Author Topic: Vaje iz horarne astrologije  (Read 65217 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
Re: Vaje iz horarne astrologije
« Reply #30 on: August 03, 2017, 09:57:37 PM »

Pika, reciva, da si ti Venera v Raku v 9. hiši, kar dobro pokaže zdajšnjo situacijo pri tebi: Rak je v precepu glede sodelovanja s tujci. Vladar 2. hiše, hiše rokodelstva, je Pluton v 4. hiši v retrogradi - za to sodelovanje si dolgo garala in si res želiš, da ti uspe, tudi tvoja uspešnost ima bistveno večji pomen, kot ponavadi, v igri so tudi lastne finance, vprašanje zasebništva. Sedma hiša, ki kaže na pogodbe, je pod vodstvom Sonca v levu, ki je slabo aspektiran in v Levu - obljube, obeti so bili veliki, a do kakšnega resnejšega sodelovanja, zavezovanja z njihove stvari ni prišlo, tudi slabo kaže glede tega. Luna v konjunkciji s Saturnom kaže, da te skrbi, ker je v Strelcu, avtomatično še toliko bolj vpliva nate (in v 9. si tudi ti sama prikazana, navsezadnje). Retrogradni Uran, nenadni premiki po principu 'zdaj ja, zdaj ne'.

Poslovna komunikacija in prodaja spada pod domeno 3. hiše, ki je v Strelcu. Jupiter z Luno in Saturnom daje aplikativen aspekt, kar je dobro, tudi z Lilit je tako. Veliki trigon je lep, čeprav separira, a ker je najbolj eksakten z benefikom (Luno) in sam v srečnem znamenju (Lev) ter v 5. hiši z JV, ki ga opolnomoči, tako kot Sanjalka mislim, da se bo nadaljevalo v pozitivni smeri. Bo pa komunikacija nekaj časa na preizkušnji, razvila boš moč pogajanja in to se bo sčasoma začutilo. Natalno sonce v 8. hiši v trigonu z Bikom v konjunkciji s Saturnom je težko razburiti, ko pa se enkrat zgodi ... pa vsi otrpnejo.

Vesta, hvala!  :)
Sem veckrat prebrala in skusala tudi sama povezovati.
Zelo smiselno. Res je, veliko dela je bilo vlozenega ze v preteklosti in pri tem kontaktu je res kazalo, da bo nekaj iz tega. Slo je ze za cisto resne in konkretne debate in plane, potem pa se je tip od danes na jutri v zemljo udrl, z mojimi izdelki vred. Ni ga kap zadela, ker vidim, da je od casa do casa aktiven na liniji, tudi zadnji mail je prebral, ampak ocitno ga njegova tipkovnica grize v prste...

Gledam negativen aspekt Sonca z Neptunom. Je mozno, da bi slo tukaj za prevaro? Krajo?
Neptun stopa v 6. hiso, ki je povezana z delom, notri je pa se Kiron, ki je v slabem aspektu z mano (Venera v hisi tujine) in Luno s Saturnom, ki je v hisi trgovca in komunikacije. Luna in Saturn sta tudi za povrh se v slabem aspektu z Neptunom.
Kar se mi je ravnokar zgodilo z Nemko, je bila vaja.
Tokrat me bo pa potrpljenje dokoncno minilo. Res je, kot si ugotovila. Zelo tezko me je razburiti, ampak jim je ratalo.
Sirokoustenja za izvoz, potem pa te meni nic tebi nic pustijo na suhem. Z mocno prekoracenim rokom, po katerem bi mi morali izdelke bodisi vrniti bodisi odkupiti.

Offline sasa

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #31 on: August 04, 2017, 09:45:14 AM »
Pa dajmo poskusiti, škodit ne more, tudi če je ASC pozen

Saša, tvoja karta nakazuje problem z avtom, konjunkcija Lune in Saturna v tretji, tudi zasuk Urana (tehnologije) retrogradno. Karta kaže, da sta v precepu (Jupiter ASC v tehtnici) ali ga dati na popravilo ali prodati. Ta Jupiter tudi kvadrira Plutona, Merkur je v 12. v Devici - vesta, da zanj verjetno ne bosta dobila veliko denarja, kar nakazuje tudi 29 stopinj. Uran je logično v 8. hiši, v trigonu z Luno in Saturn, kar nakazuje, da bi se ga verjetno dalo popraviti, ampak ne poceni. Sonce kot končen pokazatelj odgovora je skoraj brez aspektov, inkonjunkcija z Neptunom, ki opozicionira Merkurja, pa še dodatno namiguje na to, da ni dober čas za prodajo.

Torej, mislim, da bosta nekako uspela popraviti avto, ampak rešitev ne bo trajna (Mars, Sonce), avto bo še nagajal. Mars je tudi v konjunkciji z Južnim Asellusom, kar je ena slabših dispozicij zanj.

Res je. Včeraj me je mož obvestil, da bodo zamenjali hladilnik, ki je spuščal, pa da bo potem videl. Avto ni vreden veliko, vseeno pa je avto vozen, pogon na vse štiri, kljuko vlečno ima, jaz mu pravim avto za v gmajno. In dejansko je tak avto.  ;D Vsi ga tako koristimo, zato mi ga je škoda, da bi se prodajal. Res mi ga je žal. Mož je rekel, da bo počakal, kako bo sedaj, ko bodo zamenjali hladilnik, če bo ok, drugače bo kasneje, ne takoj, šel v prodajo. Potem se bova pa odločila. Ali bo moj mož dobil mojega in jaz novega, ali pa bo on kupil enega starejšega, jaz prodam svojega ter kupim drugega. To je še pod vprašajem.
9ZK 674

Offline Vesta

• Mojster
« Reply #32 on: August 04, 2017, 09:53:23 AM »
Pika, v bistvu je pri tebi taka situacija, da so planeti naključno povzdignjeni (vladar 5. je Neptun v 6. v Ribah, kjer je tako ali tako močnejši, Sonce je tudi v naravnem položaju v Levu). Neptun proizvaja aplikativno opozicijo z Merkurjem, ki je tudi doma. Kiron-Venera kvadrat ne deluje tako močno, ker sta v sorodnih znamenjih (Ribi in Raku), orbis je že tako velik in še separativen. Mislim, da bi lahko nakazoval na tvojo nedavno izkušnjo prevare s tisto gospo, zaradi katere si zdaj previdnejša in občutljivejša (Kiron, Saturn), tudi veliko bolj oprezna. Neptun - Sonce ne vladata 3. hiši in po mojem nakazujeta, da je prisotna neka nejasnost v zraku z vseh strani.

Jupiter kot benefik je pa prisoten v 1. hiši in ne glede na to, da ni bog kako močan, je to dobra pozicija za spraševanca.

Še vedno mislim, da se bo sodelovanje nadaljevalo, verjetno samo ne s takim pompom in izkupičkom, kot so ga na začetku obljubljali.

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #33 on: August 04, 2017, 09:58:38 AM »
Uf horarno sem začela študirati med porodniško, pa mi nikoli ni uspelo  :laugh: Lahko ti dam knjige ki jih imam Vesta, da jih preštudiraš :)

Evo še moje vprašanje. Ali bo ločitev?

Save
Karmična astrologija, Natalna astrologija, Horarna astrologija, Medicinska astrologija, Naturopatija.

Moja astro karta
https://www.flickr.com/photos/201233298@N04/53922692074/in/dateposted-public/

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #34 on: August 04, 2017, 10:19:44 AM »
Uf horarno sem začela študirati med porodniško, pa mi nikoli ni uspelo  :laugh: Lahko ti dam knjige ki jih imam Vesta, da jih preštudiraš :)

Save

Jane?
Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #35 on: August 04, 2017, 10:20:57 AM »
Pika, v bistvu je pri tebi taka situacija, da so planeti naključno povzdignjeni (vladar 5. je Neptun v 6. v Ribah, kjer je tako ali tako močnejši, Sonce je tudi v naravnem položaju v Levu). Neptun proizvaja aplikativno opozicijo z Merkurjem, ki je tudi doma. Kiron-Venera kvadrat ne deluje tako močno, ker sta v sorodnih znamenjih (Ribi in Raku), orbis je že tako velik in še separativen. Mislim, da bi lahko nakazoval na tvojo nedavno izkušnjo prevare s tisto gospo, zaradi katere si zdaj previdnejša in občutljivejša (Kiron, Saturn), tudi veliko bolj oprezna. Neptun - Sonce ne vladata 3. hiši in po mojem nakazujeta, da je prisotna neka nejasnost v zraku z vseh strani.

Jupiter kot benefik je pa prisoten v 1. hiši in ne glede na to, da ni bog kako močan, je to dobra pozicija za spraševanca.

Še vedno mislim, da se bo sodelovanje nadaljevalo, verjetno samo ne s takim pompom in izkupičkom, kot so ga na začetku obljubljali.

Uf Vesta, obvladaš. :) Hvala ti.
Meni še določeni astrološki pojmi niso jasni.
Je tako, kot praviš. Sem oprezna in v mejah normale znervirana. Navzven se mi ne vidi nič.
Oprezna sem bila sicer že pred izkušnjo z gospo, še posebej zato, ker so resnično obljubljali izkupičke, od katerih bi lahko "šla takoj v penzijo" in so se zdeli nerealni, sploh zato, ker celotna slika ni klapala (meni osebno) kljub njihovi "izkušenosti".
Poleg tega sem dobila že občutek, da od mene pričakujejo zastonj ideje.
Kakorkoli že, od osebe, ki je v poslih že 25 let, tako neposlovnega obnašanja ne bi pričakovala. Bolj bi bila zadovoljna z jasnim in glasnim odgovorom, da so se stvari spremenile in iz vsega ne bo nič.
Velikih zaslužkov zase itak ne potrebujem in to nikoli ni bil moj cilj, bi pa želela vsaj nek priliv od vsega skupaj.

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #36 on: August 04, 2017, 10:21:19 AM »

Save

Jane?

Matr...

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #37 on: August 04, 2017, 10:25:15 AM »

Save

Jane?

Sej veš bejb ;)
Karmična astrologija, Natalna astrologija, Horarna astrologija, Medicinska astrologija, Naturopatija.

Moja astro karta

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #38 on: August 04, 2017, 11:04:30 AM »
Ne vem v katero sobano bi uvrstila tole mojo idejo, ki me je prešinila ob temi horarna astrologija in postavljanja vprašanj ter dajanja odgovorov.
Ne gre za astrologijo, ampak za sinhorniciteto, ki jo je prvi uporabljal že Jung, tisti ki me poznate, veste,da je tudi moje terapevtsko delo osnovano na njegovem znanju. Sinhroniciteto je dobro opisal tuddi Adrian P. Kezele v knjigi Sinhroniciteta, ima tudi svojo spletno stran, kjer se udeleženci aktivno vključujejo in podajajo odgovore,lahko so to neke naključne misli, stavki...
Odprli bi sobano, kjer bi uporabniki postavljali vprašanja, drugi bi podajali naključne misli, stavke, ki bi se jim v tistem času porajali, ali bi kje prebrali kakšen stavek, ki na prvi pogled nima nobene povezave z vprašanjem.
Gre za to,da se ne odgovarja konkretno na vprašanje ampak se samo zapiše misli, besede, ki so tisti čas nekomu drugemu hodile po glavi oz jih je zaznal...
Npr.:
Pika vpraša ali bom prodala svoje izdelke osebi v Nemčiji?
Kdorkoli od nas napiše kar mu je v tistem hipu prišlo na misel...Pika preko naključnih misli, besed, stavkov prejme intuitivni odgovor.
Na ta načim treniramo lastno intuicijo in tudi sinhroniciteto.
Dobrodošli vsi predlogi, pomisleki, vprašanja glede te moje ideje ;)
Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.

Offline Maja

• Lipicanec
  • Freedom is my security.
« Reply #39 on: August 04, 2017, 11:14:17 AM »
Odlično, sanjalka, zakaj ne bi poskusili.  ;)
Pa bomo videli, kako se bo obneslo.

Zanimivo bo spremljat, koliko bo vsebina različnih prebliskov sorodna.
9ZK 656

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #40 on: August 04, 2017, 11:16:36 AM »
Se strinjam Sanjalka, sem že sodelovala v nečem takem. In vedno dobila zanimive odgovore.

Moja astro karta

Offline Manja

• Veteran
« Reply #41 on: August 04, 2017, 11:28:10 AM »
Super, ideja, Sanjalka. :) Komaj čakam, da ideja zaživi! ;)

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #42 on: August 04, 2017, 11:47:51 AM »
Super, da vam je ideja všeč :)
Odprla sobano Sinhroniciteta ;)

Offline Vesta

• Mojster
« Reply #43 on: August 04, 2017, 02:48:52 PM »

Save

Jane, ti si nakazana z Merkurjem v devici v 12. hiši. Tvoji občutki so skriti in si podvržena veliko skrbem (Merkur in devica vladata strahovom), premlevaš izza scen. Možev pokazatelj je Neptun v 6. hiši v retrogradi, ki s teboj dela aplikativno opozicijo, prav tako pa dela aplikativno inkonjunkcijo s Soncem - trenutno ti ni jasno, kaj se dogaja, v hiši se nosijo maske, dejstvo, da je aspekt aplikativen samo kaže, da se bo dogajanje še stopnjevalo, ne razrešilo na hitro. Zakon je postal rutina, partnersko sodelovanje, iskric več ni in tudi to te grize, privlačnost izginja. Želiš si akcije, gibanja, vpletenosti, a ta se ne dogaja (Sonce in Mars se ločujeta), tečeš na točki. Obstajajo pretekle okoliščine, ki so vaju prizadele, a jih nista na glas izrazila, zato ležijo zakopane (Kiron v Ribah). V četrti hiši sta tako Pluton, kot Luna, dom vama obema veliko pomeni (Pluton aspektira tako Neptun kot Merkur), a predvsem tebe (Venera je vladar Jupitra v tehtnici, ki te označuje), teži želja po ljubezenski svobodi, naveličana si biti 'žena in mama' in delati zaradi drugih (aplikativna opozicija na 10, 4. hiši, kjer je Luna), prevzemati moževe obveznosti z družino (Neptun dela aplikativni kvadrat s Saturnom).

Ker sedma hiša (ki ima načez tudi pogodbe) ni dobro postavljena, poleg tega pa je Kiron na ASC, mislim, da se bo razhod odložil, možna je pasivna manipulacija, grožnja s financami (Venera, Pluton) premoženjem. Merkur dela aplikativna aspekta z Venero, Luno in Plutonom, kar tudi ne kaže na to, da se bo ločitev zgodila, možen pa je obisk zakonske terapije in takšno posredno reševanje, ki je tudi nakazano v karti. Vsekakor pred drugo polovico 2018 razhoda oz. njegovega formaliziranja ni videti.

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #44 on: August 04, 2017, 03:08:14 PM »
Hvala Vesta  :-* Zakonska terapija....hja dvomim, ker to njemu ni in nikoli ni bilo. Pljuva na veliko po tem. Kar se tice ostalega bomo vidli. Dejstvo je da jaz marsikdaj nisem reagirala na njegove hude zalitve, ker jih nisem hotla se vec poslusat. On pa tudi nikoli ne pove tistega kar dejansko misli.
Vse ostalo je tudi tako kot si napisala.

Kot sem gledala aspekte pri sebi mi kaze, da bo neka odlocitev mogoce razhod pred koncem leta. Druga polovica 2018 je pa po aspektih res grozna in ja takrat bo cas pokazal.

:-*

Moja astro karta