Author Topic: Vsi govorijo o simbolih  (Read 213136 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline apemaya

• Veteran
Re: Vsi govorijo o simbolih
« Reply #120 on: March 02, 2007, 08:11:40 AM »
ja, Regina, sem ga prezivela :D Zelo zanimiva knjiga, ceprav po pravici povedano, se mi je zadnjih 50 strani kar vleklo in ne vem, ce mi je od teh kaj ostalo v glavi ;D

Danes grem v knjiznico in bom pogledala za Junga, ce ga pa ne bo, bom pa pogledala Pomen nakljucij, ki si jo zadnjic omenila.

Offline Regina

• Spletn. Simbol
  • Ustavi se tam, kjer sije sonce
    • Šepet sanj
« Reply #121 on: March 02, 2007, 09:01:50 AM »
Samo, da si ga preživela. ;D
Za profesionalno analizo sanj in dešifriranje sporočila, ki je namenjeno samo vam! 
www.sepet-sanj.com
ThetaHealing Practitioner™

Offline Azra

• Spl. simbol
  • "The devil made me do it ..."
« Reply #122 on: March 02, 2007, 11:04:29 AM »
Regina, imam eno vprasanje. Ze nekaj casa nazaj sem prebrala Freudovo Interpretacijo sanj, ki pa mi nekako niso "lezale". Vsekakor tako velikega cloveka ne morem soditi, saj je naredil velik korak tudi v sanjskem svetu. Vendar vso njegovo povezovanje s spolnostjo  ???
Zanima me, katerega izmed mojstrov priporocas za branje - razumevanje sanj? Kako je pri Jungu? Je kaksna njegova knjiga na omenjeno tematiko priporocljiva?
Hvala in lep pozdrav!  :)
http://img687.imageshack.us/img687/1953/mojakarta.gif
V pravljici junak ubije zmaja in se poroci s princeso. V realnosti ne ubije nikogar in se poroci z zmajem.

Offline Regina

• Spletn. Simbol
    • Šepet sanj
« Reply #123 on: March 02, 2007, 11:21:23 AM »
Prav o tem sva debatirali že z apemayo http://www.nenavadno.com/forum/index.php/topic,22.30.html
Freud je redkim ljudem blizu, ga je pa dobro prebrat že zaradi primerjave z Jungom. Sicer pa se z neko zalogo literature o psihologiji sanj ne moremo ravno pohvalit.
Za profesionalno analizo sanj in dešifriranje sporočila, ki je namenjeno samo vam! 
www.sepet-sanj.com

Offline Nika

• Trenutno v uvajanju
  • *
« Reply #124 on: March 02, 2007, 04:22:22 PM »
Hojla! En simbol iz današnjih sanj: prejela sem diadem, najprej ga je nekdo položil pred mene in sem ga samo občudovala, bil je zelo svetel, skoraj bel, posut z biseri in kamenčki.. Bil mi je zelo všeč in kar nisem mogla verjeti. Potem mi ga je zopet ta isti nedoločljiv osebek dal na glavo.. ..

Kaj bi to pomenilo? Lep začetek vikenda vsem skupaj!

Offline Regina

• Spletn. Simbol
    • Šepet sanj
« Reply #125 on: March 02, 2007, 05:30:43 PM »
Te sanje bi lahko pomenile prekrasen notranji občutek zadovoljstva in uspeha, ki nima materialne vrednosti, ampak se lahko meri le z duhovnim bogastvom, saj si ga dosegla na podlagi preizkušenj. V nadaljevanju so sanje kot dvorezni meč. S tem uspehom si se dvignila za stopničko višje na lestvici osebne vrednosti, neka hinavska oseba v tvojem življenju pa ti hoče to zadovoljstvo skaliti. Nika, pomisli in ugotovi, kdo bi to lahko bil.
www.sepet-sanj.com

Offline apemaya

• Veteran
« Reply #126 on: March 04, 2007, 09:59:15 PM »
Predvcerajsnje sanje- ne spomnim se celih sanj, se pa spomnim enega detajla:
moski je imel na rokah kot neke lesene ozke zabojcke in vedela sem, da so narejeni tako, da imajo notri osiljen kos kola, ki se mu je zaril v dlani in sem pomislila: kot pri Kristusu, ki je bil pribit z zeblji.

Groza :'( ???

A me kaj drzi? Imam zvezane roke?

Danes sem pa spet sanjala dvigalo in stolpnico in sem morala do 150. nadstropja in me ni bilo toliko strah kot ponavadi, ko me je strah visine in dvigal, ki ob zacetku dviganja ali spuscanja cuknejo.

Ali lahko dvigalo predstavlja, kako se dvigam ali spuscam po raznih nivojih svoje osebnosti? Zdi se mi, da se v teh sanjah s stolpnicami, dvigujem vedno visje. Ker se mi zdi, da je v teh sanjah 150. nad. bilo med najvisjimi nadstropji te stavbe.

Uf, koliko vprasanj, Regina- oprosti, ampak moram razumet, ker je to kot mozaik, kjer sebe odkrivam :)

Hvala

Offline Regina

• Spletn. Simbol
    • Šepet sanj
« Reply #127 on: March 05, 2007, 12:40:30 AM »
Sanje s tem moškim ne razumem najbolje. A je bil s koli kam pribit?
Tudi za druge v bistvu sploh ne vem, kaj te zanima. Zgolj simbolika dvigala, dviganja in spuščanja, stolpnice ...?

Apemaya, tako ne bo šlo. Zate in za vse, ki opisujete svoje sanje velja, da jih je treba opisat čim širše in dajmo se malo potrudit.  Vaše razmišljanje ni samo zaželjeno, ampak tudi samoumevno,  a če pri tem tako hitite, da pozabite na sanjsko dogajanje, si ga sama ne morem izmislit.

www.sepet-sanj.com

Offline apemaya

• Veteran
« Reply #128 on: March 06, 2007, 04:50:24 PM »
 :-[ ja, imas prav! Se opravicujem.

Prve sanje tezko bolj natancno razlozim, ker so le detajl vecjih sanj, ki pa se jih ne spomnim.

Pri drugih pa sem te sprasevala, ce ima simbolika spuscanja in dvigovanja kot npr. z dvigalom v stolpnici, kaksen pomen. Ker se mi ta tip sanj kar naprej ponavlja. In v vsakih nadaljnjih sanjah se dvigujem z dvigalom v visje nadstropje.

Se enkrat se opravicujem za malomarnost. :-\

Offline Regina

• Spletn. Simbol
    • Šepet sanj
« Reply #129 on: March 06, 2007, 11:28:42 PM »
No, če je temu tako, potem je bolje, da prve sanje pustiva pri miru.
Pomen ima vsaki simbol, znak ali element v sanjah, težo mu pa daje njegov izgled, čustva in občutki, ki so z njim povezani in sanjsko okolje, v katerem se znajde, zato je tako pomembno opisati vsako najmanjšo podrobnost, ki se je spomnimo.

Dviganje in spuščanje ... hmmm, tako kot vsak drugi simbol ga je nemogoče ovrednotiti kar tako, nekaj na splošno. Lahko govori zgolj o trenutnem položaju, stagnaciji, napredovanju ali celo nazadovanju, lahko se nanaša na željo po nadzoru, izkušnji ali spominu, lahko pomeni razvoj duhovnega stališča, domišljije ali celo razumskega mišljenja, spodbudo za težko dosegljiv cilj ali nagrado, lahko pomeni beg od realnosti ali opozarja, da je človek preveč pri tleh... ufff, tega je ogromno in odvisno pač od tega, kaj se dogaja vzporedno.
Ti si napisala:
Danes sem pa spet sanjala dvigalo in stolpnico in sem morala do 150. nadstropja in me ni bilo toliko strah kot ponavadi, ko me je strah visine in dvigal, ki ob zacetku dviganja ali spuscanja cuknejo.
Rdeče niti torej nimava, veva samo to: dvigalo, stolpnica, 150. nadstropje in manj strahu.
Ker se sanje ponavljajo, bi bilo dobro, da si ene izmed naslednjih skušaš čim bolje zapomnit in jih čim bolj natančno zapišeš.
www.sepet-sanj.com

Offline apemaya

• Veteran
« Reply #130 on: March 07, 2007, 03:09:36 PM »
razumem

Ja brez konteksta je tezko razloziti pomen.
Sem mislila, da dvigovanje pomeni kaj bolj natancnega. V mojih sanjah je bilo sprva tako, da so dvigala imela kaksno napako- so se ustavila na pol nadstropja; ko so se vrata odprla je bilo med mano in nadstropjem luknja; dvigalo je ob startu cuknilo in tega me je bilo strah, ali ko se je spuscalo je bilo kot da padamo...Zadnje case pa dvigala normalno obratujejo in vsakic grem v visje nadstropje. Pa v zadnjih sanjah je bilo dvigalo stekleno, zadnje torej 150. nad. pa zelo svetlo- zaradi prizganih luci. Bilo je kot siroka recepcija.

Zato sem mislila, da pac visje nadstropje pomeni, da se dvigujem oz plezam po osebnosti/osebnostno rastem. Morda sem sedaj bolj sigurna, bolj jasno vidim stvari.
V bistvu se v mojem zivljenju ni zgodilo nic takega. Cakaj oz. ja, nekaj pa se je. Prijateljica mi je priznala nekaj, kar sem slutila in je za moje pojme ravnala napacno. In zaradi tega imam za kancek slabse mnenje o njej. Ona je tudi nekaj pocela v sanjah, pa ne vem tocno kaj.

Offline Regina

• Spletn. Simbol
    • Šepet sanj
« Reply #131 on: March 08, 2007, 10:42:36 AM »
Če je bilo prej toliko strahu in težav z dvigalom, potem bi lahko govorile o pozitivni spremembi. Morda bi ti kakšna asociacija na temo 150. nadstropja povedala kaj več, zato poskusi poiskat povezavo še s tem številom, ker slabše mnenje o nekom ne more predstavljat duhovnega razvoja, kot naj bi med drugim pomenilo dviganje v sanjah. Lahko pa pomeni nenadno spoznanje, neko podzavestno vsebino, ki se skuša povzpeti v zavest. Dogodek, kot si ga opisala s kolegico, se mi zdi, da bi lahko dejansko povezala prav s temi sanjami. 
www.sepet-sanj.com

Offline apemaya

• Veteran
« Reply #132 on: March 08, 2007, 01:02:32 PM »
razmisljam in razmisljam, kaj bi lahko pomenila st. 150 pa ne najdem povezave :-\

Ko sem brala, kaj vse lahko pomeni divigovanje in spuscanje, in si napisala "zelja po nadzoru", bi morda v mojem primeru lahko bila to najboljsa interpretacija.

S to kolegico sva zelo dobre prijateljice in si veliko poveva, veckrat me poprosi za kaksen nasvet in mislim, da ga zelo ceni. Pride tudi po tolazbo. In jaz ji jo skusam dati, saj ji zelim najboljse. Potem pa ona kljub mojim svarilom, da se bo zopet opekla (kar se tudi vedno zgodi) rine v isto smer.
In sem ji ze rekla, da ce mi bo zopet prisla jokat glede te zadeve, da je ne bom vec poslusala.
Kljub temu, da mi ni povedala resnice, sem cutila, da je naredila tocno tisto, kar vedno naredi.

Po drugi strani, pa ko me prosi za nasvet, ji jaz iskreno, brez dlak na jeziku povem, kaj si mislim o nastali situaciji. In sem se zato, ko mi je povedala, kaj je naredila, pocutila izdano. In sem si mislila- ves kaj, jaz tudi tebi ne bom vec toliko zaupala (sploh ker imam obcutek, da je vcasih ljubosumna, in me to vcasih prav moti).

No sedaj pa se mi zdi, da imajo sanje nek smisel.

Hvala, Regina!!

Offline Regina

• Spletn. Simbol
    • Šepet sanj
« Reply #133 on: March 08, 2007, 03:15:23 PM »

No sedaj pa se mi zdi, da imajo sanje nek smisel.

Lepo. ;)
www.sepet-sanj.com

Offline apemaya

• Veteran
« Reply #134 on: March 14, 2007, 11:36:35 AM »
Zivijo!

No, ce sem prej jambrala, da imam malo dela, ga imam sedaj skoraj prevec :D No, hvala Bogu, imam vsaj kaj za delat. ;)

Regina, spet potrebujem tvoje namige  in usmeritve:)

Danes sem sanjala, da sem se peljala iz sluzbe in sem stala na semaforju. Bila se v avtu podobnem Kangooju (tak malo visji) in sem cakala na pasu za levo. Bil pa je se pas za desno in sredinski pas, ki gre desno,levo ali naravnost. Torej so bil trije pasovi, jaz sem cakala na levem, ceprav grem v resnici na desnega, ko grem domov. Na sredinskem pasu je bil tako diagonalno naprej od mene en velik bel tovornjak, ob meni pa nek bel kombi. Moski iz kombija me je gledal, jaz pa njega nazaj ala "kaj hoces? Kaj buljis?". Moski pa odpre drsna vrata kombija in hoce prijet kljuko mojih vrat, da jih bo odprl. Jaz pa njemu: "Da si ne bi drznil!" in pritisnem na gas in grem malo naprej pred avtomobile na sredinskem pasu in zavijem v kriziscu na desno. V tem razmisljam, morda pa mi ni hotel nic slabega. Ko sem gledala v vzvratno ogledalo, da bi videla ali mi sledi, mi je pogled zastiral bel tovornjak. In jaz sem sla lepo mirno naprej.

Upam, da sem jasno napisala, vse kar se spomnim.

Torej spet imam levo stran, za katero sva zadnjic ugotavljali, da je intuitivna stran. Velja tudi v tem primeru?
Potem imam spet belo barvo-tovornjak in kombi- barva nedolznosti?

Avto sem brala, da pomeni nadzor, samozavest- to v primeru, da ga jaz vozim. Velikost avta je tudi bila vecja od npr. ficota, ampak malo manjsa od kombija in precej od tovornjaka. To sigurno nekaj pomeni. Pa se tovornjak mi je zastiral pogledPri voznji sem bila zelo spretna, saj sem hop skocila pred ostale avtomobile. Bi lahko to pomenilo, da imam nadzor nad sedanjo situacijo? Moram povedat, da sedaj ko imam vec dela, se pocutim bolje, zadovoljna sama s sabo, imam res dober obcutek- lahko bi rekla, da imam res nadzor nad dogajanjem, pa se okoli mene se toliko dogaja :D
Ta moski me malo bega - ali pomeni, da ne spustim nikogar blizu? da se prevec branim, saj nisem vedela ali mi res hoce skodovati? Po drugi strani pa bi lahko bil nekdo/nekaj kar mi hoce pomagati, jaz pa sem nezaupljiva.
In to, da sem kar naenkrat postartala in spremenila smer, potem pa gledala v vzvratno ogledalo, ali lahko pomeni, da sem dala nov zagon necemu?

A sem kaj zadela? Posamezne dele priblizno razumem, kaksnega komentarja bi bila vesela, celota pa mi ni najbolj jasna.

Hvala!