Author Topic: Olajšaj se malo. Drugi del.  (Read 248528 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Maja

• Lipicanec
  • Freedom is my security.
Re: Olajšaj se malo. Drugi del.
« Reply #645 on: September 06, 2012, 07:16:37 PM »
Jaz komaj čakam  :Sa na MC! Kaj mi lahko prinese? Novo službo, mogoče?
9ZK 656

Offline Luna

• Mojster
« Reply #646 on: September 06, 2012, 08:40:25 PM »
Kako izklopiti razum in vklopiti čustva? Bljah. Prevelik raci sem in to se mnogokrat slabo konča, zame in za ljudi okoli mene. :(

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #647 on: September 06, 2012, 09:09:07 PM »
Jaz komaj čakam  :Sa na MC! Kaj mi lahko prinese? Novo službo, mogoče?
[/quote
Ja,zakaj pa ne. Pri meni  :Sa ni slab,ce sprejmem vse okoliscine in se ne upiram toku.Najtezje mi je bilo,ko je sel cez 12 hiso,ker se nisem zmogla soocit sama s sabo, bilo je veliko osame in takrat se zazres vase,to zna bit pa vcasih tezko :) Drugace pa mi je  prinesel vedno nekaj zelo trdnega,sploh ko je bil v 8. hisi ;) ;D
Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.

Offline Maja

• Lipicanec
« Reply #648 on: September 06, 2012, 09:21:34 PM »
Hihi, mislim, da bi bilo bolj logičnega, če bi PO prehodu 8. hiše prinesel kaj trdnega ...  :laugh: Tako je bilo pri meni. Malo suše, ko je bil v 8.  :embarrassed:

Ja, služba, služba, pridi ... Jaz sem 200% pripravljena. Pa še en občutek me preganja, kar se službe tiče. Ali nekaj ne bo OK, ali bo kaj novega, tako čudno napeto je.  :o
9ZK 656

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #649 on: September 07, 2012, 08:22:45 AM »
Hihi, mislim, da bi bilo bolj logičnega, če bi PO prehodu 8. hiše prinesel kaj trdnega ...  :laugh: Tako je bilo pri meni. Malo suše, ko je bil v 8.  :embarrassed:

Ja, služba, služba, pridi ... Jaz sem 200% pripravljena. Pa še en občutek me preganja, kar se službe tiče. Ali nekaj ne bo OK, ali bo kaj novega, tako čudno napeto je.  :o

Zna ti prinesti več dela, več odgovornosti, več odrekanja na področju kariere, ampak če boš vse lepo sprejemala brez stokanja in jokanja, ampak z neko hvaležnostjo, potem te čaka tudi nagrada, nekaj trdnega, otipljviega-to pa je lahko nova pogdoba, nova služba, nova kariera...
Preberi si knjigo Ta veličastni Saturn, potem ga res razumeš kaj hoče od tebe....
Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #650 on: September 07, 2012, 09:02:18 AM »

Zna ti prinesti več dela, več odgovornosti, več odrekanja na področju kariere, ampak če boš vse lepo sprejemala brez stokanja in jokanja, ampak z neko hvaležnostjo, potem te čaka tudi nagrada, nekaj trdnega, otipljviega-to pa je lahko nova pogdoba, nova služba, nova kariera...
Preberi si knjigo Ta veličastni Saturn, potem ga res razumeš kaj hoče od tebe....

Jaz imam natalnega na MC in sem pri delu stroga in zahtevna do obisti. Zato "uboga" moja sodelavka, ki si mora res rit pretegnit, da dobi pohvalo in v bistvu nikoli nima občutka, da dela dobro (to mi je povedala včeraj). Igračkanje in izhodišče brez jasnega in močnega koncepta ne pride v poštev, zabava pri delu je sicer nujna, ampak rezultat mora bit ali vrhunski ali pa skenslam projekt na celi črti.
Slabo prenašam površnost, nezahtevnost, neznanje ali počasno osvajanje znanja, naivnost pri delu, pa še bi se našlo.
Imam pa tudi "mehke" momente, se razume.  ;)

No zdaj mi  :Sa zapušča 2. hišo, kolegici pa vstopa vanjo.  :-\ Zadevo sem "rešila" tako, da sem ponovno predlagala (tokrat v veliko bolj strogem tonu) delitev zaslužka glede na vloženo količino dela in pisanje dnevnika, tako da bo sama odgovarjala za svoj slab finančni pritok oz. se bo morala (recimo enakovredno) potrudit, da bo kaj zaslužila. Ker res ne mislim njenega   :Sa v 2. še jaz pokasirat. Ga je bilo dovolj.

Prinese pa  :Sa tudi nagrade, se strinjam. Mi jih je prinesel že veliko. Različnih.

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #651 on: September 07, 2012, 09:49:19 AM »
Berem za sabo... grozn.  :-\

Offline Maja

• Lipicanec
« Reply #652 on: September 07, 2012, 10:36:31 AM »

Jaz imam natalnega na MC in sem pri delu stroga in zahtevna do obisti. Zato "uboga" moja sodelavka, ki si mora res rit pretegnit, da dobi pohvalo in v bistvu nikoli nima občutka, da dela dobro (to mi je povedala včeraj). Igračkanje in izhodišče brez jasnega in močnega koncepta ne pride v poštev, zabava pri delu je sicer nujna, ampak rezultat mora bit ali vrhunski ali pa skenslam projekt na celi črti.
Slabo prenašam površnost, nezahtevnost, neznanje ali počasno osvajanje znanja, naivnost pri delu, pa še bi se našlo.
Imam pa tudi "mehke" momente, se razume.  ;)

No zdaj mi  :Sa zapušča 2. hišo, kolegici pa vstopa vanjo.  :-\ Zadevo sem "rešila" tako, da sem ponovno predlagala (tokrat v veliko bolj strogem tonu) delitev zaslužka glede na vloženo količino dela in pisanje dnevnika, tako da bo sama odgovarjala za svoj slab finančni pritok oz. se bo morala (recimo enakovredno) potrudit, da bo kaj zaslužila. Ker res ne mislim njenega   :Sa v 2. še jaz pokasirat. Ga je bilo dovolj.

Prinese pa  :Sa tudi nagrade, se strinjam. Mi jih je prinesel že veliko. Različnih.

V to smer sem razmišljala ... Mogoče mi bo pa prinesel nagrado. Ker omejitve so že zdaj na vrhuncu, kar se službenega področja tiče. In vedno bolj napeto postaja zadnje čase. Kot balon, ki raste in raste in bo vsak čas počil. Plača za delo, ki ga opravljam slaba, urnik nemogoč, vodstvo vse bolj hinavsko, samo iščejo napake in delajo spremembe samo zato, da ljudem nagajajo. Zdaj gre sodelavka z marketinga na porodniško. In bognedaj koga zaposlit ali povišat za ta čas. Tisti, ki vse furajo, si bodo zdaj še njeno delo (in najbrž plačo - saj to je najbrž smoter) delili. PA npr. kazni, ki se nanašajo na napake pri mojem delu (pa zanje ni nujno, da si sam kriv, lahko te stranka zajebe), ki so tako visoke, da bi najhujšo odplačevala pri tej plači 40 let!!!
Tole NI in NI zame. Tu sem doživela vse in ta služba je totalno preživeta ... Zato menim, da bi lahko bilo tu bolj olajšanje kot dodatna obremenitev.

Saj s  :Sa se kar v redu razumeva. Z vsemi planeti se ... Mogoče bi drugače lahko rekla, da se sama s sabo razumem ...
9ZK 656

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #653 on: September 07, 2012, 10:49:36 AM »
Maja,  :Sa na MC - hotela boš rezultate in to vidne, take, ki so v družbi opazne, zato boš pripravljena garati...
Tako, da želim ti uspešno kariero, samo zagrizti bo treba vanjo ;)

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #654 on: September 07, 2012, 10:57:01 AM »
Maja,  :Sa na MC - hotela boš rezultate in to vidne, take, ki so v družbi opazne, zato boš pripravljena garati...

Se strinjam. :-)

Offline Maja

• Lipicanec
« Reply #655 on: September 07, 2012, 10:58:10 AM »
Hvala, sanjalka. Ja, tudi sama se zdaj še bolj trudim za premik naprej. Moram si uredit življenje. Svoje osebno, zasebno ... Tisto, ki največ šteje in človeku največ da. Največ sreče, je najbolj naravno in pristno. In tale biznis mi vse to onemogoča. Ne ostaja mi nič energije, da bi si uredila dom, normalen vsakdanjik itd. ... Nekje je treba nekaj spremenit, da se bo ostalo spremenilo.
9ZK 656

Offline Maja

• Lipicanec
« Reply #656 on: September 07, 2012, 10:58:56 AM »

Se strinjam. :-)

;)
9ZK 656

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #657 on: September 07, 2012, 11:23:09 AM »

Lepo si opisala Sanjalka

T Saturn je odvisen predvsem od preteklega, saj ni zastojn Bog časa in karme. Se pravi da so pohvale ali graje - ki jih v družbeno-socialnem smislu doživljamo v tem času odvisne od tega, kaj smo delali v preteklem 7 letnem ciklu, ali pa malo več.

Prehod preko 5 - sproži vprašanje ustvarjalnosti in ciljev, smisla, v 6 - odnos do dela, v 7 odnos do pomembnih drugih - 8 razmeji vrednosti in s kom jih delimo, v 9 ojača sanje za napredovanje in potem v 10 kasiramo vse to.
Če smo kaj naredili v preteklosti, potem so rezultati TUKAJ

Sicer poruši strukturo, dobimo polena, srečamo se z družbeno-socialnim nesprejetjem itd.......

Ugotovimo torej, kje kotiramo v odnosu do drugih, kar je posledica nečesa, kar smo ustvarjali dalj časa.

Ker je pri tebi Maja vezan prehod preko MC tudi na vladarja Mc in 10 hiše Plutona v tesni konjunkciji z Venero dvigne
- odnos do lastne intimnosti, varnosti in stabilnosti /venera kot vladarica IC/, transformacija družine, odnosov v družini in vseh tistih stvari, ki jih je še za preoblikovat v neko smiselno vrednost in vrednoto. Torej vprašanje vrednot in vrednosti družinskega življenja - glede na to, da je Venera tudi vladarica tvojega karmičnega vozla in bo Saturn zajel tudi južni vozel - lahko govoriva o "usodnih" zadevah, torej stvareh, na katere ne moreš neposredno vplivat, ampak so stvar širših karmičnih zapisov, energije razbereš iz principa tvoje karmične naloge v tem življenju /osi vozlov/

Gre tudi za vprašanje kvadrature z Jupitrom, ki bo dvignil prevrednotenje mentalnih procesov in duhovno prakso - vprašanje svobode in izzivanje sistemov, struktur.
Gre za vprašanja kompromisov, pričakovanj /mogoče previsokih? ali kakorkoli za vero, moralo, etiko - ki se v tem času temeljito transormirajo skozi dogodke

Vsekakor npr. rojstvo otroka lahko lepo dvigne vsa ta vprašanja - potem pa na novo ovrednotimo vero v boga, sile vesolja,karmo .........

na kratko seveda
www.Astro-Star.net
ASTROLOŠKE ANALIZE, VEDEŽEVANJE, TEČAJI VEDEŽEVANJA IN ASTROLOGIJE

http://shrani.si/f/g/Y6/4RTQBfUR/tea.gif

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #658 on: September 07, 2012, 11:25:49 AM »
Kako pa smo zdaj astro teme prenesli k olajšanju  :o
www.Astro-Star.net
ASTROLOŠKE ANALIZE, VEDEŽEVANJE, TEČAJI VEDEŽEVANJA IN ASTROLOGIJE

http://shrani.si/f/g/Y6/4RTQBfUR/tea.gif

Offline Maja

• Lipicanec
« Reply #659 on: September 07, 2012, 11:41:21 AM »
Ja, olajšujemo se na vseh področjih.

Tea, hvala za izčrpno razlago.
Če gledam svoje občutke - kaj sledi v življenju - pričakujem natanko to, kar si opisala. Pretekla leta sem imela same borbe. Študij, težki odnosi, finančne stiske, osebna kriza, ki me je potegnila skoraj do dna ... Potem pa preporod - uspeh na zasebnem področju. Kot bi se ponovno rodila. Nobenih sledov preteklih izkušenj, nobenih travm, nobenih strahov, nobenih posledic. Postala sem veliko močnejša, hkrati pa bolj razumevajoča, nežna in pripravljena ter sposobna pomagat in veliko prispevat drugim ljudem. Zaj bi rada vse te kvalitete in lastnosti uporabila. Doma in tudi poslovno. Motiv ni dobiček (vsaj primarni ne), ampak uveljavitev. Pa ne, da bi dobivala pohvale, materialne nagrade ... Ampak bi res rada nekaj prispevala svetu. Moje kapacitete so tako malo izkoriščene, da boli!  :laugh: Zato je čas za novo poklicno pot. In če kaj veljajo naravni cikli, se bo prav kmalu odvilo.
Sem hvaležna za tole službo, za izkušnje, za tistih nekaj ljudi, ki sem jih spoznala tu in so mi več kot samo sodelavci. Dobila sem težko službo v težavnem okolju v najbolj težavnem obdobju življenja - v krizi, ki sem jo omenila. Vse skupaj me je še bolj izpililo. Glavna lekcija bi lahko bila obvladovanje izražanja, notranjih viharjev, ki naredijo samo škodo, če jih spustiš na površje in se jih moraš naučit umirit v sebi, jih analizirat in si priznat tisto, kar je najtežje. Odlična izkušnja!
Z novim načinom življenja bi lahko polno zaživela. No, saj že zdaj maximalno izkoriščam možnosti za to, ni samo izgovor, da potem, ko bo to, bom pa to in to ... Ampak bom to še bolj, še več, še bolj srčno in intenzivno.

Tako, da, RES komaj čakam, da  :Sa "pogazi" moj MC.  ;D

Saturn, daj gasa!  :laugh:
9ZK 656