Author Topic: PLANETARNI VPLIVI 2011 ( retrogradnosti, mrki....)  (Read 80151 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
Re: PLANETARNI VPLIVI 2011 ( retrogradnosti, mrki....)
« Reply #210 on: November 28, 2011, 11:17:40 AM »
Ja vem kako to zgleda, sem dobila en tak recept in vse skupaj zagnala v smeti...najlažje se človeka znebiš, če mu ponudiš čudežno rešitev.
Karmična astrologija, Natalna astrologija, Horarna astrologija, Medicinska astrologija, Naturopatija.

Moja astro karta
https://www.flickr.com/photos/201233298@N04/53922692074/in/dateposted-public/

Offline sasa

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #211 on: November 28, 2011, 09:01:38 PM »
Evo, imate spodaj primer iz povzetka splošnih značilnosti delovanja nekega antipsihotika na otroke in mladostnike:

Pred predpisovanjem risperidona otrokom ali mladostnikom z vedenjsko motnjo je treba v
celoti oceniti telesne in socialne vzroke agresivnega vedenja, kot so bolečine ali
neprimerne zahteve okolja.
Zaradi možnih posledic na sposobnost učenja je treba pri tej populaciji bolnikov skrbno
spremljati sedativni učinek risperidona. Sprememba v času dajanja risperidona lahko
zmanjša vpliv sedacije na pozornost pri otrocih in mladostnikih.
Risperidon je bil povezan s povprečnim povečanjem telesne mase in indeksom telesne
mase (ITM). V dolgoročni, odprti, razširjeni študiji so bile razlike v telesni višini znotraj
pričakovanih norm v skladu s starostjo. Učinek dolgotrajnega zdravljenja z risperidonom
na spolno dozorevanje in telesno višino ni bil ustrezno preučevan. Zaradi možnega vpliva
podaljšane hiperprolaktinemije na rast in spolno dozorevanje pri otrocih in mladostnikih je
treba razmisliti o rednem kliničnem vrednotenju endokrinološkega statusa, vključno z
meritvami telesne višine, teže, spolne zrelosti, spremljanju menstruacijskega ciklusa in
drugih možnih učinkov, povezanih s prolaktinom.
Med zdravljenjem z risperidonom je treba tudi redno izvajati teste za preverjanje
prisotnosti ekstrapiramidnih simptomov in drugih motenj gibanja.

Da ne omenjam, kakšni so stranski učinki in poročanja o kliničnih študijah...
9ZK 674

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
  • Ne čistim več vodnega kamna. Lotevam se brisanja.
    • Nenavadno
« Reply #212 on: November 29, 2011, 04:01:19 AM »
Evo, imate spodaj primer iz povzetka splošnih značilnosti delovanja nekega antipsihotika na otroke in mladostnike:

Pred predpisovanjem risperidona otrokom ali mladostnikom z vedenjsko motnjo je treba v
celoti oceniti telesne in socialne vzroke agresivnega vedenja, kot so bolečine ali
neprimerne zahteve okolja.
Zaradi možnih posledic na sposobnost učenja je treba pri tej populaciji bolnikov skrbno
spremljati sedativni učinek risperidona. Sprememba v času dajanja risperidona lahko
zmanjša vpliv sedacije na pozornost pri otrocih in mladostnikih.
Risperidon je bil povezan s povprečnim povečanjem telesne mase in indeksom telesne
mase (ITM). V dolgoročni, odprti, razširjeni študiji so bile razlike v telesni višini znotraj
pričakovanih norm v skladu s starostjo. Učinek dolgotrajnega zdravljenja z risperidonom
na spolno dozorevanje in telesno višino ni bil ustrezno preučevan. Zaradi možnega vpliva
podaljšane hiperprolaktinemije na rast in spolno dozorevanje pri otrocih in mladostnikih je
treba razmisliti o rednem kliničnem vrednotenju endokrinološkega statusa, vključno z
meritvami telesne višine, teže, spolne zrelosti, spremljanju menstruacijskega ciklusa in
drugih možnih učinkov, povezanih s prolaktinom.
Med zdravljenjem z risperidonom je treba tudi redno izvajati teste za preverjanje
prisotnosti ekstrapiramidnih simptomov in drugih motenj gibanja.

Da ne omenjam, kakšni so stranski učinki in poročanja o kliničnih študijah...

Tudi sam sem pogledal na splet za tem zdravilom in resnično je ogromno stranskih učinkov od jeter do srca. Sicer pa kaj takega bi morali predpisovati resnično bolanim ljudem, (če sploh) in ne otrokom. Seveda pa ne vem, če je tisto predlagano za mojega sina in ta Risperidon isto zdravilo. kakor koli že, sina ne pustim na nobena zdravila.

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
    • Nenavadno
« Reply #213 on: November 29, 2011, 04:04:11 AM »
Zakaj pa tablete? a ima uradno postavljeno kakšno diagnozo kakšne psihične težave, tablete kar tako vsepovprek definitivno ne bodo dobro zanj.
Jane v današnjem svetu je najpreprostejše pisat recepte za antidepresive. Škoda da ljudje študirajo tolko let.

Je že Tea vse odgovorila.  Sin bi se moral popravit mentalno, torej zavestno bi moral delat na tem, da bi bil do okolice bolj soliden. To kajpak ne pomeni, da ga je treba z drogo filat.  Konkretno te dni poleg mene sedi in gleda tv z zlomljeno nogo. Pedenam ga kot staro babico nepokretno, on pa kriči na mene zaradi napak ali nečesa kar ni njemu po godu.  Včeraj recimo je kričal, ker nočem kupiti tekočega mila, ampak jabolkovo milo tisto v kocki.

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline sasa

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #214 on: November 29, 2011, 08:12:47 AM »
Andres, verjetno res ni isto, ker je Risperidon antipsihotik. Lahko podam primer tudi antidepresiva, jaz sem podala tisti primer, ki sem se ga spomnila iz glave, da ga uporabljajo. Risperidon je namenjen zdravljenju shizofrenije in manicne depresije, ce se ne motim.

Kakorkoli ze, vseeno so ta zdravila strup, da ne omenjam, kaj dajejo nosecnicam pri porodih...
9ZK 674

Offline Jernej

• Mojster
« Reply #215 on: November 29, 2011, 11:21:41 AM »
Pedenam ga kot staro babico nepokretno, on pa kriči na mene zaradi napak ali nečesa kar ni njemu po godu.  Včeraj recimo je kričal, ker nočem kupiti tekočega mila, ampak jabolkovo milo tisto v kocki.
Mogoče sem še preveč iz stare šole in postavim vse moderno psiho-znanstvo na preizkušnjo, ko rečem, da je tole obnašanje v mojem modelu sveta tipična razvajenost kot posledica prevelike permisivnosti. Mulcu bi bilo treba dve okrog ušes prislonit. Prvo zato, ker si je nogo zlomil, drugo pa zato, ker jezik steguje, ko se mu rit odnaša.

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #216 on: November 29, 2011, 11:51:07 AM »
Ne vem kaj je bilo te dni.
Moja hči je imela hud konflikt z mano, povedala mi je par krepkih, ki so me zelo zabolele.
Pa še prav je imela, vendar zelo boli...
Mislim, da je pri meni deloval T :Sa :op N :Sa ali pa še vpliv  T :Sa :kon N :Lu.
Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
    • Nenavadno
« Reply #217 on: November 29, 2011, 01:38:28 PM »
Pedenam ga kot staro babico nepokretno, on pa kriči na mene zaradi napak ali nečesa kar ni njemu po godu.  Včeraj recimo je kričal, ker nočem kupiti tekočega mila, ampak jabolkovo milo tisto v kocki.
Mogoče sem še preveč iz stare šole in postavim vse moderno psiho-znanstvo na preizkušnjo, ko rečem, da je tole obnašanje v mojem modelu sveta tipična razvajenost kot posledica prevelike permisivnosti. Mulcu bi bilo treba dve okrog ušes prislonit. Prvo zato, ker si je nogo zlomil, drugo pa zato, ker jezik steguje, ko se mu rit odnaša.

Jernej.  Tudi sam bi mu dal batine, ker si jih je že zdavnaj zaslužil. Vendar imam razloge, da ga tepsti ne smem. Kot prvo ga je prej mama precej s kuhalnico gonila, drugo, sam sem proti temu, vendar do meje, le to pa je že davno tega prestopil.

Obenem pa je pred tedni obiskal nek sestanek za mladino kjer so jim predstavili neko konvencijo za pravice otrok in od takrat sem že nekajkrat slišal o otroških pravicah. Nikoli o dolžnostih.

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #218 on: November 29, 2011, 02:54:36 PM »
Andres, sem vedela, da si pravzaprav zelo mehka dušica ;D
Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
    • Nenavadno
« Reply #219 on: November 29, 2011, 03:55:23 PM »
Andres, sem vedela, da si pravzaprav zelo mehka dušica ;D

Seveda sem mehka dušica. A vendarle je hudo videti me kadar eksplodiram. :)

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline Jernej

• Mojster
« Reply #220 on: November 29, 2011, 05:05:49 PM »
Obenem pa je pred tedni obiskal nek sestanek za mladino kjer so jim predstavili neko konvencijo za pravice otrok in od takrat sem že nekajkrat slišal o otroških pravicah. Nikoli o dolžnostih.
Ja, razumem. Okej. Pravico ima do toplega bivališča in osnovne higiene. V osnovni higieni je navadna, najceneša žajfa, ki te očisti umazanije. Vse ostalo je nadstandard, ki se prisluži z izpolnjevanjem dolžnosti. Se bosta šla pa trgovino.
Prav nič ne zavidam vam, ki ste se odločili sproducirat mladiče... Res ne.

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #221 on: November 29, 2011, 05:22:12 PM »
Ja, razumem. Okej. Pravico ima do toplega bivališča in osnovne higiene. V osnovni higieni je navadna, najceneša žajfa, ki te očisti umazanije. Vse ostalo je nadstandard, ki se prisluži z izpolnjevanjem dolžnosti. Se bosta šla pa trgovino.
Prav nič ne zavidam vam, ki ste se odločili sproducirat mladiče... Res ne.

Ah Jernej..... izmed 10000 težav je en nasmeh otroka tisti, ki ti pogreje srce ......... Mogoče se res ne bi več odločila, da bi imela otroka, ampak sem srečna, da ga imam.
Saj gre bolj zato, da te starševska ljubezen vodi v skrbi in mogoče je res, da gre za premalo zaupanja otrokom in želel bi jim olajšati, pa na koncu koncev vidiš da ne gre.

In vesela sem, da SI, da te tu berem, da spijem s tabo kavo, delim misli, da so se tvoji starši vseeno odločili za mladiča.  ;D 
www.Astro-Star.net
ASTROLOŠKE ANALIZE, VEDEŽEVANJE, TEČAJI VEDEŽEVANJA IN ASTROLOGIJE

http://shrani.si/f/g/Y6/4RTQBfUR/tea.gif

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #222 on: November 29, 2011, 05:24:01 PM »

Jernej.  Tudi sam bi mu dal batine, ker si jih je že zdavnaj zaslužil. Vendar imam razloge, da ga tepsti ne smem. Kot prvo ga je prej mama precej s kuhalnico gonila, drugo, sam sem proti temu, vendar do meje, le to pa je že davno tega prestopil.

Andres

Meni se zdi tole čist običajni boj med samcema. Tako pač je tudi v naravi  ;)

Saj bo prerasel tole fazo Andres. Verjemi in potem boš kar naenkrat ugotovil, kako fajn sina imaš.
www.Astro-Star.net

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #223 on: November 29, 2011, 05:24:23 PM »
Ne vem kaj je bilo te dni.
Moja hči je imela hud konflikt z mano, povedala mi je par krepkih, ki so me zelo zabolele.
Pa še prav je imela, vendar zelo boli...
Mislim, da je pri meni deloval T :Sa :op N :Sa ali pa še vpliv  T :Sa :kon N :Lu.

Jap  ;)
www.Astro-Star.net

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
    • Nenavadno
« Reply #224 on: November 30, 2011, 04:15:14 AM »

Andres

Meni se zdi tole čist običajni boj med samcema. Tako pač je tudi v naravi  ;)

Saj bo prerasel tole fazo Andres. Verjemi in potem boš kar naenkrat ugotovil, kako fajn sina imaš.

To verjamem TEa. Na srečo, kar gre njemu  v plus je današnja vest po kateri velja, da pri njegovi mami, ko je bil zadnjič tam ni zagrešil čisto nič, le meni je bilo obratno predstavljeno, saj ona živi s pijancem. 

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858