Od polovice preteklega meseca sem res zaslužil nekaj z oddajo, tudi sem dobil neke pričakovane finance za povračilo stroškov in pa morebiti se mi obrne v poslu z uvozom in prodajo, ter bom naposled prodal malo več. Kdo ve. O tem sem se pogovarjal v nedeljo, v petek pa sem tudi za malenkost prodal. No, in ravno sedaj gledam, pred menoj je tuja bančna kartica, ki so mi jo isti čas poslali zaradi malega prihodka na network marketingu. Zanimivo. To kartico sem poskušal aktivirat a ni šlo. Preprosto sem jo dal v vitrino in do danes, ko sem se slučajo spomnil se jo niti dotaknil nisem in nato brez problema aktiviral. In še bolj zanimivo. V času največjega mrka se je celoten posel ustavil. Imam še te moje potencialne kupce, toda koraka naprej ne naredijo. Tisti čas sem tudi kupil neke vrednostne papirje, ki so bili zelo mikavni prejšnji mesec. Na njih sem do sedaj zaslužil, je pa res da sem drugje izgubil.
Vendar je bila nedelja posebno zaznamovan dan kar zadeva oddaje. Zjutraj tu pogledam na mail in dobim prošnjo če lahko pomagam dvema slovenskima študentkama za 14 dni, ko bosta prišli na študij. Ah kaj čem. Napisal sem pač, da naj prideta in s prijateljem, ki je samski kot jaz sva že splanirala da bi bilo dobro biti pri njemu z njima za novo leto.
Potem, torej še vedno v nedeljo, sem šel na neke vrste boljšji sejem. Tam sem srečal neko Filipinko, najbolj sramežljivo žensko kar sem jih v življenju spoznal. Sicer se poznava že nekaj let, vendar stika nimava prav veliko. Prvo vprašanje je bilo, če imam še prosto, da bi jo pod streho vzel. Jebi ga. Za par dni je zamudila. Na srečo pa se moja podnajemnika selita v Nemčijo decembra ali januarja in tako bo mogoče ta moja Filipinka iz boljšjega sejma sem prišla.
Še nekaj sem opazil kake tri tedne ali manj pred mrkom. Kot v začetku leta 2005 mi je moja veza iz Sirije ponudila da bi prišel tja poučevat. Odgovora nisem dal, pa še msn konekcija s tistim koncem je relativno slaba. Seveda pa bom verjamem za tiste konce kdaj kaj tudi delal. In zdaj v tem času bi bil pri izračunavanjih, če nebi delal foruma. Tako pa so šle noči in dnevi samo v to.
Ta mrk naj bi prinesel prekinitev partnerske zveze, toda v mojem primeru jo nimam s kom za prekinit. Obenem je res, da se nekako težko dobim z eno, ki jo imam občasno. Nikakor nama ni dano, da bi se dol dala. Ona čez dan ne more, zvečer pa pozno domov hodi. No, po mrku sva se resda slišala in sedaj ta teden sem jo slišal, tako da se verjetno čez vikend kje dobiva.
Ustrezno službo dobiti mi ni najlažje. Verjetno imam tudi visoke kriterije, vendar je obenem res, da prošnje oddajam samo za dela, ki se mi zdijo primerna. Itak, če nič ne dobim grem lahko delat na nekaj mest, med drugim v bolnico, da bom ta starejše vozil po hodniku gor in dol. Ali pa cunje v Zara trgovino prodajat, ali pa grem za varnostnika. No, za hec sem oddal prošnjo za varnostnika v parlamentu in poslali so mi odgovor, da so zaposlili že kuharico. Haahaha. Sem jim napisal tja na agencijo, da imajo vse pomešano, ker sem nikakršen kuhar.
Skratka verjamem, da so ljudje, ki jim gre slabše. Partner jih mlati po glavi, šef jih penetrira, plača je slaba, otrok nevzgojen se dere, ta starejši pa je na igli. Tega jaz ne poznam, imam svoj mir in pogosto razmišljam kako se bom sploh navadil živeti s partnerkoi, ko je pa tako lepo biti sam. Pustiti se ji ne bom smel od prvega trenutka, potem pa bo šlo mogoče.
Aprila leta 2007 ko bo na vrsti prenova doma, me verjetno čaka tudi finančni udarec. Nekaj smo govorili, da bi malo hišo adaptirali, kar me lahko stane do 10.000 € Ampak jaz bi šel drugo pot. Preprosto bi najel Poljake, oni delajo za 8-10€ na uro. Pa naj adaptirajo hišo. Pravzaprav sem o tem s sosedom govoril in se je potrebno še nadalje dogovoriti.
Hvala za tvojo razlago Tea, pa oprosti, ker sem ti delo naložil in nazadnje še tako pozno odgovor videl. Tranzite in progresije bom dodal v karto. Če bom le znal.
Andres