Author Topic: Naj ... dogodek dneva 7. del  (Read 355051 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
Re: Naj ... dogodek dneva 7. del
« Reply #465 on: April 14, 2012, 11:16:57 AM »
Od danes naprej v našem podjetju zaposleni sami plačujemo za napake, ki jih lahko opazi urad za nadzor, ki jih je prej plačevalo podjetje. Kazni so pa do 1.500€ ... Skoraj 2 plači ...  :'( ??? >:( :o

Je pa vic v tem, da nas v "izvajanje napak" sili vodstvo samo, ker na vseh izmenah ne zagotavlja dovolj zaposlenih ...  :blank:

Res žalostno. In komu da se buniš?

Včasih se mi zdi, kot da smo v vojnem stanju in v tem stanju so vsa sredstva dovoljena... >:D

Nikomur se ne moreš.  :'(

Sploh pa, ali se lahko taki ukrepi uvedejo, četudi zaposleni nič ne podpišemo? Podpišeš, da se npr. na tem delovnem mestu strinjaš z avdio/video dokumentiranjem ... Potemtakem bi moral tudi sam podpisat, da se strinjaš s tem, da s svojim dvomesečnim prihodkom odgovarjaš za napake.  ???
V pogodbi o zaposlitvi tudi ni ničesar ... Opažam, da marsikaj v pogodbi ni zapisano. Ker so jo najbrž slabo napisali.  ???

Dorečemo pa tudi ne dokončno. Če moram po volji nadrejenega, ki ponoči da samo enega zaposlenega na izmeno, in mora ta zapuščat delovno mesto, za katerega je v internem pravilniku zapisano, da zahteva STALNO prisotnost na delovnem mestu, kdo je potem kriv? Kdo bo plačal tistih 1.500€?

Ali naj se potem kregam s stranko, da trenutno storitev delovnega mesta, ki je trenutno zaprto, ni na voljo. Pa smo baje odprti 24 ur na dan, vse dni v letu. Pa še oglašujemo se kot podjetje s prijaznim personalom. Že tu nekaj ni v skladu z nečim, pa gre samo za etiko.
Navsezadnje se bo osebje skregalo med sabo. Delovno mesto se lahko zapusti, če te tačas nekdo menja ... Oni z drugega oddelka se pa vedno kregajo, da ne bodo menjali. Šef izmene potem tudi nič ne naredi. Odgovrajal tudi ne bo ... Najebe torej tisti, ki je PRIMORAN naredit napako, ne tisti, ki je tako delovanje organiziral.

Ne vem zakaj si manifestiraš že zdaj, da boš delala napake..........

www.Astro-Star.net
ASTROLOŠKE ANALIZE, VEDEŽEVANJE, TEČAJI VEDEŽEVANJA IN ASTROLOGIJE

http://shrani.si/f/g/Y6/4RTQBfUR/tea.gif

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #466 on: April 14, 2012, 11:35:24 AM »
Manifestacija pa tako nima nekega blaznega vpliva ...

Kdor čaka, dočaka.  ;D

Oz. Kdor išče, ta najde.

Čakam na maj ...  ;D Tam okrog se baje astrološko nakazuje nekaj novega ...   :blank:

Ja samo če aprila ne boš prošenj pisala, bo maja tud vse skup šlo v klinc, pol bodo pa spet zvezde krive hehehehe.  ;D
Karmična astrologija, Natalna astrologija, Horarna astrologija, Medicinska astrologija, Naturopatija.

Moja astro karta
https://www.flickr.com/photos/201233298@N04/53922692074/in/dateposted-public/

Offline sasa

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #467 on: April 14, 2012, 11:39:00 AM »
Jaz sem ugotovila, da pritoževanje čez mojo službo škodi zgolj in samo meni.

Ko sem poslušala, kako kolegica, ki dela hišo, nima službe, kako je njen fant dal odpoved, kako nekatere izkoriščajo do amena, kako naj bi tašči v javni upravi znižali plačo, kakšen letni razgovor je imela prijateljica v službi, itd, sem si dejala, jaz se čez svojo službo ne bom več pritoževala... Imam dokaj dobro plačo, redno nam izplačuje, grem tudi na kosila, ki jih časti služba, vikende sem doma, s sodelavci se dobro zastopim (ok, razen sodelavke), imam za preživetje, čeprav imam res veliko dela, je tudi to včasih dobro, ker ti vsaj hitro mine, pomeni pa tudi, da podjetje dobro posluje. Ko sem to pri sebi sprejela, se je čez noč stanje izboljšalo. Najprej sem zvedela, da bom imela tudi variabilen del v službi, glede na količino avtov, ki jo obdelam, potem sem pa še za prejšnji mesec dobila nagrado, ker je šef mi povedal, da sem res pridna in delavna.

Na službeni zabavi 2 tedna nazaj, ko me je šef predstavil kot svojo desno roko, mi je bilo sprva malce nelagodno. Ali je to dobro ali slabo... Ko pa sem tudi s pomočjo drugih dojela, da je to pohvala zame in za moje delo in ves vloženi trud, se mi je pa tudi to obrnilo okoli. Šef ima z menoj res dober odnos, grem lepo mirno do njega, se ne dere na mene, če kaj zašuštram, mi to lepo pove. Ko je treba ga kaj prosit, če gremo lahko vsi sodelavci skupaj na malico in pustimo pisarno prazno, mene pošljejo k njem, ker jaz najbolje skoz pridem  :P  Jaz imam pa ob takih trenutkih v mislih zgolj besede naše članice, ženska energija še vedno več doseže kot moška...

Vse je samo v tem, kako dojemaš zadeve. Ja, je težko, ja, tudi mene potolče v tla, včasih celo do središča Zemlje, vendar pa ne smeš obupati. Vse je tako, kot mora biti, Če ne bi imeli izzivov v življenju, bi nam bilo pa dolgčas  :P
9ZK 674

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #468 on: April 14, 2012, 11:41:30 AM »
Res je Saša in sem vesela zate  :-* :-* :-*
Karmična astrologija, Natalna astrologija, Horarna astrologija, Medicinska astrologija, Naturopatija.

Moja astro karta

Offline Maja

• Lipicanec
  • Freedom is my security.
« Reply #469 on: April 14, 2012, 12:15:40 PM »
Manifestacija pa tako nima nekega blaznega vpliva ...

Kdor čaka, dočaka.  ;D

Oz. Kdor išče, ta najde.

Čakam na maj ...  ;D Tam okrog se baje astrološko nakazuje nekaj novega ...   :blank:

Ja samo če aprila ne boš prošenj pisala, bo maja tud vse skup šlo v klinc, pol bodo pa spet zvezde krive hehehehe.  ;D

Jih ves čas pišem, tudi aprila. :D

A ne poskrbijo zvezde za vse? :D
9ZK 656

Offline apemaya

• Veteran
« Reply #470 on: April 14, 2012, 12:17:41 PM »

Ko sem poslušala, kako kolegica, ki dela hišo, nima službe, kako je njen fant dal odpoved, kako nekatere izkoriščajo do amena, kako naj bi tašči v javni upravi znižali plačo, kakšen letni razgovor je imela prijateljica v službi, itd, sem si dejala, jaz se čez svojo službo ne bom več pritoževala... Imam dokaj dobro plačo, redno nam izplačuje, grem tudi na kosila, ki jih časti služba, vikende sem doma, s sodelavci se dobro zastopim (ok, razen sodelavke), imam za preživetje, čeprav imam res veliko dela, je tudi to včasih dobro, ker ti vsaj hitro mine, pomeni pa tudi, da podjetje dobro posluje. Ko sem to pri sebi sprejela, se je čez noč stanje izboljšalo. Najprej sem zvedela, da bom imela tudi variabilen del v službi, glede na količino avtov, ki jo obdelam, potem sem pa še za prejšnji mesec dobila nagrado, ker je šef mi povedal, da sem res pridna in delavna.

Na službeni zabavi 2 tedna nazaj, ko me je šef predstavil kot svojo desno roko, mi je bilo sprva malce nelagodno. Ali je to dobro ali slabo... Ko pa sem tudi s pomočjo drugih dojela, da je to pohvala zame in za moje delo in ves vloženi trud, se mi je pa tudi to obrnilo okoli. Šef ima z menoj res dober odnos, grem lepo mirno do njega, se ne dere na mene, če kaj zašuštram, mi to lepo pove. Ko je treba ga kaj prosit, če gremo lahko vsi sodelavci skupaj na malico in pustimo pisarno prazno, mene pošljejo k njem, ker jaz najbolje skoz pridem  :P  Jaz imam pa ob takih trenutkih v mislih zgolj besede naše članice, ženska energija še vedno več doseže kot moška...

Vse je samo v tem, kako dojemaš zadeve. Ja, je težko, ja, tudi mene potolče v tla, včasih celo do središča Zemlje, vendar pa ne smeš obupati. Vse je tako, kot mora biti, Če ne bi imeli izzivov v življenju, bi nam bilo pa dolgčas  :P

Se strinjam Saša.
Sploh če nekaj delaš z največjim odporom, gre itak vse narobe, če pa to vzameš v zakup, kot nekaj kar je potrebno narediti za tvoje "življensko izobraževanje" potem pa steče in je vse lažje.

Jaz sem tudi enkrat naredila analizo, kako mi je v službi...in ni vse kot bi moralo biti, je pa veliiiiiko bolje kot drugje.  ;)

Offline apemaya

• Veteran
« Reply #471 on: April 14, 2012, 12:21:17 PM »
Maja,

se strinjam s Teo...namesto da se že sedaj sekiraš za napake, si zmanifestiraj NIČ napak.

In če želiš novo službo, jo dobro in natančno opiši in zvizualiziraj...saj postopke pa poznaš. V tej službi pa se do nove službe poskusi naučiti čimveč  ;)

Offline Maja

• Lipicanec
« Reply #472 on: April 14, 2012, 12:24:03 PM »
Manifestirala in vizualizirala ne bom, v to žal ne verjamem, počakala bom na prosto delovno mesto, kateremu bom ustrezala in se prijavljala na razpise.  ;)

Tudi ne manifestiram, da bom delala napake, ker jih tudi do sedaj nisem.  8)

Do takrat bom pa tu še malo zaslužila.  :laugh:
« Last Edit: April 14, 2012, 12:36:47 PM by Maja »
9ZK 656

Offline Maja

• Lipicanec
« Reply #473 on: April 14, 2012, 12:39:47 PM »

Se strinjam Saša.
Sploh če nekaj delaš z največjim odporom, gre itak vse narobe, če pa to vzameš v zakup, kot nekaj kar je potrebno narediti za tvoje "življensko izobraževanje" potem pa steče in je vse lažje.

Jaz sem tudi enkrat naredila analizo, kako mi je v službi...in ni vse kot bi moralo biti, je pa veliiiiiko bolje kot drugje.  ;)

Seveda, vse je v glavi, tudi stres je samo notranji dejavnik.

Kakorkoli, ne glede na to, kako kdo reagira v trenutni situaciji ... Potem po voji je vsak general.  :laugh:
9ZK 656

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #474 on: April 14, 2012, 01:58:37 PM »
Mandala za Andresa narisana .... jutri bo šla v varstvo njegovi dragi :)
www.Astro-Star.net

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #475 on: April 14, 2012, 02:26:43 PM »
Včeraj zelo pogrešala astro tečaj.  :'(
Ampak žal sem šele danes prišla k sebi.  :'(
Sej ste posneli, a ne??  :)

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #476 on: April 14, 2012, 03:38:06 PM »
Smo posneli, samo včeraj je bil en tak dan  :laugh:

Tako da sem se odločila, da bomo ta dan nekako kar ponavljali in torej štartamo v petek s prvim delom. Povej puncam prosim.
www.Astro-Star.net

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #477 on: April 14, 2012, 09:35:58 PM »
No super.
Kakšen dan je pa bil? Nasmejan? Katere zvezde so vam jo zagodle?  ;)
Mene sicer tudi naslednjič ne bo, ker potujem.  ::)
Bom obvestila punce.
 :)

Offline Tejka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletn. Simbol
« Reply #478 on: April 14, 2012, 10:07:59 PM »
Pojedla meska in na njeno pobudo šla ven lulat !!! Mogoče nama pa uspe tole pregurat :)
Sin bailar y crear no hay vida
Tranziti in progresije
Solarna

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #479 on: April 15, 2012, 03:12:59 PM »
Za mano je 10 ur dela, prav tako vceraj. Nisem uspela vsega dokoncati kar sem si zamislila, pa sem jim samo liste z navodili pustila kaj morajo naresti in zraven pustila obvestilo, da sem zakljucila. Dost mam:) zdaj mam samo eno sluzbo hehe.

Moja astro karta