Author Topic: Olajšaj se malo. Drugi del.  (Read 248293 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
Re: Olajšaj se malo. Drugi del.
« Reply #495 on: July 11, 2012, 01:15:20 PM »
Karmična astrologija, Natalna astrologija, Horarna astrologija, Medicinska astrologija, Naturopatija.

Moja astro karta
https://www.flickr.com/photos/201233298@N04/53922692074/in/dateposted-public/

Offline Maja

• Lipicanec
  • Freedom is my security.
« Reply #496 on: July 11, 2012, 01:41:43 PM »
Procesirana hrana je itak za en k***.

Jaz se držim načela, da ne jem tistega, za kar ne vem, kako je nastalo in tistega, kar "preživi" "užitno" predolgo časa.  :laugh:
9ZK 656

Offline hannah

• Uporabnik
  • **
« Reply #497 on: July 11, 2012, 05:31:47 PM »
3 ali 4 leta nazaj sem se odločila malo preblikovat svojo postavo.
Bila sem več kot zadovoljna s svojim rezultatom.
Sem bila sicer bolj usmerjena v to, da malo pridobim mišice, pa vmes še kaka kilca dol.
Ko zdaj gledam nazaj, lahko rečem, da mi je takrat zelo pomagalo, kako sem imela pošlihtano v glavi.
Sem si rekla: dobro, mišice papcajo moje kalorije tudi ponoči - če jih matram, one skos jejo  :laugh:  :laugh:

Kar se pa tiče uživanja hrane - škodi sekiranje. 
Pri sebi sem ugotovila, da se ne morem držati nekih pravil glede obrokov, kalorij... Nekako jem po potrebi.
Seveda pazim pri sladkorju ipd.
Potrebo po hrani in zadovoljstvo z videzom povezujem z ženskim ciklusom.
Trenutno mam take nastavitve  :laugh:

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #498 on: July 11, 2012, 06:18:53 PM »
Obsedenost s hrano in telesom je mojega brata pripeljalo v stanje, ko gre za življenje ali smrt.
Današnje mnenje zdravnika: hospitalizacija in to takoj, ali pa bo šel.

Te meje, kdaj gre še za "zdravo" ukvarjanje s telesom, hrano, telovadbo in kdaj je stvar patološka... so včasih zelo tanke, nevidne.
Še pred dobrim letom so npr. vsi občudovali njegovo "samodisciplino" in odlične rezultate, bil je tudi nekako "osebni trener" kolegom, nihče ne bi mogel verjet, da je v bistvu bolan, še najmanj pa sam.
No zdaj je stvar tako očitna, da prosi za pomoč. Vsaj to.

Itak... vse to o globljih vzrokih... je logično in debata zase.

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #499 on: July 11, 2012, 06:20:07 PM »
Pa ne mislim, da je kdo tukaj obseden, ne me narobe razumet. Pač ravno paše v to rubriko pa sem se malo izkašljala.

Offline Maja

• Lipicanec
  • Freedom is my security.
« Reply #500 on: July 11, 2012, 09:13:52 PM »
Zlata sredina, zlata sredina. Na vseh področjih.
9ZK 656

Offline Tejka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletn. Simbol
« Reply #501 on: July 11, 2012, 09:54:32 PM »
Limam še sem odgovor Piki...
Je za razmislit.
What Is Anorexia "About"?

There are thousands of books written by professionals and personal accounts written by sufferers which try to explain what having anorexia means. In all of these accounts, anorexia comes across as being an "adaptive" illness, which means that it is doing something useful for the sufferer:
It can be the only way of expressing inner pain
It can be a way to get attention when one has felt misheard or ignored
Or a way of suppressing emotions that are too difficult to manage. This is a common explanation -since people who starve are not in touch with their emotions.
It can be a way of bringing a fractured family together
It can be the only way someone can feel in control – again a very common explanation since people with anorexia feel that their emotional survival is dependent on being "in control"
Keeping to rigid food and exercise rules can be a way of managing anxiety which is usually being caused by something else
It can be the only way someone knows to be perfect when they feel deeply imperfect in every other way
It can be a way of avoiding sexual maturation in someone who feels they cannot cope
It can serve the purpose of keeping the person with a poor sense of self close to home where they can be cared for
Sin bailar y crear no hay vida
Tranziti in progresije
Solarna

Offline Rena

• Sple. Simbol
  • Harmonija, izpolnjenost, ljubezen - hvala vesolje
« Reply #502 on: July 11, 2012, 10:39:57 PM »
Draga Pika, kaj naj ti napišem...hudo je...lahko ti držimo samo podporo. Gledati svoje bližnje bolane...včasih jih negujemo sami...včasih niti tega ne moremo in lahko samo nemočno stojimo ob strani. V oporo smo, kolikor zmoremo in imamo možnosti...najhuje pa je, da si na koncu vendarle nekako morajo v prvi vrsti pomagati sami. Mislim, kot ne moremo namesto naših otrok v šolo in ne namesto naših staršev v bolnico... pa ne namesto partnerjev v službo ... Govorimo o hujšanju, seveda je to v očeh nekoga, ki ima anoreksičnega, bulimičnega bližnjega, res izguba časa. Škoda minute, da se ob tem ustavlja. Ampak kot si rekla, pri tej bolezni gre za skrajnosti, to kar mi govorimo, je pa majhen, normalen trud za naše telo, zaradi česar bomo bolj zdravi in se še odličneje počutili. Osebno ravno zato preizkušam različne načine, ker želim jesti, ne pa se odrekati hrani. Zadnje tri tedne sem tako srečna, ker sem spet prišla v fizično formo in sem fit.

Ob razmišljanju o tvojem bratu se mi je porodila misel, ki pa je gotovo že bila izrečena: da se nima dovolj rad, da je prestrog do sebe, da se lahko sprejema, samo če izpolnjuje take in drugačne visoke normative o zunanjem izgledu... kako mu preprosto reči: imej se rad...mi te že imamo... :-*

Offline Rena

• Sple. Simbol
« Reply #503 on: July 12, 2012, 07:34:47 AM »
Na pa mi je zabelil retro Merkur, če lahko tega okrivim  :-\ :'( Začel mi je crkavat prenosnik, pripravim za popravilo... Izrežem fotke in vse najpomembnejše....IZREŽEM. Kar pomeni, da jih na prenosniku ni več. Dam na ključek. Nek službeni dokument, ful dela v njem, delam samo na ključku. Včeraj zvečer sem imela še ta ključek v delu, danes ga ni več  :embarrassed: :-X >:D ??? Trikrat sem že bila iz službe doma in nazaj... Ni ga... Meša se mi. Vse fotke...od moje mame, očeta...preteklih počitnic...roj.dni... Nadangel Mihael pomagaj  :blank:

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #504 on: July 12, 2012, 08:15:11 AM »
Na pa mi je zabelil retro Merkur, če lahko tega okrivim  :-\ :'( Začel mi je crkavat prenosnik, pripravim za popravilo... Izrežem fotke in vse najpomembnejše....IZREŽEM. Kar pomeni, da jih na prenosniku ni več. Dam na ključek. Nek službeni dokument, ful dela v njem, delam samo na ključku. Včeraj zvečer sem imela še ta ključek v delu, danes ga ni več  :embarrassed: :-X >:D ??? Trikrat sem že bila iz službe doma in nazaj... Ni ga... Meša se mi. Vse fotke...od moje mame, očeta...preteklih počitnic...roj.dni... Nadangel Mihael pomagaj  :blank:

Rena, ojoj, pošiljam podporo! Naj se ključek najde!  :-*

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #505 on: July 12, 2012, 08:22:49 AM »
Draga Pika, kaj naj ti napišem...hudo je...lahko ti držimo samo podporo. Gledati svoje bližnje bolane...včasih jih negujemo sami...včasih niti tega ne moremo in lahko samo nemočno stojimo ob strani. V oporo smo, kolikor zmoremo in imamo možnosti...najhuje pa je, da si na koncu vendarle nekako morajo v prvi vrsti pomagati sami. Mislim, kot ne moremo namesto naših otrok v šolo in ne namesto naših staršev v bolnico... pa ne namesto partnerjev v službo ... Govorimo o hujšanju, seveda je to v očeh nekoga, ki ima anoreksičnega, bulimičnega bližnjega, res izguba časa. Škoda minute, da se ob tem ustavlja. Ampak kot si rekla, pri tej bolezni gre za skrajnosti, to kar mi govorimo, je pa majhen, normalen trud za naše telo, zaradi česar bomo bolj zdravi in se še odličneje počutili. Osebno ravno zato preizkušam različne načine, ker želim jesti, ne pa se odrekati hrani. Zadnje tri tedne sem tako srečna, ker sem spet prišla v fizično formo in sem fit.

Ob razmišljanju o tvojem bratu se mi je porodila misel, ki pa je gotovo že bila izrečena: da se nima dovolj rad, da je prestrog do sebe, da se lahko sprejema, samo če izpolnjuje take in drugačne visoke normative o zunanjem izgledu... kako mu preprosto reči: imej se rad...mi te že imamo... :-*

Hvala Rena, lepo si napisala.
Se strinjam in se zavedam tega - pomagati si bo moral sam. Vidim, da trudi se, mi mu stojimo ob strani.
Hvala!  :-* :-*
Pa da najdeš svoj ključek čimprej.  :-*

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #506 on: July 12, 2012, 08:46:04 AM »
To kar je pripopala Tejka je soooo true. Pika tvojemu bratu pa pošiljam podporo.
Mam pa eno vprašanje, če veš da bo nekdo odpuščen ( sodelavka) a mu poveš?
Karmična astrologija, Natalna astrologija, Horarna astrologija, Medicinska astrologija, Naturopatija.

Moja astro karta

Offline Nena

• Grupa Biokibernetika
  • Sple. Simbol
« Reply #507 on: July 12, 2012, 08:52:20 AM »
To kar je pripopala Tejka je soooo true. Pika tvojemu bratu pa pošiljam podporo.

Če bi bila jaz ta sodelavka, ki bo odpuščena, bi bila vesela, če bi vedela. Ampak ljudje smo si različni. Vprašanje pa je ali bi povedala, če bi vedela za nekoga drugega. bbb...najbolje poslušat svoje občutke, kaj ti govorijo..
Klasične masaže
Theta Practitioner™
"whether you think you can or you can't, either way you're right"
http://nena1309.blogspot.com/

astro karta

DZK 115

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #508 on: July 12, 2012, 08:57:23 AM »

Če bi bila jaz ta sodelavka, ki bo odpuščena, bi bila vesela, če bi vedela. Ampak ljudje smo si različni. Vprašanje pa je ali bi povedala, če bi vedela za nekoga drugega. bbb...najbolje poslušat svoje občutke, kaj ti govorijo..
Ne poznam je tako dobro, da bi vedela kako bo reagirala. Včeraj sem malo preveč videla, kar ne bi smela in sem videla, da jo imajo namen odpustiti. Osebno težko zdaj sedim z njo na kavi vsak dan in se smehljam, kar se mi zdi skrajno hinavsko, tudi s strani drugih sodelavk, ki so v bistvu predlagale to njeno odpustitev ( kako hitro ljudje pozabijo, da so nekoč imeli sami otroke in da pač moraš na bolniško in z otrokom v bolnico če je bolan  ::) ).

Moja astro karta

Offline Rena

• Sple. Simbol
« Reply #509 on: July 12, 2012, 09:02:32 AM »
Ojej Jane, to je pa situacija za kakšno oddajo, ko dve strani razpravljata bi ali ne bi... Če bi bila to tvoja prijateljica, je nekaj drugega. Če pa je službena zadeva...nenazadnje, se te sploh tiče? Mislim, službene relacije moramo drugače jemat. V osebnem življenju z neko osebo tudi ne govoriš, v službi moraš po službeni dolžnosti korektno sodelovat z njo. Od vseh vodilnih, kadrovnice, starejših sodelavk, ki so to predlagale, a si res ti zdaj tista, ki ji boš povedala? Kakšna bo potem reakcija? Prišlo bo do soočenja, kdo ji je povedal... Žal na delovnem mestu to ni tvoja pristojnost. Še tvoja zaposlitev je potem lahko...saj veš ... Razumem te, ampak tu gre zdaj bolj za to, da se ti ne bi počutila hinavsko. Dejansko pa to ni tvoja pristojnost na tem delovnem mestu  >:D :embarrassed: ??? Pismo, kar nekaj se skoz hakla  ???