Author Topic: Kiron  (Read 140644 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
Re: Kiron
« Reply #210 on: February 20, 2014, 10:26:26 AM »
No meni se pa potika po 7. hiši in se bo še nekaj časa. Partnerska. j***.
Itak ga imam natalno v kvadratu z luno in še vsem ostalim, skratka, postavljenega tako, da mi že po defoltu vse zaf**a.
Baje se človek na vse te energije enkrat že navadi.
Pa na Plutona.
Pa na Saturna.
Pa na Urana.
Aleluja.
Jupijada.
Marmelada in lešnikova čokolada.

Tko... zdej grem pa lahko naprej risat vesele otroške ilustracije.

P.s. Imam znanko, ki je dala svojemu sinu ime Chiron.

A tole resno al kako?
Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #211 on: February 20, 2014, 10:36:16 AM »
Tranzit  :ki čez natalno  :So vsaj pri meni pomeni test trdnosti medsebojne zveze med partnerjema. Hud in mučen tranzit, pri meni konkretno dolgotrajen (1 leto) zaradi R gibanja. Z zelo močnimi čustvi oborožen, ta čustva potegnejo na dan svašta, tudi tisto, česar sploh nikoli ni bilo. :blank:

kaj pa če partnerja ni?
ker   :So  je itak moški v horoskopu ženske...pa pri meni je še vladar 7. hiše.
kakšno pucanje za nazaj.... na temo partnerstvo...najbrž ;)
ja,  sj pri meni bo tudi skoraj eno leto tale tranzit...ker bo  :ki r..sicer ne ekzaktno, ampak vseen...

Sonce je naša identiteta, naš jaz, naša življenjska usmeritev,svetloba, ki nam kaže in razsvetljuje pot našega bivanja, ki nam kaže bistvo našega življenja, naš cilj, tako da je še vse kaj drugega kot partner in oče, se pa v ženski karti, ki ne živi same sebe, to lahko odraža preko najprej očeta in nato partnerja.

Tranzit kiron sonce je lahko zdravitelj, pokaže nam rane našega notranjega jaza, notranjega otroka, rane, ki se niso zacelile in se lahko zacelijo samo tako, da mi pomagamo drugim prav na tem področju, kjer smo bili sami najbolj ranjeni in prizadeti, to je aspekt zdravilca...
V kolikor tega še ne premoremo, se nam lahko odraža kot ranitelj ali ranjenec, se pravi, se mi znajdemo v vlogi, ko nekoga prizadenemo, ranimo (smo ranitelji) ali se znajdemo v vlogi, ko nas drugi ranijo, prizadenejo (smo ranjenci).
Vse te faze damo v življenju enkrat skozi in nato smo zreli za zdravilca, zdravitelja, saj vemo, da najboljši zdravilci so ravno tisti, ki zdravijo in učijo oz. pomagajo drugim iz svoje lastne bolečine,svoje lastne rane, nihče drug ne more tako zelo dobro razumeti oz. čutiti kot tisti, ki je to bolečino že sam doživel.
Ja, in to je Kiron v naših horoskopih ;)
Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #212 on: February 20, 2014, 11:44:32 AM »
No meni se pa potika po 7. hiši in se bo še nekaj časa. Partnerska. j***.
Itak ga imam natalno v kvadratu z luno in še vsem ostalim, skratka, postavljenega tako, da mi že po defoltu vse zaf**a.
Baje se človek na vse te energije enkrat že navadi.
Pa na Plutona.
Pa na Saturna.
Pa na Urana.
Aleluja.
Jupijada.
Marmelada in lešnikova čokolada.

Tko... zdej grem pa lahko naprej risat vesele otroške ilustracije.

P.s. Imam znanko, ki je dala svojemu sinu ime Chiron.

A tole resno al kako?

Resno.
Je Nizozemka (indonezijske korenine) in se ne spozna na astrologijo. Kolikor sem razumela, ne pozna pomena Kirona v tem smislu.

Offline Lisa

• Uporabnik
  • **
« Reply #213 on: February 24, 2014, 09:16:58 AM »

Sonce je naša identiteta, naš jaz, naša življenjska usmeritev,svetloba, ki nam kaže in razsvetljuje pot našega bivanja, ki nam kaže bistvo našega življenja, naš cilj, tako da je še vse kaj drugega kot partner in oče, se pa v ženski karti, ki ne živi same sebe, to lahko odraža preko najprej očeta in nato partnerja.

Tranzit kiron sonce je lahko zdravitelj, pokaže nam rane našega notranjega jaza, notranjega otroka, rane, ki se niso zacelile in se lahko zacelijo samo tako, da mi pomagamo drugim prav na tem področju, kjer smo bili sami najbolj ranjeni in prizadeti, to je aspekt zdravilca...
V kolikor tega še ne premoremo, se nam lahko odraža kot ranitelj ali ranjenec, se pravi, se mi znajdemo v vlogi, ko nekoga prizadenemo, ranimo (smo ranitelji) ali se znajdemo v vlogi, ko nas drugi ranijo, prizadenejo (smo ranjenci).
Vse te faze damo v življenju enkrat skozi in nato smo zreli za zdravilca, zdravitelja, saj vemo, da najboljši zdravilci so ravno tisti, ki zdravijo in učijo oz. pomagajo drugim iz svoje lastne bolečine,svoje lastne rane, nihče drug ne more tako zelo dobro razumeti oz. čutiti kot tisti, ki je to bolečino že sam doživel.
Ja, in to je Kiron v naših horoskopih ;)

hvala, sanjalka. :-*
to bo še pestro...
http://shrani.si/f/t/10K/42s2GvZ0/lisaaa.gif

Offline cvetka

• Sp.simbol
« Reply #214 on: March 21, 2014, 09:47:47 AM »
Evo še mene v tej temi. Ko mi je pluton tranzitiral preko kirona sem pravzaprav razreševala t kvadrat (namenoma sem izbrala opcijo v kateri so prikazani tudi aspekti kirona). V obdobju od 1996 - do 2003, ko se je pluton sprehajal proti mojemu kironu in dokončno prišel do IC, se mi je zgodilo toliko tega, da to teško spravim v par besed...spremembe v mojem dojemanju sveta in partnerstva...kriza partnerstva....

Če tu omenim, da je pluton v tem času šel čez partnerjevo sonce na 5 stopnji strelca in merkur na 6 stopnji, vama dvema ne rabim praviti kaj to pomeni.

In če temu dodam, da sva se spoznala leta 1979, ko je pluton bil v ekzaktnem trigonu na moje natalno sonce...plutonska scena na vsej črti.

V tistem času mi se o astrologiji še sanjalo ni, in ko danes gledam za nazaj vidim, da sem zadeve še dobro speljala, sploh če gledam še druge tranzite in aspekte v tistem času.

Veliko sva se oba naučila in danes čeprav nisva več par imava korektne odnose.

bodita mavrično

Tole moram malo natančneje prebrati še Mavrica, me malo čas baše.
Ampak tako na hitro, ko sem pogledala, kako pa zdaj občutiš Saturnov kvadrat na Kirona. Saj to bi morala biti zelo podobna tema. Ali pa je bil za tisto dogajanje bolj kriv Pluton.

Bom pogledala natančneje, pa še kakšno rečeva. :D

Tole zadevo obujam izpred 6 let, se pa tiče tranzita  kirona v  :kv z N  :Sa
Ta tranzit me je pričakal po preživetem tranzitu kirona v  :kon z N :So; moram zapisati, da je Tkiron  :kv:Sa višja inštanca Tkiron  :kon N :So, partnerski odnosi so kot bojišče; če ne bi poznala astrologije, bi verjetno popokala stvari, tako pa vztrajam, saj se planeti muvajo, kajne. Bodite lepo  :-*

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #215 on: March 21, 2014, 09:58:09 AM »
verjamem Cvetka, da je hudo. Saturn je vladar 4 ..........
Poleg tega je T Saturn na P AC in Vozlu v opoziciji z Marsom in tudi P Merkurjem - občutek, da imaš zvezane roke. Dogaja se "usoda", nimaš kontrole

Drugače pa imaš kar nekaj tudi spodbudnih prehodov. Še posebno te podpira Jupiter /kot vladar Saturna in tudi Rib/
Morebiti moraš spremeniti življenjsko filozofijo. Morebiti je čas, da Jupiter zasije na vrhu tvoje karte, da znanje, ki si ga nabirala obelodaniš, ga začneš uporabljat, spremeniš svojo javno podobo.
Morebiti se preveč ukvarjaš s kontrolo doma /vozu v škorpijonu/ - morebiti je čas, da se prepustiš, da pustiš da tvoje sposobnosti in znanja dobijo izraz skozi vsakodnevno delo

Čas za novo kariero, nov pristop k življenju in delu .... opusti star pristop /T mars R v 1/ in se opogumi za novo filozofijo, več svobode /P luna sekstil Merkur/

www.Astro-Star.net
ASTROLOŠKE ANALIZE, VEDEŽEVANJE, TEČAJI VEDEŽEVANJA IN ASTROLOGIJE

http://shrani.si/f/g/Y6/4RTQBfUR/tea.gif

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #216 on: March 21, 2014, 10:10:38 AM »
Poleg tega je T Saturn na P AC in Vozlu v opoziciji z Marsom in tudi P Merkurjem - občutek, da imaš zvezane roke. Dogaja se "usoda", nimaš kontrole

Drugače pa imaš kar nekaj tudi spodbudnih prehodov. Še posebno te podpira Jupiter /kot vladar Saturna in tudi Rib/
Morebiti moraš spremeniti življenjsko filozofijo. Morebiti je čas, da Jupiter zasije na vrhu tvoje karte, da znanje, ki si ga nabirala obelodaniš, ga začneš uporabljat, spremeniš svojo javno podobo.
Morebiti se preveč ukvarjaš s kontrolo doma /vozu v škorpijonu/ - morebiti je čas, da se prepustiš, da pustiš da tvoje sposobnosti in znanja dobijo izraz skozi vsakodnevno delo

Čas za novo kariero, nov pristop k življenju in delu .... opusti star pristop /T mars R v 1/ in se opogumi za novo filozofijo, več svobode /P luna sekstil Merkur/

Jap, se podpišem pod tole...
Cvetka, topel objem :-*

Offline cvetka

• Sp.simbol
« Reply #217 on: March 21, 2014, 03:45:45 PM »

Jap, se podpišem pod tole...
Cvetka, topel objem :-*

Hvala vama za tele besede.
Je pa tole moje stanje dodatno podkurjeno še s prehodom  :U preko DESC in s tem 7 H; pred enim letom sem videla samo to, da mi  :U dela  :op na ASC, 7 hišo pa sem popolnoma spregledala, saj mi tudi na kraj pameti ni prišlo, da se lahko splete kaj takšnega ... le kje je to vojno stanje tlelo 35 let??

Offline Lisa

• Uporabnik
  • **
« Reply #218 on: May 19, 2014, 05:32:27 PM »
Tranzit  :ki čez natalno  :So vsaj pri meni pomeni test trdnosti medsebojne zveze med partnerjema. Hud in mučen tranzit, pri meni konkretno dolgotrajen (1 leto) zaradi R gibanja. Z zelo močnimi čustvi oborožen, ta čustva potegnejo na dan svašta, tudi tisto, česar sploh nikoli ni bilo. :blank:

pri meni se je že začelo. že kakšen dober mesec. ekzaktna  :kon  :ki in N :So bo pa bolj proti koncu junija. končala se pa bo šele konec maja 2015. bedno. 2 leti.  ???
mi zelo diši po aspetku T :Sa na N :So. bežim v osamo, zelo asocialna, za nikamor mi ni. čudne energije...če je to  - to ? zelo podobno je bilo, ko sem bila stara 19. let in sem imela T  :Sa  :kon N :So.
najbrž vpliva tudi na mojo  :Ve - ženskost, saj je v natalu v  :kon:Ve.
res je bedno.
poskušam sprejemat dane energije, ampak najboljša leta bodo šla. jaz pa jih bom preživela v osami.. a ni to žalostno, če je to moja usoda ?

Offline Maja

• Lipicanec
  • Freedom is my security.
« Reply #219 on: May 19, 2014, 05:56:38 PM »
Ja, cvetka. Je žalostno.
Osama, izolacija, stagnacija. Sem sama v tem. V obdobju, ko sem odrasla, se izšolala in bi mogla zaživet na svoje, sem najbolj nepreskrbljena od časa, ko so me preživljali starši. To je bilo do mojega 14. leta.
Kot, da bodo šla najlepša leta mimo ...
9ZK 656

Offline Lisa

• Uporabnik
  • **
« Reply #220 on: June 22, 2014, 08:05:21 AM »
Odkar  :Ma ni več R, sem čist druga. Veliko bolje funkcioniram sama s sabo in z drugimi..
Je pa res, da tale aspekt  T  :ki :kon N :So, v 1.hiši, čutim kot občutek nepripadnost, kot da nikamor in nikomur ne pripadam. Jeben feelig.

Offline Lisa

• Uporabnik
  • **
« Reply #221 on: December 03, 2015, 06:17:17 PM »
No, pa gre spet direktno tale  :ki.
Konec januarja naslednje leto se  mi še zadnjič ekzaktno dotakne N  :So.... skoraj dve leti je potoval po mojem N soncu, gor pa dol.Sploh se ni naveličal.
Čutim, da sem delno popucala mojo kironsko rano povezano z  :Ve v 2.hiši ...toliko olajšanja v meni...Druga energija.
Ampak bo še dela.....sem pa na pravi poti, to vem!!!

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #222 on: December 03, 2015, 07:19:43 PM »
Itak, da si.
Karmična astrologija, Natalna astrologija, Horarna astrologija, Medicinska astrologija, Naturopatija.

Moja astro karta
https://www.flickr.com/photos/201233298@N04/53922692074/in/dateposted-public/

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
  • Ne čistim več vodnega kamna. Lotevam se brisanja.
    • Nenavadno
« Reply #223 on: December 03, 2015, 07:30:32 PM »
Mislim, da bom jaz in verjetno še kdo drug, moral to temo prebrati od začetka. Sem že malo pozabil o Kironu. 

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline sasa

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #224 on: December 03, 2015, 08:21:33 PM »
Kiron je dejansko naša rana v astrološki karti, ki pa jo lahko spremenimo v zdravitelja.
9ZK 674