Author Topic: Tarot XVIII. del - vpogled in osebna vprašanja  (Read 73242 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Maja

• Lipicanec
  • Freedom is my security.
Re: Tarot XVIII. del - vpogled in osebna vprašanja
« Reply #120 on: July 08, 2014, 06:32:49 PM »
Dober plan. Tarot namiguje, da bo treba pokazat znanje in iznajdljivost.  ;)
9ZK 656

Offline Missy

• Spl. simbol
« Reply #121 on: July 08, 2014, 06:40:35 PM »
Uh, verjamem da kaže to: EPSO testi so samomor.  :o :) Ampak to bi bili tako ali tako tudi za ostat tu, tko da se ni problem mau bl pomatrat za Španijo ;)

Offline Tejka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletn. Simbol
« Reply #122 on: July 09, 2014, 02:45:48 PM »
Nepremičninska agentka mi je dala fenomenalno idejo, če mi ne uspe prodati. Oddaja stanovanja na poseben način in pridobitev kredita na podlagi najemnine za drugo stanovanje. Bi to šlo čez? So cake, zakonodaja in vprašanje, če bi banka prihodek upoštevala za pridobitev kredita... Kaj pravi tarot?

Tarot pravi, če bi dobro organizirali to akcijo, bi šlo. Ampak bo moglo bit res 100%, sicer ne bo šlo skozi.

Zatika se pri kreditiranju. Sicer ga raje ne bi jemala, vendar za moj delež tu nimam kam razen morda v najem in sčasoma zapraviti vseskup za najemnine. Še iščem variante... Sta mi dala rok za prodajo do konca meseca. Trenutno se to kaže kot misija nemogoče :(
Sin bailar y crear no hay vida
Tranziti in progresije
Solarna

Offline tia

• Uporabnik
  • **
« Reply #123 on: July 10, 2014, 07:50:25 AM »

Maja,
lahko pokukaš prosim, kako pa nama kaže? ::)

Ljubimca, Luna, 10 čaš, Kralj diskov, Moč.

Mogoče kart ne poznaš, ampak sem jih mogla napisat, ker so tako lepe.

Glede na to, nimam kaj dodat. Če je bil kakšen manjši problem, se z njim ne obremenjuj. Mogoče zaradi preteklosti nekaj vlečeš za sabo - lahko iz te ali iz kakšne druge zveze - nekaj, kar te podzavestno sili v nek način razmišljanja, ki ti povzroča bolečino in čustveno nesvobodo.

Hvala, da si pogledala. Ne vem, kako so lahko tako lepe, če pa se vsakih par dni "spičiva" in ni dobro ;( Mogoče pa sem res jaz kriva

Offline Maja

• Lipicanec
« Reply #124 on: July 10, 2014, 09:33:36 AM »
Sem smatrala, da sprašuješ zaradi morebitnih težav, zato sem napisala, kaj je padlo, da znamo potem razlagat. Povej malo več, vprašaj bolj točno, pa se bo pokazalo mogoče kaj več.
9ZK 656

Offline tia

• Uporabnik
  • **
« Reply #125 on: July 10, 2014, 10:35:07 AM »
Maja,
Gre za to, da se lahko imava enkrat neskoncno lepo in super in fajn, spet drugic pa groza, znorim zaradi alkohola in njegovih potepanj po sluzbi, ampak on pravi, da jaz pretiravam in da utrujam za brezveze. Ko vidi, da se jezim, on se za nalasc dela kontra meni. In dvomim, da se bo spremenil,  saj mi je rekel, da mu je vseeno ... Ne vem, mogoce sem pa res preobcutljiva zaradi izkusenj z alkoholom v druzini. Biti ali iti je zdaj vprasanje.
« Last Edit: July 10, 2014, 10:37:49 AM by tia »

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #126 on: July 10, 2014, 10:52:50 AM »
Maja,
Gre za to, da se lahko imava enkrat neskoncno lepo in super in fajn, spet drugic pa groza, znorim zaradi alkohola in njegovih potepanj po sluzbi, ampak on pravi, da jaz pretiravam in da utrujam za brezveze. Ko vidi, da se jezim, on se za nalasc dela kontra meni. In dvomim, da se bo spremenil,  saj mi je rekel, da mu je vseeno ... Ne vem, mogoce sem pa res preobcutljiva zaradi izkusenj z alkoholom v druzini. Biti ali iti je zdaj vprasanje.

Tukaj gre za to, da on začuti tvojo stisko, ki jo imaš ob tem alkoholu, da začuti, da si ranjena od alkohola še iz otroštva in da te zmore imeti rad tudi takšno občutljivo, ranjeno, šibko...
Na nek način je to dobro z njim skomunicirati mirno, brez očitkov, pritiskov, napadov, saj se potem vsak začne umikati in braniti...
V kolikor bo zmogel sprejeti to tvojo ranjeno plat in ji dati veljavo oz. razumevanje in nekaj na tem narediti, kar bo pripomoglo k rasti obeh vaju dveh...
Ti boš s tem pozdravila en delček te svoje ranjenosti iz otroštva, odluščila boš en del kompleksa, on pa bo tudi naredil korak naprej v svoji rasti, če te bo zmogel sprejeti ranjeno, šibko...Ne vem od kje ima on travmo, da ne zmore sprejeti te šibkosti nekoga drugega in zakaj je njemu potreben alkohol..
Poizkusi skomunicirati, ko boš umirjena, brez notranjih pričakovanj, pritiskov, ko boš lahko povedala kaj te boli na način, da bo on začutil...
Če tega ne bo zmogel, hm, potem je seveda odločitev na tvoji strani...
Boš že vedela kaj storiti ;)
Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.

Offline Maja

• Lipicanec
« Reply #127 on: July 10, 2014, 12:07:33 PM »
Se popolnoma strinjam s sanjalko.

No, izkušnje iz otroštva - to bo ta način razmišljanja, ki sem ga omenjala v vpogledu. Vse OK, le ta tematika dela probleme. Kot je pisala že Tea v temi o ciganskih kartah in kot pravim tudi sama: bolj natančno vprašanje - bolj natančen odgovor.
9ZK 656

Offline Maja

• Lipicanec
« Reply #128 on: July 10, 2014, 12:15:49 PM »
Bil sem fizično napaden od 30 let starejše osebe, na svoji zemlji... On več krat nadleguje tretjo osebo, tokrat sem bil blizu in vse skupaj slišal, zato sem stopil pred njega in mu rekel, da lahko sedaj oddide. V trenutku me je napadel in se vedel zelo agresivno.

Zanima me, če me bo ta oseba še kdaj fizično napadla?

Naj omenim, da sem vohal tudi alkohol. To sicer nikakor ni opravičilo za to dejanje.

Prosim za vpogled. Da ali ne. Morda ja, morda ne. Karseda jasno, prosim. Hvala vnaprej.

Uh, težke karte ... Oseba je zelo negativna in globoko je zabredla. Ko ravna tako, kot je včeraj, se popolnoma spozabi. Ne nadzoruje se. Kar explodira in butne, nič ne pomisli, kaj je pravi in kaj je. Je tudi izredno egocentričen. Pomemben je samo on, on ima prav, on lahko vse, kar mu pade na pamet.  ::)

Zna biti, da si bosta še skočila v lase, ker čuti, da ga ogrožaš - pa ne na način, da bi mu kaj storil, ampak te čuti kot konkurenco, ne mara, da sodiš njegova dejanja in s svojimi dejanji posegaš v njegov način.

Spori med vama bodo še. Izogibaj pa se priložnosti, ki bi lahko vodila do fizičnega obračuna.
9ZK 656

Offline Žarek

• Sp.simbol
  • ★★★★★
« Reply #129 on: July 10, 2014, 12:43:15 PM »
Maja, res ti hvala za ta vpogled. Tole si opisala v nulo pravilno. Bomo videli, kako se bo to razpletlo. Sem zelo zadovoljen, da si mi potrdila vse skupaj. Nekako sem pričakoval, da se bodo stvari še bolj zaostrile. Žal, tako pač je.
◆★◆★◆★◆★◆★◆★◆

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #130 on: July 11, 2014, 11:07:01 AM »
Help plis!!  :-\

1. Kraja idej ali moja paranoja? Sem varna v tistem okolišu? Ali naj se raje spokam s svojo robo?
Ma sem naivčina za popi****.  :blank: Mogoče je v meni problem. Tudi s takim odgovorom bom zadovoljna, bom vsaj nehala paničarit.

2. Zdravje?? Kaj se dogaja z mano? Posledica stresa? Je resno ali samo prehodno?

3. Mož. Ne morem več. Nočem več. Bojim se posledic zame in za otroka.
    Kako kaže v primeru, da naslednji teden spokam in grem k staršem?

Hvala!  :blank: :-X :-*

Offline Tejka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletn. Simbol
« Reply #131 on: July 11, 2014, 11:15:49 AM »
Karte doma v kotu nabirajo prah... 3 vprašanje... Kakšne posledice? Sreča? Preveč časa čakamo v delujočih odnosih in s tem učimo svoje mladiče, da je treba v odnosu vztrajati ne glede na lastne želje in počutje. Nič čudnega, da se bojijo vez kot hudič križa. Če si enkrat v vezi moraš tam ostati ne glede na vse... Tega jih učimo.
Tranziti in progresije
Solarna

Offline Maja

• Lipicanec
« Reply #132 on: July 11, 2014, 11:23:33 AM »
Help plis!!  :-\

1. Kraja idej ali moja paranoja? Sem varna v tistem okolišu? Ali naj se raje spokam s svojo robo?
Ma sem naivčina za popi****.  :blank: Mogoče je v meni problem. Tudi s takim odgovorom bom zadovoljna, bom vsaj nehala paničarit.

2. Zdravje?? Kaj se dogaja z mano? Posledica stresa? Je resno ali samo prehodno?

3. Mož. Ne morem več. Nočem več. Bojim se posledic zame in za otroka.
    Kako kaže v primeru, da naslednji teden spokam in grem k staršem?

Hvala!  :blank: :-X :-*

1. idejice so na varnem. Veliko ti pomenijo, ker si v njihov razvoj vložila ogromno časa in energije in želiš od tega tudi neke sadove. Verjameš v svoje ideje, živiš zanje, zato se bojiš zanje kot za lastno dete. Slabe izkušnje iz preteklosti, strah ... Takol je ... Ni se treba pobirat od nikoder, ampak vseeno pazi nanje. Deli jih le s tistimi, ki so tvoji zvesti partnerji.

2. Stres, trah, borbe ... Prizadeta in dotočlena si od vsega. Počitek in družba sorodnih duš, podobno mislečih, bi ti zelo dobro dela. Mogla se boš gibat v okolju, ki ti paše. Bo minilo, As čaš že trkana vrata.

3. OK, nisem brala tega vprašanja preden sem odgovarjala na drugo, ampak zazdelo se mi je, da na dopustu ne uživaš najbolj zaradi družbe.  :blank: Ne najdeš se, ne moreš, kot praviš.
Ti si že dolgo obrnjena stran ... Ampak vežejo te določene stvari, zaradi katerih se trudiš zdržat in držat pokonci, čeprav si izmučena. Pa vedno nekje najdeš moč, se pobereš in greš še en krog ... In še en krog ... In še en krog ...
Odideš lahko, ne bodo te pustili pred vrati. Zavedaš se podpore družine, četudi zmoreš marsikaj sama in tudi želiš sama. Posledice za otroka - ne bom rekla, da jih ne bo ali da bodo zanemarljive - bil bi kar pretres in del sveta bi se sesul ...
Nasvet: Ne se čisto prenaglit, malo še prespi. Na hitro se ti nebo obrestovalo. Premisli še enkrat. Zdaj bi bilo preveč zate, da bi v zelo kratkem roku naredila še ta korak. Vzemi si kakšen dan in se spravi k sebi.
9ZK 656

Offline Maja

• Lipicanec
« Reply #133 on: July 11, 2014, 11:34:14 AM »
Karte doma v kotu nabirajo prah... 3 vprašanje... Kakšne posledice? Sreča? Preveč časa čakamo v delujočih odnosih in s tem učimo svoje mladiče, da je treba v odnosu vztrajati ne glede na lastne želje in počutje. Nič čudnega, da se bojijo vez kot hudič križa. Če si enkrat v vezi moraš tam ostati ne glede na vse... Tega jih učimo.

Posledice so vedno. Ravno zdaj sem priča ločitvi sina mamine prijateljice. Cca. 15 let sta se trudila živet skupaj, nikoli si nista bila blizu. Zmerja ga z nesposobnežem, zgubo ... Vpričo hčere, ki ravno prihaja v puberteto. Prav je, da gresta narazen. Bolje narazen kot slab zgled vsak dan. Kljub vsemu hči preživlja težko obdobje. Noče se selit ... Pa čeprav je jasno, da ta zakon ne bo šel nikamo, je vedno težko, ko pride tisti trenutek, ko dokončno razpade na dvoje. Očeta ima vseeno rada, na srečo ni prevzela maminega mnenja o njem, da je ničvrednež ... Sprememba je vedno težka, čeprav je srednjeročno in dolgoročno dobra. Otroci imajo drugačne oči. Kateri otrok si pa ne želi, da bi bila družina srečna in skupaj (če ni ravno kakšno nasilje prisotno).

Učijo se lahko tega, kar si rekla, Tejka. Ima pa vsaka medalja dve plati in po drugi se lahko učijo, da ni potrebno v odnos vlagat nobenega truda, potrpežljivosti, ampak da mora vse it takoj narazen, ko se pojavi prvo nesoglasje. No, tudi tu je to v zelo veliki meri odvisno od tega, kakšen je odnos - spet ponavljam - v primeru nasilja: no go.

Mislim, da ima otrok v primeru ločitve vedno neke posledice ... Dobre in slabe ... Ni pa rečeno, da jih bo vlačil s seboj celo življenje.
9ZK 656

Offline Tejka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletn. Simbol
« Reply #134 on: July 11, 2014, 12:08:06 PM »
Imaš prav Maja. Govorim iz sebe, predolgo sem vztrajala in se trudila, da je na koncu kljub vsemu rezultat tak kakršen je. Ne podpiram odhoda za vsako malenkost, vendar tudi vztrajati zaradi otrok ni smiselno. Posledice so vedno. Če vztrajamo ali če gremo.
Tranziti in progresije
Solarna