo, kako sem lahko tako kruta, da jaz odločam o življenju in smrti??? To je bil glavni in najtežji občutek v sanji.
Mogoče me podzavest opozarja, da ne smem dati "ubiti psa", saj bi bilo to dokončno.
Pes mi predstavlja oboje kar si napisala, je moj zvesti spremljevalec, moj tolažnik, vedno zvest, ne glede na to koliko sem ali nisem dobra z njim.
To bi bil ta moj materinski del, takšna sem verjetno kot mama.
Po drugi strani mi pes predstavlja tudi naravne nagone in v resnici se ga ne da zares socializirati, ohranja svoje nagone, je tudi prispodoba volka, tako kot si napisala. To bi bil moj ženski del, takšna sem verjetno kot ženska.
Kaj od tega sem dala ubiti?
Pes se spremeni v dojenčka. Na vso moč sem hotela, da se neizogibno ne bi zgodilo, pa se je. In to na moj ukaz.
Verjetno je res povezano tudi z mojim odnosom do otrok, za katere bi naredila vse in še več. In če v teh odnosih kaj ne "štima", me to dobesedno ubija.
Tukaj sem šibka, to vem. Močna rakica (mars, sonce, venera)...
Če si vzamem nekaj zase in sledim naravnim nagonom, sem prvinska, "nesocializirana", torej ko sem ženska, takrat "ubijam" otroke...to so moji notranji občutki...
Skratka razcep med biti mama in biti ženska, eno ali drugo, kot da oboje skupaj pri meni ne gre...
Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.

Offline Rena

• Sple. Simbol
« Reply #469 on: June 10, 2019, 04:40:23 PM »
Ja Sanjalka, saj čutim, da si takšna. In te tudi razumem. Kako težko je it iz svoje kože, spreminjat vzorce. Ženske tečejo z volkovi. Si že brala? Jaz sem, a ta hip razmišljam, da sploh nimam v glavi, kaj že sem prebrala.... Je že dolgo. Bom ponovila.

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #470 on: June 10, 2019, 07:01:21 PM »
Ja Sanjalka, saj čutim, da si takšna. In te tudi razumem. Kako težko je it iz svoje kože, spreminjat vzorce. Ženske tečejo z volkovi. Si že brala? Jaz sem, a ta hip razmišljam, da sploh nimam v glavi, kaj že sem prebrala.... Je že dolgo. Bom ponovila.

Sem jo imela ze doma, ze zacela brati, a me ni pritegnila ::)
Jo imam v mislih.
Je pa res, da sem ze toliko strokovne literature na to temo prebrala, da pravzaprav so mi stvari jasne.
Vem tudi, da se sprememba zgodi, ko je psiha pripravljena, nic ne gre na silo.
Trenutno sem v fazi opazovalke svojega zivljenja, svojih obcutkov, odzivov na dogodke oz situacije...
Je kar zanimivo to samospoznavanje v praksi ;)
Hvala Rena, da mi pri tem tudi ti pomagas :-* :-* :-*

Offline cvetka

• Sp.simbol
« Reply #471 on: June 18, 2019, 09:09:59 AM »
Tole je pa le nekajsekundni izsek iz današnjih sanj, pa mi je ostal v spominu kot zelo mučna zadeva.
V sanjah se mi je odvijal popolnoma navaden dan. Kar naenkrat sva se znašla za prazno mizo mož in jaz, eden nasproti drugega. Nisva rekla nobene besede, mož je kar naenkrat začel spreminjati barvo v obraz, najprej v močno rdečo, nato v modro. Vedela sem, da se dogaja nekaj hudega, tako sem se ustrašila zanj, da sem v hipu zgubila zavest. V sanjah sem čutila, kako plavam v vrtincu v vsemirje, bilo mi je nelagodno, in od tega sem se zbudila.
Če je kakšen namig, lepo prosim, mislim, da so mi sanje nekaj hotele povedat. :-*

Od teh sanj je že kar nekaj časa. Miza je prostor, ki nas povezuje, z družino, prijatelji. Ob mizi, s hrano, pijačo se družimo in je tako nek vezni prostor. Vajina miza je bila prazna, tudi govorila nista. Se ti zdi, da se v zadnjem času kdo od vaju bistveno spreminja, se ti zdi, da vaju to lahko oddalji en od drugega? Mogoče je mož bil celo tvoje ogledalo, kot so večinoma naši partnerji. Domnevam, da delaš korake naprej v duhovnem razvoju. Rdeča je barva energije, krvi - življenjske sile, modra barva grlene čakre (pogovor med vama, ki ga ni bilo...), skupaj se barvi združita v vijolično barvo (čelna čakra in tretje oko....). Ti si plavala navzgor, kot duhovni napredek. Neugodno ti je pa bilo, ker si še v sanjah vedela, da si vezana na zemljo in moža, za katerega te je skrbelo. Mi pa liči to potovanje v vsemirje enostavno na astralno projekcijo, ki jo ob sanjah itak doživljamo. Če povzamem - odnos med vama, vajini pogovori, vajin stik. Pa občutek vezanosti na nekoga, ki z nami ne stopa vkorak.... V tem smislu razmišljaj...  :-*
Rena hvala za ta tvoj prispevek. Ja, z možem sva se razšla, ne vem, a se to stanje lahko še spremeni, sploh v kakšno smer. Po tistem, ko sem ostala doma s statusom penzionistke, se je začelo. Njegovi neosnovani očitki, obtožbe... Kar nekaj let je minilo, da sem spoznala, da tako ne gre več. Zdaj sem sama. Poskušam si narediti lep dan, vsak dan posebej. Pomagam in pomagajo mi moji otroci s svojimi partnerji, tudi njihovi starši so zraven, da ne omenjam vnukov.
Dobro bodi  :-*

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #472 on: June 18, 2019, 01:35:03 PM »
Cvetka, velik objem in čestitke obenem.  :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-*
In lepo je, da imaš okoli sebe toliko ljudi, sorodnikov, ki ti pomagajo in so ob tebi.

Offline Rena

• Sple. Simbol
« Reply #473 on: June 18, 2019, 01:53:56 PM »
Rena hvala za ta tvoj prispevek. Ja, z možem sva se razšla, ne vem, a se to stanje lahko še spremeni, sploh v kakšno smer. Po tistem, ko sem ostala doma s statusom penzionistke, se je začelo. Njegovi neosnovani očitki, obtožbe... Kar nekaj let je minilo, da sem spoznala, da tako ne gre več. Zdaj sem sama. Poskušam si narediti lep dan, vsak dan posebej. Pomagam in pomagajo mi moji otroci s svojimi partnerji, tudi njihovi starši so zraven, da ne omenjam vnukov.
Dobro bodi  :-*

Tvoj odgovor danes ob 09.09.59. 5 mislim, da pomeni spremembe, 9 pa, kar tako iz glave, je že tista stopnja, ko smo že skoraj na 10...

No, potem so bile sanje pa res kar simbolne. Jz sem pa nocoj sanjala lucidno, čisto po resničnosti. In nekoga, ki ga v živo seveda ne, v sanjah konkretno in sovražno "naslovila"  :laugh:

Cvetka, prav je, da si na vrsti ti. Če ne kvalitetno skupaj, pa kvalitetno sama.  :-*

Offline purple

• Uporabnik
  • **
« Reply #474 on: July 23, 2019, 09:57:43 AM »
Moje sanje danes:

Znašla sem se v bolnici, v sobi, kjer so vsi (zdravniki, sestre) delovali nekoliko zmedeno. Prišla sem, ker sem se slabo počutila (bolečina levo spodaj). Prišla je zdravnica in rekla, da moram dati urin. Opazila sem, da je ta rdeče barve in takoj so bili vsi zraven pri lončku. Zdravnica je naredila požirek in kar po okusu začela določati diagnozo. Evo, še zdaj se mi obrača  :-\ Torej urin je bil rdeč s kosi krvi. Spomnim se, da je kar naenkrat bil zraven partner - ves prestrašen je klical mojo mamo in mojo taščo. Potem sem 2x vprašala medicinca od kje krvavim, ta je nekaj zamomljal in rekel: iz votline. Jaz pa: Iz katerega organa? In on spet: z votline.. Pomislila sem, da pač iz cele trebušne votline. Zadnje kar se spomnim je, da je imel moj solzne oči in, da sem takrat padla v rahlo paniko...

Se kateri sanja, kaj bi lahko to pomenilo? Kri, bolnica, krvavitev...?  :-\

Offline Žarek

• Sp.simbol
  • ★★★★★
« Reply #475 on: July 23, 2019, 11:19:26 AM »
purple, moja interpretacija je, da si v fazi koraka, ki te bo popeljal preko ene večje zadeve, ki te bremeni že nekaj časa. Povezano je z odločitvijo. Vsem bližnjim osebam, ki so v sanjah, pa te zadeve ne želiš razlagati v celoti, saj te skrbi njihova podpora, reakcije, poteze. Postajaš močnejša in zgleda, da si šla korak dalje, zato lahko pričakuješ pozitivne spremembe, ki se tiče najbolj tebe same, tvojih želja. Tudi fizično stori ta korak/odločitev/potezo. Zapuščaš zadeve in dejansko greš naprej. Sama porini zadevo še malce naprej, da se dokončno razvije, pri tem pa se ne obremenjuj s tem, kaj bodo rekli ljudje okrog tebe. Good luck! 8)
◆★◆★◆★◆★◆★◆★◆

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #476 on: July 23, 2019, 12:23:42 PM »
Moje sanje danes:

Znašla sem se v bolnici, v sobi, kjer so vsi (zdravniki, sestre) delovali nekoliko zmedeno. Prišla sem, ker sem se slabo počutila (bolečina levo spodaj). Prišla je zdravnica in rekla, da moram dati urin. Opazila sem, da je ta rdeče barve in takoj so bili vsi zraven pri lončku. Zdravnica je naredila požirek in kar po okusu začela določati diagnozo. Evo, še zdaj se mi obrača  :-\ Torej urin je bil rdeč s kosi krvi. Spomnim se, da je kar naenkrat bil zraven partner - ves prestrašen je klical mojo mamo in mojo taščo. Potem sem 2x vprašala medicinca od kje krvavim, ta je nekaj zamomljal in rekel: iz votline. Jaz pa: Iz katerega organa? In on spet: z votline.. Pomislila sem, da pač iz cele trebušne votline. Zadnje kar se spomnim je, da je imel moj solzne oči in, da sem takrat padla v rahlo paniko...

Se kateri sanja, kaj bi lahko to pomenilo? Kri, bolnica, krvavitev...?  :-\

Kaj tebi sicer pomeni bolnica in kako sicer doživljaš bolniško osebje?
Imaš mogoče v resnici kakšne zdravstvene težave, ki jih rešuješ?
Kaj tebi pomeni urin? Rdeča barva? Kri?
Oziroma s čim sama povezuješ te pomene?
Potem so tukaj tvoj partner, mama in tašča. Kako njih doživljaš v resnici?
Zakaj ravno oni trije? S čim bi jih povezala...
In potem votlina, pomislila si na celo trebušno votlino.
Kaj bi še lahko bila votlina zate?
Bolečina levo spodaj-reproduktivni organi-ob ovulaciji npr....
Imaš kakšne strahove v zvezi s tem?

Sanja je vedno odraz našega nezvednega dela in sicer nezavedno spregovori, ko je naša zavest pripravljena nekaj predelati ali sprejeti.
Sanje imajo zelo pomembno funkcijo pri psihi človeka, zato so prave interpretacije še kako pomembne.
Pri interpretaciji sodeluje sanjalec oz sanjalka in vedno poteka dalj časa, da pridemo do pravega bistva sporočila.

Offline 3lumpi866

• Mojster
  • Vest je tašča, katere obisk nima konca
« Reply #477 on: July 23, 2019, 04:30:36 PM »
Sanjalka, imam vprašanje, ki je zate verjetno čudno ampak se mi je postavilo na tvoj odgovor purple. Če ne sanjaš, tako kot jaz skoraj nikoli, ali lahko to pomeni, da se v moji podzavesti ne obremenjujem s problemi. Da vse rešim zavestno?

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #478 on: July 23, 2019, 07:18:26 PM »
Sanjalka, imam vprašanje, ki je zate verjetno čudno ampak se mi je postavilo na tvoj odgovor purple. Če ne sanjaš, tako kot jaz skoraj nikoli, ali lahko to pomeni, da se v moji podzavesti ne obremenjujem s problemi. Da vse rešim zavestno?

Ne, to navadno pomeni, da je oseba zelo racionalna in navadno odrezana od svojih pravih obcutkov oz ima blokado pred svojimi notranjimi obcutki. Nezavedno spregovori, ko je zavest na to pripravljena.
Sicer vsi sanjamo, le da se nekateri sanj ne spomnijo oz jim prevec racionalna zavest to onemogoca.
Ne spomniti se sanj, strah pred iti v svoje nezavedno.
Sanje so za psiho zdravilne, zdravijo naso psiho.
Tako tudi tvoje nezavedno deluje v korist tvoje psihe, le da nezavedno ve, da tvoja zavest se ni pripravljena na sprejem sporocil.
Lahko poskusis tudi z aktivno imaginacijo, kjer prav tako nagovoris svoje nezavedno.

Se mogoce spomnis kdaj si nazadnje sanjala?

Offline 3lumpi866

• Mojster
  • Vest je tašča, katere obisk nima konca
« Reply #479 on: July 23, 2019, 07:53:46 PM »
Enkrat v obdobju odkar sem član foruma. Bi morala poiskat kdaj. Sem vprašala na forumu kaj naj bi pomenilo.