Author Topic: Razlike med spoloma  (Read 121937 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
  • Ne čistim več vodnega kamna. Lotevam se brisanja.
    • Nenavadno
Re: Razlike med spoloma
« Reply #60 on: March 19, 2009, 11:18:40 PM »

Sem razmišljala o tvoji ponotranjeni,notranji ženski ;)

NIč čudnega da te je misel napeljala do moje ponotranjene ženske. Čez dan skačem gor in dol za raznimi opravki, prodajo ipd.  Popoldan za otroka, zvečer delam za jest, ponoči pa sem portir, oziroma pišem vse živo v zvezi s posli ali privat..

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline luana

• Uporabnik
  • **
« Reply #61 on: March 20, 2009, 07:58:03 AM »
No potem pa si največji čudež tega sveta, ceni se in bo, vse še pride, tudi ljubezen- prosi za njo in bodi odprt kakor rajska vrata!
Obiskala te bo in te obdajala kakor žareča krogla, vedi da vse ti je namenjeno, prepusti se!
Naj te čuvajo  ang: ang: ang:

by luana   :D :D :D ;)
Luana....

Če iščemo pot do ljubezni z razumom, je enako, kakor če bi iskali sonce s svetilko.
Dzelad ed Din RUMI

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
    • Nenavadno
« Reply #62 on: March 20, 2009, 03:29:54 PM »
Luana.  Ker se cenim se tudi ne dam za katero koli. Plod tega je tudi moj sleherni zapis v tej temi.  Ljubezen? Hmm. Zakaj pa bi zanjo prosil, če vedno sama pride?.

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline nensi

• Sple. Simbol
  • There's no such place as far away.
« Reply #63 on: March 20, 2009, 11:56:39 PM »
No potem pa si največji čudež tega sveta, ceni se in bo, vse še pride, tudi ljubezen- prosi za njo in bodi odprt kakor rajska vrata!
Obiskala te bo in te obdajala kakor žareča krogla, vedi da vse ti je namenjeno, prepusti se!

To si lepo napisala. Ljubezen vedno lepo pride skoti rajska vrata. Zapušča skozi hudičeva, a ne?
Prepustiti se je treba. To je prav, da se vse naredi.

Mario

Božanska, iskrena, tista prava pride in se zgodi ko je tako prav, je ni treba posebej klicati.

Če jo pa kličeš in na vsak način želiš prisiliti da vstopi v tvoje življenje, potem pa na koncu tudi odhaja skozi vrata, skozi katera si jo poklical.

« Last Edit: March 21, 2009, 12:09:02 AM by nensi »

Offline luana

• Uporabnik
  • **
« Reply #64 on: March 21, 2009, 10:50:55 AM »
Luana.  Ker se cenim se tudi ne dam za katero koli. Plod tega je tudi moj sleherni zapis v tej temi.  Ljubezen? Hmm. Zakaj pa bi zanjo prosil, če vedno sama pride?.

Andres

Ojla Andres,
saj vem, nisem pa namignila da se moramo dati za kogar koli, ne daleč od tega. To ve vsak in je pravilno tudi tako!
A če  mislimo, da so vsi za v isti koš, potem prikličemo samo take,  to bo kar držalo. Zato moramo misliti poz. in bo, vem da bo!
Kar se pa ljubezni tiče, nisem mislila da moraš na vse pretege moliti, da ti pride, ne!
Mislila sem na ljubeze, kakor čustvo, katero moramo gojiti do vseh ljudi na tej zemljici.
Videti jih s pozitivne plati, ne iskat v njih samo slabe strani, oceniti jih kakor največji čudež narave, spregledati tisto slabo, če nam ne paše,  enostavno odmakniti se od tega.
Saj vem, da si fajn in tudi verjamem v to, no saj midva veva zakaj!
Naj bo to skrivnost! ;) ;) :D :D :D
by  ang: luana
« Last Edit: March 21, 2009, 10:55:06 AM by luana »
Luana....

Če iščemo pot do ljubezni z razumom, je enako, kakor če bi iskali sonce s svetilko.
Dzelad ed Din RUMI

Offline lordwolf

• Uporabnik
  • **
    • homepage
« Reply #65 on: March 21, 2009, 10:53:49 AM »

To si lepo napisala. Ljubezen vedno lepo pride skoti rajska vrata. Zapušča skozi hudičeva, a ne?

Mario

Božanska, iskrena, tista prava pride in se zgodi ko je tako prav, je ni treba posebej klicati.

Če jo pa kličeš in na vsak način želiš prisiliti da vstopi v tvoje življenje, potem pa na koncu tudi odhaja skozi vrata, skozi katera si jo poklical.

Žaloston je, ko bog nameni ljubezen in jo ljudje ne spustilo v svoja srca....
spremeni sebe in boš druga oseba. Očisti svoje smeti in boš to kar si.

Offline luana

• Uporabnik
  • **
« Reply #66 on: March 21, 2009, 10:58:28 AM »
[
quote author=nensi link=topic=119.msg68740#msg68740 date=1237589799]

Mario

[/quote]

Torej če pride skozi rajska vrata je v raju, tam  ji je  dom, ker tam smo vsi doma! :D :D :D ;)

by luana
Luana....

Dzelad ed Din RUMI

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
    • Nenavadno
« Reply #67 on: April 11, 2009, 03:28:47 PM »
Škoda, ker mora tak video priti iz Britanije, saj doma je podobnih primerov več kot dovolj.  Razlike med spoloma so več kot očitne, ženska ne le da zna ženska biti zlobna do bivšega partnerja. S preprečevanji stikov do očeta dela veliko škodo otrokom, za trenutno osebno korist.  Včasih je posredi, zloba, tudi strah in nenazadnje ne smem mimo že tolikokrat napisane besede, manipulacija. 

Andres

« Last Edit: November 23, 2020, 04:38:58 AM by Andres »
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline luana

• Uporabnik
  • **
« Reply #68 on: April 11, 2009, 06:24:09 PM »
OJla!

Ljubezen, veruj vanjo na svetu je še dobrih ljudi!

by luana  :D :D :D ;) :-*
Luana....

Dzelad ed Din RUMI

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
    • Nenavadno
« Reply #69 on: July 06, 2009, 01:37:14 AM »
Sem našel na netlogu en blog in ga rade volje semle skopiram.  Upam, da je team pravšnja.

Andres

PARTNERSTVO*
(*PART-NEAR, deliti in biti blizu, dve vzporedni poti)

Smisel partnerstva naj bi bil, da se družita dve popolnoma samostojni osebi, ker jima je v dvoje prijetneje kot če sta sama. Spomnim se, kako je dr. Sanja Rozman odgovorila novinarki, ko jo je le-ta vprašala, kaj je zanjo ljubezen.
Rekla je nekako takole:

- Če me bo partner prepričeval, da me neskončno ljubi, da ne more živete brez mene, da si ne predstavlja, da bi me zapustil, da je brez mene čisto izgubljen ... mu bom rekla, NE, hvala, ne želim si in ne zmorem takega partnerstva.
- Če pa bo partner rekel, da je zadovoljen sam s seboj, da se ima rad, da je srečen, da mu je lepo na tem svetu, da je življenje lepo – ampak z menoj mu je še lepše in prijetneje in da si zato želi biti z mano.... takega pa lahko ljubim in živim z njim.

Zelo lepo in nazorno povedano kaj je smisel partnerstva. Ne dopolnjevanje, temveč sožitje. Bistvo je namreč v tem, da nimamo partnerja zato, da nas dopolnjuje, izpolnjuje, podpira, balansira in kaj vem kaj še... S tem samo obremenjujemo drug drugega in prihaja do kriz. Imamo ga preprosto zato, ker nam je življenje z njim lepše, prijetnejše, ker si želimo biti z njim – ne pa zato, ker moramo biti, ker drugače ne znamo, ne zmoremo.

Vsak človek ima svojo energijo. V Celestinski prerokbi je lepo opisano kako prihaja do nesoglasij med partnerjema. Ko nekomu primanjkuje energije, ni več »samostojna celota«, podzavestno na nek način prične črpati energijo od partnerja. Prihaja do sporov, konfliktov.

Prepričana sem in tudi življenje mi je to dokazalo - na meni sami in na ljudeh okoli mene - da nam vesolje pošlje vedno "ta_pravega" partnerja; to je tistega, ki ga v danem trenutku potrebujemo za naš razvoj. V kolikor se moramo v tem življenju učiti partnerskih odnosov, se moramo pač učiti. Potrebujemo torej točno take partnerje, ki nam bodo pomagali s svojim obnašanjem in odnosom priti do določenih spoznanj in sprememb nas samih. Če se imamo veliko za naučiti in mi to odbijamo, bo morda učenje potekalo vse življenje in sanjskega partnerja nikoli ne bomo srečali, ker ne bomo dosegli takega nivoja zavedanja, kjer se on lahko pojavi.

To se tako značilno kaže v tem, da nekateri spreminjajo partnerje, sebe pa ne in zato privlačijo k sebi vedno enake partnerje (ker od sebe dajejo enak energetski vzorec) in vedno, slej ko prej, pridejo z vsakim partnerjem v isto situacijo - stojijo pred isto "domačo nalogo", ki se ji pač ne morejo izogniti. Treba jo je rešiti in se ob tem pomakniti ob spirali zavedanja malo višje. Zato je tudi popolnoma odveč imeti kakršne koli občutke krivde: zakaj sem se spečal/a ravno z njim/njo...? S komerkoli bi se, bi si bili na nek način podobni - vzorec bi bil isti.

Bistvo vsega je spreminjati sebe, ljubiti sebe. Šele potem, ko znamo živeti sami s sabo, ko partnerja ne potrebujemo nujno za našo srečo, ko ugotovimo, da ljubezen in sreča ni le partnerjev odnos do nas, da ljubezen je Življenje, vesolje... mi sami, ko smo "energetsko" samostojni in ne potrebujemo NIKOGAR, da bi se naslanjali nanj, iskali varnost, zaščito, podporo... šele potem smo zreli za tistega pravega sanjskega partnerja. In šele potem tudi pride… kot tisti metulj, ki ga prenehamo loviti. Ko lahko le dajemo brez namena povračila, ko se z njim dopolnjujemo, ne pa izpolnjujemo. Part-near / vzporedne poti / in ne skupne ali celo prepletene.

Vsak partner nam je torej poslan, da nam (drug drugemu) pomaga do teh spoznanj. Za marsikoga mislimo - bil je edini pravi... in res je bil pravi -
za tisti trenutek. Ko smo bili na določenem zavedanju, smo ga pritegnili, ker nam je v tem odgovarjal. Ko smo se od njega naučili, kar nam je lahko nudil za učenje (in on od nas), spoznanja, se naše poti razidejo. Zavedanje ponavadi začne dvigovat en partner. Če mu drugi sledi, se lahko razvije partnerstvo na zelo visokem nivoju in morda celo drug za drugega ugotovita, da sta "ta-prava"! Če eden zaostaja, se sčasoma njuni poti ločita.

Mislim, da ni nujno, da imamo v vsakem življenju "tistega ta_pravega", včasih potrebujemo kakšnega drugega, da je naš razvoj hitrejši. To je lepo opisano v Usodi duš. Naš Življenjski partner pa nas mogoče v tem življenju spremlja kot naš otrok ali katera druga bližnja oseba....

Včasih nam pride nekdo na pot, pa mi ne "čutimo" kemije. Nikoli ne vemo, kdaj zamujamo lastno šolo, ki bi nam pomagala pri spremembi v sebi, da res pridemo do pravega. Ali pa nehote res zamujamo pravega. Seveda vse to ne pomeni, da sprejmemo kar vsakega, ki nam pride na pot in besno iščemo, kaj se imamo od njega naučiti. Take stvari pač čutimo v sebi - kot zaljubljenost, simpatijo, tisto "nekaj", kar nas vleče k nekomu.

Vesolje nam bo poslalo in obdržali bomo tistega partnerja, ki nam je namenjen. Vsi ostali, ki pridejo in gredo, so tu zato, da nas nečesa naučijo v življenju, da nas v nekem smislu izzovejo. Morda nam je trenutni namenjen zato, da iz sebe očistimo ljubosumje.... nesamostojnost.... da bi se malo igrali in dvigali samozavest.

Človek mora biti sam zase celota, se naučiti energijo dobivati iz vesolja sam. Šele potem lahko dve osebi čudovito živita skupaj - ena OB drugi in ne ena NA drugi. In če se ena odmakne, druga še vedno stoji pokonci! In nihče se ne čuti izkoriščanega, izčrpanega, uporabljenega, obe lahko "dihata", nihče ne visi na drugem, nihče ni odvisen od prisotnosti drugega. Oba imata energije dovolj, in ta se lahko prepleta in plemeniti. Nihče ni VEČ, nihče ni MANJ. In če smo celota, svobodni, in če je tak tudi naš partner, ga sprejemamo takega kot je, ker ne iščemo na njem in od njega stvari, ki bi jih sami radi imeli.

Partnerstvo je komplicirana stvar, ker ga pogosto narobe dojemamo. Paradoks pa je ta, da šele ko znamo živeti popolnoma samostojno, brez partnerja, dobimo res tistega ta_pravega, ki "nam leže na dušo" !

Enaki principi veljajo tudi za prijateljstvo. Od nobene osebe naj ne bi bili odvisni, družili naj bi se s tistimi, ki nam lepšajo življenje ....
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline Zarja

• Uporabnik
  • **
« Reply #70 on: August 29, 2010, 10:38:34 PM »
Jao, kaj je vse tu napisano!

Andres, si že kaj menj negativno nastrojen? Čez vseh pet strani sem samo iskala kje bo napisano da se hecate. Sej kr ne morem verjet, da vse to resno mislite. Jaz sem mnenja, da smo vsi ustvarjeni da počnemo kar želimo...Moški lahko počnete marsikatere stereotipne ženske stvari, prav tako ženske stereotipno moške stvari. Ajde pa pozabte zdej rojevanje pa lulanje stoje. Prestopte mejo, pa počnite kar radi počnete, pa nej bodo to moška ali ženska opravila. Sama se znajdem in s šivanko in s kladivom v rokah, pa mi povejte, bi mogla poklicat moško moč za žebu zabit? Lih tko pa mislem d si je vsak dec sposoben gumb na hlače zašit. Pa te enostavne stvari lahko prenesete v marsikatero področje. Pa naj ljudje počnejo kar pač radi počnejo....

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
    • Nenavadno
« Reply #71 on: August 30, 2010, 02:33:43 AM »

Andres, si že kaj menj negativno nastrojen? Čez vseh pet strani sem samo iskala kje bo napisano da se hecate. Sej kr ne morem verjet, da vse to resno mislite. Jaz sem mnenja, da smo vsi ustvarjeni da počnemo kar želimo...Moški lahko počnete marsikatere stereotipne ženske stvari, prav tako ženske stereotipno moške stvari. Ajde pa pozabte zdej rojevanje pa lulanje stoje. Prestopte mejo, pa počnite kar radi počnete, pa nej bodo to moška ali ženska opravila. Sama se znajdem in s šivanko in s kladivom v rokah, pa mi povejte, bi mogla poklicat moško moč za žebu zabit? Lih tko pa mislem d si je vsak dec sposoben gumb na hlače zašit. Pa te enostavne stvari lahko prenesete v marsikatero področje. Pa naj ljudje počnejo kar pač radi počnejo....

Saj nikoli nisem bil negativno nastrojen. Bil sem pozitivno nastrojen predvsem za ženske in pa negativno proti veliki skupini descev z joškami.   Hja. Ti počneš kar hošeč, torej so otroci že odrasli, nisi več v partnerstvu, ali pa sploh še nisi v partnerstvu, posledično samska brez otrok.  Oboje, partnerstvo in pa otroci, oziroma družina zahtevajo svoj davek, da pač ne moreš delati kar hočeš. Ni res.
Sem pa v zadnjih nekaj letih spoznal nekaj pravih žensk. Resda jih ni veliko ostalo, tu in tam se pa kakšna še najde.  Mi je pa v oko padel poljski par, turista. Ona  20 let, on 25 let.  Fant je bil videti prijeten, ona bolj ošabna kot ne, a vendarle ji je on kuhal oziroma rezal salamice, največ časa pa je ona prebila pred ogledalom. Pred tistim mini za v žep, ali pred  velikim v kopalnici.  Isto, popolnoma isto, sem videl pred le nekaj leti pri slovenskem paru. Ona je bila stara  23 on pa 24. Babnica se je manekirala, medtem, ko je on župce iz vrečke kuhal in kruh notri metal.  Zdaj si lahko predstavljam, da taka babnica zanosi. Humm. Kajpak ogledala pustila ne bo, bo pa nastradal otrok, saj oče ga roditi  ne more, na joške ga pa tudi ne more dati. 
Sicer pa je skupni imenovalec obeh. Predvsem sta bili videti zavoženi, slabo inteligentni, manipulirali sta s partnerjem, na videz sta dali veliko, medtem, ko prva je pri dvajsetih špeha nabrala že kar nekaj.  Torej še sama sebe ne pazi, kako bo potemtakem z otrokom. Obe sta tudi hčerki generacije vročih feministk, torej tisti dve, ki sta jim bržkone materi izprale možgane. Le to se tako mlada fanta kot sta njuna partnerja še ne zavedata, bržkone pa ta generacija niti kakšne druge izbire nima.

Na koncu država ponuja daljšo delovno dobo fantom, fizično zahtevnejša delovna mesta, da prej umrejo, ženske pa se do izdiha partnerjev mažejo s kremami proti celulitu.

Andres

Moja astro karta

9ZK število 858

Offline Maja

• Lipicanec
  • Freedom is my security.
« Reply #72 on: August 30, 2010, 02:43:54 AM »

Saj nikoli nisem bil negativno nastrojen. Bil sem pozitivno nastrojen predvsem za ženske in pa negativno proti veliki skupini descev z joškami.   Hja. Ti počneš kar hošeč, torej so otroci že odrasli, nisi več v partnerstvu, ali pa sploh še nisi v partnerstvu, posledično samska brez otrok.  Oboje, partnerstvo in pa otroci, oziroma družina zahtevajo svoj davek, da pač ne moreš delati kar hočeš. Ni res.
Sem pa v zadnjih nekaj letih spoznal nekaj pravih žensk. Resda jih ni veliko ostalo, tu in tam se pa kakšna še najde.  Mi je pa v oko padel poljski par, turista. Ona  20 let, on 25 let.  Fant je bil videti prijeten, ona bolj ošabna kot ne, a vendarle ji je on kuhal oziroma rezal salamice, največ časa pa je ona prebila pred ogledalom. Pred tistim mini za v žep, ali pred  velikim v kopalnici.  Isto, popolnoma isto, sem videl pred le nekaj leti pri slovenskem paru. Ona je bila stara  23 on pa 24. Babnica se je manekirala, medtem, ko je on župce iz vrečke kuhal in kruh notri metal.  Zdaj si lahko predstavljam, da taka babnica zanosi. Humm. Kajpak ogledala pustila ne bo, bo pa nastradal otrok, saj oče ga roditi  ne more, na joške ga pa tudi ne more dati. 
Sicer pa je skupni imenovalec obeh. Predvsem sta bili videti zavoženi, slabo inteligentni, manipulirali sta s partnerjem, na videz sta dali veliko, medtem, ko prva je pri dvajsetih špeha nabrala že kar nekaj.  Torej še sama sebe ne pazi, kako bo potemtakem z otrokom. Obe sta tudi hčerki generacije vročih feministk, torej tisti dve, ki sta jim bržkone materi izprale možgane. Le to se tako mlada fanta kot sta njuna partnerja še ne zavedata, bržkone pa ta generacija niti kakšne druge izbire nima.

Na koncu država ponuja daljšo delovno dobo fantom, fizično zahtevnejša delovna mesta, da prej umrejo, ženske pa se do izdiha partnerjev mažejo s kremami proti celulitu.

Andres

Pri teh dveh parih ne najdemo niti "pravega moškega" niti "prave ženske".
9ZK 656

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
    • Nenavadno
« Reply #73 on: August 30, 2010, 02:53:01 AM »

Andres

Pri teh dveh parih ne najdemo niti "pravega moškega" niti "prave ženske".

Seveda ne, saj moški je moral ženska postati, ženski pa so samo še joške ostale.

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline Maja

• Lipicanec
  • Freedom is my security.
« Reply #74 on: August 30, 2010, 02:58:05 AM »
Žal. Pa kdo je kriv za to? Ženske? Moški? Starši?
9ZK 656