Author Topic: Tarot XVIII. del - vpogled in osebna vprašanja  (Read 73744 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Rena

• Sple. Simbol
  • Harmonija, izpolnjenost, ljubezen - hvala vesolje
Re: Tarot XVIII. del - vpogled in osebna vprašanja
« Reply #315 on: August 13, 2014, 09:45:20 AM »
Bi danes prosila za karto. Smo tik pred nakupom stanovanja za sina.
Verjetno bom morala vzeti kar precejšen znesek kredita za nakup tega stanovanja.
Je nakup tega stanovanja in najem kredita za nakup tega stanovanja prava pot?
Hvala :-*

Izvlekla sem karto Pravica. Če si se tehtno odločila, je to prava poteza.
Maja hvala :-*
Hm, ne vem, če tehtno...
Sem sicer navdušena, samo znesek mi je malo visok. Sem ponoči razmišljala, če bi vzeli manjše stanovanje in s tem manj kredita, tako da trenutno ne vem, malo me je strah....
Danes imamo še enkrat ogled tega stanovanja skupaj s starši sinove punce.
Maja, lahko prosim pogledaš je prava odločitev nakup tega stanovanja, ki ga imamo sedaj ogledanega in nam je všeč ali raje pogledamo za manjše, cenejše stanovanje?

Sem jaz pogledala. Hmmm, zanimivo. V zvezi s tem stanovanjem padajo karte velike Arkane, ki resnično potrjujejo, da je to eden pomembnejših dogodkov v življenju. Prej Pravica, pri meni pa Ljubimca in Presoja.

Nekak ni nekega jasnega ZA ali PROTI odgovora, zgleda, da boš morala res temeljito premisliti in morda si lahko pomagaš z oceno prednosti in slabosti enega in drugega, nato prešteješ število plusov pri eni in drugi možnosti...

Nakup tega stanovanja, ki ga imate ogledanega: Ljubimca. Mogoče Ljubimca pravita, ok, ljubezen je čudovita, vendar je tudi tu potrebno biti skrben, da se ne preveč prepusti strastem in zapeljivosti trenutka. Na sliki simboli opozorijo tako na zavest, telesno ljubezen, kot tudi na skušnjave (v ozadju kača na drevesu) in za ljubimcem ogenj, ki simbolizira strast. Nad Ljubimcema je Angel, sonce, torej, če bosta Ljubimca skrbela tudi za duhovno plat ljubezni in cenila vrednote, bo ta ljubezen popolna v vseh pogledih in ju bo izpolnjevala.

Meaning: stanovanje bo prava odločitev, če se bo temeljito pregledalo, preračunalo,pretehtalo, ali je odločitev sprejeta na osnovi vseh vidikov. Podobno sporočilo: Pravica, ki hkrati opozarja poleg "tehtanja in umskega pristopa", da je poudarek na pravilni pravni izpeljavi posla in pravni formi tega stanovanja.

Nakup manjšega stanovanja: Presoja. Po obdobju iskanja in urejanja, po zaključku nekega procesa, je karta simbol trenutka, ko se odpre pogled in veš, da si na konju, da si dosegel neko točko v življenju, na kateri se ustališ in umiriš.

Pa dobro odločanje  :-*

Evo, pred oddajo še Tein post...hihi...mislim, da kar podpira moj odgovor, da ni usmeritve z jasnim nagibom v eno ali drugo stran  :laugh:

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #316 on: August 13, 2014, 10:07:02 AM »
Hihi, sem se nasmejala obema odgovoroma.
Hvala Rena in Tea :-*
Nasmejala pa sem se, ker se moram spet sama odločiti, to pa je pri meni z mojo luno v tehtnici na j. vozlu presneto težko...
Ja, uran kvadrat venera...
Čutim, da je prav, da jima pomagam, meni so tudi pomagali moji starši (mama) in mojim staršem moja babica (mamina mama), se pravi gre ta pomoč pri nakupu nepremičnin iz roda v rod po naši ženski liniji...
Mogoče govori o tem tudi moja luna v tehtnici na j. vozlu v 2. hiši, mogoče je potrebno del karme še odplačati...ne vem...
skratka veselim se tega nakupa, veselim se, da lahko pomagam, sem pa malo razočarana, ker je bilo na začetku govora, da bodo pomagali tudi starši sinove punce (govorilo se je o polovičnem znesku za stanovanje), sedaj pa je ta znesek zelo minimalen in tako pade večji del (glavnina) name...Ne vem ali so me malo okrog prinesli, ker so začutili, da me lahko, da bom itak vse naredila (vzela tudi kredit), da bom pomagala pri tem projektu. To mi ne bi bilo všeč. Ali pač resnično nimajo oz. ne morejo pomagati več kot toliko. To bi razumela.
Iz preteklega zakona imam izkušnje, da so nama z mojim bivšim vedno pomagali zgolj moji starši, na koncu ob ločitvi, je bivši hotel več kot je kadarkoli prispeval, otrokoma daje zgolj preživnino in je pozabil na vse, kar mu je bilo dano (finančno in čustveno in psihološko) s strani moje primarne družine. Ne bi želela ponoviti napake, saj na koncu tega nihče ne ceni oz. ob razhodu nihče več ne ve, da ti je nekdo kaj dal (veliko dal, ne malo)....
Od teh izkušenj moram res biti previdna pri sestavi pogodbe, da zašitimo pač svoje imetje...Nikoli mi takšno razmišljanje ni bilo všeč (preveč poslovno), ampak izkušnje so me žal pripeljale do tega...
Sinovo punco imam zeloooo rada, je kopija mene (karakterno, fizično), da je včasih kar srhljivo, kje je našel tako identično kopijo...Se čudijo vsi, ko jo vidijo.
Malo sem zašla..... ;D
Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.

Offline Rena

• Sple. Simbol
« Reply #317 on: August 13, 2014, 10:22:28 AM »
Sanjalki, več so pomagali tvoji starši, ob ločitvi je mož potem hotel enak delež....preteklost, ki je, ok, bila, razdelilo se je itak in bo ostalo v vaši družini... Ampak Pravica te opozarja, da ne pozabi na pravni vidik, nenazadnje je prav, da je ločeno, kar je v nekem paru pridobljeno prej in od nekoga, kaj je pa nek par skupaj ustvaril v zakonu. Zato, če boš največji delež prispevala ti, naj se zakonsko tudi tako evidentira.

Z največjo željo, da pomagaš, ne pozabi nase in svojo zmožnost odplačevanja, hkrati pa svojega kvalitetnega življenja. Zdravo gledanje nase, zato, da smo potem lahko zadovoljni, mirni in posledično dajemo okolici več...saj veš....

In ane, sej ti res nobena karta ali vpogled ne more povedati tega, kar lahko izračunaš s preprostimi dejstvi. Svinčnik in kalkulator: koliko že imam...koliko mi bo prinesla dodatna zadolžitev.... Kaj ostane meni za minimalno finančno varnost, za kakšne nepričakovane primere...recimo izlitje vode v stanovanju, obnavljanje sedanjega stanovanja, kjer sem....kakršenkoli možni izpad prihodka v bodočnosti...ipd... Sej kdo pa pravi, če tamladi dobijo, da ni dovolj za začetek skromnejše in se morajo nato še sami potruditi... etc etc... Malo čustev na stran in skozi ta pogled seciraj na novo.  (aja, pa še to...tvoj rod je prispeval po svojih zmožnostih...nisi pa zato zavezana ravnati preko sebe...drži se dejstev).

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #318 on: August 13, 2014, 10:47:27 AM »
Sanjalki, več so pomagali tvoji starši, ob ločitvi je mož potem hotel enak delež....preteklost, ki je, ok, bila, razdelilo se je itak in bo ostalo v vaši družini... Ampak Pravica te opozarja, da ne pozabi na pravni vidik, nenazadnje je prav, da je ločeno, kar je v nekem paru pridobljeno prej in od nekoga, kaj je pa nek par skupaj ustvaril v zakonu. Zato, če boš največji delež prispevala ti, naj se zakonsko tudi tako evidentira.

Z največjo željo, da pomagaš, ne pozabi nase in svojo zmožnost odplačevanja, hkrati pa svojega kvalitetnega življenja. Zdravo gledanje nase, zato, da smo potem lahko zadovoljni, mirni in posledično dajemo okolici več...saj veš....

In ane, sej ti res nobena karta ali vpogled ne more povedati tega, kar lahko izračunaš s preprostimi dejstvi. Svinčnik in kalkulator: koliko že imam...koliko mi bo prinesla dodatna zadolžitev.... Kaj ostane meni za minimalno finančno varnost, za kakšne nepričakovane primere...recimo izlitje vode v stanovanju, obnavljanje sedanjega stanovanja, kjer sem....kakršenkoli možni izpad prihodka v bodočnosti...ipd... Sej kdo pa pravi, če tamladi dobijo, da ni dovolj za začetek skromnejše in se morajo nato še sami potruditi... etc etc... Malo čustev na stran in skozi ta pogled seciraj na novo.  (aja, pa še to...tvoj rod je prispeval po svojih zmožnostih...nisi pa zato zavezana ravnati preko sebe...drži se dejstev).

Hvala Rena :-*
Ne, ne bom šla preko sebe in ja,tudi jaz lahko pomagam, tako kot je lahko moj rod. In hvaležna sem, da je tako, res hvaležna :-*
Obrok kredita ne bo nič večji kot že sedaj plačujem najemnino za stanovanje, kjer sedaj živi sin s punco. Razlika, ki me bega je ta, da bo to dolgoročni kredit in posledično kar precej obresti, kar se mi zdi malo neumno, ampak drugače pač ne gre. Njegov oče ne bo pomagal (ne vem ali ne more ali pač ni pripravljen, vseeno), starši punce pa le nekaj malega... Od začetka je bil projekt mišljen drugače, predvidevali smo, da bodo več pomagali tudi starši punce, pa sedaj temu pač ni tako in razmišljali smo o manjšem, starejšem stanovanju, ki bi bilo cenejše. Sedaj smo dobili neko dokaj dobro priliko za nakup novega, malo večjega stanovanja, ki cenovno glede na ceno na m2 ne bo drago (cenejše kot stara stanovanja), vendar skupna končna cena znese kar nekaj več kot je bil naš proračun. V glavi sem imela, da bom vzela kredit za pol manjši zneske in za pol krajše obdobje, zato sedaj ta dilema in to vprašanje, delam prav, ali se zaletavam :)

Hvala za mnenja, jih res potrebujem, da malo premeljem vse skupaj v glavi, tako kot praviš, racionalno ;)
Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #319 on: August 13, 2014, 10:57:27 AM »
Bi danes prosila za karto. Smo tik pred nakupom stanovanja za sina.
Verjetno bom morala vzeti kar precejšen znesek kredita za nakup tega stanovanja.
Je nakup tega stanovanja in najem kredita za nakup tega stanovanja prava pot?

Izvlekla sem karto Pravica. Če si se tehtno odločila, je to prava poteza.
Maja hvala :-*
Hm, ne vem, če tehtno...
Sem sicer navdušena, samo znesek mi je malo visok. Sem ponoči razmišljala, če bi vzeli manjše stanovanje in s tem manj kredita, tako da trenutno ne vem, malo me je strah....
Danes imamo še enkrat ogled tega stanovanja skupaj s starši sinove punce.
Maja, lahko prosim pogledaš je prava odločitev nakup tega stanovanja, ki ga imamo sedaj ogledanega in nam je všeč ali raje pogledamo za manjše, cenejše stanovanje?

Hihi, tehtno? Z uranom kvadrat venera?
Saturn pa je itak vpleten v prst usode

Karkoli že bo se boš nekaj časa tolkla po glavi, karkoli se boš odločila bo prav - kar ti kaže tudi karta Uravnava/Pravica, kot ti je že Maja povedala ........

:) vse dobro in srečno

ja, največkrat se nekaj časa tolčem po glavi, ko sprejmem neko odločitev, to res ni moje močno orodje ;D
Saturn mi sproža oba moja joda... Približuje se n neptunu (razblinile se bodo iluzije) in v ta jod je vpleten še n saturn v 8. hiši (dediščina, družinsko premoženje) in n uran v 1. hiši (ta tudi pri meni dela močne spremembe, vedno takrat naredim nekaj, s čimer šokiram okolico in okolica nikdar mojih odločitev, ki jih uran sproža, ne odobrava, verjamem, da bo tudi tokrat tako. vedno so pritiski, v stilu, če sem nora, če sem sploh razmislila....ja in to je uran, malo nor, mogoče so se pa že navadili, ne vem, bomo videli...) in vmes je še n luna v 2. hiši na j. vozlu...spet družinska dinamika povezana z imetjem...
V drugi moj jod, ki se sproži s t saturnom pa je vpelten še n merkur v 10. hiši, le kaj hoče ta od mene???
Malo me skrbi opozicija t neptuna na p merkur, upam da me ne zamegljuje preveč.
Pritisk čutim s strani t pluton (4.hiša) v opoziciji na n sonce (v raku), da je treba nekaj narediti na tem področju...
Tea, bom vesela še tvojega komentarja :-*

Offline Rena

• Sple. Simbol
« Reply #320 on: August 13, 2014, 11:03:06 AM »
Veš, tudi mene sedaj čaka pogovor s sinetom, kako dolgo še financiranje. Ne pravim, da mu ne bom več pomagala. Vendar, od tam naprej bo moj prispevek prostovoljen, sedaj je pa prostovoljno obvezen. In ja, ni razlika v trenutni višini, temveč v času odplačevanja. Premisli, mogoče se počutiš zavezana, ker si že obljubila. Vendar se je spremenilo to, da tudi drugi niso pripravljeni (zmožni) prispevat, kar so nakazali prej. Kdo pa pravi, da morajo tamladi že takoj začet z višjim standardom...bodo dovolj cenili, če ne ustvarijo sami? Saj vem, vse vem, veš zakaj in kako, veš, da to s srcem ipd..., ampak "Loverja" hitro lahko zapadeta tudi v ljubezen, ki ni več nesebična, ampak ne zna preseči nekih vzgibov, ki izhajajo iz vzorcev strahu, oklepanja ipd... Ne vem, če sem izbrala prave besede, ali razložila na prekratek način, vendar vem, da veš, kaj mislim in kateri smeri razmišljaj... Rezanje vezi...otroka sta na svojem...vendar vseeno samostojna in varna....povezani, a ne preveč..... Posledično, bosta nekatere stvari tudi sama urejala....bla bla..bla...

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #321 on: August 13, 2014, 11:17:10 AM »
Veš, tudi mene sedaj čaka pogovor s sinetom, kako dolgo še financiranje. Ne pravim, da mu ne bom več pomagala. Vendar, od tam naprej bo moj prispevek prostovoljen, sedaj je pa prostovoljno obvezen. In ja, ni razlika v trenutni višini, temveč v času odplačevanja. Premisli, mogoče se počutiš zavezana, ker si že obljubila. Vendar se je spremenilo to, da tudi drugi niso pripravljeni (zmožni) prispevat, kar so nakazali prej. Kdo pa pravi, da morajo tamladi že takoj začet z višjim standardom...bodo dovolj cenili, če ne ustvarijo sami? Saj vem, vse vem, veš zakaj in kako, veš, da to s srcem ipd..., ampak "Loverja" hitro lahko zapadeta tudi v ljubezen, ki ni več nesebična, ampak ne zna preseči nekih vzgibov, ki izhajajo iz vzorcev strahu, oklepanja ipd... Ne vem, če sem izbrala prave besede, ali razložila na prekratek način, vendar vem, da veš, kaj mislim in kateri smeri razmišljaj... Rezanje vezi...otroka sta na svojem...vendar vseeno samostojna in varna....povezani, a ne preveč..... Posledično, bosta nekatere stvari tudi sama urejala....bla bla..bla...

Ja, hvala Rena, res je kot si napisala :-*

Offline Rena

• Sple. Simbol
« Reply #322 on: August 13, 2014, 11:24:48 AM »

Ja, hvala Rena, res je kot si napisala :-*

:-* :-*

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #323 on: August 13, 2014, 11:37:49 AM »
Rena tudi jaz se strinjam s tvojim povedanim.

www.Astro-Star.net
ASTROLOŠKE ANALIZE, VEDEŽEVANJE, TEČAJI VEDEŽEVANJA IN ASTROLOGIJE

http://shrani.si/f/g/Y6/4RTQBfUR/tea.gif

Offline Rena

• Sple. Simbol
« Reply #324 on: August 13, 2014, 12:02:54 PM »
Rena tudi jaz se strinjam s tvojim povedanim.

:-* :-*

Offline sasa

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #325 on: August 13, 2014, 07:57:23 PM »
Da vam dam še malo razpleta vcerajsnjega pregleda... on zdrav kot riba. Jaz imam pa jajčnike polne cistic,.. Dobila klomiflen, pa da vidimo kaj bo...  ::)

Vidka, meni je osebno po splavu pomagal rmanov čaj, da se mi je stanje znormaliziralo. Mogoče lahko poskusiš se s tem.

Saša najlepša hvala. Sem vesela vsake informacije,ves da bom poskusila. Saj izgubiti nimam kaj. Kako pa si ga pila? Čisto po občutku ali kakšen poseben tretma?

Jaz sem ga čez dan, v 2dcl zavrete vode sem dala slabi dve žlički rmana.Toliko pač, da je bila džezvica pokrita.

Pustiš slabih 10min stat, tem pa spiješ. Če ne preseneš grenkega, potem se sladka z medom. Pazi, da ne prekoračiš 2dcl čaja v drugem ciklusu, ker lahko rman vpliva na potek nosečnosti, tako da takrat malce bolj švoh čaj... Čeprav tako pravijo sedaj, v starih knjigah pa nikjer nisem zasledila tega, vseeno pa previdnost ni nikoli odveč.
9ZK 674

Offline Gloria82

• Sple. Simbol
  • Sledi svojim sanjam!
« Reply #326 on: August 16, 2014, 06:01:01 PM »
Jaz bi pa eno karto prosila....rabim  potrditev  :laugh:
SOLAR RETURN 2022 /2023
https://ibb.co/8XCBDZK
NATAL +SOLAR RETURN 2022 /2023
https://ibb.co/vZK5wZm

Offline Maja

• Lipicanec
  • Freedom is my security.
« Reply #327 on: August 16, 2014, 06:38:14 PM »
Maja ni pri kartah ... Oz. karte niso pri Maji.  :laugh:
9ZK 656

Offline Gloria82

• Sple. Simbol
  • Sledi svojim sanjam!
« Reply #328 on: August 16, 2014, 07:29:10 PM »
Maja ni pri kartah ... Oz. karte niso pri Maji.  :laugh:
Škoda...
Bom počakala  :-*
SOLAR RETURN 2022 /2023
https://ibb.co/8XCBDZK
NATAL +SOLAR RETURN 2022 /2023
https://ibb.co/vZK5wZm

Offline Žarek

• Sp.simbol
  • ★★★★★
« Reply #329 on: August 16, 2014, 08:15:14 PM »
Jaz bi pa eno karto prosila....rabim  potrditev  :laugh:

Moj odgovor je da. Nekaj se bo spremenilo na dobro.

Sicer pa kolo sreče.

Maja, daj še ti.
◆★◆★◆★◆★◆★◆★◆