Author Topic: Vsi govorijo o simbolih  (Read 213014 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Regina

• Spletn. Simbol
  • Ustavi se tam, kjer sije sonce
    • Šepet sanj
Re: Vsi govorijo o simbolih
« Reply #165 on: April 08, 2007, 09:59:26 AM »
edino rada pa bi se naučila, da ko zapustim službo, da pustim tam tudi vse nerešene zdeve....do naslednjega dne. to je še naloga, ki sem si jo zadala in vem, da jo bom uspešno opravila, samo kdaj še ne vem  ;)

Bova pa še o tem kakšno rekle. ;D

Bodi lepo in uživaj.
Za profesionalno analizo sanj in dešifriranje sporočila, ki je namenjeno samo vam! 
www.sepet-sanj.com
ThetaHealing Practitioner™

Offline Amfitrita

• Uporabnik
  • **
« Reply #166 on: April 08, 2007, 10:05:32 AM »
ql
no, saj danes pa sem sanjala o ptičkih polno jih je bilo na naši ptičji hišici, ki sta naenkrat postali kar dve. natančno se spomnim 2 ptička, ki sta hranila drug drugega, še vrtso vem : rumena zelenčka sta bila

Offline Regina

• Spletn. Simbol
    • Šepet sanj
« Reply #167 on: April 08, 2007, 10:34:19 AM »
Ja, že navsezgodej so čebljali. Prijeten dan bo, prepusti se sanjskemu navdihu. ;)
Za profesionalno analizo sanj in dešifriranje sporočila, ki je namenjeno samo vam! 
www.sepet-sanj.com

Offline apemaya

• Veteran
« Reply #168 on: April 21, 2007, 03:48:29 PM »
Regina, se spomnis tistih mojih sanj, ko sem sanjala korenje in cebulo in sem predvidevala, da je to moj zasluzek. Ti si napisala, da je problem vecplasten in te je zanimalo, kaj bo.

Zaenkrat je tako, da so mi placali, ampak ko sem dobila denar, sem se zacela sekirati, ker je denarja premalo za izdatke, ki jih bom imela po svoji krivdi in predvsem lenobi. Pa se to, da to honorarno delo, pac ni neko stalno delo in da so zasluzki enkrat visoki, drugic nizki. In glede na to, da mi ne placujejo prevoznih stroskov, se zavedam tudi, da je moj realni zasluzek precej nizji. Ampak kaj morem, ce mi je vsec to delo ???

Morda so moje sanje takrat premlevale ravno to, mene je pa zadelo sele sedaj, po pogovorih, ki sem jih imela z eno sodelavko.

Danes sem pa sanjala naso Teo iz foruma astrologija.  ;D Sanjala sem jo, ker sem sla v knjiznico in sem si izposodila knjigo, ki si jo priporocala: Pomen nakljucij v vsakdanjem zivljenju in eno, ki se imenuje Astroloska eciklopedija (ali nekaj takega). No, in Tea mi je zacela gledati v natalno karto kar sama in ko mi je nekaj povedala je rekla: kaj bi ti sele lahko povedala, ce bi ti obrnila karte :D :D :D :D :D :D

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
  • Ne čistim več vodnega kamna. Lotevam se brisanja.
    • Nenavadno
« Reply #169 on: April 21, 2007, 04:46:16 PM »
Apemaya.

Ni mi dano, da bi ti interpretiral sanje, lahko podam samo moj zorni kot, ki ga opišem z enim stavkom.  Očitno nisi zgrešila foruma. :)

Andres
« Last Edit: April 21, 2007, 07:34:36 PM by Andres »
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline Regina

• Spletn. Simbol
    • Šepet sanj
« Reply #170 on: April 21, 2007, 06:42:10 PM »
Regina, se spomnis tistih mojih sanj, ko sem sanjala korenje in cebulo in sem predvidevala, da je to moj zasluzek. Ti si napisala, da je problem vecplasten in te je zanimalo, kaj bo.

Zelo lepo apemaya, da si se spomnila na povratno informacijo. 
S kombinacijo korenja in čebule je pač vedno tako. Nepredvidljivo do konca. Še dobro, da ni prišlo do solz.  ;)

Kar se današnjih sanj tiče, bi pa morda Tea lahko kaj zanimivega povedala.  ;D
www.sepet-sanj.com

Offline apemaya

• Veteran
« Reply #171 on: April 22, 2007, 08:57:55 PM »
jaz sem pa mislila, da sta korenje in cebula osnova premnogih odlicnih jedi ;D

Regina, takole ko se pogovarjava in ti jaz opisujem svoje sanje, ugotavljam, da naj bi stavbe in avtomobili oz vse "embalaze" pomenile mene no vcasih tudi predmeti, voda naj bi predstavljala custva. No, naucila sem se tudi, da to ni vedno 100% tako. Vem, da je veliko odvisno od "konteksta".

A je morda se kaksen tak zelo ociten simbol, ki se ga da takoj razbrati? Npr. pri meni sva ugotavljali nesigurnost: vedno je bilo nekaj narobe s stavbami v mojih sanjah. Se se kje vidi nesigurnost? Morda v barvah sanj- sem nekaj brala na tvoji strani. Kaj npr. predstavlja vreme? Dez naj bi spral nekaj, kaj pa toca?

Offline Regina

• Spletn. Simbol
    • Šepet sanj
« Reply #172 on: April 23, 2007, 05:31:53 PM »
Kot že sama ugotavljaš, je vse odvisno od "konteksta". V simboliki res ni nekega trdnega pravila, niti zagotovila, da je pomen res takšen, kot je nekje opisan, niti ni smiselno, da bi se je držali kot pijanec plota in z njo določali neko sigurnost.  Simbol je samo vzorec ali opora neke sanjske vsebine, ki včasih niti ni tako pomemben, kot so ostali elementi, vse skupaj pa je bolj psihologija kot kaj drugega.
Vreme seveda lahko sanje precej popestri, saj ponavadi vključuje element vode, kar je še najbolj značilno za čustva. Prijeten in osvežujoč dežek je vse kaj drugega kot poletna nevihta, kaj šele takšne vremenske spremembe, kot je toča, ki sicer tudi v naravi naredi precej škode. Skratka enkrat tako, drugič drugače, najlepše pa je, če se ti z vremenom razjasni "obzorje". ;)
« Last Edit: April 23, 2007, 05:33:44 PM by Regina »
www.sepet-sanj.com

Offline apemaya

• Veteran
« Reply #173 on: April 24, 2007, 08:40:06 PM »
hvala, za tole razlago.

Se mi je zdelo, da ni vse crno belo ;D, ampak prav mavricno ;D

Sem zadnjic dobila Vivo v roke in ravno zacela brat tvoj clanek, ko sem morala ze iti :-[

Offline Regina

• Spletn. Simbol
    • Šepet sanj
« Reply #174 on: April 25, 2007, 07:38:30 AM »
ampak prav mavricno ;D

Lepo si to povedala.  ;)

Članek bo kmalu na spletni strani, pa ga boš lahko takrat prebrala.  :)
www.sepet-sanj.com

Offline apemaya

• Veteran
« Reply #175 on: April 25, 2007, 07:28:17 PM »
coooool!!

ves, zadnjic sem moji sestri tolmacila sanje :D :D :D 8)- tako za hec.
In se je celo strinjala z razlago :D Pa sem jo hitro spomnila, da naj me ne jemlje resno ;D

:D

lp

Offline Regina

• Spletn. Simbol
    • Šepet sanj
« Reply #176 on: April 25, 2007, 07:41:52 PM »
Punca, zresni se.  ;D
www.sepet-sanj.com

Offline taja6

• Splet. Simbol
  • »Zapri oči. Zaljubi se. Ostani tam.« ~ Rumi
« Reply #177 on: April 25, 2007, 08:23:34 PM »
Regina,

s kakšnim užitkom prebiram tvoje razlage oz. usmeritve, kako naj si sanje razlagamo ;) :DKako kompleksna bitja smo ljudje in kako imamo vse odgovore na vprašanja, ki nas begajo, praktično  na dosegu roke :D

Vem, da je odvisno od konteksta sanj, odnosa sanjalca do določenega npr. predmeta ipd... ampak, če je mogoče, bi te prosila, če mi poveš, kakšno simboliko ima v sanjah surovo meso. Imam prijateljico, ki zelo pogosto sanja surovo meso, npr. da kupuje velik ( ogromen ) kos surovega mesa, ali da izbira med različnimi kosi mesa... Kjer koli sem prebirala o tem, je bilo govora o mesenosti, telesnosti ipd... Kaj ti meniš, Regina?

Lepe sanje ;) :Din seveda hvala!

Taja

Offline Regina

• Spletn. Simbol
    • Šepet sanj
« Reply #178 on: April 26, 2007, 11:45:09 AM »
s kakšnim užitkom prebiram tvoje razlage oz. usmeritve, kako naj si sanje razlagamo ;)   

Me veseli, taja6 ;)
Mesenost in telesnost sta precej široka pojma, brez osnove pa v bistvu povesta zelo malo. Za razumevanje je treba najprej vedet, da vsa hrana v sanjah simbolizira duhovno hrano in ker kot taka hrani našega duha, pomeni čutno plat obstoja. Meso je edino, ki predstavlja telesno hrano in sicer zaradi energije in lastnosti umrle živali. V mesenosti in telesnosti torej iščemo fizično in materialno moč, ki prevzame energijo, strasti, navade, nagnjenja, nagone, odvisnosti, ogroženost, itd. tiste živali, kateri meso pripada...ne pa duhovno, psihično, čustveno, ustvarjalno itd.
To so torej tisti podzavestni vzgibi, ki jih človek v svojih sanjah iz določene vrste mesa lahko prepozna,
pri razlagi pa je treba v vsakem primeru še nujno upoštevat, kakšen je v resnici njegov odnos do mesa.

Torej, dober tek. ;)
www.sepet-sanj.com

Offline apemaya

• Veteran
« Reply #179 on: April 26, 2007, 11:51:37 AM »
Punca, zresni se.  ;D

Regina, kaksne pa imas??? Celo zivljenje sem bila resna- dolgcas :'( Nikoli vec!!! Sem presenecena, da sem sploh prezivela to obdobje.

Sedaj pa akcija- a poznas tisto pesem od Big Foot Mame- ne vem tocno naslova gre pa nekako takole: Rola, rola se mi zdej, sanjam, sanjamo naprej....

No, ta pesem me opisuje ;D