Author Topic: Ucenje Tarota  (Read 145103 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline taja6

• Splet. Simbol
  • »Zapri oči. Zaljubi se. Ostani tam.« ~ Rumi
Re: Ucenje Tarota
« Reply #195 on: April 13, 2011, 06:59:42 AM »
glej ga zlomka, pa res  :o
hvala za tole Rena, bom preverila, ko pridem domov  ;)

Offline taja6

• Splet. Simbol
« Reply #196 on: April 14, 2011, 02:49:12 PM »

Tejka, tvoj življenjski in duhovni simbol je res VI. Ljubimca, do letošnjega roj. denava pa se nahajaš v letu XI. Moč/ Sijaj, nato pa preideš v leto XII. Obešenec  ;)

12
+   4
--------
       16
+  2011
    2027=2+0+2+7=11

Taja, draga, sem šele nocoj prišla do časa in volje preučevanja te teme. Nekaj me zanima. Tejki si recimo seštela,  kot pisno seštevanje:

16
 2011
--------
 2027

Zakaj si pa, na mislim 9. strani, Jerneju seštela:

8+5=13    1+3=4

4
  1976
---------
  1980 (1+9+8+0 = 18)

Zakaj ne takole:

13
 1976
--------
 1989 (1+9+8+9 = 27 = 9) ?

Sem preverila, seštevajo se dvomestna števila

npr. če je nekdo rojen 11.3.1970

11
      3
 1970
1984

ali

14
1970
1984

--------------------

torej popravek .- Jernej, tvoj življenjski in duhovni simbol  je 9 PUŠČAVNIK  ;)

13
1976
1989= 1+9+8+9=27=9

Hvala Rena  ;)
« Last Edit: April 15, 2011, 09:08:48 AM by taja6 »

Offline Rena

• Sple. Simbol
  • Harmonija, izpolnjenost, ljubezen - hvala vesolje
« Reply #197 on: April 14, 2011, 05:27:56 PM »
Hvala Taja. Tako zavzeto ste oživili to temo, da je še mene zopet potegnilo v tarot. Kako se pa gleda leto rasti in cikel rasti? Ok, leto rasti je datum rojstva in leto naslednjega rojstnega dneva....tako razbereš, na čem bo verjetno poudarek tekočega leta rasti. Zakaj nas pa zanima cikel rasti? Berem in ne razumem še dobro. Menim, da je moj izhodiščni cikel s številom 5, ker je to moj osebnostni in duhovni simbol. Ali moj osebni cikel rasti torej vedno poteka od štev.5 do 22? Ali kako?

Offline Jernej

• Mojster
« Reply #198 on: April 14, 2011, 06:23:21 PM »
torek popravek .- Jernej, tvoj življenjski in duhovni simbol  je 9 PUŠČAVNIK  ;)

13
1976
1989= 1+9+8+9=27=9

Ni čudno potem, da me nekam v sibirske gozdove vleče...

Offline Rena

• Sple. Simbol
« Reply #199 on: April 14, 2011, 07:35:26 PM »
Sem preračunavala svoje cikle rasti. Ob rojstvu 5 in do 10, nato cikel 2 do 10, 2 do 11, 3 do 12, 4 do 13, v zadnjem sem začela s 5... Če sem prav izračunala...zanimivo. Ampak dvomim, ker naj bi se cikli ponavljali, potem pa se en bistveno spremeni. In takrat pogledaš, kaj se ti je zgodilo takega... Meni pa ciklično rastejo... od 2, nato od 3..., nato 4, zdaj 5... Hm, mar to pomeni, da sem zadnji cikel začela s 5, kot ob rojstvu. Šibam na novo?  ;) Če koga zanima, razložim, kako se računa, ampak prvo zdaj na pilates... Tajaaaaa, kaj praviš?  :-*

Offline Rena

• Sple. Simbol
« Reply #200 on: April 14, 2011, 07:41:16 PM »

Hehe Jernej, najboljše leto za dokončanje vseh nerešenih stvari iz preteklosti, premik v nove smeri, nove priložnosti, močna potreba po tišini, samoti, da premisliš o vsem. Morda bo pa to res najlaže v sibirskih gozdovih  :D Jaz sem pa v letu 8, zadeve s pravom (dejansko se je razrešila ena zadeva...), pa posvetit se moram telesu (evo, zato grem zdaj na pilates, hehe), prehrani (tudi res  ;D), za nove projekte, zamisli...te pa tudi rastejo. Še naslednje leto, ko bom 9, bom pa že iskala kakšne gozdove. Eh, raje hiška na samotnem rajskem otoku  ;)

Offline taja6

• Splet. Simbol
« Reply #201 on: April 15, 2011, 08:59:45 AM »
Sploh ne razumem Rena, kaj misliš  ;D

Če te je zainteresiralo, daj si sposodi knjigo ARRIEN : Priročnik za tarot, ker imaš notri tabele in je simpl  razloženo, kako izračanuvamo vse te simbole.

http://www.animaangeli.si/cgi-bin/stran.pl?templ=0&id=12&st_strani=2&izris=pisiHTML&trgKaj=poglejArt&st_art=161&izrisTrg=trgArt

Cikli so različni in se tudi zaključujejo različno, včasih zaključiš s 13. Smrt, včasih z 21. Svet...tako, da ni vedno isto. Pričenjajo se lahko s 3. Cesarica, 4. Cesar, 5. Svečenik..cikli so 10 letni in od tega s katerim simbolom se prične, je odvisno ali gre za cikel kreativnosti, cikel emocij...

Offline taja6

• Splet. Simbol
« Reply #202 on: April 15, 2011, 09:01:22 AM »
torek popravek .- Jernej, tvoj življenjski in duhovni simbol  je 9 PUŠČAVNIK  ;)

13
1976
1989= 1+9+8+9=27=9

definitivno imaš potrebo po umiku, samoti...vsaj na vsake toliko časa moraš mrknit kam pred vsem...

Offline taja6

• Splet. Simbol
« Reply #203 on: April 15, 2011, 09:08:11 AM »
Hvala Taja. Tako zavzeto ste oživili to temo, da je še mene zopet potegnilo v tarot. Kako se pa gleda leto rasti in cikel rasti? Ok, leto rasti je datum rojstva in leto naslednjega rojstnega dneva....tako razbereš, na čem bo verjetno poudarek tekočega leta rasti. Zakaj nas pa zanima cikel rasti? Berem in ne razumem še dobro. Menim, da je moj izhodiščni cikel s številom 5, ker je to moj osebnostni in duhovni simbol. Ali moj osebni cikel rasti torej vedno poteka od štev.5 do 22? Ali kako?

ne, ne štartaš vedno od V. Svečenika, če je ta tvoj življ. simbol.. Ta je pač tvoj življ simbol, cikli rasti pa so odvisni od izračuna kot si napisala- dan+mesec rojstva + leto naslednjega roj. dneva...cikli rasti nam povedo, kako se razvijamo, spreminjamo, rastemo..kot v astrologiji...npt. T Saturn čisti po hiškah po vrsti...1. hiša, 2. hiša... ko predelamo temo ene hiše, gre v naslednjo itd....

Mogoče bi lahko rekli, da so cikli rasti kombinacija natalne karte+tranziti+progresije+solar  ;)

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #204 on: April 15, 2011, 09:50:24 AM »

13
1976
1989= 1+9+8+9=27=9

A greva skupaj  ;D Čeprav bi jaz raje kam res v puščavo  ;D
Karmična astrologija, Natalna astrologija, Horarna astrologija, Medicinska astrologija, Naturopatija.

Moja astro karta
https://www.flickr.com/photos/201233298@N04/53922692074/in/dateposted-public/

Offline Jernej

• Mojster
« Reply #205 on: April 15, 2011, 10:58:09 AM »
A greva skupaj  ;D Čeprav bi jaz raje kam res v puščavo  ;D
Po transsibirski železnici lahko greva skupaj do Irkutska. Potem greš pa ti dol (v Mongoliji imajo nekaj puščave), jaz pa gor.

definitivno imaš potrebo po umiku, samoti...vsaj na vsake toliko časa moraš mrknit kam pred vsem...

O, saj mrknem... ;D

« Last Edit: April 15, 2011, 11:04:26 AM by Jernej »

Offline Tejka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletn. Simbol
« Reply #206 on: April 15, 2011, 06:21:04 PM »
Počasne klikerje imam, pa vseeno očitno nekaj malega še zmorejo hehehe. Leto obešenca, Tea mi konstantno vleče ven Plutona (karmične astrološke karte),  :Sa :kon :PL, ... Madoniš kako fino vse klapa. Je pa res, da začenjam počasi na določene zadeve gledat iz druge perspektive. Če bo šlo tako naprej bom ob koncu leta čisto druga oseba ;D :D
Sin bailar y crear no hay vida
Tranziti in progresije
Solarna

Offline Rena

• Sple. Simbol
« Reply #207 on: April 15, 2011, 08:36:13 PM »
Sploh ne razumem Rena, kaj misliš  ;D

Če te je zainteresiralo, daj si sposodi knjigo ARRIEN : Priročnik za tarot, ker imaš notri tabele in je simpl  razloženo, kako izračanuvamo vse te simbole.

Taja, saj to knjigo uporabljam. Seštevku dneva in meseca sem prištevala vsako leto od rojstva naprej. Zmedlo me je to, ker je pisalo, da si števila sledijo v zaporedju, potem se zaporedje pretrga. Mislila sem, da se mora zaporedje parkrat ponovit, potem se šele spremeni. Ampak očitno ni tako. Če se ti da, daj poglej svoje cikle rasti. Kolikokrat se ti čisto ponovijo. Meni se skoraj identično ponavljajo do 24.leta, potem pa se vsak naslednji cikel začne s številko več. Me zanima primerjava...  :-*

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #208 on: April 15, 2011, 08:51:54 PM »
Rena, v knjigi imaš razpredelnico vseh ciklov.

Kaj natančno te zanima?

cikli so ponavadi dolgi 10 let. Pri interpretaciji vplivov moramo upoštevat vedno tudi v katerem ciklu se nahajamo - npr. je to 2, 3, 4, 5 ....ne samo leto rasti.

Kajti, če smo v ciklu 4 npr. bo vseh deset let dejaven Cesar, vsako leto pa bomo ponavljali vajo še z osebnim številom rasti.
« Last Edit: April 15, 2011, 08:54:51 PM by Tea »
www.Astro-Star.net
ASTROLOŠKE ANALIZE, VEDEŽEVANJE, TEČAJI VEDEŽEVANJA IN ASTROLOGIJE

http://shrani.si/f/g/Y6/4RTQBfUR/tea.gif

Offline Rena

• Sple. Simbol
« Reply #209 on: April 16, 2011, 07:38:38 PM »
Rena, v knjigi imaš razpredelnico vseh ciklov.

Kaj natančno te zanima?

cikli so ponavadi dolgi 10 let. Pri interpretaciji vplivov moramo upoštevat vedno tudi v katerem ciklu se nahajamo - npr. je to 2, 3, 4, 5 ....ne samo leto rasti.

Kajti, če smo v ciklu 4 npr. bo vseh deset let dejaven Cesar, vsako leto pa bomo ponavljali vajo še z osebnim številom rasti.

Hvala Tea. Nisem odgovorila, dokler si nisem vzela časa za ponovni preračun in si tokrat pomagala z excelom. Zmotila sem se, zato je bilo tako čudno zaporedje. Hehe, račuvodje, ki smo navajene uporabljat kalkulator. Izračun sem najprej naredila na primeru M. Monroe, ki je v knjigi, nato ponovno svojega in preverila v podani preglednici. Kakorkoli, ugotovila sem, da se naši cikli vsakih 10 let začenjajo s številko več. Skozi življenje gremo torej tako kot si rekla, s ciklom, na prim. 4 je vseh 10 let dejaven Cesar, naslednji cikel se začne s 5 in je cel cikel dejaven Svečenik... Očitno moramo vse izkusit v življenju, od inkarnacije pa odvisno s katerimi cikli začenjamo. 22 x 10 jih ne premoremo, kajne  ;)