Tranzit
čez natalno :So vsaj pri meni pomeni test trdnosti medsebojne zveze med partnerjema. Hud in mučen tranzit, pri meni konkretno dolgotrajen (1 leto) zaradi R gibanja. Z zelo močnimi čustvi oborožen, ta čustva potegnejo na dan svašta, tudi tisto, česar sploh nikoli ni bilo. 
kaj pa če partnerja ni?
ker :So je itak moški v horoskopu ženske...pa pri meni je še vladar 7. hiše.
kakšno pucanje za nazaj.... na temo partnerstvo...najbrž 
ja, sj pri meni bo tudi skoraj eno leto tale tranzit...ker bo
r..sicer ne ekzaktno, ampak vseen...
Sonce je naša identiteta, naš jaz, naša življenjska usmeritev,svetloba, ki nam kaže in razsvetljuje pot našega bivanja, ki nam kaže bistvo našega življenja, naš cilj, tako da je še vse kaj drugega kot partner in oče, se pa v ženski karti, ki ne živi same sebe, to lahko odraža preko najprej očeta in nato partnerja.
Tranzit kiron sonce je lahko zdravitelj, pokaže nam rane našega notranjega jaza, notranjega otroka, rane, ki se niso zacelile in se lahko zacelijo samo tako, da mi pomagamo drugim prav na tem področju, kjer smo bili sami najbolj ranjeni in prizadeti, to je aspekt zdravilca...
V kolikor tega še ne premoremo, se nam lahko odraža kot ranitelj ali ranjenec, se pravi, se mi znajdemo v vlogi, ko nekoga prizadenemo, ranimo (smo ranitelji) ali se znajdemo v vlogi, ko nas drugi ranijo, prizadenejo (smo ranjenci).
Vse te faze damo v življenju enkrat skozi in nato smo zreli za zdravilca, zdravitelja, saj vemo, da najboljši zdravilci so ravno tisti, ki zdravijo in učijo oz. pomagajo drugim iz svoje lastne bolečine,svoje lastne rane, nihče drug ne more tako zelo dobro razumeti oz. čutiti kot tisti, ki je to bolečino že sam doživel.
Ja, in to je Kiron v naših horoskopih