hmmm. danes spet sanjala o delfinih, morju (v fantastično in kristalno čisto, turkizno vodo sem skočila

), barki, polno je bilo ljudi, med njimi tudi moja simpatija.

edinole nekaj se je "zalomilo" v mojih sanjah. ko sem bila na barki se zagledala delfina, kako ga šibajo ob barki in se igrajo valovi. šla sem na višji del barke, da bi lepše videla. en čas sem jih gledala, smejali smo se drug drugemu in si pošiljali ljubezen. potem pa sta dva delfina "zgrešila" val in naenkrat sta se barka in morje spremenila v tovornjak in cesto in delfina sta pristala v obcestnem jarku. nemudoma sem skočila dol in vzela v naročje oba delfina in ju tolažila, da ju bomo hitro spravili v vodo in jih rešili. ampak vsa nemočna sem iskala morje...

nikjer ga več ni bilo... potem se ne spomnim več naprej. ali pa sem se zbudila, ne vem.

ampak splošen vtis sanj pa ni bil negativen....
pa še nekaj. delfini o katerih sem sanjala niso bili naši, jadranski delfini (velika pliskavka) temveč so bili vrste pristaniška pliskavka, ki je pri nas ni (so manjši in imajo bolj zaobljen gobček, ampak so luškani ful). in ko sem danes pospravljala neke papirje sem med njimi našla materiale iz letošnje konference o morskih sesalcih, pravzaprav brošuro o teh pliskavkah. kar obstala sem in nisem mogla verjeti mojim očem...