Author Topic: Progresivna karta članov foruma  (Read 131597 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
Progresivna karta članov foruma
« on: September 19, 2006, 09:06:36 PM »
Na tem mestu se bomo pogovarjali o posameznih tranzitnih in progresivnih vplivih planetov na vaše natalne pozicije.

Zadeva ni namenjena postavljanju vprašanj tistih, ki bodo na forumu samo prehodni gosti, oz. bodo prišli postavit vprašanje, potem pa jih ne bomo več videli. Želim, da se tukaj razvije debata o različnih vplivih in da na odgovore dobimo tudi povratno informacijo.

Kako se postavlja vprašanje:
- astrolog mora vsaj približno vedeti neko zgodovino dogodkov, kajti prihodnost bo odvisna od posameznikovega razvoja. Vprašanja naj bodo konkretna in tema je odprta v želji, da bi se skozi to vsi nečasa naučili.

www.Astro-Star.net
ASTROLOŠKE ANALIZE, VEDEŽEVANJE, TEČAJI VEDEŽEVANJA IN ASTROLOGIJE

http://shrani.si/f/g/Y6/4RTQBfUR/tea.gif

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
  • Ne čistim več vodnega kamna. Lotevam se brisanja.
    • Nenavadno
Re: Progresivna karta članov foruma
« Reply #1 on: September 20, 2006, 12:36:08 AM »
Verjamem, da bo ta tema dobro brana.   Upam, da bodo člani pozorno prebrali navodila, ki jih astrolog potrebuje.

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #2 on: September 22, 2006, 09:09:29 PM »
Andres,

V tvojo osebno karto je padel lunin mrk točno na Saturna v tvojo 8 hišo in naredil točno opozicijo na Plutona v 2 hiši.

8 hiša je škorpijonska hiša in prinaša dokončanje določenih zadev, predvsem zato, da se nove lahko začnejo. To je hiša skupne lastnine s partnerjem, torej tistega kar delimo z nekom /denar, spolnost - telo/, ponavadi gre za prekinitev nekega trdnega odnosa, ali odnosa, na katerega smo računali.
Poleg tega 8 hiša prinaša še opravke z davki, zapuščino, zavarovanji. Lahko da bo šlo za pogajanja o tem. Lahko bi se odplačali dolgovi, ali pa bi v tem času /bognedaj/ najeli kakšen kredit/. Lahko pa se zaprosi za kreditno kartico ali pa manjšo vsoto denarja.
V tem času nam lahko v hišo pride tudi denar, ki ga nismo neposredno zaslužili. Ali pa nekaj takega izgubimo /borza, skladi/. Vsekakor pa imamo s tem področjem ki ga zastopa 8 hiša /Pluton pa naravni vladar 8 in tudi vladar tvoje 4 hiše/, zato bo šlo verjetno za denar, ki izvira iz doma ali celo iz dela, ki bi ga opravljal tudi doma.
Je pa res, da Lunin Mrk na saturnu /prekinitev partnerske zveze/ lahko prinese tudi več opravkov z avtoritetami, življenje pa bi lahko postalo malo bolj oteženo ali pa omejeno na nek način. Saturn je vladar tvoje 6 hiše in na področju službe bo za to več odgovornosti in trdega dela.
Lunin
Zaradi vpletenosti Plutona v mrk je vse kar se ti je "rezalo" spreminjalo in kar si "pospravil stran" iz svojega življenja dokončno. Vrnitve tja nazaj ni več.

Torej povzetek:
Nova služba, nov način služenja denarja, nov vir dohodka, ki ni neposredno zaslužen z delom, nov statusni položaj /kajti Venera je le 1° orbisa = vladarica tvoje 10 h/in nova ljubezen, pa tudi novosti v tvojem domu.

Zdaj bi morala videti še tvoje tranzite in progresije, vendar jih na tvoji karti ni. Potem bi dobila oba še bolj natančno informacijo.

Lunini mrki veljajo približno pol leta. Čutimo pa ga intenzivneje mesec dni prej in mesec dni pozneje.

Mrki se nadaljujejo in naslednji lunin mrk /april 2007/ ti pade na Urana v 2 hišo, ko bo spet v ospredju denar in nenadne spremembe glede posesti, plače  itd.
Pri uranu pa je dobro da smo čimbolj fleksibilni.
Oktobra 2007 pa ti sončni mrk pade 2° od Vener v 2 hiši in mislim, da bo s tem zaključeno tvoje področje financ. Takrat bo čas novih projektov, večjega dohodka, prenovo hiše ali stanovanja, nov stil oblačenja, nov hobi itd....
www.Astro-Star.net

Offline Lunca

• Uporabnik
  • **
« Reply #3 on: October 05, 2006, 07:49:38 AM »
Oj Teja, ti gledaš lunin mrk v progresivni karti? Meni pade v natalu v sedmo hišo, v progresivni pa v peto? Pa še saturn je blizu. Se ti zdi pomembno, da ta mrk vklaplja nekako še plutonov kvadraz zraven?

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #4 on: October 05, 2006, 08:39:05 AM »
Oj, Lunca

Brez tranzitov in progresij so tudi mrki brez pravega pomena.
Jaz gledam na zadevo tako. Tranziti so itak dejavni neko daljše obdboje. Mrk bo sigurno signifikator, v večini primerov pa tudi sprožilec, nekega dogajanja, za katerega bo seveda podlaga tudi tranzit.
www.Astro-Star.net

Offline Lunca

• Uporabnik
  • **
« Reply #5 on: October 05, 2006, 08:49:19 AM »
Se strinjam. Na splošno kar se tiče mrka skozi natalno hišo pa verjetno lahko gledamo podobnost mrkov na vsakih 18 let.

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #6 on: October 05, 2006, 09:05:52 AM »
Lunca

sama se z mrki bolj natančno ukvarjam šele kakšna 4 leta. Tako da še nimam čisto konkretnih odgovorov, ki mi jih je potrdila tudi moja praksa. Malo bo treba še proučiti, kajti v literaturi, ki je moram rečt dokaj pomanjkljiva, je zapisano enkrat tako, drugič pa drugače.

Te saros serije so tudi precej zakomplicirane in zamotane. Helena mi je priskrbela dobro literaturo. Kolikor imam časa študiram.

Kar pa se tiče mojih ugotovitev. V zadnjem času sem imela nekaj primerov, ko so bili otroci rojeni v času mrka. Zdravstvene težave v začetni fazi, napačne diagnoze zdravnikov, večinoma je šlo za potenciranje težav, ki so se sedaj po tem času izkazale za veliko manj obremenilne, kot je bilo rečeno.
V astrološki karti se je dobro videlo, da resnejših težav v življenju otroka ne bo.
Pri tem sem upoštevala tudi dejstvo, da otroci rojeni ob mrkih imajo v začetku zdravstvene težave, so pa kasneje v življenju dosti bolj zdravstveno trdni od drugih.
Bi bilo mogoče zanimivo proučiti še nekaj vaših primerov. Je kdo rojen ob mrku?

Lani je npr. imel moj mož eksaktni mrk na soncu /torej je šlo za mrk v sončnem povratku/. Obenem pa tudi T Saturna na Plutona v 12 hiši v kvadratu na Luno in Venero.

Sem pričakovala zdravstvene težave in še kup drugih nevšečnosti, glede tudi na moje tranzite. Od vsega skupaj ni bilo nič. Razen selitve seveda  ;D
Njegovo počutje je bilo v celem letu nekako podobno tistemu dnevu, ko je mlaj, pa se nam nič ne ljubi. Enostavno se nam ne da premikati.

Tako, da mislim, da je pri vsem tem zelo pomembno, kako se na zadevo pripravimo, če vemo, da nas čaka takale zadevšna, ki nam zna zakomplicirati življenje. Pozitivna naravnanost in sprejemanje sprememb pa je podlaga za uspešno življenje.

Če pa pogledam njegov mrk pred 18. leti: 1987 leta je bil izredno popularen /saj se spomniš - RŽ). Takrat je bil Pluton konj. Venera, opozicija Luna, kvadrat natalni Pluton,
Lunin mrk pa je naredil opozicijo na sonce.
www.Astro-Star.net

Offline Lunca

• Uporabnik
  • **
« Reply #7 on: October 05, 2006, 09:27:33 AM »
Teja!

Z navedenim se strinjam. Res mrki delujejo od primera do primera različno. Literature je malo, pa še tista, ki je včasih spodbija drugo.

Poznam dva primera otrok, rojena na mrk. Pri prvem je porod potekal malo komplicirano, vendar z otrokom vse v redu, vendar čez 18 let naslednji mrk prinesel hudo prometno nesrečo, tako, da so ga komaj zakrpali.

Drug otrok rojen na mrk, izpahnilo so mu roko in zlomljena ključnica pri porodu, naslednji mrk bo šele sledil.

Sicer mislim, da je bil mrk v devici leta 1988. Takrat je bil stopinjo stran od mojega natalnega saturna in umrl mi je oče (saturn). Ker očeta ni več, bi morali gledat druge moške osebe? No v takem primeru, primeru smrti so svoje naredili seveda tranziti, uran 90 na saturna in mislim, da še celo mars.

Opazovala sem mrk leta 1999 avgusta, to je bil mrk, ki smo se ga vsi bali, meni pa je padel celo na ASC, vladar uran v peti hiši, je verjetno scimpral prav hitro poroko moje hčere, res se nisem nadejala tako hitre poroke. Očitno ima prste vmes tudi vladar hiše, sicer bi mrk deloval precej  tudi name ASC, kajti od takrat sem se bolj odprla po ločitvi, spoznala svojega novega primorčka in tako naprej.

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
    • Nenavadno
« Reply #8 on: October 05, 2006, 05:41:07 PM »
Andres,

V tvojo osebno karto je padel lunin mrk točno na Saturna v tvojo 8 hišo in naredil točno opozicijo na Plutona v 2 hiši.

8 hiša je škorpijonska hiša in prinaša dokončanje določenih zadev, predvsem zato, da se nove lahko začnejo. To je hiša skupne lastnine s partnerjem, torej tistega kar delimo z nekom /denar, spolnost - telo/, ponavadi gre za prekinitev nekega trdnega odnosa, ali odnosa, na katerega smo računali.
Poleg tega 8 hiša prinaša še opravke z davki, zapuščino, zavarovanji. Lahko da bo šlo za pogajanja o tem. Lahko bi se odplačali dolgovi, ali pa bi v tem času /bognedaj/ najeli kakšen kredit/. Lahko pa se zaprosi za kreditno kartico ali pa manjšo vsoto denarja.
V tem času nam lahko v hišo pride tudi denar, ki ga nismo neposredno zaslužili. Ali pa nekaj takega izgubimo /borza, skladi/. Vsekakor pa imamo s tem področjem ki ga zastopa 8 hiša /Pluton pa naravni vladar 8 in tudi vladar tvoje 4 hiše/, zato bo šlo verjetno za denar, ki izvira iz doma ali celo iz dela, ki bi ga opravljal tudi doma.
Je pa res, da Lunin Mrk na saturnu /prekinitev partnerske zveze/ lahko prinese tudi več opravkov z avtoritetami, življenje pa bi lahko postalo malo bolj oteženo ali pa omejeno na nek način. Saturn je vladar tvoje 6 hiše in na področju službe bo za to več odgovornosti in trdega dela.
Lunin
Zaradi vpletenosti Plutona v mrk je vse kar se ti je "rezalo" spreminjalo in kar si "pospravil stran" iz svojega življenja dokončno. Vrnitve tja nazaj ni več.

Torej povzetek:
Nova služba, nov način služenja denarja, nov vir dohodka, ki ni neposredno zaslužen z delom, nov statusni položaj /kajti Venera je le 1° orbisa = vladarica tvoje 10 h/in nova ljubezen, pa tudi novosti v tvojem domu.

Zdaj bi morala videti še tvoje tranzite in progresije, vendar jih na tvoji karti ni. Potem bi dobila oba še bolj natančno informacijo.

Lunini mrki veljajo približno pol leta. Čutimo pa ga intenzivneje mesec dni prej in mesec dni pozneje.

Mrki se nadaljujejo in naslednji lunin mrk /april 2007/ ti pade na Urana v 2 hišo, ko bo spet v ospredju denar in nenadne spremembe glede posesti, plače  itd.
Pri uranu pa je dobro da smo čimbolj fleksibilni.
Oktobra 2007 pa ti sončni mrk pade 2° od Vener v 2 hiši in mislim, da bo s tem zaključeno tvoje področje financ. Takrat bo čas novih projektov, večjega dohodka, prenovo hiše ali stanovanja, nov stil oblačenja, nov hobi itd....

Oh Teja.  Vidim, da je ta tvoj datiran 22.9. Torej dva dni pred uradno otvoritvijo foruma.  Tisti čas sem hudo delal ravno s forumom in ta post je šel oprosti mene.  Bom še enkrat prebral in dal respons.

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #9 on: October 05, 2006, 07:01:33 PM »
Vidiš Andres. Očitno ima retro Merkur že nekakšen vpliv na vse skupaj.  Jaz sem pa čudno gledala, ko si postavil vprašanje za stanovanje. Prav zato sem ga postavila pod horarno vprašanje, kjer je Helena strokovnjak in je takoj povedala, da ni bilo dobro zastavljeno.  ;D
www.Astro-Star.net

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #10 on: October 05, 2006, 09:08:47 PM »
Teja!

Z navedenim se strinjam. Res mrki delujejo od primera do primera različno. Literature je malo, pa še tista, ki je včasih spodbija drugo.

Poznam dva primera otrok, rojena na mrk. Pri prvem je porod potekal malo komplicirano, vendar z otrokom vse v redu, vendar čez 18 let naslednji mrk prinesel hudo prometno nesrečo, tako, da so ga komaj zakrpali.

Drug otrok rojen na mrk, izpahnilo so mu roko in zlomljena ključnica pri porodu, naslednji mrk bo šele sledil.

Sicer mislim, da je bil mrk v devici leta 1988. Takrat je bil stopinjo stran od mojega natalnega saturna in umrl mi je oče (saturn). Ker očeta ni več, bi morali gledat druge moške osebe? No v takem primeru, primeru smrti so svoje naredili seveda tranziti, uran 90 na saturna in mislim, da še celo mars.

Opazovala sem mrk leta 1999 avgusta, to je bil mrk, ki smo se ga vsi bali, meni pa je padel celo na ASC, vladar uran v peti hiši, je verjetno scimpral prav hitro poroko moje hčere, res se nisem nadejala tako hitre poroke. Očitno ima prste vmes tudi vladar hiše, sicer bi mrk deloval precej  tudi name ASC, kajti od takrat sem se bolj odprla po ločitvi, spoznala svojega novega primorčka in tako naprej.

Fajn, Lunca da spremljaš tole. Meni enostavno zmanjka časa za študije. Pa kolikokrat sem že rekla, da si bom vzela čas.  :D
Vidiš, ti bi forum lahko izkoristila za bazo podatkov, pa naredila kakšen povzetek. Mislim, da bodo vsi z veseljem dali podatke
www.Astro-Star.net

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
    • Nenavadno
« Reply #11 on: October 06, 2006, 04:23:45 AM »

Od polovice preteklega meseca sem res zaslužil nekaj z oddajo, tudi sem dobil neke pričakovane  finance za povračilo stroškov in pa  morebiti se mi obrne v poslu z uvozom in prodajo, ter bom naposled prodal malo več. Kdo ve.  O tem sem se pogovarjal v nedeljo, v petek pa sem tudi za malenkost prodal.  No, in ravno sedaj gledam, pred menoj je tuja  bančna  kartica, ki so mi jo isti čas poslali zaradi malega prihodka na network marketingu. Zanimivo. To kartico sem poskušal aktivirat a ni šlo. Preprosto sem jo dal v vitrino in do danes, ko sem se slučajo spomnil se jo niti dotaknil nisem in nato brez problema aktiviral.  In še bolj zanimivo. V času največjega mrka se je celoten posel ustavil. Imam še te moje potencialne kupce, toda koraka naprej ne naredijo. Tisti čas sem tudi kupil neke vrednostne papirje, ki so bili zelo mikavni prejšnji mesec. Na njih sem do sedaj zaslužil, je pa res da sem drugje izgubil.

Vendar je bila nedelja posebno zaznamovan dan kar zadeva oddaje.  Zjutraj tu pogledam na mail in dobim prošnjo če lahko pomagam dvema slovenskima študentkama za 14 dni, ko bosta prišli na študij. Ah kaj čem.  Napisal sem pač, da naj prideta in s prijateljem, ki je samski kot jaz sva že splanirala da bi bilo dobro biti pri njemu z njima za novo leto. ;)

Potem, torej še vedno v nedeljo, sem šel na neke vrste boljšji sejem. Tam sem srečal neko Filipinko, najbolj sramežljivo žensko kar sem jih v življenju spoznal.  Sicer se poznava že nekaj let, vendar stika nimava prav veliko. Prvo vprašanje je bilo, če imam še prosto, da bi jo pod streho vzel.  Jebi ga. Za par dni je zamudila. Na srečo pa se moja podnajemnika selita v Nemčijo decembra ali januarja in tako bo mogoče ta moja Filipinka iz boljšjega sejma sem prišla. 

Še nekaj sem opazil kake tri tedne ali manj pred mrkom.  Kot v začetku leta 2005 mi je moja veza iz Sirije ponudila da bi prišel tja poučevat.  Odgovora nisem dal, pa še msn konekcija s tistim koncem je relativno slaba.  Seveda pa bom verjamem za tiste konce kdaj kaj tudi delal.  In zdaj v tem času bi bil pri izračunavanjih, če nebi delal foruma.  Tako pa so šle noči in dnevi samo v to.

Ta mrk naj bi prinesel prekinitev partnerske zveze, toda v mojem primeru jo nimam s kom za prekinit. Obenem je res, da se nekako težko dobim z eno, ki jo imam občasno. Nikakor nama ni dano, da bi se dol dala. Ona čez dan ne more, zvečer pa pozno domov hodi. No, po mrku sva se resda slišala in sedaj ta teden sem jo slišal, tako da se verjetno čez vikend kje dobiva.

Ustrezno službo dobiti mi  ni najlažje. Verjetno imam tudi visoke kriterije, vendar je obenem res, da prošnje oddajam samo za dela, ki se mi zdijo primerna.  Itak, če nič ne dobim grem lahko delat na nekaj mest, med drugim v bolnico, da bom ta starejše vozil po hodniku gor in dol. Ali pa cunje v Zara trgovino prodajat, ali pa grem za varnostnika. No, za hec sem oddal prošnjo za varnostnika v parlamentu in poslali so mi odgovor, da so zaposlili že kuharico. Haahaha.  Sem jim napisal tja na agencijo, da imajo vse pomešano, ker sem nikakršen kuhar.

Skratka verjamem, da so ljudje, ki jim gre slabše. Partner jih mlati po glavi, šef jih penetrira, plača je slaba, otrok nevzgojen se dere, ta starejši pa je na igli. Tega jaz ne poznam, imam svoj mir in pogosto razmišljam kako se bom sploh navadil živeti s partnerkoi, ko je pa tako lepo biti sam. Pustiti se ji ne bom smel od prvega trenutka, potem pa bo šlo mogoče.

Aprila leta 2007 ko bo na vrsti prenova doma, me verjetno čaka tudi finančni udarec. Nekaj smo govorili, da bi malo hišo adaptirali, kar me lahko stane do 10.000 € Ampak jaz bi šel drugo pot.  Preprosto bi najel Poljake, oni delajo za 8-10€ na uro. Pa naj adaptirajo hišo.  Pravzaprav sem o tem s sosedom govoril in se je potrebno še nadalje dogovoriti.

Hvala za tvojo razlago Tea, pa oprosti, ker sem ti delo naložil in nazadnje še tako pozno odgovor videl.   Tranzite in progresije bom dodal v karto. Če bom le znal. 

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
    • Nenavadno
« Reply #12 on: October 06, 2006, 04:42:57 AM »
Tea?

Je to mogoče pravilno izpolnjena progresivna karta?  http://www.nenavadno.com/progresivnakarta.gif

Andres

Moja astro karta

9ZK število 858

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #13 on: October 06, 2006, 08:22:52 AM »
Andres,
Na Astro.com poglej med možnostmi. Namesto "Natalna karta" se odločiš za:
RADIX, TRANZITI, PROGRESIJE

Potem: Liz Greeen

Potem sistem hiš: Placidus

Potem spodaj pa še:  Kiron, Past forutune, Lilith, Vertex
« Last Edit: October 06, 2006, 08:25:52 AM by Tea »
www.Astro-Star.net

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
    • Nenavadno
« Reply #14 on: October 06, 2006, 03:34:59 PM »
Joj. To je tako ajnfoh najti, da sem kar dolgo rabil. :)
http://www.nenavadno.com/progresivnakarta.gif

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858