Author Topic: Kiron  (Read 141361 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
Re: Kiron
« Reply #30 on: January 22, 2008, 06:47:07 AM »
Evo še mene v tej temi. Ko mi je pluton tranzitiral preko kirona sem pravzaprav razreševala t kvadrat (namenoma sem izbrala opcijo v kateri so prikazani tudi aspekti kirona). V obdobju od 1996 - do 2003, ko se je pluton sprehajal proti mojemu kironu in dokončno prišel do IC, se mi je zgodilo toliko tega, da to teško spravim v par besed...spremembe v mojem dojemanju sveta in partnerstva...kriza partnerstva....

Če tu omenim, da je pluton v tem času šel čez partnerjevo sonce na 5 stopnji strelca in merkur na 6 stopnji, vama dvema ne rabim praviti kaj to pomeni.

In če temu dodam, da sva se spoznala leta 1979, ko je pluton bil v ekzaktnem trigonu na moje natalno sonce...plutonska scena na vsej črti.

V tistem času mi se o astrologiji še sanjalo ni, in ko danes gledam za nazaj vidim, da sem zadeve še dobro speljala, sploh če gledam še druge tranzite in aspekte v tistem času.

Veliko sva se oba naučila in danes čeprav nisva več par imava korektne odnose.

bodita mavrično

Tole moram malo natančneje prebrati še Mavrica, me malo čas baše.
Ampak tako na hitro, ko sem pogledala, kako pa zdaj občutiš Saturnov kvadrat na Kirona. Saj to bi morala biti zelo podobna tema. Ali pa je bil za tisto dogajanje bolj kriv Pluton.

Bom pogledala natančneje, pa še kakšno rečeva. :D

Takemu obdobju rečemo "kriza srednjih letih", ki nekaterim res ne prizanaša.

v letu 2001 si namreč imela Plutonov kvadrat /preden ga je delal pa še kvadrat na Venero, prav v letu ki ga omenjaš kot štartno - in to v 5 hišo - ljubezen ... itd./

Včasih so ljudje ob Plutonovih kvadratih umirali. Danes na srečo imamo toliko psihološkega znanja, da se znamo v tem času nekako s samozavedanjem postavljati na noge. Je pa res da se nam v takem času dogaja .... sploh če je tako kot pri tebi ... to sovpadalo še z drugimi močnimi tranziti.

Torej na delu je bil Pluton ... potem pa ko je Saturn prišel v znamenje Bika še ta v kvadratu na tvojo 5 bajto .... iz 8 /delitev premoženja, transformacija, smrti ipd..../, Merkurja, Venero in potem še na Sonce in Marsa /ki sta že natalno tako sklofana/.

Da pa je bila scena še večja, si kasirala tudi Urana na Sonce in potem še na Marsa v tistih opozicijah, ki res niso najboljše.

Vpleten pa je bil tudi Neptun, ki je hodil preko Merkurja in Venere.....

No .... a je za popolno življenje še kaj potrebnega  ::) :o

Sicer pa če si preživela tole, boš še vse kaj drugega  ;D  SREČNO
www.Astro-Star.net
ASTROLOŠKE ANALIZE, VEDEŽEVANJE, TEČAJI VEDEŽEVANJA IN ASTROLOGIJE

http://shrani.si/f/g/Y6/4RTQBfUR/tea.gif

Offline mavrica

• Uporabnik
  • **
« Reply #31 on: January 22, 2008, 09:09:37 PM »
ja, res je bila kriza...še sreča, da moja karta premore nekaj trigonov in sekstilov, tako, da se na koncu vseeno vse dobro izteče...sem pa po vsaki taki krizi bogatejša za nove izkušnje in z optimizmom gledam naprej. Bi rekla, da me trigon jupitra na ASC rešuje. ;)
...človek ni le skupek celic svojega telesa, ampak odsev svojih misli...      M. Kojc

DZK število - 656

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #32 on: January 24, 2008, 09:40:34 AM »
ja, res je bila kriza...še sreča, da moja karta premore nekaj trigonov in sekstilov, tako, da se na koncu vseeno vse dobro izteče...sem pa po vsaki taki krizi bogatejša za nove izkušnje in z optimizmom gledam naprej. Bi rekla, da me trigon jupitra na ASC rešuje. ;)

Čisto natančen  :P in vladar gre v lep sektil z kironom ... torej si samozdravitelj  :D
www.Astro-Star.net

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #33 on: January 24, 2008, 11:25:38 AM »
A res Tea, lepo se slisi, da imam kaj zanimivega za videt.  ::) Vsekakor bom vesela bilokake besede iz tvoje strani.  :)
Pozdrav
 :-*

Azra, tvoj primer je zelo zanimiv. Za začetek bom postavila mitološko ozadje Kirona, potem pa bom postopoma nadaljevala, zato da bomo vsi bolje razumeli Kirona.

Torej Saturn je nadlegoval Philyro /oceanova hči in obenem nečakinja Saturna/, ki se je poskušala izogniti dvorjenju, zato se je spremenila v kobilo. Seveda se je tudi Kronos spremenil v konja in s prevaro prišel do nje in v tej zvezi je nastal pol človek pol konj - Kiron

to nas napelje na:
- prevaro
- incest

Philira se na otroka ni mogla navaditi, zato je prosila bogove, da so jo spremenili v drevo. Torej je Kiron bil neke vrste izobčenec, rojen v živalski fazi /prepoznamo tudi naše nagone, goli seks itd.../ obeh staršev, pol človeške podobe pa mu je dalo razumevanje človeške /duhovne/ narave.

Ostal je brez staršev ... samorastnik ... ki je moral že takoj individualizirati svoje življenje brez podpore .... ni varnosti doma ... nerazumljen lik, izločenec ... autsider.

In kot opisuje mitološka zgodba, je Kiron tudi tak v našem sončnem sistemu. Prišel od nekod, s ekscentrično tirnico .... seveda pa se pričakuje da bo tudi odšel iz našega sistema ....

Torej Kiron je bil tisti, ki je vse odgovore moral iskati znotraj sebe.

Se nadaljuje  ;D
www.Astro-Star.net

Offline taja6

• Splet. Simbol
  • »Zapri oči. Zaljubi se. Ostani tam.« ~ Rumi
« Reply #34 on: January 24, 2008, 11:28:13 AM »
uff zanimivo branje Tea, komaj čakam na nadaljevanje  ;)  :D

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #35 on: January 24, 2008, 11:42:34 AM »

Ja Azrin primer je fantastičen ... tirnica kirona poteka med Saturnom in Uranom ... vladar Azrine 8 hiše je Uran /tracionalno saturn/

- Saturn opo. Sonce
- Uran vladar 11 hiše /kiron/
- kiron v dvojčku /Merkur/ - vladar 4 hiše
- Pluton vladar 8 op. Venera konj.Merkur

itd .........

No, zdaj pa bi lahko že malo razpredali, ko veste kam pes taco moli

Azro pa še enkrat vprašamo za dovoljenje
www.Astro-Star.net

Offline sonck

• Uporabnik
  • **
« Reply #36 on: January 24, 2008, 01:31:53 PM »
...bom kar tukaj nadaljevala, da ne bom tam smetila pri natalnih kartah...
Jaz sem non-stop bila prepričana, da moj kiron v 3. hiši nakazuje bolj moj odnos do moje mlajše sestrice ( ki ni ravno briljanten ) čeprav ni nič narobe...samo sva si tako zelo različni...pa ona je še zdaj tako zelo ljubosumna name ( stara pa je 21 let)...pa ne vidim razloga, da bi bila...no upam, da se ta odnos tudi kdaj normalizira  ;)
Nisem pa vedela, da kiron v 3.hiši pomeni tudi nek bolj moški princip ( nošenje hlač ipd.)  ;D
Mogoče še to kot zanimivost...do 8. leta nisem znala račt riba raca rak  ;D ;D, R je bil strašen problem...sem k logopedu hodila ;)

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #37 on: January 24, 2008, 01:37:08 PM »
...bom kar tukaj nadaljevala, da ne bom tam smetila pri natalnih kartah...
Jaz sem non-stop bila prepričana, da moj kiron v 3. hiši nakazuje bolj moj odnos do moje mlajše sestrice ( ki ni ravno briljanten ) čeprav ni nič narobe...samo sva si tako zelo različni...pa ona je še zdaj tako zelo ljubosumna name ( stara pa je 21 let)...pa ne vidim razloga, da bi bila...no upam, da se ta odnos tudi kdaj normalizira  ;)
Nisem pa vedela, da kiron v 3.hiši pomeni tudi nek bolj moški princip ( nošenje hlač ipd.)  ;D

Ne pomeni ..... je pa v povezavi z tvojo Venero. Razložim drugič, danes sem tukaj že en šiht naredila ....

;D ;D ;D

Grem na sončka ... lep dan tudi tebi sonček  ;D
www.Astro-Star.net

Offline sonck

• Uporabnik
  • **
« Reply #38 on: January 24, 2008, 01:40:51 PM »
 ;) velja, fino se imej.

LP, S

Offline Azra

• Spl. simbol
  • "The devil made me do it ..."
« Reply #39 on: January 24, 2008, 04:12:09 PM »

Ja Azrin primer je fantastičen ... tirnica kirona poteka med Saturnom in Uranom ... vladar Azrine 8 hiše je Uran /tracionalno saturn/

- Saturn opo. Sonce

itd .........

Seveda se lahko nadaljuje. Jaz sem na hitrco prebrala  ::) sedaj bom se enkrat. Tea tvoje stavke pa si shranjujem v word format, da imam zase.
http://img687.imageshack.us/img687/1953/mojakarta.gif
V pravljici junak ubije zmaja in se poroci s princeso. V realnosti ne ubije nikogar in se poroci z zmajem.

Offline Tejka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletn. Simbol
« Reply #40 on: January 26, 2008, 11:05:18 PM »
Torej moj Kiron se nahaja v 10 hiši torej hiši poklica oziroma mojega namena v Biku. Sicer je ta hiša prazna. Potem pravilno sklepam, da bom še kar nekaj časa študirala kaj v bistvu hočem na tem področju življenja. Sicer delam, samo poklic, ki ga opravljam mi nekako ne ustreza. Približno se mi sanja kaj bi, nisem pa 100% prepričana...
lp
T.
Sin bailar y crear no hay vida
Tranziti in progresije
Solarna

Offline mavrica

• Uporabnik
  • **
« Reply #41 on: January 30, 2008, 10:37:06 AM »

- Saturn opo. Sonce

itd .........

Seveda se lahko nadaljuje. Jaz sem na hitrco prebrala  ::) sedaj bom se enkrat. Tea tvoje stavke pa si shranjujem v word format, da imam zase.

Tea malo sem pogledala tole karto in mi je padlo v oči, da ima vse planete zunaj enajste hiše retro...velika možnost vpogleda v sebe in če to dobro predela bi imela možnost razrešiti tisto svojo rano ki jo simbolizira kiron, ki pa je tam v enajsti hiši v zelo dobri družbi...velik potencijal za dobiti če gledam peto kot tisto kjer dajamo in enajsto kjer dobimo...jasno v povezavi s simboliko teh dveh hiš.

samo preblisk...upam da nisem čisto zgrešila point.
...človek ni le skupek celic svojega telesa, ampak odsev svojih misli...      M. Kojc

DZK število - 656

Offline klarus

• Mojster
« Reply #42 on: January 30, 2008, 03:36:20 PM »
kako pa gledaš na kirona, če je na meji med 4. in 5. hišo ::) ???
There is
One Mind,
One Truth,
One Source in the Universe,
and I AM ONE with ALL there is."

moja karta

9ZK 822

Offline Iza

• Uporabnik
  • **
    • KALI
« Reply #43 on: January 30, 2008, 04:31:13 PM »
Po mojem je pri tebi še v 4H (za par minutk), mu pa najbrž tudi že 5. za vrat diha  ;)

Lep dan!

Iza
Live, love, laugh and be happy or at least have some fun!
http://www.kali.si/index.php?option=com_content&view=article&id=53&Itemid=58
ThetaHealing™ Instructor

Offline Azra

• Spl. simbol
  • "The devil made me do it ..."
« Reply #44 on: February 08, 2008, 05:50:50 PM »
Tea, nekoc si mi nekaj zelo napisala:

Vsekakor bi bilo fino, če bi se ukvarjala s kakšnim psihoterapevtskih poklicem. Okultne zadeve bi ti bistveno lahko pomagale pri reševanju svoje notranje napetosti. /Imamo rešitev v lep sekstil z Neptunom, ki ga povezuje trigon na Venero in Merkur retrograden: torej smisel za poučevanje, pisanje, raziskovanje, velika intuicija. Mislim, da bi bila zelo dobra terapevtka.
/poglejmo luno: vladarico AS skupaj s Kironom/

Tukaj bi izživela na naraven način ta aspekt.
http://img687.imageshack.us/img687/1953/mojakarta.gif
V pravljici junak ubije zmaja in se poroci s princeso. V realnosti ne ubije nikogar in se poroci z zmajem.