Tea,
mi poveš prosim, kako deluje aspekt v primerjalnem horoskopu - če sta moški Saturn in ženska Luna v eksaktni konjunkciji - vem da moraš gledati še kup zadev, ampak tako na splošno, če se da reči, kako se lahko ta vpliv kaže?
Sem razmišljala, da bi lahko ( glede na to , da je Saturn karmični planet, učitelj ) šlo za moško " starejšo dušo " in ima sedaj tudi vlogo učitelja ženski na "luninem" področju, mogoče tudi nek pokazatelj, da morda gre za karmičen odnos; morda moški " blokira " čustva ženske.... kaj bi rekla?
hvala ti 
No, ravno zato moramo skrbno proučiti vso karto ........... kajti da ravno blokira /saturn/ čustva /luna/ ni nujno, če so druge predpostavke, če je npr. aspekt pozitivno povezan še z drugimi stvarmi ....
Lahko bi se luna počutila enostavno varno ob takem Saturnu, kajti moramo upoštevati tudi na kakšni osnovi /planetu/ je bila zveza sklenjena.
Saturn: resnost, odgovornost, dolžnost, status, že v naprej določeno itd...
Neptun: romantična pričakovanja, sanjarjenje in razočaranja
Uran: nepremišljena zveza, iskre, hitrost, večje odsotnosti enega od partnerjev.
itd..........
Tako na splošno bi rekla, da je tak aspekt kazalec, da bo zveza trajala dolgo let. Vsekakor pa v karmičnem smislu oba planeta predstavljata pomembno vlogo.
Tole pa je iz moje spletne strani: nasplošno
Kadar sta v aspektu dveh partnerjev Luna in Saturn in sta v dobrih odnosih, pomeni, da bosta (predvsem Luna) cenila odgovorno vedenje za izgraditev trdne skupnosti. Saturn bo prevzemal nase večje odgovornosti v odnosu, ali pa celo Luni držal kakšne lekcije o dolžnostih.
Če sta planeta v slabih aspektih, potem lahko Saturna doživljamo preveč strogega, hladnega in Luna se bo umikala v svojo lupino iz strahu, da jo ne bi preveč ranil. Saturnovo pomanjkanje romantičnosti in domišljije bi lahko izzvali v Luni občutek razočaranosti.