Na splošno Lunca,
v mnogočem je prehod Plutona preko Kirona podoben Marsu, vendar je Mars ponavadi bolj očigleden, Pluton pa prehodi to pot naskrivaj, vendar pa nekako nepričakovano eksplodira. Vsekakor lahko privede do določene agresije, nesreče, nasilja, sploh če je že dolgo v notranjost potiskana Plutonska tema.
No, jaz sem se osredotočila na tvoj primer, prehod Plutona pa bo pri tebi natančen 17.februarja 2009, na 2°pa bo Pluton seveda že od 23. januarja 2009. Torej Kironsko stopinjo zajema v času obeh mrkov.
Vsekakor ne morem mimo dejstva, da ti Sončni mrk pade točno na Palas, pa to niti ne bi omenjala, vendar me je spomnila na Homerja in njegov ep, v katerem opisuje, kako je izšla iz Zevsove glave v svoji polni veličini - torej je bila brez mame, v astrološkem smislu pa se veže na politiko in družbena vprašanja - hmmm.
Zdela se mi je zanimiva ta povezava, kajti pri tebi je Kiron v 11 hiši /kar označuje izredno inteligenco in zavzemanje za družabna vprašanja - Fidel Kastro ima npr. Kirona v 11 hiši. To je privrženost lastnim idejam, biti v skupini, pa vendar individualen itd.... Torej kolektivne ideje so pomembne/. Poleg tega je Kiron v Kozorogu, kar me je navedlo na misel, da se navezuje tudi na nerešene odnose z starši. Dispozitor Saturn kaže na naše prve omejitve, ki jih starši dajo, ponavadi so to njihove neizpolnjene ambicije. Zato potem v življenju tako težko postavljamo svoje cilje, svojo družbeno strukturo, svojo umestitev in če hočeš tudi poklic.
Kljub temu da doživimo uspeh, lahko v sebi doživljamo nezadovoljstvo, vsekakor pa rabimo precej dolgo časa, da se izmuznemo izpod starševskih pričakovanj, včasih pa tudi nezavedno delamo kaj, da bi jih kaznovali - v glavnem gre tukaj za začaran krog, ki se ga težko zavemo, bi pa rekla, da si očeta /komaj še kvadrat/ doživela kot hladnega ali pa na nek način kritičnega, rezerviranega ali pa tudi avtoritativnega.
No, mit o Ateni ali Palas pa je v zvezi s teboj pomemben tudi iz vidika Oresa, ki je ubil svojo mamo. Po starem krvnem zakonu je bil uboj matere prepovedan. V tem primeru pa je Atena rekla:
"Zakaj pa ne? Pravi starš otroka ni mama, pač pa oče!"
Preberi si zgodbo, da ne bom predolga.
Boginja Atena je bila v nekem smislu nedotakljiva, asteroid Atena pa lahko s tem govori o blokiranju emocionalne ranljivosti za psihološkim oklopom.
Zakaj ti pišem. Zgodba o Ateni je napisana v tvoji postavitvi Kirona. Vsekakor je Atena ženska, ki lahko doseže uspeh v moškem svetu. .......
In lunin mrk .... bo na 20°leva v opoziciji na tvojo Luno ...ki ima že natalno opozicijo s Plutonom!!
No, prehod Plutona pa bo pospremljen tudi z kvadratom na progresivno Luno, ki bo v tem času točno na 2°Ovna, poleg tega pa ti bo T Saturn v inkonjunkciji tresel tvojo natalno Luno.
Zdaj pa verjetno veš, zakaj sem pisala vso zgodbo o Ateni Palas /ki je hčerka med asteroidi/