Author Topic: Kuharski recepti in nasveti II  (Read 159642 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
Re: Kuharski recepti in nasveti II
« Reply #165 on: February 22, 2009, 02:18:15 PM »
Tačas so moji krofi že zdavnaj hladni. Recimo jim rajši žemlje in s tem prepričanje, da tovrstni posegi niso za mene. Toda vsaj otrokoma sem dan polepšal, čeravno sta se zravsala in posledično je kajpak nastal nemir v hiši.  Kajpak jima je bilo žal, toda popuščanja ne bo.  Drugič naj si spečeta jajce na oko, krof pa na Trojanah dobita. :)

Andres

Waw Andres ....... čestitke otrokom in atiju

ang:
www.Astro-Star.net
ASTROLOŠKE ANALIZE, VEDEŽEVANJE, TEČAJI VEDEŽEVANJA IN ASTROLOGIJE

http://shrani.si/f/g/Y6/4RTQBfUR/tea.gif

Offline Azra

• Spl. simbol
  • "The devil made me do it ..."
« Reply #166 on: February 22, 2009, 02:50:32 PM »
Oh, kak lepo. Jima moras veckrat pustit, da ustvarjata.  ang:
http://img687.imageshack.us/img687/1953/mojakarta.gif
V pravljici junak ubije zmaja in se poroci s princeso. V realnosti ne ubije nikogar in se poroci z zmajem.

Offline taja6

• Splet. Simbol
  • »Zapri oči. Zaljubi se. Ostani tam.« ~ Rumi
« Reply #167 on: February 22, 2009, 04:07:03 PM »
včeraj sem spet delala slane polžke ( zdaj familija že kar čaka, kaj bom naredila za vikend  :D )

:P SLANI POLŽKI

Testo:
75 dag gladke moke
1 žličke sadkorja
kocka svežega kvasa
1/2 l mleka ( mlačnega )
2 žlički soli

Nadev:
 20 dag margarina (Rama)  ( jaz dam dosti manj )
2 žlički soli
2 rumenjaka
stepen beljak za namaz
raznovrstna semena za posip ( sezam, laneno, sončnično, bučno seme...)

Testo na hitro zgnetemo, ne pustimo ga vzhajati in ga razvaljamo 1 cm na debelo.

Margarino zmešamo z rumenjaki in soljo ter zmes namažemo po razvaljanemu testu. Z obeh strani v dve ruladi in prerežemo na sredini. Ruladi razrežemo na 2 cm debela kolesca in jih ploskoma položimona pekač ( tega prej namastimo, pomokamo ), jih namažemo s preostalim stepenim beljakom in posujemo s semeni.

V vnaprej ogreti pečici pečemo pri temperaturi 200 stopinj C toliko časa, da se lepo zapečejo ( pribl. 20 minut ).

danes pa so padle figove kroglice

:P FIGOVE KROGLICE

500 g suhih fig
100 g mletega sladkorja (malo več, še za povaljanje)
50 g rozin
50 g mletih mandljev
30 g čokolade v prahu
limonin sok
4 žlice ruma

Fige drobno zmeljemo.
V posodi zmešamo fige, sladkor v prahu, mandlje, rum, sok limone in čokolado v prahu.
Pregnetemo.
Iz mase oblikujemo kroglice, ki jih povaljamo ali potresemo s sladkorjem v prahu, kakavom ali mletimi mandlji.

Offline Regina

• Spletn. Simbol
  • Ustavi se tam, kjer sije sonce
    • Šepet sanj
« Reply #168 on: February 22, 2009, 08:00:21 PM »
Andres, te krofe pa moraš pojest, pa če tudi bi bili kot krompir. ;D
Ta tvoja dva otroka sta res prava angelčka.  ;)
Za profesionalno analizo sanj in dešifriranje sporočila, ki je namenjeno samo vam! 
www.sepet-sanj.com
ThetaHealing Practitioner™

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
  • Ne čistim več vodnega kamna. Lotevam se brisanja.
    • Nenavadno
« Reply #169 on: February 22, 2009, 08:47:39 PM »
Saj ne rečem. Oba otroka rada kaj pacata, vendar sem jaz tisti, ki vse to potem tudi čistim. Včerajšnji dan sem samo za njiju delal 11 ur, na koncu pa sta bila žleht.  Zaradi slabega ravnanja sem rekel sinu naj krofe, v kar se je štelo prve štiri reletaivno zapečene, kar  v smeti vrže.  Ni hotel najprej, potem pa jih je. Ko je le to storil sem rekel, da si sploh krofov ne zaslužita in zato bo preostanek, torej kar je zgoraj na sliki moje, njuno pa je že v smeteh.. :D :D Tega kajpak nista pričakovala, in tako sinoči nista dobila niti enega.  Danes je ostal samo še eden, pojedli pa smo jih kajpak vsi trije. 

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline Regina

• Spletn. Simbol
    • Šepet sanj
« Reply #170 on: February 22, 2009, 08:50:57 PM »
Ujejej, ati, to je pa slišat precej kruto.  :'(
Kdo je pa potem preostale pojedel, če je danes ostal samo eden?  :o
Za profesionalno analizo sanj in dešifriranje sporočila, ki je namenjeno samo vam! 
www.sepet-sanj.com

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
  • Ne čistim več vodnega kamna. Lotevam se brisanja.
    • Nenavadno
« Reply #171 on: February 22, 2009, 08:53:02 PM »
Hja. Kdo neki? Otroka jaz in Hercules. :)  Sliši se res kruto kar sem napisal, samo halo. Moje stanovanje ni bazen, ko se jaz po kolenih in plazim v kuhinji.

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline Regina

• Spletn. Simbol
    • Šepet sanj
« Reply #172 on: February 22, 2009, 09:13:23 PM »
Ustvarjalnost ima pač svojo ceno  ;D
www.sepet-sanj.com

Offline bojanp

• Trenutno v uvajanju
  • *
« Reply #173 on: February 22, 2009, 09:38:59 PM »
Recepti iz čajote:

RAHLI OMLETI S ČAJOTO

80 g ovsenih kosmičev
11/2 dl vrele vode, 2 jajci
3 žlice rjavega sladkorja
stržen Ľ vaniljevega stroka
ali 1 vanilin sladkor
za noževo konico cimeta
3 žlice moke
1 večja čajota
olje za ponev
Za okrasitev:
brusnična marmelada
kisla smetana
ali limonin sok s sladkorjem

Ovsene kosmiče poparimo z vrelo vodo in pustimo, da nabreknejo. Čajoto olupimo in drobno naribamo. Medtem penasto stepemo jajci skupaj s sladkorjem. Odišavimo z vaniljo in cimetom. Med mešanjem dodamo nabrekle ovsene kosmiče in dodatno zgostimo z moko in zmešamo skupaj z naribano čajoto.

Ponev ogrejemo in pomažemo z malo olja. Če uporabljamo s teflonom prevlečeno ponev, dodatna maščoba med peko ni potrebna. Na segreto ponev polagamo po žlico mase. Ko porjavijo, so pečeni po eni strani, nato jih obrnemo in pečemo še po drugi. Otrokom bodo teknili omletki, posuti s sladkorjem ali drugim sladilom in s kančkom limoninega soka, odraslim pa z brusnično ali kako drugo marmelado in žličko kisle smetane.

Polpeti iz čajote

Čajoto naribam, dodam jajce, nariban sir, drobtine (da zmes ni vodena), solim in popram (z belim poprom). Vse skupaj premešam, pustim stati pol ure (lahko tudi manj), da se vse prepoji. Iz mase potem oblikujem polpete in jih spečem. Pečete jih lahko v ponvi v olju ali pa jih položite na papir za peko ter jih spečete v pečici. Čas pečenja je seveda odvisen od pečice, vendar jih jaz pečem na 200C ter jih med peko obrnem.

Offline Gaia

• Splet. Simbol
  • Bodi sprememba, ki jo želiš videti v svetu.
    • www.theta.si
« Reply #174 on: February 22, 2009, 09:46:46 PM »
BojanP, oprosti moji nevednosti, ampak, kaj je čajota. ??? Nimam pojma.

Gaja
Praktik Reconnective Healinga® in Reconnectiona®
Mojstrica ThetaHealinga® s Certifikatom Znanosti
Angelska terapevtka®, Medij
www.theta.si
DZK 519
http://www.shrani.si/f/1S/bz/4g4xuymc/karta-gaia.gif
http://www.shrani.si/f/1g/TD/3qcGvQgv/karta-vlado.gif

Offline taja6

• Splet. Simbol
  • »Zapri oči. Zaljubi se. Ostani tam.« ~ Rumi
« Reply #175 on: February 22, 2009, 10:12:10 PM »
sem hotel postaviti isto vprašanje  :D

Offline Azra

• Spl. simbol
  • "The devil made me do it ..."
« Reply #176 on: February 22, 2009, 11:44:17 PM »
Mislim, da je cajota ena vrsta buc. Pa nekje iz zda izvira. Kot topinabur. Tega so svojcas prodajali v Mercatorju. Vendar mi je nekako ta krompir bil brez okusa ...
http://img687.imageshack.us/img687/1953/mojakarta.gif
V pravljici junak ubije zmaja in se poroci s princeso. V realnosti ne ubije nikogar in se poroci z zmajem.

Offline bojanp

• Trenutno v uvajanju
  • *
« Reply #177 on: February 22, 2009, 11:56:19 PM »
Čajota je vrsta buče,ki ima samo eno seme(koščico),izvira iz Južne Amerike,pri nas je enoletnica(razen na Primorskem).Obrodi zelo bogato,tudi do 250 sadežev iz ene rastline.Obstajajo dve različici,bodičasta in gladka.Je prijetnega okusa,uživa pa se lahko tudi surova.Uporabna je celotna rastlina:listi za špinačo,mladi poganjki kot šparglji,gomolji kot krompir(na primorskem v drugem ali tretjem letu) in sadeži na 1000 načinov.

Offline apemaya

• Veteran
« Reply #178 on: February 23, 2009, 09:46:11 AM »
Saj ne rečem. Oba otroka rada kaj pacata, vendar sem jaz tisti, ki vse to potem tudi čistim. Včerajšnji dan sem samo za njiju delal 11 ur, na koncu pa sta bila žleht.  Zaradi slabega ravnanja sem rekel sinu naj krofe, v kar se je štelo prve štiri reletaivno zapečene, kar  v smeti vrže.  Ni hotel najprej, potem pa jih je. Ko je le to storil sem rekel, da si sploh krofov ne zaslužita in zato bo preostanek, torej kar je zgoraj na sliki moje, njuno pa je že v smeteh.. :D :D Tega kajpak nista pričakovala, in tako sinoči nista dobila niti enega.  Danes je ostal samo še eden, pojedli pa smo jih kajpak vsi trije. 

Andres

Andres,

se mene ste spodbudili, da sem jih naredila po strelinem receptu. So kar uspeli, malo so prevec zapeceni (ce mi kdo izda kako jih ne zazgat, bom zelo vesela :D ). In so kar sli v promet- soseda je zelela repete ::)

Offline Gaia

• Splet. Simbol
  • Bodi sprememba, ki jo želiš videti v svetu.
    • www.theta.si
« Reply #179 on: February 23, 2009, 10:36:03 AM »
Čajota je vrsta buče,ki ima samo eno seme(koščico),izvira iz Južne Amerike,pri nas je enoletnica(razen na Primorskem).Obrodi zelo bogato,tudi do 250 sadežev iz ene rastline.Obstajajo dve različici,bodičasta in gladka.Je prijetnega okusa,uživa pa se lahko tudi surova.Uporabna je celotna rastlina:listi za špinačo,mladi poganjki kot šparglji,gomolji kot krompir(na primorskem v drugem ali tretjem letu) in sadeži na 1000 načinov.

Bi ti bila hvaležna, če bi mi eno dal, če imaš veliko letino, da preizkusim recept. Seveda, ko bo čas. Buče naša cela družina obožuje. Jaz poleti bučo naribam, naredim maso podobno tisti za palačinke, samo bolj gosto in vmešam naribane buče ter ocvrem. Te polpete imamo zelo radi.

:-* Gaja
Praktik Reconnective Healinga® in Reconnectiona®
Mojstrica ThetaHealinga® s Certifikatom Znanosti
Angelska terapevtka®, Medij
www.theta.si
DZK 519
http://www.shrani.si/f/1S/bz/4g4xuymc/karta-gaia.gif
http://www.shrani.si/f/1g/TD/3qcGvQgv/karta-vlado.gif