Author Topic: Vaje iz horarne astrologije  (Read 69573 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Missy

• Spl. simbol
Re: Vaje iz horarne astrologije
« Reply #75 on: August 07, 2017, 10:08:35 AM »
Vesta, ti si legenda. Sam povem.

Offline Vesta

• Mojster
« Reply #76 on: August 07, 2017, 10:37:25 AM »
Tale tema je šla nekako mimo mene.  Tako sem prebral vaša vprašanja, odgovore in Vestina navodila kako se s tem horarnimi stvarmi dela, ali se razlaga.    Bom poskusil in sem tako postavil sledeče vprašanje.  Bo podjetje Mercury Grail, pri katerem sem na plači imelo več prometa od avgusta 2017 do avgusta 2018 kot pa v enakem razdobju eno leto prej, torej od avgusta 2016 do avgusta 2017?

Andres

Vau, Andres, res zanimiva karta, nisem še nikoli videla take.  :blank: Z dvema ograjenima znakoma.

Saturn, ki je tvoj signifikator, je v 9. hiši v strelcu, ki označuje tako tujino, kot tudi turizem. Saturn je retrograden, kar označuje tvoje zanimanje za finance (ki so ravno tako pod domeno kozoroga in škorpijona, pri čemer slednji označuje tuje, ampak tu se gre predvsem za tvoje, torej lastne, ker imaš majhno podjetje, situacija je sicer stabilna (ta lep trikotnik iz Jupitra, Sonca in Saturna), preživetje je zagotovljeno, ni pa luksuzno (pokazatelji so v srednje plodnih znamenjih). Zaslužek oz. plačo v tvojem primeru označuje druga hiša, ki je v biku (naravna pozicija), katerega vladarica je Venera v raku, ki ni posebno močna, poleg tega pa dela še separativni kvadrat s Plutonom v 12. hiši v retrogradi, kar ni dober znak). Podobna situacija je, če pogledamo druge nakazatelje za denar, pri Plutonu dobimo še kvadrat z benefikom v relativno šibkem znamenju, ki se razklenjuje.

Z ozirom na ime tvoje agencije sem vzela v obzir še Merkur, ki je tudi znanilec 3. hiše (potovanj znotraj države). Tu je sicer domač v devici in dela aplikativni trigon s Plutonom, a situacijo malo pokvarijo prejšnje opombe. Mislim, da ne bo večjega zaslužka, še več, rekla bi, da bo za rahel odtenek celo slabši. Pazi na aplikativno opozicijo Lune v vodnarju z Marsem in Soncem, muhaste stranke ti utegnejo prekrižati pot in če boš prehitro reagiral (Luna je čisto na ASC), lahko trpi tvoj ugled.

Offline Vesta

• Mojster
« Reply #77 on: August 07, 2017, 10:41:51 AM »
Sanjalka, Missy, hvala vama, veliko pomeni  :-* :-*,

Oh, tehnično sem tule res kratek čas, ampak inkognito že vsaj 3. leta (aprila 2014 se še dobro spomnim). Takrat sem še zelo dvomila v svoje znanje, pa sem se raje držala med gosti. Ko je bilo treba, me je splav privlekel na površje. (sinhronicitetna misel, evo)

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #78 on: August 07, 2017, 11:15:08 AM »
Sanjalka, Missy, hvala vama, veliko pomeni  :-* :-*,

Oh, tehnično sem tule res kratek čas, ampak inkognito že vsaj 3. leta (aprila 2014 se še dobro spomnim). Takrat sem še zelo dvomila v svoje znanje, pa sem se raje držala med gosti. Ko je bilo treba, me je splav privlekel na površje. (sinhronicitetna misel, evo)

O, no potem si že dalj časa z nami :)
Lepo, smo veseli, da te je splav privlekel na površje ;)
Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.

Offline sasa

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #79 on: August 07, 2017, 11:32:59 AM »
Pa dajmo poskusiti, škodit ne more, tudi če je ASC pozen

Saša, tvoja karta nakazuje problem z avtom, konjunkcija Lune in Saturna v tretji, tudi zasuk Urana (tehnologije) retrogradno. Karta kaže, da sta v precepu (Jupiter ASC v tehtnici) ali ga dati na popravilo ali prodati. Ta Jupiter tudi kvadrira Plutona, Merkur je v 12. v Devici - vesta, da zanj verjetno ne bosta dobila veliko denarja, kar nakazuje tudi 29 stopinj. Uran je logično v 8. hiši, v trigonu z Luno in Saturn, kar nakazuje, da bi se ga verjetno dalo popraviti, ampak ne poceni. Sonce kot končen pokazatelj odgovora je skoraj brez aspektov, inkonjunkcija z Neptunom, ki opozicionira Merkurja, pa še dodatno namiguje na to, da ni dober čas za prodajo.

Torej, mislim, da bosta nekako uspela popraviti avto, ampak rešitev ne bo trajna (Mars, Sonce), avto bo še nagajal. Mars je tudi v konjunkciji z Južnim Asellusom, kar je ena slabših dispozicij zanj.

Res je. Včeraj me je mož obvestil, da bodo zamenjali hladilnik, ki je spuščal, pa da bo potem videl. Avto ni vreden veliko, vseeno pa je avto vozen, pogon na vse štiri, kljuko vlečno ima, jaz mu pravim avto za v gmajno. In dejansko je tak avto.  ;D Vsi ga tako koristimo, zato mi ga je škoda, da bi se prodajal. Res mi ga je žal. Mož je rekel, da bo počakal, kako bo sedaj, ko bodo zamenjali hladilnik, če bo ok, drugače bo kasneje, ne takoj, šel v prodajo. Potem se bova pa odločila. Ali bo moj mož dobil mojega in jaz novega, ali pa bo on kupil enega starejšega, jaz prodam svojega ter kupim drugega. To je še pod vprašajem.

Evo, update situacije. Trenutno je hladilnik zamenjan, ampak mož se pritožuje, da ni več enake moči v avtu kot je bila prej. Bo pa počakal še malo, predno se bova odločala za nakup novega.
9ZK 674

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
  • Ne čistim več vodnega kamna. Lotevam se brisanja.
    • Nenavadno
« Reply #80 on: August 07, 2017, 04:25:26 PM »
Tale tema je šla nekako mimo mene.  Tako sem prebral vaša vprašanja, odgovore in Vestina navodila kako se s tem horarnimi stvarmi dela, ali se razlaga.    Bom poskusil in sem tako postavil sledeče vprašanje.  Bo podjetje Mercury Grail, pri katerem sem na plači imelo več prometa od avgusta 2017 do avgusta 2018 kot pa v enakem razdobju eno leto prej, torej od avgusta 2016 do avgusta 2017?

Andres

Vau, Andres, res zanimiva karta, nisem še nikoli videla take.  :blank: Z dvema ograjenima znakoma.

Saturn, ki je tvoj signifikator, je v 9. hiši v strelcu, ki označuje tako tujino, kot tudi turizem. Saturn je retrograden, kar označuje tvoje zanimanje za finance (ki so ravno tako pod domeno kozoroga in škorpijona, pri čemer slednji označuje tuje, ampak tu se gre predvsem za tvoje, torej lastne, ker imaš majhno podjetje, situacija je sicer stabilna (ta lep trikotnik iz Jupitra, Sonca in Saturna), preživetje je zagotovljeno, ni pa luksuzno (pokazatelji so v srednje plodnih znamenjih). Zaslužek oz. plačo v tvojem primeru označuje druga hiša, ki je v biku (naravna pozicija), katerega vladarica je Venera v raku, ki ni posebno močna, poleg tega pa dela še separativni kvadrat s Plutonom v 12. hiši v retrogradi, kar ni dober znak). Podobna situacija je, če pogledamo druge nakazatelje za denar, pri Plutonu dobimo še kvadrat z benefikom v relativno šibkem znamenju, ki se razklenjuje.

Z ozirom na ime tvoje agencije sem vzela v obzir še Merkur, ki je tudi znanilec 3. hiše (potovanj znotraj države). Tu je sicer domač v devici in dela aplikativni trigon s Plutonom, a situacijo malo pokvarijo prejšnje opombe. Mislim, da ne bo večjega zaslužka, še več, rekla bi, da bo za rahel odtenek celo slabši. Pazi na aplikativno opozicijo Lune v vodnarju z Marsem in Soncem, muhaste stranke ti utegnejo prekrižati pot in če boš prehitro reagiral (Luna je čisto na ASC), lahko trpi tvoj ugled.

Vesta hvala za razlago. Glede na opis bo isto kot letos, torej pridejo dobi in slabi meseci.  Konkretno avgust je pri meni dober, delam si pa tudi dober september in oktobe, ter kasneje november ravno tako    Jaz muhast strank skorajda nimam, vendar kakšna se včasih najde.    Da je Luna na asc niti ni čudno, saj je 95% stran ravno žensk.   Če bo isto zaslužka je torej v redu in mi bo tako še kaj ostal, če bo malo manj, pač tudi v redu, saj bili so časi, ko je bilo še manj.

Karta je pač taka kot je. Prva in sedma hiša sta veliki, ker je delana na severu.

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline Tejka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletn. Simbol
« Reply #81 on: August 08, 2017, 11:55:08 PM »

Andres

Če smem komentirati...

Seperativen kvadrat dela venera s kironom v prvi. Pluton je absolutno predaleč.

Venera ima dva aplikativna lepa aspekta. Najprej sekstil z merkurjem, potem pa še trigon z neptunom. Mi pravzaprav deluje, da bo finančno dobro leto. Ok venera je v raku, vendar s tem lahko pritegne več (zanj) domačih gostov, neptun je v prvi - mora biti ustvarjalen, merkur pa mi še najbolj nakazuje na potencialne pogodbe z osebami spet iz Slovenije, ki menda spada pod devico?

Upam, da ne zameriš, itak sem crknjena pa mi je samo to na brzino padlo v oko. Je mišljeno kot debata, da ne boš reagirala s saturnom v drugi in se spet kam skrila ;) Obvladaš na ful :)
« Last Edit: August 09, 2017, 12:05:41 AM by Tejka »
Sin bailar y crear no hay vida
Tranziti in progresije
Solarna

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
    • Nenavadno
« Reply #82 on: August 09, 2017, 02:53:38 AM »

Andres

Če smem komentirati...

Venera ima dva aplikativna lepa aspekta. Najprej sekstil z merkurjem, potem pa še trigon z neptunom. Mi pravzaprav deluje, da bo finančno dobro leto. Ok venera je v raku, vendar s tem lahko pritegne več (zanj) domačih gostov, neptun je v prvi - mora biti ustvarjalen, merkur pa mi še najbolj nakazuje na potencialne pogodbe z osebami spet iz Slovenije, ki menda spada pod devico?

Upam, da ne zameriš, itak sem crknjena pa mi je samo to na brzino padlo v oko. Je mišljeno kot debata, da ne boš reagirala s saturnom v drugi in se spet kam skrila ;) Obvladaš na ful :)

Tejka.  Če se ozrem samo na to z domačimi gosti, kar pomeni, da gre za goste iz Slovenije je tvoja ugotovitev popolnoma možna. Včeraj, predvčerjašnjim in tudi nocoj se bom ukvarjal s preprostim izletom  ki ga nudi tudi Kompas.   Ker večina ljudi hoče cenovno priti poceni  na Islandijo poceni, sem tako te dni pripravljal pot, ki je glede na dolžino potovanja v kilometrih in v dnevih za nekaj oseb čisto malo dražja od tiste  cene, kijo nudi Kompas za celo letalo in nočišče. Pravzaprav to ni nič novega zame. Vendar se nisem hotel basati po slovenski zemlji, saj pred 17 leti in tudi manj kot toliko me noben ni resno jemal.  Na koncu torej glede na tvoje ugotovitve se lahko zgodi, da bodo kar sami k meni prišli preko samo redkih slovenskih agencij.

Vesta.   Pred nekaj dnevi si tudi pogledala Merkur, ker kot si rekla, da je mojemu podjetju ime Mercury.  Res je kot si videla, vendar če se gleda ime potem menim bi se gledalo celotno ime in to je Mercury Grail.  Grail kot gral, sveti gral najbrž predstavlja Neptuna ali Urana, ne vem točno. 

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #83 on: August 09, 2017, 08:53:35 AM »
Vesta, genijalka.  :-*
Samo toliko, da se na hitro zahvalim za analizo, ker sem na morju in na netu samo kratek čas.
Bom pokomentirala takoj, ko bom lahko v miru priklopljena dovolj časa.

Offline Vesta

• Mojster
« Reply #84 on: August 09, 2017, 09:37:44 AM »

Andres

Če smem komentirati...

Skrila? Kam? Ma, kje Tejka, obožujem, če ljudje komentirajo moje analize in se iz tega kaj naučim. Včasih bi si celo želela, da bi se kdo ob kaj spotaknil :) Bravo, Saturn ti ploska.

Ja, finančna situacija niti zdaleč ni katastrofalna, ta lep trikotnik sigurno potegne kaj dobrega. Pluton v 12. retrogradno bi lahko pomenil tudi zamude, glede na to, da jih dvanajsta vlada - škorpijon pa tujemu denarju. Torej zamude izplačil?

Bi pa komentirala Andresovo misel o Luni: tukaj jaz tega ne vidim kot množico žensk, ker je v moškem znamenju in še pod vplivom Urana, ki je tudi v moškem. Je pa to ključ za nepredvidljivosti, emocionalno napetost.

Gral ... po mojem kakšen Neptun ...

Offline Tejka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletn. Simbol
« Reply #85 on: August 09, 2017, 11:00:16 AM »
Tudi sama bi gral dala pod Neptuna... Lahko pa doma (če mi spet ne uide iz butice) pogledam malo po buklah.
Zamude z plačili bi pa znale bit, vendar nič katastrofalnega.

Saturn v 2 in samozavest... Jah mene večkrat sesuje in sezuje, le da tega ne pokažem oziroma le redkim priznam ;) ;D
Sin bailar y crear no hay vida
Tranziti in progresije
Solarna

Offline Vesta

• Mojster
« Reply #86 on: August 09, 2017, 11:31:19 AM »
Tejka, verjamem, je pa še težje s tole devico. Jaz opažam, da mi tale oven jemlje pogum, sploh zase. Za druge ga imam še pa še, vse, dokler nisem osebno vpletena.

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
    • Nenavadno
« Reply #87 on: August 09, 2017, 07:51:45 PM »
Jaz nekako zamude s plačili nimam. Mi vse plačajo kot je dogovorjeno.  Vendar je res, da so neka podjetja v moji okolici ki izstavljajo račune za storitev tudi tri mesece kasneje.  Konkretno imam v mislih nek hotel in avtobusno firmo. 
Nenazadnje je zamuda plačila tudi kasneje izstavljen račun.

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #88 on: August 10, 2017, 08:47:24 AM »
Tejka, verjamem, je pa še težje s tole devico. Jaz opažam, da mi tale oven jemlje pogum, sploh zase. Za druge ga imam še pa še, vse, dokler nisem osebno vpletena.

Saturn v ovnu-jah ucimo se na pravi nacin izraziti svoj pogum, odlocnost, biti vodja...Kar tezko ucenje :blank:
Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #89 on: August 12, 2017, 01:50:48 PM »
Pika, v bistvu je pri tebi taka situacija, da so planeti naključno povzdignjeni (vladar 5. je Neptun v 6. v Ribah, kjer je tako ali tako močnejši, Sonce je tudi v naravnem položaju v Levu). Neptun proizvaja aplikativno opozicijo z Merkurjem, ki je tudi doma. Kiron-Venera kvadrat ne deluje tako močno, ker sta v sorodnih znamenjih (Ribi in Raku), orbis je že tako velik in še separativen. Mislim, da bi lahko nakazoval na tvojo nedavno izkušnjo prevare s tisto gospo, zaradi katere si zdaj previdnejša in občutljivejša (Kiron, Saturn), tudi veliko bolj oprezna. Neptun - Sonce ne vladata 3. hiši in po mojem nakazujeta, da je prisotna neka nejasnost v zraku z vseh strani.

Jupiter kot benefik je pa prisoten v 1. hiši in ne glede na to, da ni bog kako močan, je to dobra pozicija za spraševanca.

Še vedno mislim, da se bo sodelovanje nadaljevalo, verjetno samo ne s takim pompom in izkupičkom, kot so ga na začetku obljubljali.

Uf Vesta, obvladaš. :) Hvala ti.
Meni še določeni astrološki pojmi niso jasni.
Je tako, kot praviš. Sem oprezna in v mejah normale znervirana. Navzven se mi ne vidi nič.
Oprezna sem bila sicer že pred izkušnjo z gospo, še posebej zato, ker so resnično obljubljali izkupičke, od katerih bi lahko "šla takoj v penzijo" in so se zdeli nerealni, sploh zato, ker celotna slika ni klapala (meni osebno) kljub njihovi "izkušenosti".
Poleg tega sem dobila že občutek, da od mene pričakujejo zastonj ideje.
Kakorkoli že, od osebe, ki je v poslih že 25 let, tako neposlovnega obnašanja ne bi pričakovala. Bolj bi bila zadovoljna z jasnim in glasnim odgovorom, da so se stvari spremenile in iz vsega ne bo nič.
Velikih zaslužkov zase itak ne potrebujem in to nikoli ni bil moj cilj, bi pa želela vsaj nek priliv od vsega skupaj.

Pošiljam nekaj feedbacka na tole, kako se odvija.
Na žalost vedno bolj kaže na to, da je šlo za nastopaštvo brez prave osnove; napihovanje, obljube... na katere so pa kmalu pozabili, ko sem želela konkretnejše informacije.
Ker z ovinkarjenjem in slepomišenjem nisem bila zadovoljna in sem želela jasne komentarje in jasen feedback na moje predloge in to tudi napisala, je tip postal žaljiv in nestrpen...

Trenutno ne vidim možnosti, da bi se sodelovanje lahko nadaljevalo. Niti nimam občutka, da so njihove kompetence resnično takšne, kot so jih predstavljali.
 :'(