Author Topic: Razlaga sanj za redne člane foruma 13. del  (Read 99653 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Offline Luna

• Mojster
Re: Razlaga sanj za redne člane foruma 13. del
« Reply #270 on: October 11, 2016, 08:32:35 AM »
Hvala punci :*

Offline Maja

• Moderator
  • Lipicanec
  • Freedom is my security.
« Reply #271 on: October 14, 2016, 09:02:40 AM »
Zelo žive sanje sem imela danes.
Bili smo v nekem kraju, kot bi bili na nekih počitnicah, bil je gozd in voda, zelo raznolika narava.
Podali smo se na dogodivščino, malo naokrog na izlet in treba je bilo skočit v neko vodo, bila je precej globoko dol, vkakšnih 20 m globokem kanjonu. Nisem upala, potem pa je k meni pristopil moj oče in mi rekel, da ni treba skočit, ampak mi bo on pokazal pot, kako po skalah splezam nižje da skok ne bo tako globok.
Je pa medtem povsem iz vrha skočil moj brat (ki mu takega poguma v resničnem življenju sploh ne bi pripisala) in sem se ustrašila, ker se dolgo ni prikazal na površju, čeprav je bilo potem vse OK. Tačas sem tudi jaz počasi z očetovo pomočjo zaplavala v vodi.
9ZK 656

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #272 on: October 14, 2016, 10:21:01 AM »
Bili smo v nekem kraju, kot bi bili na nekih počitnicah, bil je gozd in voda, zelo raznolika narava.
Podali smo se na dogodivščino, malo naokrog na izlet in treba je bilo skočit v neko vodo, bila je precej globoko dol, vkakšnih 20 m globokem kanjonu. Nisem upala, potem pa je k meni pristopil moj oče in mi rekel, da ni treba skočit, ampak mi bo on pokazal pot, kako po skalah splezam nižje da skok ne bo tako globok.
Je pa medtem povsem iz vrha skočil moj brat (ki mu takega poguma v resničnem življenju sploh ne bi pripisala) in sem se ustrašila, ker se dolgo ni prikazal na površju, čeprav je bilo potem vse OK. Tačas sem tudi jaz počasi z očetovo pomočjo zaplavala v vodi.

Zanimive sanje ;)
Iamš kakšen strah v življenju pred skokom v vodo, se ti zdi prenevarno skočiti tako globoko? Bi pri tem potrebovala pomoč neke avtoritete, očeta, svojega animusa?
Česa te je strah v resničnem življenju? Kje je trenutno pregloboko in prenevarno?
In brat, ki mu nikdar ne bi pripisala takšnega poguma? Kako vidiš brata v resnici? Kot je videti te je strah tudi zanj? Mogoče ne rabiš zanj skrbeti, ker on zmore sam, celo zmore narediti skok, ki si ga ti ne upaš ;) Mogoče je čas, da spustiš skrb za brata?
Te v resničnem življenju tudi skrbi zanj?
Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.

Offline Maja

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #273 on: October 14, 2016, 10:28:10 AM »
Precej velike spremembe so se zgodile v našem domu letos. To, s stanovanjem, končno tudi preoblikovanje strukture družine ... Pobrskala bom po tem, kaj vse se skriva v meni, kakšne skrbi, kakšne misli - nekaj mi je že poznanih, kaj sem pa gotovo spustila, ker niti še nisem imela priložnosti za pravo reflexijo.
In povsem možno je, da mi manjka neka trdna opora, sploh, če se zazrem v prihodnost.
9ZK 656

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #274 on: October 14, 2016, 11:03:46 AM »
Precej velike spremembe so se zgodile v našem domu letos. To, s stanovanjem, končno tudi preoblikovanje strukture družine ... Pobrskala bom po tem, kaj vse se skriva v meni, kakšne skrbi, kakšne misli - nekaj mi je že poznanih, kaj sem pa gotovo spustila, ker niti še nisem imela priložnosti za pravo reflexijo.
In povsem možno je, da mi manjka neka trdna opora, sploh, če se zazrem v prihodnost.

:-*
Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #275 on: October 14, 2016, 11:15:32 AM »
Maja poglej tvojo uro oddaje posta in uro oddaje mojega posta ;)

10:21:01
10:28:10

Offline Maja

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #276 on: October 14, 2016, 02:27:35 PM »
 8)
9ZK 656

Offline Maja

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #277 on: October 15, 2016, 11:57:22 AM »
Ne vem, kaj tako živo sanjam zadnjih nekaj noči.  ??? Zjutraj se zbudim totalno zmešana.

Danes sem sanjala, da smo bili v Piranu. Okrog mene je bilo nekaj različnih ljudi, bolj ali manj bližnjih. Piran ima zame poseben pomen, kot že vemo. Tam smo bili, da prenočimo in neke opravke smo imeli, ne vem točno ...
Bil je večer in hotela sem iti do Tartinijevega trga, ampak ker smo šele prišli in smo se nastanjevali, ni nihče hotel z mano. Potem se je pojavila bivša sodelavka iz bivše službe in rekla, da gre z menoj. V roki sem držala dve blazini - običajno svojo blazino nosim s sabo, če kam grem - ampak sem ju kar vzela s seboj, ko sva šli proti trgu. Še rekla sem, da ne bo izgledalo čudno, če ju kar nesem s sabo, saj greva samo hitro en krog. Prišli sva do trga in neizmerno sem uživala v tem, da sem ponovno tam. Potem sva šli naprej in iznenada sva se znašli nekje druge, kot, da sva zašli, ampak pokrajina ni bila več obmorska, temveč bolj kot nekje v hribih. Bilo je že konkretno temno in morali sva najti pot naprej. Počutila sem se odgovorno za to, da naju varno pripeljem nazaj. Zgrešili sva pot, ampak sem nekako pretipala tla, da sem našla sled, kjer je bila pot že pohojena. Prišli sva do neke hiše, vstopili vanjo in bila je zelo zanimivo zgrajena. Prostori so se nadaljevali drug v drugega tako, da je bil vsak naslednji višje - pa ne v nadstropjih, ampak je bila arhitektura nekako stopniščna. Prostori so bili opremljeni zelo lepo - barvite stene in lepo leseno pohištvo, nekoliko rustikalno. Nato so se pojavili neki ljudje, ki so naju hoteli zapret, ampak sem enega zbrcala in si izborila pot naprej. Četudi nisem našla vedno vrat v naslednji prostor, sem si jih kar zmanifestirala in nastala so. V sanjah sem tudi pomislila, da gre za sanje (torej so bile tudi lucidne). Po tem, ko so naju napadli tisti ljudje, se je vse v hiši spremenilo - bila je tema. Pomislila sem, da se morava skriti in prenočiti nekje in da bova nadaljevali, ko se zdani.
V enem izmed prostorov se je zasvetil predalček na omari - to sem vzela kot namig, odprla sem ga, v njem pa je bila knjižica, na kateri je bilo napisano moje ime - kot neko spričevalo je izgledalo ...
Potem je zazvonila budilka.
9ZK 656

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #278 on: October 17, 2016, 02:37:53 PM »
Ne vem, kaj tako živo sanjam zadnjih nekaj noči.  ??? Zjutraj se zbudim totalno zmešana.

Danes sem sanjala, da smo bili v Piranu. Okrog mene je bilo nekaj različnih ljudi, bolj ali manj bližnjih. Piran ima zame poseben pomen, kot že vemo. Tam smo bili, da prenočimo in neke opravke smo imeli, ne vem točno ...
Bil je večer in hotela sem iti do Tartinijevega trga, ampak ker smo šele prišli in smo se nastanjevali, ni nihče hotel z mano. Potem se je pojavila bivša sodelavka iz bivše službe in rekla, da gre z menoj. V roki sem držala dve blazini - običajno svojo blazino nosim s sabo, če kam grem - ampak sem ju kar vzela s seboj, ko sva šli proti trgu. Še rekla sem, da ne bo izgledalo čudno, če ju kar nesem s sabo, saj greva samo hitro en krog. Prišli sva do trga in neizmerno sem uživala v tem, da sem ponovno tam. Potem sva šli naprej in iznenada sva se znašli nekje druge, kot, da sva zašli, ampak pokrajina ni bila več obmorska, temveč bolj kot nekje v hribih. Bilo je že konkretno temno in morali sva najti pot naprej. Počutila sem se odgovorno za to, da naju varno pripeljem nazaj. Zgrešili sva pot, ampak sem nekako pretipala tla, da sem našla sled, kjer je bila pot že pohojena. Prišli sva do neke hiše, vstopili vanjo in bila je zelo zanimivo zgrajena. Prostori so se nadaljevali drug v drugega tako, da je bil vsak naslednji višje - pa ne v nadstropjih, ampak je bila arhitektura nekako stopniščna. Prostori so bili opremljeni zelo lepo - barvite stene in lepo leseno pohištvo, nekoliko rustikalno. Nato so se pojavili neki ljudje, ki so naju hoteli zapret, ampak sem enega zbrcala in si izborila pot naprej. Četudi nisem našla vedno vrat v naslednji prostor, sem si jih kar zmanifestirala in nastala so. V sanjah sem tudi pomislila, da gre za sanje (torej so bile tudi lucidne). Po tem, ko so naju napadli tisti ljudje, se je vse v hiši spremenilo - bila je tema. Pomislila sem, da se morava skriti in prenočiti nekje in da bova nadaljevali, ko se zdani.
V enem izmed prostorov se je zasvetil predalček na omari - to sem vzela kot namig, odprla sem ga, v njem pa je bila knjižica, na kateri je bilo napisano moje ime - kot neko spričevalo je izgledalo ...
Potem je zazvonila budilka.

Ponavljajoče sanje ;)
Piran-kot si že sama napisala ima to mesto zate poseben pomen. Pomisli na občutke ob tem mestu. Kaj ti povedo?
Bila si z bližnjimi. Spet so pomembni občutki in kaj tebi v resnici predstavljajo bližnji-varnost, oporo, stabilnost...ali nekdo, ki te ovira?
Tartinijev trg-tudi ta trg je del tvojih ponavljajočih sanj. Prav tako pomisli na občutke ob tem trgu in zakaj ni hotel nihče s tabo? Kako si se ob tem počutila? In kje v življenjju trenutno te nihče noče spremljati na "tvoj Tartinijev trg"? Tukaj si moraš prej odgovoriti kaj tebi v resnici predstavlja ta trg oz. s čim v resničnem življenju bi ga povezala. Vzela si 2 blazini, število 2 kot par, midva, odnos...ali tebe asociira na kaj drugega? In kaj ti ta blazina pomeni?
In bivša sodelavka iz bivše službe-kaj ti ona pomeni oz kaj ti predstavlja, s katerim delom sebe bi jo lahko povezala? In spet sta bili 2, ti in ona ;) Tako kot 2 blazini ;) Rekla si, da gresta samo 1 krog okrog tega "tvojega trga"-kaj že tebi pomeni ta trg? In kaj ti pomeni 1 krog? Mogoče en cikel tvojega življenja, eno obdobje v tvojem življenju? Prideš končno do "tvojega trga" in neskončno uživaš, da si ponovno tam. Ta trg je res pomemben v sanjah...Kje tako zelo uživaš v življenju? Oz. kje je tisti kraj, tista točka v tvojem življenju, kjer si bila res srečna, kot bi prišla na nek cilj...Si se tam poročila?
Potem greš naprej v življenju, vendar pokrajina ni več obmorska, ampak bolj nekje v hribih. Na kaj te asociira obmorska pokrajina in na kaj pokrajina v hribih? Meni so hribi bolj saturnski in obmorska pokrajina bolj neptunska ali jupitrska. Bilo je temno, tudi saturnsko in plutonsko. Morali sta najti pot naprej, čutila si se odgovorno. Že spet? V tvojih sanjah je čutiti veliko te odgovornosti. To je takšna tipična saturnska tematika. Zgrešila si pot, vendar si se morala nekako znajti v temi, tipala si tla, ki so bila že uhojena. Kaj je že uhojenega, mogoče že poznaš kako se znajti v temi, v Hadu, kjer je doma pluton...Kot bi vedela kako delovati v temi, v teh temnih globinah, energijah, v temnem območju svojega življenja...
In prideta do hiše, ki je bila zanimivo zgrajena. Tako kot tvoja osebnost, ki je tudi zanimivo zgrajena? Prostori so se nadeljevali drug v drugega, tako da so bili vedno višje, ne v nadstropjih, ampak stopniščno. Kot bi odkrivala v sebi svoje lastne dele osebnosti, ki se dvigajo, ki se nadaljujejo drug v drugega, ki gredo višje. Prostori so bili lzelo lepo opremljeni,barvite stene in leseno pohištvo, malo rustikalno. Tvoja notranjost je lepa, barvita, ni dolgočasna ali pusta, vendar po drugi strani si opremljena tudi rustikalno, tradicionalno, s pohištvom, ki ima vrednost...v sebi si opremljena z dragocenostmi...sama pomisli kaj ti predstavlja rustikalno pohištvo-to je v tebi, to je tvoja oprema ;)
In potem pridejo neznani ljudje, ki vaju hočejo zapret, vendar se ne daš, boriš se, enega celo zbrcaš...Maja, se počutiš ogroženo, da te hočejo zapreti, da ne boš mogla dihati, biti svobodna..sama pomisli kaj ti predstavlja zapor? Z borbenostjo si izboriš pot naprej, ne gre zlahka, moraš se boriti in premagati te svoje notranje sovražnike, ki te hočejo omejevati, zapreti.
In potem vrata, skozi katera se boš rešila. Kaj tebi pomenijo vrata? Ne najdeš jih. Jih v resnici trenutno v življenju ne najdeš, si jih moraš še zmanifestirati, da boš lahko prišla naprej, v naslednji prostor, v naslednji del sebe?
Po tem, ko so vaju napadli tisti ljudje, je nastala tema, morata se skriti in počakati, da se zdani.
Nekaj znotraj tebe (ljudje ki so te v sanjah napadli) te omejuje, da ne moreš naprej, da te je strah, zaradi tega napada s strani teh ljudi je znotraj tebe nastala tema in sedaj moraš čakati, da se zdani, takrat boš šele lahko nadaljevala. Ne upaš si zaradi teh ljudi oz. posledično teme, ki je nastala zaradi napada teh ljudi. Kateri notranji, senčni deli so te napadli?
In potem se zasveti predalček na omari, kar si vzela kot namig. Odprla si ga in notri knjižica s tvojim imenom, kot spričevalo. To mi je kot pandorina skrinjica, ki si jo odprla :) No, to je moja asociacija.
Nekaj v tebi se zasveti, kar vzameš kot namig. Kakšna pa je bila omara oz. ta predalček-spet rustikalno? In kaj ti pomeni spričevalo in tvoje ime?
Neka lučka je v tebi, ki sveti in ve kaj mora narediti, mora odpreti ta predal? Notri se skriva spričevalo s tvojim imenom...
Ko upošteaš to lučko, ki sveti, prideš do spričevala s tvojim imenom, kar te lahko reši...Sem prav razumela ta namig? Očitno te lahko reši nekaj kar si do sedaj že uspešno opravila v življenju in tvoje lastno ime, se pravi ti sama s svojim lastnim pridobljenim znanjem.

Pa še nekaj z neta o imenu Maja:

Maje želijo spremeniti svet na bolje
Na prvi pogled delujejo osamljeno, nezainteresirano, morda tiho, ko pa se začnete z njimi pogovarjati, vidite, da so neizčrpen vir znanja in da so zelo prijetne sogovornice. Imajo ogromno zamisli, kako spremeniti svet, da bo življenje prijaznejše in da ne bi več uničevali narave. Razmišljajo, kako se naj denar neha polarizirati le pri peščici bogatih, in da je mnogo preveč ljudi, ki so lačni. Vse te ideje čutijo v sebi, prevečkrat pa ostane le pri tem, tudi zaradi tega, ker imajo pogosto težave z izražanjem.

Maje so navezane na družino in vdane partnerju
Maje so dobre prijateljice in so zelo navezane na družino. Vse bi naredile, da bi bilo njihovim najbližjim lepo in udobno. Tudi partnerju so zveste in vdane, od njega pa pričakujejo, da jim bo nenehno izkazoval svojo ljubezen. Tiste Maje pa, ki še niso na tako visoki duhovni stopnji, lahko srečujejo napačne partnerje, zaradi česar se večkrat ločijo in vedno znova najdejo napačnega. Vendar po določenih težkih preizkušnjah dojamejo, da se morajo same duhovno razviti. Za njih ni dobro, če v času stisk začnejo piti alkohol, saj se ga prehitro navadijo.

Maja - grška mitologija - gorska nimfa in mati božjega sla Hermesa

Toliko za enkrat :-*

Offline Maja

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #279 on: October 17, 2016, 04:36:57 PM »
Joj, sanjalka, hvala za tak obsežen komentar!
Da grem po vrsti.

Kaj mi pomeni ta trg - v bistvu me ta kraj privlači že iz otroštva. Zato sva tudi z možem začela tja hodit na morje in tudi njega je ta kraj pritegnil. Nisva se pa tam poročila.
Zame je poseben, čaroben kraj, čutim ga prav v duši in vedno znova me navdihuje. Ko se vrnem tja, se počutim, kot da sem se na en način vrnila domov. Gre za enega izmed tistih krajev, ki so ti izredno domači.
Blazina je zame oseben, tudi intimen predmet, povezan z udobjem, domom, varnostjo. Biti mora res po moji meri, da mi odgovarja in to mi je zelo pomembno.
Ja, hribi so, se strinjam, zelo  :Sa. Je manj prijazno okolje, hladnejše, zahteva več od človeka, če želi preživet tam. Tudi odmaknjeni so, težje dostopni. Čista  :Sa tematika ...
Sodelavka, ki je bila z mano, je iste starosti kot jaz, ampak popolnoma drugačen človek. Tudi karte sem gledala kdaj zanjo in je tisti tip človeka, ki s pomočjo drugih z lahkoto premaga vse težave in se mu vse čudovito izide brez večjih borb in skrbi. Tega takim ljudem ne zavidam, so drugačni kot jaz. Moja pot je taka, da si moram vse izborit sama, ampak sem vesela, da je tako, ker me to karakterizira, oblikuje in krepi. To sem JAZ in ne bi menjala.
Prav mojo življenjsko zgodbo opisuješ in moj način delovanja in razmišljanja. Vem, kaj je treba storiti in vem da se bom morala znajti, če ne vem (ali še ne vidim), kaj bo treba storiti v prihodnosti. Ne glede na vse, globoko v sebi verjamem, da je vedno rešitev, če ne očitna, se pa pokaže ali pa si jo izborim. Hkrati pa pri svojih ciljih oz. na življenjski poti nisem egoistična, čeprav vem, da moram najprej poskrbet zase, ampak čutim odgovornost do drugih- Želim namreč, da tisti, ki so z mano najtesneje povezani, ob mojih spremembah in odločitvah ne utrpijo škode ali bolečin, če se le da. To mi je zelo pomembno. Čeprav ni nujno vedno tudi izvedljivo.
Zapor. Omejitev svobode. Tega se bojim. Stremim k neodvisnosti, nočem biti odvisna od drugih, nočem bit marioneta v tujih rokah, hočem sama poskrbeti zase.
Na spričevalu, ki sem ga našla (to se mi tudi zdi pomembno omenit), je bilo samo moje ime in dekliški priimek, brez moževega - in napisano je bilo s pisavo moje prve učiteljice iz osnove šole - kar najbrž pomeni, da je ključ do rešitve oz. namig nekaj, kar je že od nekdaj globoko zakoreninjeno v meni. Nekaj v moji biti, tisti, prvinski.

Maje, Maje ... Velikokrat pomislim, če ima to ime povezavo tudi z besedo iz hinduizma, MAJA, ki pomen iluzijo.
9ZK 656

Offline Rena

• Sple. Simbol
  • Harmonija, izpolnjenost, ljubezen - hvala vesolje
« Reply #280 on: October 18, 2016, 08:09:14 AM »
Sem šla prav poiskat tvoje sanje o bratu, jezeru, ki je bilo spodaj pod prepadom... Nekaj vzporednic je, kajne. Prav tako se tudi ponavljata Piran, pa oče.....  Spodaj tvoje "starejše" sanje:

Quote from: Maja September 25, 2015
Wow, nikoli nisem tako pogosto in živo sanjala kot zadnji mesec. Je spanje s sanjami globlje ali kako?

No, danes sem sanjala, da sva šla z bratom po nekem travniku. Bil je klanec, poraščen z ravnokar pokošeno travo. Jaz sem se valjala po travniku navzdol, on je pa delal prevale. Potem sva nadaljevala peš in pridružilo se nama je še nekaj znanih (moj mož vem, da je bil vmes) in neznanih ljudi. Malo nižje je bilo jezero, ki je bilo spuščeno v kotanjo - do njegove gladine je bil kar manjši prepad. Ravno smo se z nekimi ljudmi pogovarjali, ki je na nas padla voda. Pljusk je povzročil kit iz jezera, ki je skočil ven in se potopil nazaj. To sem povedala vsem ostalim in tekli smo k robu prepada nad jezerom. Voda se je ob kitovem skoku poglobila in videl se je samo njegov rep. Voda je bila kristalno čista, videlo se je vsako podrobnost na dnu jezera. Takoj zatem je kit spet skočil iz vode, zelo visoko v zrak. Bil je OGROMEN, bele barve, nekako srebrno se je svetil ... In lebdel je v zraku, kot v počasnem posnetku. Zazdelo se nam je, da bi lahko celo padel na nas, zato smo stekli nekoliko nazaj, ko pa je začel padati, smo šli pa spet nazaj k jezeru, da smo videli, kako se je spet potopil.

Pogooglala sem pomen sanj.
Videnje samo kitovega repa pomeni čustveno uravnoteženost.
Kit na splošno simbolizira duhovno zavedanje. Povezan je z velikimi dogodki v življenju, občutkom miru in spokojnosti.
Kit v letu pomeni svobodo in porušenje čustvenih zidov ter osvoboditev velike teže emocij.
Tudi jezero je povezano s čustvenim svetom ... Najbrž je pomembno, da je bila vod čista in da je bilo globoko v kotanji ...

Vesela bom kakšnega komentarja.

Kaj več, ko bom imela čas...

Offline sasa

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #281 on: October 18, 2016, 09:27:45 AM »
Jooooj, kakšne sanje.  ???

Bila sem pri stari mami v kuhinji. Tukaj smo pili vino, bil je moj oče, pa moja stara mama, pa še, hm, se mi zdi da 2 človeka. Jaz sem na vsak način iskala kozarec za vino, ki je pravi, ker nisem hotela iz drugih kozarcev pit. Sem plezala po stolu, da sem dobila ta pravega.

Potem sem se znašla sredi nekega trga, tam so bili glasbeniki, med njimi je bil moj bivši fant, ki je diplomirani igralec kitare, ki ga nisem videla že, jah verjetno odkar sva šla narazen pred cca. 11 leti. Šla sem ga pozdravit, spomnim se, da so ostali prenehali igrat takrat. Je samo on igral, res je "padel not", pa še ostali glasbeniki so ga poslušali in občudovali. Nakar je on dal nase neka očala, pa niti niso bila očala, ampak kot neke vrste napravica, kjer vidiš pod tla. Ker ta trg je bil kakor ledena ploskev, pod njo pa voda. Je prišel do mene in mi rekel, Mercedez je v vodi. Spomnim se, da je bil rdeče barve. No, potem so še ostali ljudje prišli blizu in se je ta ledena ploskev dvignila, da smo dejansko videli avto spodaj v vodi. Poleg vozila je bil še nek moški v vodi, so ga nekako rešili, ampak on sploh ni hotel biti rešen. Je kar skakal nazaj v vodo. Potem je ta moj bivši fant rekel, da kaj potrebuje, da bo prišel ven iz vode. Nakar mi je poštudiralo, da v zameno za to, da pride on ven iz vode, mora nekdo drug iti namesto njega v vodo, torej mora nekdo drug umreti. Moj bivši fant je prijel za glavo nekega moškega, kakor da bi ga hotel na nek način ubiti, ampak ga ni, se je samo "delal", da ga bo ubil, se pravi je hotel prelisičiti tega moškega, ki je bil v vodi. Nakar so ljudje, ki se boli zbrani okrog odprte ledene ploskve, mene odvlekli stran od tam, stran od mojega bivšega partnerja. Ta moški iz vode ga je namreč potegnil k sebi v vodo, se pravi ga je na nek način ubil. Mene je čisto prizadelo, hkrati sem pa vedela, da je vse ok. Namreč od tega trg naprej se je videlo morje, ki je začelo valovati. Takrat sem vedela, da bo moj bivši partner "vsatl od mrtvih" ali kako naj drugače rečem, rekla sem pa samo, kdor umre namesto nedolžnega, bo znova zaživel.  ???
9ZK 674

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #282 on: October 18, 2016, 10:31:21 AM »
Joj, sanjalka, hvala za tak obsežen komentar!
Da grem po vrsti.

Kaj mi pomeni ta trg - v bistvu me ta kraj privlači že iz otroštva. Zato sva tudi z možem začela tja hodit na morje in tudi njega je ta kraj pritegnil. Nisva se pa tam poročila.
Zame je poseben, čaroben kraj, čutim ga prav v duši in vedno znova me navdihuje. Ko se vrnem tja, se počutim, kot da sem se na en način vrnila domov. Gre za enega izmed tistih krajev, ki so ti izredno domači.
Blazina je zame oseben, tudi intimen predmet, povezan z udobjem, domom, varnostjo. Biti mora res po moji meri, da mi odgovarja in to mi je zelo pomembno.
Ja, hribi so, se strinjam, zelo  :Sa. Je manj prijazno okolje, hladnejše, zahteva več od človeka, če želi preživet tam. Tudi odmaknjeni so, težje dostopni. Čista  :Sa tematika ...
Sodelavka, ki je bila z mano, je iste starosti kot jaz, ampak popolnoma drugačen človek. Tudi karte sem gledala kdaj zanjo in je tisti tip človeka, ki s pomočjo drugih z lahkoto premaga vse težave in se mu vse čudovito izide brez večjih borb in skrbi. Tega takim ljudem ne zavidam, so drugačni kot jaz. Moja pot je taka, da si moram vse izborit sama, ampak sem vesela, da je tako, ker me to karakterizira, oblikuje in krepi. To sem JAZ in ne bi menjala.
Prav mojo življenjsko zgodbo opisuješ in moj način delovanja in razmišljanja. Vem, kaj je treba storiti in vem da se bom morala znajti, če ne vem (ali še ne vidim), kaj bo treba storiti v prihodnosti. Ne glede na vse, globoko v sebi verjamem, da je vedno rešitev, če ne očitna, se pa pokaže ali pa si jo izborim. Hkrati pa pri svojih ciljih oz. na življenjski poti nisem egoistična, čeprav vem, da moram najprej poskrbet zase, ampak čutim odgovornost do drugih- Želim namreč, da tisti, ki so z mano najtesneje povezani, ob mojih spremembah in odločitvah ne utrpijo škode ali bolečin, če se le da. To mi je zelo pomembno. Čeprav ni nujno vedno tudi izvedljivo.
Zapor. Omejitev svobode. Tega se bojim. Stremim k neodvisnosti, nočem biti odvisna od drugih, nočem bit marioneta v tujih rokah, hočem sama poskrbeti zase.
Na spričevalu, ki sem ga našla (to se mi tudi zdi pomembno omenit), je bilo samo moje ime in dekliški priimek, brez moževega - in napisano je bilo s pisavo moje prve učiteljice iz osnove šole - kar najbrž pomeni, da je ključ do rešitve oz. namig nekaj, kar je že od nekdaj globoko zakoreninjeno v meni. Nekaj v moji biti, tisti, prvinski.

Maje, Maje ... Velikokrat pomislim, če ima to ime povezavo tudi z besedo iz hinduizma, MAJA, ki pomen iluzijo.

Mogoče še tole, da ta oseba, ta sodelavka iz bivše službe si tudi ti, en del tvoje osebnosti.
Koliko sploh živi ta del tebe? Ali živi samo ta odgovorna Maja,ki mora za vse sama poskrbeti,se vedno zanesti samo nase, pomagati drugim, biti odgovorna še za druge...
Kje je v tebi ta bivša sodelavka? In kako si jo doživljala v sanjah?
Mogoče je čas, da zaživi tudi ta del tebe?

Takole si zapisala:

Si res drugačna ali samo še ne živiš tega dela? Saj veš, vsi smo lahko vse, odvisno koliko imamo razvite vse dele osebnosti...
Tistim, ki na koncu to uspe, so celostni...
Tvoj življenjski vzorec je verjetno tak, da moraš vse sama, da moraš za vse sama poskrbeti in še za druge...
Vendar, kaj pa če je možno narediti sedaj tudi kaj drugače in malo spustiti tega saturna, to odgovornost...
P sonce imaš sedaj v kvadratu s t uranom...uran hoče sedaj spremembo, hoče nove energije, ne prenese okvirjev, zapora, saturna...tako močno ne prenese, da jih v sanjah celo zbrcaš...

V sanjah so te napadli ljudje, ki so te hoteli zapreti (tvoj saturn)-tudi to si ti, tudi to so tvoji notranji sovražniki...se skušaš preveč omejevati, biti v zaporu, v nekih okvirjih...vendar v sanjah, si jih zbrcala, ni ti bilo všeč, da te hočejo zapreti...biti v okvirjih zaradi družbene sprejetosti (saturn)...
kje pa je uranska in jupitrska dinamika...tvoja luna je le v strelcu v konj. z uranom...je to ta bivša sodelavka v sanjah?

in vedno je poleg tebe-ta bivša sodelavka (tvoja luna?)...ta, ki ve kako se s pomočjo drugih z lahkoto premaga vse težave, brez borb in skrbi...
in ti si v sanjah tista, ki se bori, ki zbrca, ki išče rešitve...ona je samo poleg...mogoče pa bi lahko še njo (samo sebe,svojo lunarno energijo) malo povprašala, kako bi ona to rešila, kaj bi ona naredila v tem primeru...ti takoj prevzameš pobudo in greš v akcijo, v reševanje, v borbo...

In potem še tole spričevalo, na katerem je tvoje ime in tvoj dekliški priimek, ki ga napiše učiteljica 1. razreda lastnoročno.
Že sama si dobro povezala, da gre za znanje, ki si ga takrat že imela in očitno si za pridobljeno znanje prejela tudi spričevalo.
Kakšna Maja si bila takrat in kakšno znanje si takrat imela?
Kaj si takrat čutila, da je tvoje poslanstvo, tvoja življenjska pot. Kot otroci namreč najbolj dobro vemo kaj želimo početi.
Navadno na terapiji vsakega vprašam kaj je rad počel kot otrok, kakšna je bila njegova igra...

Upam, da ti je zgoraj napisano kaj v pomoč :-*

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #283 on: October 18, 2016, 10:36:39 AM »

Bila sem pri stari mami v kuhinji. Tukaj smo pili vino, bil je moj oče, pa moja stara mama, pa še, hm, se mi zdi da 2 človeka. Jaz sem na vsak način iskala kozarec za vino, ki je pravi, ker nisem hotela iz drugih kozarcev pit. Sem plezala po stolu, da sem dobila ta pravega.

Potem sem se znašla sredi nekega trga, tam so bili glasbeniki, med njimi je bil moj bivši fant, ki je diplomirani igralec kitare, ki ga nisem videla že, jah verjetno odkar sva šla narazen pred cca. 11 leti. Šla sem ga pozdravit, spomnim se, da so ostali prenehali igrat takrat. Je samo on igral, res je "padel not", pa še ostali glasbeniki so ga poslušali in občudovali. Nakar je on dal nase neka očala, pa niti niso bila očala, ampak kot neke vrste napravica, kjer vidiš pod tla. Ker ta trg je bil kakor ledena ploskev, pod njo pa voda. Je prišel do mene in mi rekel, Mercedez je v vodi. Spomnim se, da je bil rdeče barve. No, potem so še ostali ljudje prišli blizu in se je ta ledena ploskev dvignila, da smo dejansko videli avto spodaj v vodi. Poleg vozila je bil še nek moški v vodi, so ga nekako rešili, ampak on sploh ni hotel biti rešen. Je kar skakal nazaj v vodo. Potem je ta moj bivši fant rekel, da kaj potrebuje, da bo prišel ven iz vode. Nakar mi je poštudiralo, da v zameno za to, da pride on ven iz vode, mora nekdo drug iti namesto njega v vodo, torej mora nekdo drug umreti. Moj bivši fant je prijel za glavo nekega moškega, kakor da bi ga hotel na nek način ubiti, ampak ga ni, se je samo "delal", da ga bo ubil, se pravi je hotel prelisičiti tega moškega, ki je bil v vodi. Nakar so ljudje, ki se boli zbrani okrog odprte ledene ploskve, mene odvlekli stran od tam, stran od mojega bivšega partnerja. Ta moški iz vode ga je namreč potegnil k sebi v vodo, se pravi ga je na nek način ubil. Mene je čisto prizadelo, hkrati sem pa vedela, da je vse ok. Namreč od tega trg naprej se je videlo morje, ki je začelo valovati. Takrat sem vedela, da bo moj bivši partner "vsatl od mrtvih" ali kako naj drugače rečem, rekla sem pa samo, kdor umre namesto nedolžnega, bo znova zaživel.  ???

Joj, res zanimive sanje ;)
Danes sem tudi sama sanjala bivšega ljubimca :)
Ko bom pri času, ti kaj več napišem.Se moram poglobiti v analizo ;) Bova videli kaj bo prišlo vse ven :-*

Offline sasa

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #284 on: October 18, 2016, 10:49:59 AM »

Joj, res zanimive sanje ;)
Danes sem tudi sama sanjala bivšega ljubimca :)
Ko bom pri času, ti kaj več napišem.Se moram poglobiti v analizo ;) Bova videli kaj bo prišlo vse ven :-*

Ja, ti kar. Res so bile takoo žive sanje, da joj. Pa kakšna simbolika notri. Najbolj mi pade v oči to, da je v sanjah zopet moj oče.
9ZK 674