Draga Maja, me again. Ne vem, kje naj zacnem, a najbolje kar na zacetku. Podjetje, pri katerem trenutno opravljam pripravnistvo, nima prostora za se enega pravnika, in je s tem eden od nacrtov padel v vodo..ni tragicno, je pa vse skupaj sedaj bolj zapleteno, odlocitev moram pa sprejet ta tedn (glede doktorata). Kar nekaj scenarijev in vprasanj visi v zraku, nimam pa niti racionalno razdelano, kaj je najbolje, niti ne cutim najboljse poti.
1. Glede doktorata je tu zahteva, da je obvezno 6-mesecno bivanje na Skotskem v roku 3 let, ko pises doktorat. Financ (trenutno) nimam za taksne podvige, prav tako pa me skrbi, kako bo s sluzbo v tem primeru: kdo mi bo dal 2 meseca studijskega dopusta na leto, da potujem za brezveze gor?

Kako kaze, so zmozni scasoma "pozabiti" na to zahtevo?
2. Se vedno nimam sluzbe, odgovore se caka kot neumen, me pa zanima, kako kaze za sodisce? Bom dobila? In v tem primeru, so mozni ti "dvomesecni izleti" sluzbi navkljub?
3. Kar koli ze bo glede sluzbe in katera koli ze bo: bom ostala tu ali se selim? (trenutno mislim da imam prijave v vsaj 7 popolnoma razlicnih drzavah in ta negotovost mi dela cir na zelodcu).
Ok, neham najedat. Me drzi da bi sla kr kilsko Nutello kupt pa jo z zlico zmazat pred TV. Ce ne od depresije pa usaj kt proslavo, k sm uceri magistrirala. Ah.