Author Topic: Razlike med spoloma  (Read 121937 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Maja

• Lipicanec
  • Freedom is my security.
Re: Razlike med spoloma
« Reply #150 on: November 05, 2012, 11:19:13 AM »
Se zaserjejo ker preveč govorijo, ampak je zelo pomembno kaj govorijo.

Zelo dobra ugotovitev.
9ZK 656

Offline sasa

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #151 on: November 05, 2012, 07:20:31 PM »
Luna, sem ravno zadnjič imela pogovor na temo odnosa z nasprotnim spolom, pa konec koncev tudi z istim.

Osebno so se mi skozi izkušnje potrdile teze, da ko se s človekom dejansko ZLEO dobro zastopiš in gojiš nek odnos, da obstaja neke vrste spolna privlačnost, tako ali drugače. Če na začetku mislimo, da tega ni, pa se kasneje izkaže, da je. Ali potem iz te spolne privlačnosti kaj nastane, je pa že drugo vprašanje.

Tudi če pogledamo recimo kolegice. Jaz lahko za čisto vsako izmed mojih bližnjih kolegic trdim, da je huda bejba, dobra mačka, ki bi s svojo pojavo obrnila marsikoga. Torej je na nek način pristona spolna privlačnost oz vsaj vibriranje spolne čakre na isti frekvenci.
Je pa seveda potem potrebno razlikovati med spolno privlačnostjo, tisto surovo živalskostjo, in ljubeznijo, ki pa je že povezava ljubezenske čakre.

Kaj je zaljubljenost? Hja... V knjigi Ljubiti z odprtimi očmi sem prebrala, da je zaljubljenost zgolj projekcija naših (nepriznanih) vrednot in lastnosti na drugega človeka. Pa tudi verjetno kemija, feromoni, vonji itd. Takrat tako ali tako nismo sposobni človeka videti v taki luči, kakršen v resnici je.

Ljubezen je za moje pojme popolno in brezpogojno sprejemanje človeka točno takega, kakršen je, da se zavedaš vseh njegovih "napak", vseh njegovih neskladnosti in neusklajenosti s teboj, pa te še vedno privlači. Lepota in privlačnost kot taka je skupek zunanje in notranje lepote, čeprav ti je po določenem času skorajda brezpredmetno, kako človek, s katerim si v razmerju, izgleda navzven, ker se zavedaš notranje lepote. Ne rečem, da ni pomemben fizičen izgled, samo poudarjam, da ni tako zelo pomemben, kot nam hočejo nekateri mediji prodati.

Drugače pa, če se naslonim na izjavo Maje... Ženske ne "zaserjejo" s svojo iskrenostjo, bolj "zaserjejo" s svojo odkritostjo. Ti si še vseeno lahko iskren, pa nisi odkrit, prav tako si lahko odkrit, pa nisi iskren, to je bistvena razlika. Bistveno pa je seveda ravnovesje obeh. Vedno in povsod je potrebno poslušati samega sebe.

In se strinjam s sanjalko. Vse prevečkrat hočemo mošklim dati moško energijo. Te je imajo že na pretek. Veliko dlje bomo prišle s pristno ženskostjo, nežnostjo, bojevitostjo po žensko!
9ZK 674

Offline Luna

• Mojster
« Reply #152 on: November 06, 2012, 11:41:22 AM »
Ja res je sasa, se strinjam s teboj. Knjiga Ljubiti z odprtimi očmi ti da res lep pogled na vso to čustveno dogajanje. Ena meni ljubših knjig. To da sprejemaš nekoga z vsemi napakami vred, je pa bolj kot ne preizkušnja sebe, koliko si strpen, koliko si umirjen sam s seboj (bistveno za odnos se mi zdi, da imaš razčiščene zadeve pri sebi, da sprejemaš najprej sebe, ker šele potem lahko nekoga drugega tako intimno sprejemaš, da je hkrati del tebe, ampak vseeno lasten individuum).
Glede spolne privlačnosti mi je nedavno kolega dejal, da če se s punco lahko fajn pogovarja, zakaj ne bi tega še v postelji preizkusil, da je zagotovo fajn. Da pa zmeraj išče še tisto nekaj več (čeravno ve, da če bo šel v posteljo s punco, ki jo je tisti dan spoznal, s tem ne bo nič in išče samo še užitek). Razumem na nek način, ampak jaz zelo težko delujem na tak način. Rada ima spolnost in zelo uživam v njej, ampak ne vem ali sem pač zadrta ali se enostavno ne morem tako povezati, ampak da sem z neko še fizično, mora res biti prisotno tisto nekaj več.  Drugače se po takem odnosu počutim prazno. Mi je dosti ljudi privlačnih, tudi spolno, tako žensk kot moških, ampak pri meni pač mora biti še nekaj več (in ne samo da se fino razumem in pogovarjam) da se spustim v sex, mi je pa zanimivo, da se ne bi mogla nikoli zaljubiti v žensko, pa čeprav sem si lahko z marsikatero zelo blizu.
To o odkritosti in iskrenosti si fenomenalno napisala. Povzame dejansko vse.

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
  • Ne čistim več vodnega kamna. Lotevam se brisanja.
    • Nenavadno
« Reply #153 on: November 06, 2012, 03:35:34 PM »
Luna. Glede na tvoja zadnja dva oddana posta predvidevam, da si ti najpogosteje naletela na desce s katerimi je bilo dobro govoriti, v postelji pa se niso obnesli.   Tisti, ki bi se v postelji naštelali na tvojo frekvenco verjetno niso znali govoriti tem ki tebi pašejo, ali drugače. Niso bili dovolj razgledani.

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline Luna

• Mojster
« Reply #154 on: November 06, 2012, 03:52:02 PM »
Haha Andres, zanimiva opazka, drugače je bil sam sex vedno fajn, dobro sem se ujela z vsakim (sem valda da tudi take izbirala), samo fora je pa potem kako se kasneje počutiš, kaj ti to da. Sem nekako šla čez to obdobje, da bi v seksu videla samo užitek, ki je definitivno velik del tega, ampak opažam, da ti lahko da še neko čist drugo zadevo, ki jo pa lahko samo čutiš (ali te napolni, ali te pa izprazni, pa je sam sex lahko v obeh primerih odličen).

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
    • Nenavadno
« Reply #155 on: November 06, 2012, 10:36:16 PM »
Ne moreš le take izbirati, saj nobenemu ne piše, da je seksualni genijalec.  Boljša varianta se mi zdi, da si t le tako naletela, kot tudi nimaš težav z raznimi seskualno akrobatskimi zadevami.
Sicer pa zdaj si v drugem obdobju in predvidevam, da si se na Tantro ali Tao vrla.

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline Luna

• Mojster
« Reply #156 on: November 07, 2012, 12:43:11 AM »
Čisto možno Andres, ne vem kaj točno je razlog, sem odprta za vse predloge in o vsem poskušam razmislit, definitivno en morem izključiti te možnosti. Mah ugotavljam da mi seks gre, ljubezen pa neki štrajka... Ali pa so le takšni moji nazori. Ahja, se spreminja vse zelo hitro.

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
    • Nenavadno
« Reply #157 on: November 07, 2012, 04:01:42 AM »
Ah Lunca, toliko si že povedala, da ti niti karte ni potrebno nositi v podpisu.  :)

Če bi bilo obratno, torej, da bi ti ljubezen šla, sex pa ne, potem bi se ti partner kaj hitro skurbal.  Torej si v rahli prednosti, saj za vsako kuro se zrno nekje najde. In tako sita pohiti k petelinu. :)

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline Luna

• Mojster
« Reply #158 on: November 07, 2012, 04:06:41 AM »
Haha Andres, me pa vedno nasmejiš. Saj se delno strinjam s teboj, samo ne verjamem, da so vsa razmerja tako zelo stereotipna. Pač sex je dosti lažje furat, kot ljubezen, tukaj mislim, da ni kaj dodati. Pri sexu nisi tako ranljiv, se ne izpostavljaš, samo predan moraš biti in se čutiti, da je dobro, drugače še tega ni treba. ;D

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
    • Nenavadno
« Reply #159 on: November 07, 2012, 04:15:36 AM »
Samo predan moraš biti in igrati, kar počne dobršen delež ženske populacije.   Torej sex je dosti lažje furat iz tvoje perspektive ne pa iz stališča in seksualnega nagnenja množice drugih kur.   
Sicer je rekel Rugelj, da je desc kriv će ne more ženske zadovoljit. Vsaj mislim, da se je tako izrazil.   Kako naj bo desc vedno kriv, če pa nekatere rajca samo na prstih na nogah in ne na ščegatavčku.  Dokler desc do prstov pride lahko mine dolgo časa.     Če jo pa nič ne rajca je potem to toliko slabše in je potemtakem Rugelj falil.

Danes kot vidim si z menoj na dežurstvu. Upam da ne ravno po sexu?

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline Luna

• Mojster
« Reply #160 on: November 07, 2012, 04:50:38 AM »
Hehe, sexa žal ni bilo, je pa neko dogovarjanje v igri, čeprav ne vem točno v kakšno smer se razvija. Ah to kdo je kriv pa zakaj nekdo česa ne more in ne doseže se mi zdi kar malo brez pomensko, vsakdo lahko na drugega krivdo vali in išče razloge pri nasprotnem spolu, posploševanje služi le nekemu skupinskemu izgovoru za propadle zveze, razmerja. Fora pa je v tem, da mora vsak slej ko prej pred svojim pragom počistit, potem pa steče, samo itak je pa to najtežje, ker če ne drugega, je včasih težko videti svoje napake oz. razloge zakaj se vse ponavlja (nezaželeno ponavljanje imam kakopak v mislih).

Offline sasa

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #161 on: November 07, 2012, 01:14:57 PM »
Hehe, sexa žal ni bilo, je pa neko dogovarjanje v igri, čeprav ne vem točno v kakšno smer se razvija. Ah to kdo je kriv pa zakaj nekdo česa ne more in ne doseže se mi zdi kar malo brez pomensko, vsakdo lahko na drugega krivdo vali in išče razloge pri nasprotnem spolu, posploševanje služi le nekemu skupinskemu izgovoru za propadle zveze, razmerja. Fora pa je v tem, da mora vsak slej ko prej pred svojim pragom počistit, potem pa steče, samo itak je pa to najtežje, ker če ne drugega, je včasih težko videti svoje napake oz. razloge zakaj se vse ponavlja (nezaželeno ponavljanje imam kakopak v mislih).

Res je. Treba iskati odgovore v sebi, ne pa kriviti druge za svojo nesrečo.
9ZK 674

Offline kontejner

• Uporabnik
  • **
« Reply #162 on: November 14, 2012, 09:32:59 AM »
Zanimiva tema...., predvsem je to tema ki je kot premica..., torej gre lahko v neskončnost.... ;D

Odnos moški - ženska, oz. ženska - moški..., jaz mislim da se spreminja tekom različnih obdobij življenja, ko sem bil še mlad, okrog 16-17 let..., uh, sam da je bila fejst, pa da je rada posojala luliko in to je bilo to.....Potem so se kriteriji zaostrovali..., poleg fizične privlačnosti je bilo potrebno vedno nekaj več, tudi če je bil namen samo seks...jah, po ene treh rundah je fajn, če se človek še kaj pametnega pogovori. Mislim, da nas navadno uničijo različna pričakovanja in predvsem to, da se v fazi zaljubljenosti preveč prilagodimo, zamižimo....to se kasneje ne izkaže kot modra odločitev, prej kot jalova naložba v lastno srečo. Najslabše je takrat, ko nam nekaj že dolgo "fali", le zakaj se človek vpraša...ja zato ker je lačnemu človeku dober tudi suh kruh, sitemu pa ne....In če je nekdo preveč lačen odnosov...vzame vse kar mu pride naproti in se izkaže kot dosegljivo... To je še ena pot v pogubo...

Mater sem pameten, u bistvu bi moral biti tiho glede na mojo zgodovino in super sposobnosti obdržati vezo.... ;D ;D ;D

Jebemtiš, še tole bi vprašal ženske..., recimo moje izkušnje so naslednje. Vedno sem bil nekoliko ekstremista, posebneža, no ne na način, da bi bil kak gozdi joža, pesnik in kaj podobnega, bolj tak divjaški, nagnjen k tveganju, raznim substancam in podobno. Žuri so bili moja hrana, hrepenjenje, veselje in občasno tudi poguba. Pač meje kaj je še sprejemljivo se počasi zabrišejo, kot "šengen hehe". Aja, sedaj bi bil verjetno že čas, da bi navedel vprašanje, ki je navedeno v začetku odstavka oz. sklopa. Recimo, s puncami nisem imel nikdar težav, vsaj s spoznavanjem pridobitvijo, z obdržanjem se je navadno zapletlo ker so želele, da se zresnem. Primer, resen kolega, ki je bil odgovoren, preudaren, priden...je imel vedno težave s puncami, jaz totalno nasprotje pa ne. No, ko je mene punca dobila in je sledilo obdobje spoznavanja ji je bilo blazno zanimivo...No, kmalu se je pa začelo krhati ker so punce želele, da se vse umiri in, da postanem "kolega", ki sem ga omenil prejle...ene tri vrstice nad to. To je enako, kupil bi res hiter avto, potem bi mu pa ugasnil polovico cilindrov, a ni bolj smotrno že v štartu kupit počasen avto kot uničevat hitrega? Seveda so v vezi potrebni kompromisi, prilagajanja, posledično je vsekakor potrebno ukinit oz. zminimalizirati določene aktivnosti, ki so bile prej stalnica..., vendar spreminjanje človeka v celoti? Po mojem mnenju je to medvedja usluga....gledam prijatelje, večina je postala blazno pohlevnih, totalno pod vplivom žene...meni se utrga, če bi moral živeti kot oni. Ne delujejo srečni.., u bistvu ves čas poudarjajo kako so srečni, samo zakaj bi človek nekaj poudarjal..., ja zato ker si tega želi, poleg tega je pa prisotno še preprečevanje samega sebe..., ja, če laž dolgo ponavljaš...postane resnica....ja tale "Goebelsov poba" je vedel o čem govori...
Bolje dva goloba v roki kot vrabec na vetrobranskem steklu!

Ena ni nobena (ženska)!

baje moja astro karta...

http://shrani.si/f/20/1L/296b3yZR/astro245gw137kontejner20.gif

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #163 on: November 14, 2012, 11:03:27 AM »
Zanimiva tema...., predvsem je to tema ki je kot premica..., torej gre lahko v neskončnost.... ;D

Odnos moški - ženska, oz. ženska - moški..., jaz mislim da se spreminja tekom različnih obdobij življenja, ko sem bil še mlad, okrog 16-17 let..., uh, sam da je bila fejst, pa da je rada posojala luliko in to je bilo to.....Potem so se kriteriji zaostrovali..., poleg fizične privlačnosti je bilo potrebno vedno nekaj več, tudi če je bil namen samo seks...jah, po ene treh rundah je fajn, če se človek še kaj pametnega pogovori. Mislim, da nas navadno uničijo različna pričakovanja in predvsem to, da se v fazi zaljubljenosti preveč prilagodimo, zamižimo....to se kasneje ne izkaže kot modra odločitev, prej kot jalova naložba v lastno srečo. Najslabše je takrat, ko nam nekaj že dolgo "fali", le zakaj se človek vpraša...ja zato ker je lačnemu človeku dober tudi suh kruh, sitemu pa ne....In če je nekdo preveč lačen odnosov...vzame vse kar mu pride naproti in se izkaže kot dosegljivo... To je še ena pot v pogubo...

Mater sem pameten, u bistvu bi moral biti tiho glede na mojo zgodovino in super sposobnosti obdržati vezo.... ;D ;D ;D

Jebemtiš, še tole bi vprašal ženske..., recimo moje izkušnje so naslednje. Vedno sem bil nekoliko ekstremista, posebneža, no ne na način, da bi bil kak gozdi joža, pesnik in kaj podobnega, bolj tak divjaški, nagnjen k tveganju, raznim substancam in podobno. Žuri so bili moja hrana, hrepenjenje, veselje in občasno tudi poguba. Pač meje kaj je še sprejemljivo se počasi zabrišejo, kot "šengen hehe". Aja, sedaj bi bil verjetno že čas, da bi navedel vprašanje, ki je navedeno v začetku odstavka oz. sklopa. Recimo, s puncami nisem imel nikdar težav, vsaj s spoznavanjem pridobitvijo, z obdržanjem se je navadno zapletlo ker so želele, da se zresnem. Primer, resen kolega, ki je bil odgovoren, preudaren, priden...je imel vedno težave s puncami, jaz totalno nasprotje pa ne. No, ko je mene punca dobila in je sledilo obdobje spoznavanja ji je bilo blazno zanimivo...No, kmalu se je pa začelo krhati ker so punce želele, da se vse umiri in, da postanem "kolega", ki sem ga omenil prejle...ene tri vrstice nad to. To je enako, kupil bi res hiter avto, potem bi mu pa ugasnil polovico cilindrov, a ni bolj smotrno že v štartu kupit počasen avto kot uničevat hitrega? Seveda so v vezi potrebni kompromisi, prilagajanja, posledično je vsekakor potrebno ukinit oz. zminimalizirati določene aktivnosti, ki so bile prej stalnica..., vendar spreminjanje človeka v celoti? Po mojem mnenju je to medvedja usluga....gledam prijatelje, večina je postala blazno pohlevnih, totalno pod vplivom žene...meni se utrga, če bi moral živeti kot oni. Ne delujejo srečni.., u bistvu ves čas poudarjajo kako so srečni, samo zakaj bi človek nekaj poudarjal..., ja zato ker si tega želi, poleg tega je pa prisotno še preprečevanje samega sebe..., ja, če laž dolgo ponavljaš...postane resnica....ja tale "Goebelsov poba" je vedel o čem govori...

Ta primerjava o avtomobilih mi je všeč ;D Se kar strinjam z njo. Je pa res, da isto delate moški z ženskami, privlači vas divja, nasmejana,živahna, zabavana,taka ki rada koketira, potem pa hočete iz nje narediti  mamo, resno, odgovorno, tako, ki bo skrbela za vas, vam kuhala... Skratka menim, da je tole kar pri obeh spolih enako in ni prav, da se to dela, ker posledično ta, ki se mora spremeniti ne bo zadovoljen, saj v njemu je nekaj privnskega in prav tako na koncu ne bo zadovoljen ta, ki je to osebo spreminjal, saj bo imel ob sebi nekoga popolnoma drugega. Se mi zdi, da je v odnosih sploh preveč zatiranja en drugega, zato ker se na ta način verjetno ljudje počutijo bolj varne.
Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.

Offline kontejner

• Uporabnik
  • **
« Reply #164 on: November 14, 2012, 11:20:39 AM »
Po mojem mnenju delamo to napako bolj ali manj kar vsi, verjetno podzavestno zaradi neke prirojene želje po varnosti, stalnosti... Privlačne ženske so seveda tiste divje, tiste ki koketirajo, tiste ki upajo..., torej take ženske so "tržno zanimive"...., tržna zanimivost je sprejeta kot dobra v času "prodaje", ko je "izdelek prodan"....bi lastnik raje videl, da izdelek ne bi bil več zanimiv trgu....ker bi ga na ta način lahko kaj hitro izgubil....Potem s svojimi dejanji naredimo tako, da izdelek ni več tržno zanimiv, recimo prispodoba iz avtomobilskega sveta, ki mi je blizu, odstranimo spojlerje, menjamo feltne velikih dimenzij za manjše, nekateri gredo tako v skrajnost, da poleg menjave za manjše dimenzije felten dajo celo železne in potem radkape....in tako naprej....Torej, tekom določenega obdobja naredimo partnerja takega, da ni več tržno zanimiv, samo jebemtiš, potem ni več zanimiv tudi nam, ne privlači nas več, ob pogledu na to žensko (gledano iz moške perspektive), se mi ne dvigne več (no ne tako hitro kot včasih), seveda velja tudi obratno. Vse postane predvidljivo in kot tako zelo dolgočasno....Le močne in samozavestne osebe, spodbujajo partnerja (veljavno za oba spola), da ohrani svoj jaz, svoj prvotni izgled in velik del vedenja. Na tak način se nihče ne počuti ujetega, utesnjenega....hkrati ostane določena mera privlačnosti, ki v nasprotnem primeru izgine v času kot prah, ki ga odpihne sapica....

Uh, raje ne berem koliko "pametnega" sem napisal, bi si človek mislil, da imam v vezah vedno vse urejeno hahahaha, eh, kovačeva kobila pa to.... 8)
Bolje dva goloba v roki kot vrabec na vetrobranskem steklu!

Ena ni nobena (ženska)!

baje moja astro karta...

http://shrani.si/f/20/1L/296b3yZR/astro245gw137kontejner20.gif