Hihi, mislim, da bi bilo bolj logičnega, če bi PO prehodu 8. hiše prinesel kaj trdnega ...
Tako je bilo pri meni. Malo suše, ko je bil v 8. 
Ja, služba, služba, pridi ... Jaz sem 200% pripravljena. Pa še en občutek me preganja, kar se službe tiče. Ali nekaj ne bo OK, ali bo kaj novega, tako čudno napeto je. 
Zna ti prinesti več dela, več odgovornosti, več odrekanja na področju kariere, ampak če boš vse lepo sprejemala brez stokanja in jokanja, ampak z neko hvaležnostjo, potem te čaka tudi nagrada, nekaj trdnega, otipljviega-to pa je lahko nova pogdoba, nova služba, nova kariera...
Preberi si knjigo Ta veličastni Saturn, potem ga res razumeš kaj hoče od tebe....
Lepo si opisala Sanjalka
T Saturn je odvisen predvsem od preteklega, saj ni zastojn Bog časa in karme. Se pravi da so pohvale ali graje - ki jih v družbeno-socialnem smislu doživljamo v tem času odvisne od tega, kaj smo delali v preteklem 7 letnem ciklu, ali pa malo več.
Prehod preko 5 - sproži vprašanje ustvarjalnosti in ciljev, smisla, v 6 - odnos do dela, v 7 odnos do pomembnih drugih - 8 razmeji vrednosti in s kom jih delimo, v 9 ojača sanje za napredovanje in potem v 10 kasiramo vse to.
Če smo kaj naredili v preteklosti, potem so rezultati TUKAJ
Sicer poruši strukturo, dobimo polena, srečamo se z družbeno-socialnim nesprejetjem itd.......
Ugotovimo torej, kje kotiramo v odnosu do drugih, kar je posledica nečesa, kar smo ustvarjali dalj časa.
Ker je pri tebi Maja vezan prehod preko MC tudi na vladarja Mc in 10 hiše Plutona v tesni konjunkciji z Venero dvigne
- odnos do lastne intimnosti, varnosti in stabilnosti /venera kot vladarica IC/, transformacija družine, odnosov v družini in vseh tistih stvari, ki jih je še za preoblikovat v neko smiselno vrednost in vrednoto. Torej vprašanje vrednot in vrednosti družinskega življenja - glede na to, da je Venera tudi vladarica tvojega karmičnega vozla in bo Saturn zajel tudi južni vozel - lahko govoriva o "usodnih" zadevah, torej stvareh, na katere ne moreš neposredno vplivat, ampak so stvar širših karmičnih zapisov, energije razbereš iz principa tvoje karmične naloge v tem življenju /osi vozlov/
Gre tudi za vprašanje kvadrature z Jupitrom, ki bo dvignil prevrednotenje mentalnih procesov in duhovno prakso - vprašanje svobode in izzivanje sistemov, struktur.
Gre za vprašanja kompromisov, pričakovanj /mogoče previsokih? ali kakorkoli za vero, moralo, etiko - ki se v tem času temeljito transormirajo skozi dogodke
Vsekakor npr. rojstvo otroka lahko lepo dvigne vsa ta vprašanja - potem pa na novo ovrednotimo vero v boga, sile vesolja,karmo .........
na kratko seveda