Sanjala kaco, lepo, veliko z modro-zeleno-rumenimi luskami (svetle, pastelne barve).
Bilo me je strah, da me bo napadla, povedali so mi drugi, da ninstrupena in naj me ne bostrah. Strah je ostal, ne maram obcutka, da leze po meni, da se priplazi nenadno, skrivno, se sam ne ves od khe. Kaca se je skrila, nisem je vec videla, zato ta strah, od kje se bo priplazila...
Razumsko sem v sanjah sprejela dejstvo, da sicer res ni skodljiva oz nevarna, me je pa zmrazilo ob misli, da se plazi po meni....
Nic prijetne sanje 
Kar nekaj sta z Majo že predebatirali o kačah. Kaj pa luske? Podzavest, ki se poskuša prebiti na plano, obdana pa z luskami? Nek oklep? Obramba? Modro - zeleno - rumeno, sliši se kot barve, ki opozarjajo na strup. Obramba - oklep - strah - strup. Te pojmi na kaj asociirajo?
Sama sem pomislila na simbol kače kot zdravilke, kaducej, ovita kača in tudi barve so simbolno prikazane v teh odtenkih...
Kača ni bila strupena, to sem vedela, to informacijo mi je nekdo v sanjah dal, tako da strupa se nisem bala...Bala sem se tega plazenja po meni, ma ne toliko bala, bilo je bolj kot odpor, da nekaj leze po meni in na to nimam vpliva, niti ne vem iz katerega kota lahko ta kača prileze...skratka nekaj, na kar nimam vpliva in je neizogibno, da se lahko priplazi name...me kar zmrazi že ko pomislim na ta občutek,da kača leze po meni.
Mogoče kača kot prispodoba za transformacijo, in se upiram oz. mi to povzroča nek stud, nekaj česar ne maram, ampak je neizogibno.
Lahko tudi kača kot notranja moč, pa mi to še vedno predstavlja nek tabu, nekaj kar me je groza, prevzeti to notranjo moč, jo sprejeti, se je ne bati.
Mislim, da imamo ženske kar problem s to močjo v družbi, ki je stoletja bila zaznamovana proti ženski moči, proti ženski seksualnosti, proti moči, ki jo ženska s svojo seksualnostjo pravzaprav ima. Od tod verjetno zanikanje in zatiranje spolnih užitkov pri ženskah skozi celo krščansko zgodovino. Pomen tega obdobja je bil, da je ženska mati, ljubeča, brezpogojna, to je bila domena ženske, ostale lastnosti, ki jih simbolno predstavlja kača, niso bile zaželjene in so bile skozi celotno obdobje zatirane...Sedaj, ko se prebujamo, pa mogoče ne znamo najbolje delovati s to našo močjo, lahko nam uide izpod nadzora...
No, tako nekako je moje razmiljanje

Hvala Renčica tudi za tole razlago in razmišljanje