Author Topic: moški/ženska  (Read 121670 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Iza

• Uporabnik
  • **
    • KALI
Re: moški/ženska
« Reply #15 on: March 11, 2008, 12:59:46 AM »
Malo manj sem bila navdušena nad dejstvom da se najbrž večine niti ne bo globinsko predstavljeno dotaknilo, kajti predstava je že 3 leta popolnoma razprodana po Sloveniji, jaz imam pa še vedno polne roke dela na mojih telefonih

:D :D :D
Ko zapustijo dvorano, se zažene program BRIŠI  ;D

Lep dan!

Iza
Live, love, laugh and be happy or at least have some fun!
http://www.kali.si/index.php?option=com_content&view=article&id=53&Itemid=58
ThetaHealing™ Instructor

Offline Iza

• Uporabnik
  • **
    • KALI
« Reply #16 on: March 11, 2008, 01:06:53 AM »

Vsakic ko grem v trgovino in lovim svoj nakup, ko blaganicarka tekmuje proti meni, se sama sebi smejim ;D Potem pa se moj dragi navija zame: Dejmo, dejmo, te je prehitela ;D

Baje da je 5moskih.com bolj smesnih od 5zensk.com. Tudi jaz si jih moram se ogledat, ampak so vedno razprodani. >:(

:D Tudi jaz se v Mercatroju vedno spomnim na 5zensk.com in se potem zanalašč umirim in prav "prefinjeno" zlagam v vrečke ali škatlo in si mislim: "Ti kar meči, kakor hitro hočeš, se prav nič ne sekiram, boš pa potem čakala...", čeprav moram priznati, da znotraj nisem tako hladna kot glumim  ;D ;D
Je pa tako, da so nas v kranjskem Mercatorju že tako strenirali, da v ljubljanskem vedno penim, a ne delajo vse te trgovke za isto firmo - kot bi gledal Gorenjke v počasnem posnetku  ;D
Po novem sem pa čisto navdušena nad Tik-Tak blagajno: imaš svoj tempo, lahko se igraš trgovino  ;D, ziritira me samo zadnje dejanje, ko iz vseh rež nekaj leze en (računi, denar...), računalnik se pa dere: Prosim, odstranite vrečke, prosim, odstranite vrečke. Takrat bi ga pa kar brcnila......  ;D

Tudi jaz sem slišala da je 5moskih.com "boljših" (imela pred par leti celo karte, pa morala žal na službeno pot  :'(), je pa za katerokoli od obeh treba vedno hudo v naprej rezervirati....
Priporočam tudi: Jamski človek (meni najljubša)  ;)

Lep dan!

Iza
Live, love, laugh and be happy or at least have some fun!
http://www.kali.si/index.php?option=com_content&view=article&id=53&Itemid=58
ThetaHealing™ Instructor

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
  • Ne čistim več vodnega kamna. Lotevam se brisanja.
    • Nenavadno
« Reply #17 on: March 11, 2008, 03:13:50 AM »
Lani sem gledal 5moških.com. Morda je bilo to celo 5zensk.com. V glavnem igral je ta mladi Cavazza. Vi boste bolje vedeli.
Saj je bilo resnično in tudi smešno, toda ne morem mimo dejstva, da je bilo vse preveč tudi narejenega, izumetničenega.  Pač, v predstavi  za mene na tak način podobne kaše izgubijo svoj pomen, vrednost kulture ter umetnosti.

Andres
« Last Edit: March 11, 2008, 03:30:55 AM by Andres »
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #18 on: March 11, 2008, 06:25:50 AM »

Vsakic ko grem v trgovino in lovim svoj nakup, ko blaganicarka tekmuje proti meni, se sama sebi smejim ;D Potem pa se moj dragi navija zame: Dejmo, dejmo, te je prehitela ;D

Baje da je 5moskih.com bolj smesnih od 5zensk.com. Tudi jaz si jih moram se ogledat, ampak so vedno razprodani. >:(

:D Tudi jaz se v Mercatroju vedno spomnim na 5zensk.com in se potem zanalašč umirim in prav "prefinjeno" zlagam v vrečke ali škatlo in si mislim: "Ti kar meči, kakor hitro hočeš, se prav nič ne sekiram, boš pa potem čakala...", čeprav moram priznati, da znotraj nisem tako hladna kot glumim  ;D ;D
Je pa tako, da so nas v kranjskem Mercatorju že tako strenirali, da v ljubljanskem vedno penim, a ne delajo vse te trgovke za isto firmo - kot bi gledal Gorenjke v počasnem posnetku  ;D
Po novem sem pa čisto navdušena nad Tik-Tak blagajno: imaš svoj tempo, lahko se igraš trgovino  ;D, ziritira me samo zadnje dejanje, ko iz vseh rež nekaj leze en (računi, denar...), računalnik se pa dere: Prosim, odstranite vrečke, prosim, odstranite vrečke. Takrat bi ga pa kar brcnila......  ;D

Tudi jaz sem slišala da je 5moskih.com "boljših" (imela pred par leti celo karte, pa morala žal na službeno pot  :'(), je pa za katerokoli od obeh treba vedno hudo v naprej rezervirati....
Priporočam tudi: Jamski človek (meni najljubša)  ;)

Lep dan!

Iza

Z blagajnami na Obali pa nimamo nobenih problemov. Lepo počasi gre pri nas, zraven še malček poklepetamo pa je. Še celo če kaj pozabiš zvagat, blagajničarka pač pokliče nekoga in zadevo uredi, ti pa medtem lepo čakaš vrsta za tabo pa tudi. Noben se ne pritožuje ........

www.Astro-Star.net
ASTROLOŠKE ANALIZE, VEDEŽEVANJE, TEČAJI VEDEŽEVANJA IN ASTROLOGIJE

http://shrani.si/f/g/Y6/4RTQBfUR/tea.gif

Offline Nena

• Grupa Biokibernetika
  • Sple. Simbol
« Reply #19 on: March 11, 2008, 07:35:27 AM »
Lepo vam na obali Tea...tele blagajničarke v Lj, pa so hitre, kot bi bile na tekmovanju hitrostnega kasiranja :'(...Sam jaz se glih ne dam motit...najprej lepo vse zložim v vrečke, potem pa pride na vrsto plačilo... :P
Klasične masaže
Theta Practitioner™
"whether you think you can or you can't, either way you're right"
http://nena1309.blogspot.com/

astro karta

DZK 115

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #20 on: March 11, 2008, 07:42:20 AM »
Lepo vam na obali Tea...tele blagajničarke v Lj, pa so hitre, kot bi bile na tekmovanju hitrostnega kasiranja :'(...Sam jaz se glih ne dam motit...najprej lepo vse zložim v vrečke, potem pa pride na vrsto plačilo... :P

Vem, vem ...... je na gorenjskem isto...

Pametna punca   :D
www.Astro-Star.net

Offline Nena

• Grupa Biokibernetika
  • Sple. Simbol
« Reply #21 on: March 11, 2008, 07:51:37 AM »

Vem, vem ...... je na gorenjskem isto...

Pametna punca   :D

Se učimo potrpežljivosti :P
Klasične masaže
Theta Practitioner™
"whether you think you can or you can't, either way you're right"
http://nena1309.blogspot.com/

astro karta

DZK 115

Offline bik7

• Veteran
  • ljubi in bodš ljubljen
« Reply #22 on: March 11, 2008, 05:52:27 PM »
No no lepo je stati v vrsti pa ki manjka še malo pozevaš naokoli in sigurno se ki dobi za se zamotit će pa v paru čakaš je še toliko lepše.
No pa še moja malenkost o takih komedijah. Dejstvo, da se v dvorani smejimo svojim neumnostim doma pa robamtimo in stokamo zaradi enakih. Mogoče pa je v dvorani tolk pozitivne energije in nam uliva dobro voljo. :D :D :D :D :D :D

Theta Practitioner™

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
  • Ne čistim več vodnega kamna. Lotevam se brisanja.
    • Nenavadno
« Reply #23 on: March 14, 2008, 01:06:46 PM »
Vprašanje tudi, koliko je v dvorani ljudi, ki bi hoteli nemudoma vstati samo zato, ker so tam doživeli popolnoma isto kot doma. Bonton jim pač tega ni dovoljeval zato so se smejali bolj nalezljivo kot ne.  Preprosto zato, ker se je smejala množica.

Doma pa nasmejane množice ni in se ta smeh sprevrže v slabo voljo nenazadnje tudi jok. Sam to vidim kot dve plati isti predstavi. Eno v Križankah, drugo v partnerstvu - v gospodinjstvu.

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline lordwolf

• Uporabnik
  • **
    • homepage
« Reply #24 on: August 07, 2008, 04:02:04 PM »
potrebujem le zaupanje in nesoncno spostovanje,pole sem najbolj zlato bitje na svetu,polna ljubezni neznosti prijazna,ce me pa zanemaris me das na ignor me jemljes kot nekaj samoumevnega sem pa najvecja carovnica ki te ubije z besedami.

To, da si odvisna od drugih ni najbolje. Da ti drugi diktirajo, al boš dobra, ali slaba. Odvisnost od ljudi je tudi oblika zasvojenosti. Zadovoljna sama s seboj moraš biti zaradi sebe, ne ker ti drugi tako govorijo! Verjemi mi, to sem ravno dal skozi. Moraš se naučit živet sama. Torej preživet sama, potem lahko najdeš nekoga, ki tudi živi sam! pa da copy/paste en mail, ki sem ga dobil in je pisan na kožo temu članku:

JE MALO DOLG, MA SE SPLAČA PREBRAT; BESEDA WOLFA!

PARTNERSTVO
(PART-NEAR , deliti in biti blizu, dve vzporedni poti),

Malo razmišljanja o partnerstvu in odnosih...

Smisel partnerstva naj bi bil, da se družita dve popolnoma samostojni osebi, ker jima je v dvoje prijetneje kot če sta sama. Spomnim se, kako je dr.Sanja Rozman odgovorila novinarki, ko jo je le-ta vprašala, kaj je zanjo ljubezen. Rekle je nekako takole:
- Če me bo partner prepričeval, da me neskončno ljubi, da ne more živete brez mene, da si ne predstavlja, da bi me zapustil, da je brez mene čisto izgubljen ... mu bom rekla, NE, hvala, ne želim si in ne zmorem takega partnerstva.
- Če pa bo partner rekel, da je zadovoljen sam s seboj, da se ima rad, da je srečen, da mu je lepo na tem svetu, na je življeje lepo – ampak z menoj mu je še lepše in prijetneje in da si zato želi biti z mano.... takega pa lahko ljubim in živim z njim

Zelo lepo in nazormno povedano kaj je smisel partnerstva. Ne dopolnjevanje temveč sožitje.
Bistvo je namreč v tem, da nimamo partnerja zato, da nas dopolnjuje, izpolnjuje, podpira, balansira in kaj vem kaj še... S tem samo obremenjujemo drug drugega in prihaja do kriz. Imamo ga preprosto zato, ker nam je življenje z njim lepše, prijetnejše, ker si želimo biti z njim – ne pa zato, ker moramo biti, ker drugače ne znamo, ne zmoremo.

Vsak človek ima svojo energijo. V Celestinski prerokbi je lepo opisano kako prihaja do nesoglasij med partnerjema. Ko nekomu primanjkuje energije, ni več »samostojna celota«, podzavestno na nek način prične črpati energijo od partnerja. Prihaja do sporov, konfliktov.

Prepričana sem in tudi življenje mi je to dokazalo -na meni sami in na ljudeh okoli mene- da nam vesolje pošlje vedno "tapravega" partnerja; to je tistega, ki ga v danem trenutku potrebujemo za naš razvoj. V kolikor se moramo v tem življenju učiti partnerskih odnosov, se moramo pač učiti. Potrebujemo torej točno take partnerje, ki nam bodo pomagali s svojim obnašanjem in odnosom priti do določenih spoznanj in sprememb nas samih. Če se imamo veliko za naučiti in mi to odbijamo, bo morda učenje potekalo vse življenje in sanjskega partnerja nikoli ne bomo srečali, ker ne bomo dosegli takega nivoja zavedanja, kjer se on lahko pojavi.

To se tako značilno kaže v tem, da nekateri spreminjajo partnerje, sebe pa ne in privlačijo k sebi vedno enake partnerje (ker od sebe dajejo enak energetski vzorec) in vedno slej ko prej pridejo z vsakim partnerjem v isto situacijo- stojijo pred isto "domačo nalogo", ki se ji pač ne moreš izogniti. Treba jo je rešiti in se ob tem pomakniti ob spirali zavedanja malo višje.. Zato je tudi popolnoma odveč imeti kakršne koli občutke krivde: zakaj sem se spečal/a ravno z njim/njo...? S komerkoli bi se, bi si bili na nek način podobni- vzorec bi bil isti.

Bistvo vsega je spreminjati sebe, ljubiti sebe.. Šele potem, ko znamo živeti sami s sabo, ko partnerja ne potrebujemo nujno za našo srečo, ko ugotovimo, da ljubezen in sreča ni le partnerjev odnos do nas, da ljubezen je Življenje, vesolje..mi sami, ko smo "energetsko" samostojni in ne potrebujemo NIKOGAR, da bi se naslanjali nanj, iskali varnost, zaščito, podporo... šele potem smo zreli za tistega pravega sanjskega partnerja. In šele potem tudi pride.. kot tisti metulj, ki ga prenehamo loviti. Ko lahko le dajemo brez namena povračila, ko se z njim dopolnjujemo, ne pa izpolnjujemo. Part-near / vzporedne poti / in ne skupne ali celo prepletene.

Vsak partner nam je torej poslan, da nam (drug drugemu) pomaga do teh spoznanj. Za marsikoga mislimo - bil je edini pravi... in res je bil pravi - za tisti trenutek. Ko smo bili na določenem zavedanju, smo ga pritegnilli, ker nam je v tem odgovarjal. Ko smo se od njega naučili kar nam je lahko nudil za učenje (in on od nas), spoznanja, se naše poti razidejo. Zavedanje ponavadi začne dvigovat en partner. Če mu drugi sledi, se lahko razvije partnerstvo na zelo visokem nivoju in morda celo drug za drugega ugotovita, da sta "taprava"! Če eden zaostaja, se sčasoma njune poti ločita.

Mislim, da ni nujno, da imamo v vsakem življenju "tistega tapravega", včasih potrebujemo kakšnega drugega, da je naš razvoj hitrejši. To je lepo opisano v Usodi duš. Naš Življenjski partner pa nas mogoče v tem življenju spremlja kot naš otrok ali katera druga bližnja oseba....

Včasih nam pride nekdo na pot, pa mi ne "čutimo" kemije. Nikoli ne vemo, kdaj zamujamo lastno šolo, ki bi nam pomagala pri spremembi v sebi, da res pridemo do pravega. Ali pa nehote res zamujamo pravega. Seveda vse to ne pomeni, da sprejmemo kar vsakega, ki nam pride na pot in besno iščemo, kaj se imamo od njega naučiti. Take stvari pač čutimo v sebi- kot zaljubljenost, simpatijo, tisto "nekaj", kar nas vleče k nekomu.

Vesolje nam bo poslalo in obdržali bomo tistega partnerja, ki nam je namenjen. Vsi ostali, ki pridejo in gredo, so tu zato, da nas nečesa naučijo v življenju, da nas v nekem smislu izzovejo. Morda nam je trenutni namenjen zato, da iz sebe očistimo ljubosumje.... nesamostojnost.... da bi se malo igrali in dvigali samozavest.

Človek mora biti sam zase celota, se naučiti energijo dobivati iz vesolja sam. Šele potem lahko dve osebi čudovito živita skupaj- ena OB drugi in ne ena NA drugi. In če se ena odmakne, druga še vedno stoji pokonci! In nihče se ne čuti izkoriščanega, izčrpanega, uporabljenega, obe lahko "dihata", nihče ne visi na drugem, nihče ni odvisen od prisotnosti drugega..
Oba imata energije dovolj, in ta se lahko prepleta in plemeniti.. Nihče ni VEČ, nihče ni MANJ.
In če smo celota, svobodni, in če je tak tudi naš partner, ga sprejemamo takega kot je, ker ne iščemo na njem in od njega stvari, ki bi jih sami radi imeli.

Partnerstvo je komplicirana stvar, ker ga pogosto narobe dojemamo. Paradoks pa je ta, da šele ko znamo živeti popolnoma samostojno, brez partnerja, dobimo res tistega tapravega, ki "nam leže na dušo" !

Enaki principi veljajo tudi za prijateljstvo. Od nobene osebe naj ne bi bili odvisni, družili naj bi se s tistimi, ki nam lepšajo življenje ....

spremeni sebe in boš druga oseba. Očisti svoje smeti in boš to kar si.

Offline nensi

• Sple. Simbol
  • There's no such place as far away.
« Reply #25 on: August 07, 2008, 04:20:19 PM »

Malo razmišljanja o partnerstvu in odnosih...

Smisel partnerstva naj bi bil, da se družita dve popolnoma samostojni osebi, ker jima je v dvoje prijetneje kot če sta sama. Spomnim se, kako je dr.Sanja Rozman odgovorila novinarki, ko jo je le-ta vprašala, kaj je zanjo ljubezen. Rekle je nekako takole:
- Če me bo partner prepričeval, da me neskončno ljubi, da ne more živete brez mene, da si ne predstavlja, da bi me zapustil, da je brez mene čisto izgubljen ... mu bom rekla, NE, hvala, ne želim si in ne zmorem takega partnerstva.
- Če pa bo partner rekel, da je zadovoljen sam s seboj, da se ima rad, da je srečen, da mu je lepo na tem svetu, na je življeje lepo – ampak z menoj mu je še lepše in prijetneje in da si zato želi biti z mano.... takega pa lahko ljubim in živim z njim

Sinhronost, skladnost, zakon privlačnosti... in kar je še teh kategorij.
Prav zdaj za jesen pripravljam program delavnic različnih tematik z različnimi izvajalci, ena od vikend delavnic ima naslov "Kako imeti sebe rad" in v opisu delavnice je sicer na drug način, pa vendar povedano prav gornje - dokler nimaš rad sebe, tudi drugih ne zmoreš imeti rad.

Lep bodi  :-*

Offline lordwolf

• Uporabnik
  • **
    • homepage
« Reply #26 on: August 07, 2008, 09:53:40 PM »
Prav zdaj za jesen pripravljam program delavnic različnih tematik z različnimi izvajalci, ena od vikend delavnic ima naslov "Kako imeti sebe rad" in v opisu delavnice je sicer na drug način, pa vendar povedano prav gornje - dokler nimaš rad sebe, tudi drugih ne zmoreš imeti rad.

Kje pa boš imela te delavnice, če lahko vprašam?
spremeni sebe in boš druga oseba. Očisti svoje smeti in boš to kar si.

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #27 on: August 08, 2008, 08:45:00 AM »
hm mi je dalo misliti,res priznam odvisna sem od nenehne potrditve da stvari pocnem dobro,vem da obvladam dolocene stvari v sluzbi,vem da jih naredim popolno tako kot jih nebi nobeden drugi,vedno se potrudim in vedno cakam pohvalo in potrditev da sem storila nekaj imenitnega.....
in vedno potegnem takratko.
ja priznam premalo se cenim neznam postaviti svojih pogojev,vedno cakam da mi bojo ponudili najboljse na koncu dobim najslabs............

in partnerji,ja vsak me je nekaj naucil,od vseh sem pobrala nekaj dobrega in nekaj slabega,vsaka sola nekaj stane,ampak kaj ko se jaz neznam nauciti iz lastnih napak,moram past in past moram biti ponizena unicena da bom dojela bistvo,in se vedno nebom bila jezna ali razocarana se vedno ti bom dala novo priloznost,da popravis storjeno napako,in stem bom unicevala sebe ,ker eno mislim drugo delam,moj prijatu bi rekel mala lepo pricas ali radis drukcije.in res je.

danes sem resnicno zalostna,ponovno ponizana nestetokrat pohojena,vso to negativnost sem dobila v sluzbi,pa se bom izpricala mogoce mi bo lazje,mogoce bom dobila isti nasvet kot so mi ga dali moji najblizji,sam jaz se bom pustila pohodit...pa naj povem delam ze leto im pol v italiji,delam na crno urno postavko imam vec kot odlicno,vlecem lepe eure,sama si placavam delovno dobo in zavarovanje tako da vse to stima....in danes mi rece moja sefica da oni se bojijo met me na crno ku ful hodi inspkcija in mi predlaga da me zaposli...ok jaz pristanem,grem v Trst v uffico,vse lepo in prav delam 20ur na teden,me da v 5 livel,kar zvem da je to livel pomocnika natakarja,ko pa vidim NETO IN BUSTA mi obrne slabo,celih 543EUR.ostanem slabo okamenim kot kip,nespravim besede iz sebe,kaj sem dobila ?????
drzim celo teraso sama teran sem jst zrihtala,recept za njoke szi teranom jst,tatarca mesam jst in kaj dobim ....nic,najslabs kar lahko.....in se po vrhu moj dragi nic ne rece,si misli sej mas dost teh 500euricev............zalostno

Draga

dokler sebe ne boš cenila, kako naj te ceni drugi. In čakanje na to, kaj ti bodo dali drugi ne vodi drugam kot v razočaranje. Daj sama sebi. Vzpostavi ljubeč odnos do sebe, spoštuj se, ceni se. Kupi si ogledalo in se večkrat na dan poglej vanj in si reci: vredna sem, najboljša sem, ljubim te ...... Daj si poljub na obe lici in se nasmej. Potem pa reci: danes moja draga greva v nov prelep dan. Namreč tisto kar gledamo v našem zrcalu je naš odsev.
Čisto preprosto
www.Astro-Star.net

Offline Tita

• Uporabnik
  • **
« Reply #28 on: August 08, 2008, 12:04:02 PM »
Tole z ogledalom je pa super ideja!
Moja astro karta:
http://shrani.si/?mojaastrok10kwh.gif

9zvezdni KI: 261

Offline nensi

• Sple. Simbol
  • There's no such place as far away.
« Reply #29 on: August 08, 2008, 03:40:32 PM »

Kje pa boš imela te delavnice, če lahko vprašam?

V Lescah (Gorenjska: med Radovljico in Bledom).
Vabljen, če te zanima, povem kdaj bodo.