Author Topic: Razlike med spoloma  (Read 123201 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
Re: Razlike med spoloma
« Reply #135 on: May 17, 2012, 07:44:43 AM »
Andres, saj veš, vedno projeciramo iz sebe ;)
Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.

Offline Maja

• Lipicanec
  • Freedom is my security.
« Reply #136 on: May 17, 2012, 02:59:33 PM »
Hihi ...
9ZK 656

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
  • Ne čistim več vodnega kamna. Lotevam se brisanja.
    • Nenavadno
« Reply #137 on: May 17, 2012, 05:03:24 PM »
Andres, saj veš, vedno projeciramo iz sebe ;)

Vedno pa ne. Življenske izkušnje in lastna praksa kajpak potegne s seboj tudi drugačno projekcijo.  Projicirati iz sebe, ali le to je tudi kot dobro opravičilo.

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #138 on: May 18, 2012, 10:11:26 AM »
Vedno rada prebiram tvoje odgovore, me znaš nasmejati ;) :-*
Kajpak življenjske izkušnje spremenijo našo projekcijo, ki je potem seveda drugačna, ampak še vedno je projekcija. Saj veš, da ne moreš nekaj videti kar pač ni tudi v tebi-premalo tega ali preveč tega, vsekakor pa ne v ravnotežju, zato to opazimo ;)
Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.

Offline Rena

• Sple. Simbol
  • Harmonija, izpolnjenost, ljubezen - hvala vesolje
« Reply #139 on: May 18, 2012, 10:20:04 AM »
Po moje bo pa Andres v naslednjem življenju bil ženska. Bo imel za nalogo razumet in se vživet v ženska čustvovanja in stanja  ;D ;)

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
    • Nenavadno
« Reply #140 on: May 18, 2012, 07:29:43 PM »
Sanjalka. Vsak kolikor toliko razgledan človek se lahko postavi v situacijo drugega. Lahko se postavi v situacijo berača, delavca, čistilke, direktorja, gospoda ali gospe. Če to ne gre potem pač ni dovolj razgledan, nima čustev, oziroma so taki ljudje navadno egoisti.   Torej vsakdo ki se lahko postavi v položaj drugega s seboj potegne tudi projekcijo od le tega.  To kajpak pomeni, da ima omogočeno globoko videnje, zato je njegova projekcija le del tega kar potrebuje.

Rena. Mogoče bom res ženska.  Takrat hvala bogu descev žensk ne bo več.   

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #141 on: May 20, 2012, 07:35:00 PM »
Vzivljanje v drugega oz obcutiti drugega kot sebe nima dosti opraviti z razgledanostjo oz inteligenco ampak je to stvar empatije oz.custvene inteligence.Drugace pa o projekciji govorimo takrat,ko nas na drugem cloveku nekaj pretirano zmoti ali nas tudi navdusuje.Seveda je projekcija lahko negativna in prav tako je lahko pozitivna.Iz projekcije (ogledala) se lahko najvec naucimo o sebi,zato so stiki z raznoraznimi ljudmi tako zelo dobrodosli za spoznavanje samega sebe.

Offline Daia*

• Mojster
  • La Vita č Bella...
« Reply #142 on: August 23, 2012, 09:57:21 AM »
Kaj je Miha Mazzini napisal  :laugh:

Ženske so dragocene, saj jim dozori eno samo jajčece v luninem mesecu;
spermijev je pa povsod dovolj in nobene škode ni, če jih kakšna milijarda pogine, z lastnikom vred.

Offline sasa

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #143 on: August 23, 2012, 12:45:36 PM »
Kaj je Miha Mazzini napisal  :laugh:

Ženske so dragocene, saj jim dozori eno samo jajčece v luninem mesecu;
spermijev je pa povsod dovolj in nobene škode ni, če jih kakšna milijarda pogine, z lastnikom vred.

Ob temle pa sem se nasmejala  :laugh:
9ZK 674

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
    • Nenavadno
« Reply #144 on: October 10, 2012, 03:57:11 AM »
Ponekod se vidi, da britje ni več moderno. 10 let  trenda in pojavi se avrovizijska pevka, ki je pod roko neobrita, ter tako ženske vržejo vse želetke v smeti.   Kakšna škoda se dela firmam s takim početjem.

In če se zdaj vrnemo malo v preteklost je bilo stokrat zapisano, da ženske se brijete zaradi sledečih razlogov.
Zaradi mode.
Zaradi estetike.
Zaradi sebe.
Zaradi higiene.
Nekatere so napisale zaradi partnerja.

In kje je potemtakem v zdajšnjem času moda, estetika, kje ste ve, kje je higiena, torej če te ni tudi partner zbeži. Očitno bodo ženske v prihodnje še bolj samohranilke kot do sedaj, saj celo generacijo pimplov so vzgojile v to, da je obrita tisto kar velja.
Ostanemo vam torej še mi, resda čisto malo starejši, ki neobrito priznamo kot tradicionalno. 
In ti? Si tradicionalna? :)

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline Maja

• Lipicanec
« Reply #145 on: November 04, 2012, 05:18:38 PM »
Sem zasledila članek o tem, kako se ženske same znajo zasrat pred moškim še preden do česa pride. Če ne z negotovostjo glede svojega telesa, pa z raznimi izjavami o svojem čustvovanju, razmišljaju, brezveznem analiziranju in filozofiranju. Izpostavljene so bile debate o horoskopih in izjave v smislu "Vedno sem preveč iskrena."

Razmišljam o tem in se strinjam. Prihranite jim in s tem prihranite sebi.  :laugh:
9ZK 656

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
    • Nenavadno
« Reply #146 on: November 05, 2012, 03:04:35 AM »
Vsaka se z jezikom niti ne pokoplje. Ene se res, ko motovilijo gor in dol, druge so popolnoma nekomunikativne in vidim tako že po petih minutah, da nimajo kaj dosti mozga. Take navadno delajo s pičko, torej mislijo, da kadar nastavijo desca imajo, obenem pa tudi vse privilegije, ki jih vidijo v ameriških filmih.  Nekatere podobne privilegije celo dobijo, vendar za njih tudi pogosto plačajo s kletko, ali celo batinami. Razvade, ki so jih sprva deležne se potem prenesejo na redne potrebe, toda ko zmanjka sredstev, podobna ženska zahteva še naprej. kadar pa zmanjka, si poišče drugega konja, ki ga črpa, ali pa jo doma čaka vse prej kot mila oblika skupnega življenja. Poznam obe vrsti žensk. Na koncu se spozna, da tista, ki govori in ki ne bluzi brez veze spada tudi v skupino žensk, ki imajo pametne izjave in posledično se v življenju nekako znajdejo brez pičke.

Glede raznih izjav o čustvovanju je to vedno v ženski domeni in moški mora nekako zakupit tako obnašanje, oziroma izjave.  Je pa hudo težko ugotoviti žensko iskrenost, ko gre predvsem o čustvenih besedah.  Te besede so isto kot tista znana.  "Ti kar porini, saj sem zaščitena. Nič ne bo narobe."   In nemalokrat sem si pri sebi mislil. Saj bom, ampak mojih otrok pa neboš zibala. Torej laž pri ženski je lahko na vseh področjih.

Andres

« Last Edit: November 05, 2012, 04:22:24 AM by Andres »
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #147 on: November 05, 2012, 08:53:09 AM »
Mislim, da je že prav tako, da smo ženske čustvene in da znamo dati moškim malo te nežne energije, moški pa naj nam dajo malo trdnosti. mislim dobesedno in preneseno ;)

Offline Maja

• Lipicanec
« Reply #148 on: November 05, 2012, 10:46:29 AM »
Vse je OK s čustvi ...
Vse je OK s trdnostjo ...

Hotela sem povedat, da se ženske velikokrat zaserjejo, ker preveč govorijo. Samo to.

Andres, ja ...
9ZK 656

Offline Luna

• Mojster
« Reply #149 on: November 05, 2012, 11:13:21 AM »
Se zaserjejo ker preveč govorijo, ampak je zelo pomembno kaj govorijo. In sploh se mi zdi najbolj mimo, da so ženske napadalne, da one začnejo z osvajanjem (pa ne na tist nežen ženski način, z učkami, nasmehom, ampak prav z izdelanim pristopom in skorajda nočejo spustiti tipa iz svoje mreže). Včasih se mi zdi, da tipom to kar paše, čeravno po večini jih to odbija. Tudi ne razumem, kako gre vsa ta zadeva z zaljubljenostjo. Se res lahko tolikokrat zaljubiš in sploh tako hitro? Sem že večkrat razmišljala kako je ljubezen lahko zmanipulirati. Takoj ko se dva ujameta v pogovoru, se imata fajn (kar je zame čisto prijateljski odnos), lahko eden naredi naslednji korak z nekimi komplimenti, dotiki in drugi pač sodeluje. Pa je to potem resnično? Ne vrjamem, da je tolikokrat prisotno tisto nekaj več, nek filing, energija, ne vem sploh kaj točno. In če smo blizu tej reči, radi sprejmemo igro. Mogoče sem samo jaz malo hladnejša v čustvovanju, ampak da rečem, da sem zaljubljena, kaj šele potem da ga ljubim, pa traja. Se na splošno zelo dobro razumem z nasprotnim spolom in včasih mi to predstavlja problem, namreč dobim občutek da moški, takoj ko se lahko razvije dobra debata z žensko, hočejo pa še nekaj več (pa ne nujno seks, dejansko lahko želijo neko zvezo). Ne vem, meni so res fajn pogovori, ampak če ne čutim še nečesa, potem se ne morem iti zveze, pa čeprav bi se imela čisto fino v njej in bi se z moškim dobro razumela.  Sem tudi jaz imela neko fazo pejmo se samo neke telesne zveze, ampak me je hitro minilo, ker nisem nič od tega dobila in mi je kar nepredstavljivo, kako eni ljudje to vlečejo po par let...