Author Topic: Razlaga sanj za redne člane foruma 13. del  (Read 99624 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
Re: Razlaga sanj za redne člane foruma 13. del
« Reply #240 on: September 29, 2016, 10:23:04 AM »
Sanjalka, hvala za razlago.  :-*

Huh, rdeči avto se mi je zdel drzen, nekoliko provokativen, samozavesten in nekonvencionalen - s svojima načinom vožnje in s svojo pojavo, ker se je v ovinku nagnil do 45°, ko je zavijal. Prav frajer.  8)
Ta avto je imel ta potencial, da je lepo zvozil ledene ovinke, možev pač ne. Ne more pa vsak stvari početi na isti način, da bi dosegel isti cilj. Niti ne bo vsakega izpolnila ista stvar, kot nekoga drugega ... Na ta način razmišljam ob teh sanjah.

Sem se pa res blazno ustrašila za svoje življenje. Nisem hotela izgubiti te dragocenosti po taki neumni in nesmiselni poti. Ampak kljub na pogled brezizhodni situaciji, sem se v najslabšem spletu okoliščin znašla živa na varnem in zavedala sem se ogromne sreče, ki sem jo imela, da sem odnesla celo rit.

Kdo je ta rdeč avto v tvojem življenju?
In kdo vozi prenevarno za svoje sposobnosti, komu ne zaupaš takšne vožnje, ne zaupaš, da na tak način vozi tudi tvoje življenje, je prenevarno, je strah, da izgubiš samo sebe...

Koga bi lahko poosebljal, ne bi znala reči iz glave.
Če na hitro pomislim, da dobim asociacijo, bi bolj rekla, da je simboliziral življenjsko pot ali pa nekoga, ki se po njej podaja uspešno in ima vse potrebne lastnosti za to. Mogoče se pa v njem najdem jaz sama?  ???

Res je 8)
Vse kar sanjamo smo tudi mi sami, tako si ta rdeč avto lahko tudi to-nasprotje med tvojim načinom vožnje skozi žviljenje in moževim...bi te rad posnemal? mogoče tekmuje s tabo?
Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #241 on: September 29, 2016, 10:27:13 AM »
Si sedaj, ko imaš svoje stanovanje še bolj nevarna "žival", še bolj notranje močna in divja, na neki ravni se zavedaš te svoje divje moči in mogoče je še vedno strah pred tem, da ne bi pregrobo, predivje napadla, če bi se počutila ogroženo, če bi čutila, da je ogrožen tvoj "otrok", tvoje stanovanje, tvoj dom...v tem primeru lahko pokažeš kremplje... trenutno še skrivaš to moč, bojiš se je celo sama...
ja,malo meditiraj, boš videla kaj ti hoče ta medved povedati ;)

Zdaj sem bolj neodvisna in bolj odločena in bolj tudi dejansko na določeni poti. Ta poteza pomeni, da nameravam ostat tu. Mogoče me podzavestno žre, da sem možu pokvarila načrte, ker vseeno mi ni, kako on to doživlja, ampak delala sem v svoje dolgoročno dobro, saj se na drugi lokaciji še zdaleč ne vidim.

Ta razlaga sovpada tudi s sanjami o avtu. Ti si na točno določeni poti, kjer dobro voziš in polagaš ovinke, kljub spolzkosti ceste...možu ta vožnja, tudi če bi želel posnemati tvojo vožnjo, tvoj način življenja, ne gre preveč dobro...
Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #242 on: September 29, 2016, 10:36:51 AM »
Bi rada še na tem mestu napisala, da sestavljam sanjsko skupino, to bo manjša skupina zaprtega tipa, kjer se bomo podali na pot osebnostnega razvoja s pomočjo vpogleda v sanje in uporabo tehnik jungovske psihoanalize. 
Prednost takšne skupine je, da je v njej nudeno stabilno in varno okolje ter vzpostavi se možnost dialoga, v katerem se lažje soočamo s presenetljivimi aspekti lastnih spoznanj.

Sanje nam dajejo pomemben vpogled v delovanje lastne duševnosti. Poglabljanje v sanje in razumevanje njihove simbolike nam omogoča tudi razumevanje lastnih duševnih procesov in nam pomaga pri razvoju lastne intuicije in pri nadaljnjem razvoju osebnosti.

Če katero zanima, naj mi sporoči, lahko tudi na zs in ji bom tam podala več informacij.
Sporočilo lahko posredujete tudi vsem ostalim, za katere menite, da bi jih delo na sebi s pomočjo vpogleda v sanje zanimalo.
Hvala :-* :-* :-*

Offline Maja

• Moderator
  • Lipicanec
  • Freedom is my security.
« Reply #243 on: September 29, 2016, 10:58:50 AM »
Ja, ta tema je kar prisotna v mojih mislih. In tisoč skrbi, povezanih z vsem tem. Moram se malo ustaviti, zdaj, ko je vse tole mimo. Tudi tole bolezen jemljem kot priložnost, da se ustavim in malo uredim misli. Čeprav čez noč ne bo šlo, je le velika sprememba in vleklo se je daljše časovno obdobje. Nekje do prehoda  :Sa čez  :Me:Lu in  :U kar mislim, da bo tole še precej aktualno.  :blank:
9ZK 656

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #244 on: October 09, 2016, 07:07:57 AM »
Danes sem imela totalno glupe sanje. Že včeraj sem sanjala, da sem šla k zdravniku, ki mi je povedal da imam neko težko bolezen, ne vem katero, samo vem da sem rekla eh to bo mala malca. Ne dam se.
Danes pa nadaljevanje....so me poslali na preiskave (dostikrat imam sanje, ki se nadaljujejo) in tam mi je zdravnik, ki je bil igralec iz ene nanizanke, kjer je tudi špilal zdravnika reče, da imam levkemijo in da mi da 1-2 leti življenja.
Pomislila sem samo, kako mi bo v tem času uspelu poskrbeti za otroke in jima predati vse napotke za življenje.

Zdaj pa ne vem ali se te sanje nanašajo na to, da je pes dva dni nazaj "zbolel" in sva mislila da je po njem. Ampak se je izkazalo, da potrebuje samo operacijo kolena. Ali pa me sanje skušajo na kaj opozoriti?
Karmična astrologija, Natalna astrologija, Horarna astrologija, Medicinska astrologija, Naturopatija.

Moja astro karta
https://www.flickr.com/photos/201233298@N04/53922692074/in/dateposted-public/

Offline Rena

• Sple. Simbol
  • Harmonija, izpolnjenost, ljubezen - hvala vesolje
« Reply #245 on: October 09, 2016, 11:45:27 AM »
Danes sem imela totalno glupe sanje. Že včeraj sem sanjala, da sem šla k zdravniku, ki mi je povedal da imam neko težko bolezen, ne vem katero, samo vem da sem rekla eh to bo mala malca. Ne dam se.
Danes pa nadaljevanje....so me poslali na preiskave (dostikrat imam sanje, ki se nadaljujejo) in tam mi je zdravnik, ki je bil igralec iz ene nanizanke, kjer je tudi špilal zdravnika reče, da imam levkemijo in da mi da 1-2 leti življenja.
Pomislila sem samo, kako mi bo v tem času uspelu poskrbeti za otroke in jima predati vse napotke za življenje.

Zdaj pa ne vem ali se te sanje nanašajo na to, da je pes dva dni nazaj "zbolel" in sva mislila da je po njem. Ampak se je izkazalo, da potrebuje samo operacijo kolena. Ali pa me sanje skušajo na kaj opozoriti?

A je bil gorski zdravnik?  ;D Tudi jaz večkrat sanjam nadaljevanja.  Zanimivo, kje sem že prebrala, da si napisala, da pes deduje bolezni po možu. Na kaj te "simbolika" psa asociira? Recimo: zvestoba, čuvaj, lovec... Kaj ti simboli pomenijo v navezavi z možem? Po mojih občutkih pse vedno bolj povezujem z moškimi, medtem ko mačke z ženskami. Kaj nam nosijo skupnega moški in psi - varstvo družine, lov - hrano...?

Kri, levkemija... Vidiš, tudi kri je simbol življenja, tako kot nam varno življenje pomeni tudi družina, pes, zdravje...Se ti v zadnjem času mota po glavi kaj takega, da te v ozadju rahlo skrbi za eksistenco? Kaj pa koleno? Mogoče pa pes čuti kakšne vibracije v vaši družini in prevzema nase?  Se morda nočete uklonit, pokleknit? Kaj če imate okoli nečesa preveč neuklonljivo stališče? Želite komu vsilit svoja stališča ali kdo drug vam?

Pač...par utrinkov...pa premisli malo  :-*

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #246 on: October 09, 2016, 12:12:38 PM »
Hvala Rena ne nic takega v povezavi s kolenom nimamo. Moz je staknil poskodbo 2 leti nazaj ko je padel v eno jamo in je pac treba operirat. Pes pa nekako prevzema njegove poskodbe - ko je imel moz kilo jo je imel rudi on, sedaj koleno,  da ne govorim o poskodbah prstov ko si je moz enkrat skoraj prste odrezal.

Zdej kaj takega dogaja, nic konkretnega razen da je moz dobil neko ponudbo za posel in ne veva kako naprej. Ker je od tega res zelo odvisno kako bomo ziveli naprej.
Karmična astrologija, Natalna astrologija, Horarna astrologija, Medicinska astrologija, Naturopatija.

Moja astro karta
https://www.flickr.com/photos/201233298@N04/53922692074/in/dateposted-public/

Offline sasa

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #247 on: October 09, 2016, 08:27:15 PM »
Jaz sem tudi zelo živo sanjala.  :o  Šla sem na izlet v Malezijo. Na avtobusu je bil tudi moj oče. Prva postojanka je bila, da smo šli do jezera. Bili so 3 avtobusi ljudi. V tem jezerusmo se kopali, imeli fino, skratka vse bp. Pri sebi semimela manjšo torbico, kjer sem imela shranjeno denarnico ter telefon. No, ko smo odhajali z jezera, smo vse skupaj napakirali in šli dalje. Ko smo prišli do tretje postojanke, sem v gostilni opazila, da moje male torbice ni, da je zgolj ena večja in da je v njej telefon, ki je bil prej v manjši torbici, ki je sedaj ni bilo več. Začela sem študirat, kje sem zgubila torbico, ker prejšnji izlet so mi v avtobus napakirali vsi ostali. Prišel je moj oče, mi pomagal, da sva priklicala nekoga tam ob jezeru, mene so pa potem zapeljali tja nazaj do jezera. Pri tem jezeru je bila vodička Slovenka. Prepričala sem jo, da me je odpeljala od jezera, do katerega naj bi bili 3 kilometri. Pa se mi je zdelo, da jih je bilo manj. V škatli s pozabljenimi predmeti seveda moje torbice ni bilo. Meni se je šlo samo za denarnico, ker sem imela notri kartice bančne, potni list ter osebno izkaznico, ker drugače ne bi morala nazaj v Slovenijo. Potem sva s to Slovenko odšli do jezera, pa malo sva namakali noge, nekako se mi je zdelo, kto da me zanalaš noče odpeljati do tiste lokacije jezera, kjer sem izgubila torbico. No, pa sva prišli tja končno, malo sem se že zgubila, na koncu pa se je moja torbica vključno z mojo denarnico pojavila kar od nekje, ker jo je nekdo prinesel nekam. Ne spomnim se točnih podrobnosti. V glavnem zelo žive sanje, res.
9ZK 674

Offline Rena

• Sple. Simbol
« Reply #248 on: October 09, 2016, 08:31:03 PM »
Hvala Rena ne nic takega v povezavi s kolenom nimamo. Moz je staknil poskodbo 2 leti nazaj ko je padel v eno jamo in je pac treba operirat. Pes pa nekako prevzema njegove poskodbe - ko je imel moz kilo jo je imel rudi on, sedaj koleno,  da ne govorim o poskodbah prstov ko si je moz enkrat skoraj prste odrezal.

Zdej kaj takega dogaja, nic konkretnega razen da je moz dobil neko ponudbo za posel in ne veva kako naprej. Ker je od tega res zelo odvisno kako bomo ziveli naprej.

Najbrž se tu malo oglaša skrb ja...sploh za otročiče...

Kuža vas ima pa očitno, sploh pa gazdo, zelo zelo rad  8)

Offline Rena

• Sple. Simbol
« Reply #249 on: October 09, 2016, 08:49:03 PM »
Jaz sem tudi zelo živo sanjala.  :o  Šla sem na izlet v Malezijo. Na avtobusu je bil tudi moj oče. Prva postojanka je bila, da smo šli do jezera. Bili so 3 avtobusi ljudi. V tem jezerusmo se kopali, imeli fino, skratka vse bp. Pri sebi semimela manjšo torbico, kjer sem imela shranjeno denarnico ter telefon. No, ko smo odhajali z jezera, smo vse skupaj napakirali in šli dalje. Ko smo prišli do tretje postojanke, sem v gostilni opazila, da moje male torbice ni, da je zgolj ena večja in da je v njej telefon, ki je bil prej v manjši torbici, ki je sedaj ni bilo več. Začela sem študirat, kje sem zgubila torbico, ker prejšnji izlet so mi v avtobus napakirali vsi ostali. Prišel je moj oče, mi pomagal, da sva priklicala nekoga tam ob jezeru, mene so pa potem zapeljali tja nazaj do jezera. Pri tem jezeru je bila vodička Slovenka. Prepričala sem jo, da me je odpeljala od jezera, do katerega naj bi bili 3 kilometri. Pa se mi je zdelo, da jih je bilo manj. V škatli s pozabljenimi predmeti seveda moje torbice ni bilo. Meni se je šlo samo za denarnico, ker sem imela notri kartice bančne, potni list ter osebno izkaznico, ker drugače ne bi morala nazaj v Slovenijo. Potem sva s to Slovenko odšli do jezera, pa malo sva namakali noge, nekako se mi je zdelo, kto da me zanalaš noče odpeljati do tiste lokacije jezera, kjer sem izgubila torbico. No, pa sva prišli tja končno, malo sem se že zgubila, na koncu pa se je moja torbica vključno z mojo denarnico pojavila kar od nekje, ker jo je nekdo prinesel nekam. Ne spomnim se točnih podrobnosti. V glavnem zelo žive sanje, res.

Oče...večkrat v sanjah  ::) Drugače pa, uf ja, veliko sporočil. Jezero - čustva. Malezija - tujina - eksotika. Občutek, ki mi prevladuje, kot da si se znašla v situaciji, ki ni bila pod tvojo kontrolo. Drugi so ti spakirali za tvoj prejšnji izlet. Po denarnico tudi nisi mogla sama, drugi so upravljali s tvojim gibanjem, od drugih je bilo odvisno, da te popeljejo do kraja, kjer si izgubila torbico. Pa težave s komunikacijo (telefon - slovenska vodička) - kot da nisi slišana in ne moreš vplivat na svoje samostojne odločitve. Kaj ti v takšnih primerih pomeni, lahko pomaga očetovski lik? Kaj pa tvoja lastna identiteta (denarnica, torbica)? Si slišana? Kdo si ti? Kaj je tisto, kar nujno nosiš s sabo v svoji torbici? Če pomisliš na torbico v prenesenem pomenu, katere svoje osebne lastnosti "nosiš" s sabo, a jih ne pokažeš vsem, razen tistim, ki jim dovoliš vpogled v svoj intimni svet? Kaj slišiš, ko se ustaviš in poglobiš vase? Se takrat počutiš zopet izpolnjena? Počneš to dovolj pogosto?  :-*

Offline sasa

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #250 on: October 09, 2016, 08:58:03 PM »
Ja, sem zaznala tudi jaz veliko simbolike. Od jezera s čustvi, do očetovske figure. Jaz mislim, da je tu važen predvsem moj očetovski arhetip, moj moški del, moj odločni del, ki včasih premalokrat vstopi v ospredje. Nekako se mi dozdeva, da sem ravno s tem moškim odločnim delovanjem potem dosegla svoje, da se nisem prepustila čustvom, ker sem vmes izstopila iz jezera in povedala, ne, nisem tukaj bila in to, kako hecno, ženski, ki bi morda lahko predstavljala ženski del mene.

Res je, ne pokažem vedno vsega vsem, še posebej se razlikuje, kako me dojemajo doma ter kako me dojemajo na delovnem mestu. Zadnje čase sem vse prevečkrat popustila in se enostavno umaknila zaradi ljubega miru, sama pa nisem bila s tem ravno zadovoljna. Da sem ravno ob jezeru izgubila denarnico ... Ja, ob čustvih. Tako je. In sporočilo, ki ga jaz vidim v tem, je, da moram bolj odločno, bolj po moško, nastopiti pri svojih čustvih in svojih zadevah, tisto torbico in vso mojo vsebino, ki jo prenašam s seboj, svojo notranjost, pa moram čuvati jaz, ne pa da mi jo usmerjajo drugi. to sem tudi v sanjah spoznala. Da moram JAZ skrbeti za svojo torbico, ne drugi.
9ZK 674

Offline Rena

• Sple. Simbol
« Reply #251 on: October 09, 2016, 09:27:25 PM »
Super Saša. Že vse veš...  :-*

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #252 on: October 10, 2016, 09:53:41 AM »

Jane, si kaj podobnega že doživela pri sebi ali kje med bližnjimi. To kar pišeš, da si sanjala?
Najprej te moram to vprašati, ker bi bil lahko razlog tudi ta, da podoživljaš nek strah, ki si ga v resnici doživela?

Drugače pa kaj ti v resnici zdravnik predstavlja? Neko avtoriteto? Nekdo od zunaj, ki pomaga?
Mogoče potrebuješ nasvet neke zunanje avtoritete, ki ti bo pomagala?
Levkemija, bolezen krvi. Nekaj je že Rena napisala, mene pa bolj zanima kaj tebi pomeni ta bolezen in kaj ti pomeni kri? Kakšne so tvoje lastne asociacije?
Poznaš v resnici koga, ki je zbolel za to boleznijo?

Toliko za enkrat, bova potem šli naprej ;)

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #253 on: October 10, 2016, 10:00:51 AM »

Zelo, zelo podobne sanje kot jih je imela že Jane pred časom?
Izguba osebnih dokumentov-izguba identitete? Se iščeš? Veš,da ta Slovenka pozna pot do tvoje identitete (tvojih dokumentov), vendar te noče do tja peljati...
Kaj ti pomeni številka 3-3 jezera, 3 avtobusi, 3km?  In Malezija?
Oče ti v startu pomaga, vendar na pot moraš sama, brez njega..tam prideš do slovenske vodičke? kdo je ta oseba? na kaj te asociira?
malo si se v življenju vmes izgubila, a na koncu se identiteta pojavi kar od nekje??? nekdo jo je prinesel? vendar se ne spomniš kdo?

Offline sasa

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #254 on: October 10, 2016, 10:13:32 AM »

Zelo, zelo podobne sanje kot jih je imela že Jane pred časom?
Izguba osebnih dokumentov-izguba identitete? Se iščeš? Veš,da ta Slovenka pozna pot do tvoje identitete (tvojih dokumentov), vendar te noče do tja peljati...
Kaj ti pomeni številka 3-3 jezera, 3 avtobusi, 3km?  In Malezija?
Oče ti v startu pomaga, vendar na pot moraš sama, brez njega..tam prideš do slovenske vodičke? kdo je ta oseba? na kaj te asociira?
malo si se v življenju vmes izgubila, a na koncu se identiteta pojavi kar od nekje??? nekdo jo je prinesel? vendar se ne spomniš kdo?

Ja, me je pritegnila simbolika števila 3. To moram še ugotoviti, kaj pomeni.  ::)

Malezija - pojma nimam. Nikoli nisem bila tam niti nisem premišljevala, da bi šla tja. Pač tujina, eksotika, drugačno življenje, mišljenje. Da bi se iskala. Hm ... Pa mogoče malo na novo postavljam nekatere stvari, da sem pa prav izgubljena, pa ne. Sem na novo začela z delovnim mestom/položajem, bolj sem pričela z opremljanjem stanovanja.
Slovenska vodička? Pojma nimam. Samo govorila je, kako pač je sledila svojim sanjam, ko sva se pogovarjali.

Ne vem, kako se pojavi identiteta, ker resno, nekdo jo je pač prinesel, se mi dozdeva, da zopet moški.  ???
9ZK 674