Draga Regina,
Danes je zame bil poseben dan, saj sem se zbudila objokana zaradi sanj. In ker sem še vedno bila v tistem filmu, sem takoj vzela pisalo in zapisala vse, kar sem sanjala. Ponavadi se sploh ne spomnim, da bi kaj sanjala. Nekaj se mi že sveti, kaj bi naj pomenilo, za drugo bi prosila tvojo interpretacijo.
Sanjala sem kot da življenje, ki ga živim sedaj sploh ne bi obstajalo. Bila sem v začetni fazi razmerja s temnejšim moškim čokate postave, s katerim sva se obnašala kot dva razigrana otroka. Čutila sem zaljubljenost, počutila sem se svobodno in polno življenja. Bivala sva v stanovanju, ki se je nahajalo v knjižnici ali šoli, nekaj takega. Skupaj sva bila na predstavitvi zabavnega programa, tekmovalnega značaja na moji nekdanji šoli. Dijakinje so pele s posebnimi mikrofoni, ki so jim spreminjale glasove, kar je bilo izredno smešno. Nekatere učiteljice, ki jim tega ne bi nikoli prisodila so zraven popolnoma odklopljeno plesale, kar me je res začudilo, čeprav so se mi zdele prave face. Temu je sledila podelitev priznanj, na katero je prišel tud moj nekdanji učitelj za telovadbo iz OŠ, ki me je le bežno pozdravil. Spraševala sem se, če se me sploh spomni. Potem se je scena malo spremenila in smo bili na predavanju, ki smo ga lahko opazovali skozi poseben teleskopski daljnogled, ki je med drugim omogočal tudi snemanje. Nato sva se z mojim novim partnerjem zabavala kot nora. Vmes se spomnim, da sva tudi letela in bila resnično razigrana. Zvečer sva se imela tako lepo, da sva drug drugemu izpovedala ljubezen, čeprav sem v njem začutila nekakšno žalost. Potem je k nama prišla na obisk ženska v popolni kolesarski opremi, ki je želela govoriti z njim. Medtem ko je on z njo govoril v dnevni sobi in sta nekaj na skrivaj šepetala, sem ju opazovala iz spalnice. Naenkrat se je prostor, v katerem smo bili spremenil. To ni bilo več moderno stanovanje, ampak bolj podzemno bivališče brez dnevne svetlobe v arabskem arhitekturnem stilu. Okrog je ležalo veliko tančic in blazin. Zagledala sem predmet, ki me je spominjal na poročni prstan in ko sem ga prijela med prste, sem ugotovila, da držim dve leseni kači, ki sta sestavljali ta prstan. Takrat so mi na plan začeli prihajati spomini na moža in otroka ter moje dotedanje življenje. Začela sem se zavedati dejstva, da sem bila zadrogirana in ugrabljena, čeprav nisem razumela, kaj bi nekdo pridobil z mojo ugrabitvijo. Vprašala sem, kaj se je zgodilo z možem in sinom, a mi nista želela povedati. Izogibala sta se celo očesnemu stiku. Preplavila me je globoka žalost in v sanjah sem začela jokati, zaradi česar sem se zbudila.
Vem, da je veliko vsega, kar sem sanjala odraz nekaterih filmov, ki sem jih pred kratkim gledala po TV v zadnjem tednu in dejstva, da sem včeraj po treh tednih začela plesati orientalski ples. Ampak vseeno si želim vedeti, kaj mi po tvoje sanje sporočajo.
Hvala že vnaprej,
Goga