Author Topic: Tarot XVIII. del - vpogled in osebna vprašanja  (Read 73268 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
Re: Tarot XVIII. del - vpogled in osebna vprašanja
« Reply #150 on: July 11, 2014, 02:57:24 PM »
Hja, družba.  :D Trije zapriseženi ekonomisti in umetnica s predmenstrualnim sindromom.  :-\
Ne vem, za koliko krogov bom še imela moči in volje. Je pa najbrž zdravo, da prej temeljito prebolim zadnji dogodek in potem naredim naslednji korak. "Idealno" bi bilo v tem smislu, da me do septembra ne čakajo obveznosti in so počitnice ugoden čas za okrevanje. Projekt "loverkick" je bil izveden v primernem času, kar se tega tiče, nisem pa računala na stranske učinke deprima, zaradi katerih mi škodi sonce.  :blank:
Ideje bom skrivala, imela sem občutek, da mi brskajo po predalih. Pač škatla je bila drugače obrnjena kot ob mojem odhodu. Zato vprašanje o paranoji.
Hvala, Maja!  :-* :-*

Jaz ne vidim, da bi šlo za kakšno krajo ... Kje pa so to brskali?  :o

Atelje.
Paranoja zaradi dogodkov v preteklosti. Potem pa zastrižem z ušesi za vsako figo.
Previdnost ni nikoli odveč. Se pa zavedam, da včasih pretiravam.
Super, da je vse ok.  :-*

Offline tia

• Uporabnik
  • **
« Reply #151 on: July 13, 2014, 07:52:44 PM »
Maja,
Gre za to, da se lahko imava enkrat neskoncno lepo in super in fajn, spet drugic pa groza, znorim zaradi alkohola in njegovih potepanj po sluzbi, ampak on pravi, da jaz pretiravam in da utrujam za brezveze. Ko vidi, da se jezim, on se za nalasc dela kontra meni. In dvomim, da se bo spremenil,  saj mi je rekel, da mu je vseeno ... Ne vem, mogoce sem pa res preobcutljiva zaradi izkusenj z alkoholom v druzini. Biti ali iti je zdaj vprasanje.

Tukaj gre za to, da on začuti tvojo stisko, ki jo imaš ob tem alkoholu, da začuti, da si ranjena od alkohola še iz otroštva in da te zmore imeti rad tudi takšno občutljivo, ranjeno, šibko...
Na nek način je to dobro z njim skomunicirati mirno, brez očitkov, pritiskov, napadov, saj se potem vsak začne umikati in braniti...
V kolikor bo zmogel sprejeti to tvojo ranjeno plat in ji dati veljavo oz. razumevanje in nekaj na tem narediti, kar bo pripomoglo k rasti obeh vaju dveh...
Ti boš s tem pozdravila en delček te svoje ranjenosti iz otroštva, odluščila boš en del kompleksa, on pa bo tudi naredil korak naprej v svoji rasti, če te bo zmogel sprejeti ranjeno, šibko...Ne vem od kje ima on travmo, da ne zmore sprejeti te šibkosti nekoga drugega in zakaj je njemu potreben alkohol..
Poizkusi skomunicirati, ko boš umirjena, brez notranjih pričakovanj, pritiskov, ko boš lahko povedala kaj te boli na način, da bo on začutil...
Če tega ne bo zmogel, hm, potem je seveda odločitev na tvoji strani...
Boš že vedela kaj storiti ;)

Naijna današnja komunikacija je pod nivojem. ;( Kako težko se je nekaj odločiti ...

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #152 on: July 14, 2014, 10:15:27 AM »
Help plis!!  :-\

1. Kraja idej ali moja paranoja? Sem varna v tistem okolišu? Ali naj se raje spokam s svojo robo?
Ma sem naivčina za popi****.  :blank: Mogoče je v meni problem. Tudi s takim odgovorom bom zadovoljna, bom vsaj nehala paničarit.

2. Zdravje?? Kaj se dogaja z mano? Posledica stresa? Je resno ali samo prehodno?

3. Mož. Ne morem več. Nočem več. Bojim se posledic zame in za otroka.
    Kako kaže v primeru, da naslednji teden spokam in grem k staršem?

Hvala!  :blank: :-X :-*

1. idejice so na varnem. Veliko ti pomenijo, ker si v njihov razvoj vložila ogromno časa in energije in želiš od tega tudi neke sadove. Verjameš v svoje ideje, živiš zanje, zato se bojiš zanje kot za lastno dete. Slabe izkušnje iz preteklosti, strah ... Takol je ... Ni se treba pobirat od nikoder, ampak vseeno pazi nanje. Deli jih le s tistimi, ki so tvoji zvesti partnerji.

2. Stres, trah, borbe ... Prizadeta in dotočlena si od vsega. Počitek in družba sorodnih duš, podobno mislečih, bi ti zelo dobro dela. Mogla se boš gibat v okolju, ki ti paše. Bo minilo, As čaš že trkana vrata.

3. OK, nisem brala tega vprašanja preden sem odgovarjala na drugo, ampak zazdelo se mi je, da na dopustu ne uživaš najbolj zaradi družbe.  :blank: Ne najdeš se, ne moreš, kot praviš.
Ti si že dolgo obrnjena stran ... Ampak vežejo te določene stvari, zaradi katerih se trudiš zdržat in držat pokonci, čeprav si izmučena. Pa vedno nekje najdeš moč, se pobereš in greš še en krog ... In še en krog ... In še en krog ...
Odideš lahko, ne bodo te pustili pred vrati. Zavedaš se podpore družine, četudi zmoreš marsikaj sama in tudi želiš sama. Posledice za otroka - ne bom rekla, da jih ne bo ali da bodo zanemarljive - bil bi kar pretres in del sveta bi se sesul ...
Nasvet: Ne se čisto prenaglit, malo še prespi. Na hitro se ti nebo obrestovalo. Premisli še enkrat. Zdaj bi bilo preveč zate, da bi v zelo kratkem roku naredila še ta korak. Vzemi si kakšen dan in se spravi k sebi.

1. Dobila obvestilo, da se moram izselit iz ateljeja najkasneje v začetku oktobra. Ker je ženskam zmanjkalo sredstev za najemnino v drugem ateljeju, v katerem so zdaj, in se morajo vse stlačit v tega, ki ga delim z eno izmed njih, ker morajo maksimalno šparat, kar pomeni, da moram jaz ven, ne glede na to, da smo bile zmenjene za najmanj eno leto. Ne bom dolgovezila, ker bi se dalo razpravljat na dolgo.
Zadeva mi ni všeč, ne bom pa niti čakala do oktobra, ker res ne vidim razloga, zakaj bi jim še naprej zmanjševala stroške s tem, da sem do takrat noter.
No... "paranoidni" občutki so sicer mleli v drugo smer, ampak očitno sem nekje v nohtih čutila, da je pač nekaj v zraku.

2. S počitnic sem se vrnila bolj utrujena, kot sem bila pred njimi. Glede okolja se strinjam in je že 8 LET (!! ma sem prvorazredna budala) razlog za moje energetsko pešanje.

3. Me je prehitel mož, ki ima mojega dolgega ksihta dovolj in me napada, kako sem lahko utrujena jaz, ki sem cel teden samo sedela in buljila v eno mero, vsi ostali pa so migali z ritmi, gospodinjili in kričali na otroke, ki so grizli do krvi, jokali, brcali, protestirali, preklinjali in zmerjali, obračali krožnike s hrano in pljuvali noter.
(Zraven hvala bogu ne sodi moja hči, ki je diametralno nasprotje tega. Vsaj ena (močno) svetla točka. Se je znala kar umaknit iz te norišnice in se zaposlit s čim kreativnim. Umirjeno. Zakričala ni niti enkrat).
Kao (ne rečem, da ne) sem neprilagodljiva in naj malo pogledam to prijateljico, kako zna migat, se prilagodit in zrihtat vse v bajti. Jaz pa odsotno prisotna.
Naj omenim, da je ta prijateljica (mama drugih dveh otrok) prilagojena tako, da je že 7 let na zelo močnih antidepresivih!!!!!!! Pa za koga se imajo, da mi bodo govorili, da so oni normalni, jaz pa ne??????

Tole je bilo absolutno preveč za moj že tako preveč načet živčni sistem.

Ali se bo odvilo danes, jutri, ... morda čez en teden, mesec..., ne vem. Ko pridem toliko k sebi, da bom lahko vsaj kufre nesla.

Odlično se imam, po dolgem in počez živim življenje svojih sanj.  :blank:

Offline Maja

• Lipicanec
  • Freedom is my security.
« Reply #153 on: July 14, 2014, 10:26:54 AM »
1.  >:D
2.  :'(
3.  ::)

Normalen pomeni "po normah". Norme določenih ljudi so pa nenormalne.
9ZK 656

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #154 on: July 14, 2014, 11:22:05 AM »
Zame je to tako, kot bi me vtaknili v zlat prisilni jopič in pričakovali, da bom uživala lajf na polno.

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #155 on: July 14, 2014, 11:35:44 AM »

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #156 on: July 14, 2014, 02:55:15 PM »
Danes mi ven seka AC  :de.

1. Imam multiplo sklerozo?
2. Imam postherpetično nevralgijo?

Aja... simptomi: pekoči zbodljaji v telesu in občutljivost na dotik.

Hvala za odgovor!  :-*

Offline Maja

• Lipicanec
« Reply #157 on: July 14, 2014, 02:59:27 PM »

Sprememba okolja je lahko naredila svoje. Hujšega ne bo.
Opozorilo oz. nasvet: Delaj nekaj, kar ti paše!
9ZK 656

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #158 on: July 14, 2014, 03:04:47 PM »

Sprememba okolja je lahko naredila svoje. Hujšega ne bo.
Opozorilo oz. nasvet: Delaj nekaj, kar ti paše!

Hvala, Maja!  :-*
Že delam. Zgago na forumu.  :D
Paše.
Zdajle grem pospravljat. Manj paše.
Potem bom risala svoje lesenke. Paše.
Potem pride "pa še" mož.  :blank:
Potem pride pa-še hči.  :)

Offline Maja

• Lipicanec
« Reply #159 on: July 14, 2014, 03:06:38 PM »
Paše paše.
9ZK 656

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #160 on: July 14, 2014, 03:09:51 PM »
Ja, zato bom najprej pojedla jogurt.  ;)

Offline Maja

• Lipicanec
« Reply #161 on: July 14, 2014, 03:11:13 PM »
Šepašešepašešepaše.
9ZK 656

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #162 on: July 14, 2014, 03:11:55 PM »